Mysdag med Jenny!

Idag så sov jag och Novalie till kl 09.00,jag vaknade av att Linda ringde  ;) Hade inte tänkt sova så länge idag för jag hade velat gå ut gå innan jag skulle träffa Jenny. Så ngn prommis blev det inte idag heller, men det gör inte så mkt, jag får försöka komma ut imorgon innan jag ska iväg och träffa Sniffi och Ella. Efter jag ätit frukost och tagit det lite lugnt här hemma idag så åkte jag in till gallerian för att träffa Jenny och lilla Theo.  Först så satte vi oss och åt lite lunch och tog en kaffe och pratade lite skit sen gick vi runt och kikade lite i affärerna. Alltid lika mysigt att träffa Jenny <3
När jag sen kom hem så stod maten i micron redo för att bara värma på. Rickard hade lagat mat till mig och honom innan han åkte iväg för att hjälpa min lillebror (Älskar dig Rickard). Lillebror och Carro  kommer få så fint i sin lgh, är så glad för deras skull <3 Nu sitter jag här i soffan och är helt färdig, Novalie sussar sött ... Är så trött idag så idag måste jag gå och lägga mig tidigt.
ÄLSKAR MIN LILLSNORPA MEST AV ALLT!
Puss och kram Jessica

Tisdagsgympa

Idag har det varit fullt fart igen, men ändå utan stress eftersom jag inte hade något direkt att passa. I morse var jag tvungen att bada hemma före gympan för att det var så sjukt kallt här hemma, måste ringa fastighetsskötaren och be honom att komma upp. Sen tog jag bussen till Farsta och gick på gympan, Becca låg på mage hela passet så nu börjar hon också bli stark. Efter det så gick jag och åt lunch med Malin, som har en liten Bodil som är tre månader och hon har också en kille i Rasmus klass.

Sen strosade vi lite i centrum innan vi tog en promenad hem, det var jätteskönt vinterväder ute, för att hämta  killarna på skolan. Rasmus ville ha en kompis med sig hem så så fick det bli. Så då blev det full fart här hemma, med två galna:) sjuåringar som leker krig och jag skulle göra mat till dem så det fick bli en klassiker, köttbullar och spagetti.

Nu väntar jag på att Rasmus kompis ska bli hämtad och sen ska vi lägga barnen och Peter ska göra plankstek och jag är jättehungrig!! Så ikväll blir det plankstek och SOA i soffan.

I morgon ska jag bara vara hemma och fixa, fortsätta operation rensning.


Haha försökte mig på att göra ett julkort men Rasmus fånade sig (som vanligt) Rebecca var trött och ledsen och kameran var urladdad så jag försökt med mobilen. Nya tag imorgon!

Kram på er/ Linda

Full fart hela helgen :)

