Dinkelpizza

*
*4-6 pers
Dinkeldeg:
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten (37 grader)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
6-7 dl dinkelmjöl
Tomatsås
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpurè
vitpeppar, svartpeppar
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 pressad vitlök
Någon droppe tabasco
Valfritt pålägg
Jag hade på champinjoner, oliver, parma, mozzarella, ruccola,
Fördela jästen i en bunke, häll i vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja och salt och större mängden av dinkelmjölet. Arbeta degen så att den släpper från bunkens väggar. Täck över bunken och låt jäsa i minst 1 timme,
Sen när det börjar närma sig så sätter du ugnen på 225 grader, gärna undervärme. Sätt in långpannan som du ska baka pizzan i .
Ta upp degen på bakbord, knåda ihop och kavla ut degen så att den passar långpannan. Smörj långpannan. Lägg i degen i långpannan och bred på och fördela ut tomatsåsen i botten och sedan det du vill ha på pizzan.
Baka i cirka 15 min

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0