I helgen har vi haft fullt upp hela tiden, jag har inte riktigt orkat eller haft ngn tid för att skriva här. Men nu ska jag skriva ett litet inlägg innan jag hoppar i sängs.
I fredags så fixade vi massor till dopet, vi åkte till mammas jobb efter Rickard kommit hem från jobbet och förberedde inför morgondagen. Sen åkte vi till sickla för jag vill köpa nya skor till min outfit som jag skulle ha på mig på dopet, blev ett par skor och en kavaj :)
Efter vi handlat klart till mig så gick vi och handlade allt som vi var tvungna att handla till dopet, sen efter det så åkte vi äntligen hem. Efter vi ätit och nattat lillsnorpan så bakade vi lussebullar... De blev jätte goda :)
På lördagen sen så var det Novalies stora dag <3 Hon döptes till Novalie Inke Ingrid Holst <3 Hon var så himla duktig hela dagen, hon somnade tom i Knattes famn i kyrkan :) Är super nöjd med dagen, så roligt att träffa all släkt och vänner som kom. Jag tog inte så mkt kort( glömde bort det) , hoppas ngr andra tog ngr kort som man kan få. De få jag tog ligger kvar i kameran, får lägga upp kort från den dagen en annan dag. Det blev verkligen en jätte lyckad dag och vilka presenter hon fick. Tusen tack allihopa!
Efter dopet så fick vi med oss Jenny, THEO och Cornelia  ( äntligen har Johan gått med på att han får heta Theo). Storebror skulle på 30 års fest så vi hade bestämt att de kunde sova kvar hos oss . Mina svärföräldrar kom också förbi en liten stund sen. Först åkte de till kista för att byta en hel kasse med kläder som de köpt till Novalie( hade blivit fel storlek) . Jätte fina kläder :) Puss på dig svärmor <3
Min farbror och faster gav mig en påse på dopet och sa att jag inte skulle öppna den där på plats utan att jag skulle öppna den när jag kom hem. En kompis till pappa som bor i Amerika hade skickat med en liten present till oss barn. Jag öppnade den när jag kom hem och tur var det. Tårarna bara sprutade!!! Har aldrig blivit så tagen av ett kort förut...
MIN ÄLSKADE PAPPA JAG SAKNAR DIG SÅ MKT!   KOM TILLBAKA TILL OSS ,VI BEHÖVER DIG!!!!!
(Tack Benny för det fina kortet det är så här jag ska minnas min älskade pappa)

Bilder från lördag och söndag..
Lilla Theo <3  Syskonen Lindquist <3  Stora tjejen :)
Novalie med sin pappa <3
Idag har jag och Linda var på babysim med våra döttrar, jätte mysigt. Men vilken morgon!!!! Trodde inte det skulle bli ngt babysim för mig och Novalie idag, hehehe. Bussen som jag skulle jag ta idag till sickla kom inte eller så måste jag ha missat den precis.... Iallafall så insåg jag efter ett litet tag att den buss jag väntade på inte skulle komma, så när 471 kom så hoppade jag på den för jag tänkte att 414 som går från björknäs går snart så jag tar bussen dit och byter. Men den åkte precis när min buss anlände i björknäs, gaaah! Kollar när nästa buss ska gå 09.19 och inser att jag kommer komma till sickla 09.42 och babysimmet börjar 09.30. Får lite smått panik, ringer Linda och säger att jag kommer bli SEEEEEEEN! samtidigt som jag tokspringer till andra sidan för att ta bussen tillbaka hem för att ta bilen istället. Missar bussen som står inne, tittar när nästa buss ska gå inser att att jag måste springa hem för det ska inte komma ngn buss på ett tag. Börja springa.... vänder mig om efter ett litet tag, ser en buss komma, vänder om igen och  tokspringer tillbaka och hoppar in i bussen. När jag kommer till skottvallsvägen så springer jag så fort jag kan till bilen, inser att bilstolen är uppe i lgh ( Novalie sover i vagnen) Ställer vagnen och springer snabbt upp och hämtar den och "trycker" ner min lilla älskling i stolen. Hon blev inte så glad att jag väckte henne, men hon somnade snabbt om. Hoppar in i bilen och kör försiktigt till sickla, inte stressa när jag sitter i bilen. Kommer äntligen fram, kastar mig ut och tar väskorna som jag måste ha med mig och självklart Novalie( Hon vaknar inte,fortsätter sova)  . Springer in, kastar av mig allt och slänger in allt i skåpet , på med badkläderna  på oss båda ( då vaknar min lilla tjej till liv) in i duschen och sen...  - Hej förlåt att jag blev lite sen( puuuh) Förstår inte hur det här gick till men jag blev bara 5 min sen, helt otroligt! Det bästa av allt är också att Linda höll på att komma sent för vi trodde badhuset låg på andra sidan av sickla . Men hon får berätta sin berättelse själv för jag blir bara trött av att tänka på oss idag , hahahaha!
Ser fram i mot nästa måndag, men då ska jag ta bilen direkt istället :) Efter simningen gick vi lite i köpcentrumet och självklart blev det lite shopping , lite till Novalie och lite till mig :)
Den här veckan är vi verkligen uppbokade hela veckan. Imorgon träff med Jenny( Theo), Onsdag träff med Sniffi( Ella), torsdag träff med Tessan, fredag middag hos familjen Ekström, lördag till Uppsala för att fira Rickards bror Max, söndag husvisning....
Nej nu måste jag sluta för nu börja jag bli trötter <3
Nova tittar på tv :)
Puss och kram Jessica

Babysim

Den här helgen har det hänt en hel del, vi har varitoch fikat med Markus och Stina, varit på dop (Novalies) haft myskväll med Karin och sekten, varit på pappas födelsedagslunch och adventsfikat hos farmor och farfar mm. Det är nästan så att helgerna är så intensiva så att man måste ta igen sig på veckorna för att orka med dem.


Rebecca fika med Stina
 
Shoppade lite kläder i fredags som hon skulle ha på dopet, älskar kappan, mössan och vantarna.
                              
Becca och Karin på dopet                                                         Becca hälsar på Diva


Den här mössan har Beccas gammelmormors mor stickat, fin va?

Idag har vi varit på babysim, det var mysigt att göra något tillsammans på "riktigt". Men det är farligt att det är i Sickla vi är för vi kommer ju gå i affärer varje måndag ett par veckor framåt, hmm inte bra:) Hur vi tog oss till babysimmet sparar jag till imorgon för jag orkar inte skriva så mycket idag. Blev mest en massa bilder det här inlägget men jag är trött och barnen sover så jag ska lägga mig på soffan. I morgon blir det gympa och sen måste jag plugga lite den här veckan. Lovar att jag skriver mer i morgon.

Kram på er/ Linda


Gick upp 10.30 idag...

Oj vilken sovmorgon vi tog idag, jag var helt färdig imorse. Novalie vaknade vid halv åtta, då ammande hon och sen ville hon vara vaken ett tag. Hon låg och jollrade och skrattade lite och sparkade massor med benen, sen blev hon trött igen och då somnade vi om. Vaknade av att Rickard ringde mig 10.30... Pratade med Linda vid åtta tiden eller nått sånt, jag var lite trötter... Hon ville mötas upp i sickla och ta en prommis innan hon skulle fika med en kompis. Det blev ingen prommis  för mig inte, får ta en här hemma istället efter jag ätit frukost.
Igår så var jag bara hemma och bakade och fixade,  först tog jag en lång promenad i snön( 9 km) . Jätte härligt!!! När jag kom hem från den så kom mamma över på hennes lunch. Hon myste med Novalie och jag passade på att äta lite. Sen när hon åkte tillbaka till jobbet så satte jag igång och bakade. Det blev 12 st cupcakes, 30 st småkakor och 20 st choklad kakor(inte så nöjd med dem tror jag) . Idag ska jag baka lussebullar och så tror jag att jag ska baka kladdkaksmuffins.
Igår ringde Angelica och berättade att värden hade sagt nej till att vi skulle få hyra lgh i fredhäll :( Så nu letar jag för fullt igen, Rickard är självklart lugn som en filbunke( och det får mig att bli ännu mera stressad) ....  Jag blir verkligen jätte stressade av det här och undrar om vi verkligen har gjort rätt. Jag trivs ju så bra här och det är trygghet för mig. MEN jag vet att vi var tvungna att sälja först, jag vet det och det är för litet för oss. Men det är jobbigt och jag grubblar massor på det här, vi kanske skulle gjort det här innan vi hade skaffat barn, fast då var det ju inte läge eftersom de skulle byta fasad. Varför kan det inte bara komma upp ngt som vi vill köpa, men det är ju inte den bästa tiden att sälja nu så vi får nog snällt vänta. Så är det någon som har en lgh de vill hyra ut så hojta gärna till( inte med allt för dyr hyra) ;)
Nej nu ska jag gå ut och gå så jag hinner göra det jag måste idag. Skulle behöva åka en snabbis till sickla eller forum men vet inte om jag hinner det, skulle vilja köpa ett par nya skor till imorgon.  Ska till mammas jobb vid halv fyra och börja fixa inför morgondagen. Det är där vi ska vara efter kyrkan och bjuda på fika....
Sov alldeles för länge idag märker jag :( jajaja det får bli som det blir!
Puss och kram Jessica
Igår ville lillsnorpan äntligen visa pappa att hon kan snurra runt ! :) <3

Igår rullade hon runt.

Det blir så konstigt när man skrev igår morse och inte förrän nu när det är kväll igen då har det gått två dagar man och man måste verkligen funderar på vad som har hänt. Igår fick jag ett vykort av min älskade vän Åsa där hon skrev att hon längtade tills vi skulle ses igen. Tänk vad lite som behövs för att lysa upp någons dag, tänk om jag också kunde göra sådana saker ibland, tur att jag har dig iallafall Åsa som står för det pyssliga i vår relation, vilket fall som helst, tack så mycket.
Igår rullade hon för första gången (Rebecca alltså, inte Åsa) från rygg till mage, jag hade lagt henne på overallen på golvet och sprungit in i sovrummet för att jag hade glömt något som vanligt, när jag kom tillbaka låg hon i hallen på mage jättenöjd.

Så här nöjd är man när man har rullat runt alldeles själv!

Sen på kvällen fick jag tillbringa en timme med att titta på när Rasmus och en annan kille i hans hockeylag spelade match mot varandra på uterinken, behöver jag nämna att det var kallt?


Och kallare lär det bli, Becca får hålla på med några inomhussporter, tror det får bli tennis och handboll för henne, det verkar som om hon kan vara vänsterhänt!

Idag gick jag till gympan, gympade och sen träffade jag mormor för en lunch. Jag lurade henne att äta Sushi för första gången och hon tyckte faktiskt det var gott, man lär sig nåt nytt varje dag:) Sen gick vi och fikade och då fick jag hjärnsläpp och beställde en biskvie (sara bernhard, tror jag att det heter) och blev alldeles proppmätt så då var jag tvungen att gå hem också fast jag hade tänkt att åka buss hem.

På fika med gammelmormor.

Under dagen så ringde Daniel och berättade att det var sista dagen på Peak utförsäljningen idag och jag har verkligen väntat på den för jag behöver ett nytt skidställ. Så jag ringde Carro och bad henne hämta Rasmus samtidigt som Douglas och sen tog jag Rebecca och åkte och hämtade Daniel och sen till Frihamnen. Rebecca var inte så förtjust i att vara på utförsäljning men det var värt utflykten för köpte ett skidställ för 1500 kr.

Nu sover barnen och Peter är ute med kunder så jag ska gå och lägga mig snortidigt:) Imorgon ska jag träffa Markus och Stina och fika med dem, det ska bli trevligt för det var länge sen nu.

Kram på er/ Linda


Här ska det bakas :)

Idag är det torsdag och det innebär att det är två dagar kvar till dopet... Tror nog att det är ngn som måste sätta fart med planeringen :) Igår kväll så började baka lite, det står på schemat idag och imorgon också. Men egentligen så är det ju inte såååå jätte mkt man måste göra... Eller?! ;)
12 st hallon cupcakes blev det igår...
Måste sätta mig och skriva ner en inköpslista så jag kan handla på vägen hem på min morgonprommis, så kan jag sätta igång och baka när jag kommit hem.  Idag ska jag ut och gå trots alla snö, vi får se hur det går. Jag har inte bestämt mig än för vilken runda jag ska ta, men känner jag mig rätt så blir det väl den långa :)
Om jag ska få ngt gjort idag så får jag nog sätta fart nu, jag får skriva mera i kväll.
Kram Jessica
Skickar Novalie fingret till stormorbror, så får vi självklart tillbaka med samma mynt ;)

Snorproffset :)

Novalie ligger och sussar och jag har hoppat ner under täcket i soffan och väntar på att Rickard ska komma hem. Han åkte direkt efter jobbet hem till lillebror för att hjälpa honom med ombygget så idag är det jag som har fått tagit hand om allt helt själv, inga problem alls. Lillsnorpan är ju så himla förkyld nu så att spruta in koksalt och suga ut snoret såg jag inte alls fram i mot att göra själv i kväll. Men det här var nog första gången som hon inte började grina, och jag fick ut masssor ... mamma är bäst :) Efter det var klart så badade jag henne och sen hade vi en mys stund i soffan innan det var sov time.
Idag åkte jag till sickla och träffade min svägerska Jenny med lillchippen och Kristin( från crossfiten). Självklart är hon också på smällen, dock "bara" i vecka 22 så vi får vänta ett litet tag till innan ytterligare ett litet crossfit barn kommer till världen. Ska bli så himla kul att när alla har sina små :)
Nu kom Rickard hem så nu ska jag sätta igång och baka cupcake :) Han fick stanna och köpa hem det som saknades...
Får skriva mera imorgon, har ändå inte hänt så jätte mkt idag. Ska försöka gå ut och gå imorgon i detta väder för det hoppade jag över i morse.
Puss och kram Jessica


1 kilo sen igår!

Godmorgon, idag har vi inga planer alls förrän vi ska hämta Rasmus, så än så länge ligger vi i sängen och bara myser. Hon har skrikit några gånger i sömnen i natt för att hon tappar nappen, men ingen amning och hon sov från åtta till halv nio! Så nu ligger vi bara och drar oss:)
Vill bara berätta att nu börjar det hända saker på vågen, vi har ju bestämt att det är invägning på fredagar men jag tyckte det gick så segt så nu har jag börjat tjuvkika lite före och igår vägde jag 68.2. Så imorse så kände jag mig nästan lite smal så jag var tvungen att väga mig igen och då visar vågen 67.2 ett helt kilo sen igår! Det är nog träningen som börjar ge effekt så att man förbränner lite även i vila!

Idag ska jag hålla på här hemma med lite rensning och sådant, vi hörs senare.


Morgonmys i sängen.

Kram/ Linda


Aldrig hem före fem.....

Känner mig fortfarande lite småförkyld, det känns liksom i kroppen att man är frussen och jag har ont i halsen när jag vaknar, ja ni förstår. Det värsta är att det kommer och går och det går inte över. Så alltid när jag har kommit igång med träning mm så måste jag vila. Men idag struntade jag i det och gick till gympan ändå. Den är inte så mycket kondition utan mer core-inspirerad så det var rätt skönt ändå. Idag hade jag sällskap av en mamma som har barn i Rasmus klass som också har fått en liten. Så vi gick hem från Farsta (i värsta snöstormen) och vi var så duktiga så vi åt hemma istället för i centrum.

När jag sen kom hem så bestämde jag mig för att vara hemma resten av dagen, hade ett långt samtal med älskade Karin, varje gång jag pratar med henne så kommer jag på hur mycket jag saknar henne och alla andra som var med under den klart bästa tiden i min handbollskarriär.
Åren i GT mellan 2003-2007 (nånting) den tiden vi spelade i elitserien och div 1. Vi var ett sammansvetsat gäng som gjorde allt tillsammans, vi spelade matcher, tränade och festade ihop. Det bästa som fanns var att spela lördagsmatch, typ i Göteborg (glömmer aldrig vinsten mot Önnered och utgången som följde) och sen gå ut tillsammans (Blue moon bar, oftast).

Men det som var så häftigt med det här gänget var att vi ville mycket, vi tränade extra själva (utan tränare) på lördagmorgon (för att det fanns en tid som ingen använde), vi tränade halv sju på morgonen i Gubbängshallen för att det fanns för lite halltider. Vi berömde och skällde på varandra på planen, de yngre hade respekt för de äldre och lyssnade på deras råd, vi tyckte det var lyx att vi fick träningskläder (begagnade landslagskläder från fotbollslandslaget), vi hade en speciell låt med olika stämmor (hahaha) som vi råkade sjunga i omklädningsrummet en gång när det gick bra som vi var tvungna att sjunga alltid efter det. Kommer ni ihåg i Västerås när vi klarade oss kvar utan kval i Elitserien och stog i en ring efter matchen och sjöng We are the world? Vi hade uppträdande på jul- och vårfesterna där de äldre hånade de yngre. Vi fick igen efter några gånger. Men det fanns någonting mer än bara handbollen vilket jag tror var en del av framgången.

Jaja livet har flera faser och bara för att den delen av livet är över så betyder inte det att handbollen försvinner ur mitt liv, jag har fortfarande ett behov att komma iväg på kvällarna och gärna då träffa människor som jag tycker om. Så varför inte kombinera det med det som jag tycker är det roligaste som finns, att träna handboll. Jag älskar att det är ett strategiskt spel, det är fysiskt men samtidigt måste man tänka, analysera, vad händer om jag gör såhär istället och du såhär. Det finns inga rätt eller fel, bara olika lösningar. Så idag tog jag med mig Rasmus och Rebecca och títtade en stund på träningen. Jag ska försöka ge det till jul innan jag provar igen att träna handboll, köra gympa och bålstärkande träning så kanske jag kan vara med och träna i vår. Jag vill inte binda upp mig igen, men jag vill röra på mig och om jag samtidigt kan vara lite till hjälp genom att komma ner och träna så varför inte? ;)
Men det blir aldrig detsamma igen.......................

Jag förstår att det behövs särskilda program som tar hand om elitidrottsmän och kvinnor när dem slutar. Det är liksom en del av ens identitiet, hej jag heter Linda och jag spelar handboll. Hur är det då för dem som lägger upp hela sitt liv på att nå ett mål, vad händer när man har nåt det målet? Tomhet kan jag tänka mig.

Vi försöker få ihop gamla gänget att åka med på handbollskryssningen i Maj. Pappa har hittat matchen mot Göksten (när Linnéa Torstensson var med) när vi första gången gick upp i elitserien. Så vi tänkte boka ett konferensrum där vi kan ha lite filmvisning och kanske några uppträdanden;)

Just nu sitter jag på sängen med lite mörkt choklad och ett glas rödvin och tänker nog inte gå ut någonting imorgon.

Kram på er/Linda

Haha och de griniga gamla gubbarna som fick vara barnvakt, tack vare er så kunde jag också vara med.


Tisdag 23 nov


Måndag: (fortfarande lite sjuk, osäker om jag får behålla maten)
09.30 frukost: 1 skål fullkorns havreringar med mjölk
12.30 Lunch: Gårdagens middag, köttfärssås och spagetti
17.00:Middag: pad thai
Tisdag
09.00 Frukost: 1 1/2 dl havregrynsgröt, 1 ägg(bara vitan) , 1 kopp kaffe
09.55 Morgonprommis,9 km. 1 timme och 30 min 594 cal + plankan 5 x 1 min, 3 x 20 st armhävningar, 2 x 20 st dips
12.15 Lunch: Gårdagens middag: pad thai
14.45 Lite russin
17.00 Middag: Kycklingpaj  och 1 kopp kaffe
tröttsamt att titta när mamma gör sina tränings övningar hehehe <3

tråk väder...

Idag har jag inte alls gjort så mkt, man vill ju inte gå utanför dörren i detta väder. Men efter frukosten idag så gick ändå ut på min dagliga promenad, det blev stora rundan som är på 9 km. Trodde jag skulle hinna ut innan ovädret hann komma men där hade jag fel, snön började snabbt piska mig i ansiktet. Men jag hade bestämt mig för att jag skulle ta den stora rundan så det var bara att fortsätta gå.  Var riktigt skönt att komma hem sen kan jag meddela, efter jag gjort mina övningar efter prommisen så tog jag den efterlängtade varma duschen. Efter det fixade jag lite här hemma, tvättade och plockade lite. Vi har inte alls stökigt här hemma men plocka är ngt man alltid kan göra :)
Novalie redo för prommisen  inte så nöjd över vädret!
Snart är det dax att börja packa ner alla grejer  i kartonger, ngt jag faktiskt ser fram i mot, för då kan man rensa samtidigt och kasta det som vi inte behöver ( tror inte Rickard ser fram i mot det lika mkt som jag ). Men jag har tänkt att jag kan börja med sånt på dagarna när jag är hemma och Rickard är på jobbet, fast han ska inte slippa undan det helt :)
Har inte hänt så mkt idag så jag har inte så mkt mer att skriva...
Älskar min dotter över allt annat på denna jord <3
puss och kram Jessica

En sammanfattning av de senaste fyra dagarna!

Nu var det länge sen jag skrev nåt, men det brukar bli så på helger. Det är så mycket att göra att det inte finns tid helt enkelt. Men om jag ska försöka mig på en uppdatering så i fredags träffade jag Lina och Michaela hemma hos Mela i hennes underbara hus ute på Tyresö Strand. Hmmm där ligger man verkligen i lä, tror att det är där vi ska spendera våren, vid hennes pool :) Det var iallafall väldigt trevligt för det första så var det jättelänge sen jag träffade Lina och vi har alltid så sjukt mycket att prata om när vi ses eftersom det är så sällan nu för tiden, så när Mela åkte in till salongen för att träffa en rörmokare så gick vi på en promenad och uppdaterade oss om varandras liv. Det finns vissa vänner som man inte hörs så ofta med men som man vet alltid kommer att finnas där och det känns aldrig konstigt när man väl ses eller hörs.
    
Rebecca och hennes kompis Estelle, de höll varandra i handen men när Rebecca drog ett av sin glädjetjut så blev Estelle rädd och började gråta. Mela fina hus med utsikt över havet!


Fredagskvällen var lugn med mys härhemma. På lördagen så var det kalas på Andys och sen åkte jag och Carro till IKEA medan resten av sekten åkte hem till oss för att glo på fotboll. Sen var det lördagsmys med big la familia fast alla var nog trötta efter de senaste helgerna för kl 10 så hade alla gått hem.
På söndagen så var Rasmus på fotbollsträning på morgonen och sen rensade han och jag hans rum, så nu är det jättefint där! Peter drog på hockey vid halv tre och då kom Dogge hem till oss och lekte med Rasmus i hans nya fina rum. Jag tänkte försöka göra mig till och steka "riktiga" köttbullar, vilket jag upptäckte inte var så lätt eftersom de bara föll ihop. Men några lyckades jag iallafall med, men Dogge tyckte inte dem var goda och ville hellre ha "riktiga" köttbullar, vilket i hans fall är köpta:) Rasmus som märkte att jag började få ett bryt så att han tyckte dem var jättegoda, yeah right! Men snällt av honom iallafall.

Känner mig lite som häxan surtant och supersnälla stålsara, något ambivalent i humöret och söndagen var jag häxan surtant och kände mig väldigt urtråkad samt att jag inte kunde göra något eftersom Peter var borta och jag hade ungarna här. Men idag har jag istället varit supersnälla stålsara, för idag är jag lycklig igen. Funderar på om det har att göra med hormonspiralen eller om det är amningshormonerna?

Idag gick jag på morgonpromenad och åt frukost med mormor. sen åkte jag och mormor till Länna för att köpa mattor till Rebecca och Rasmus, samt en lampa till Rasmus. Då hittade jag äntligen min hallmöbel, på jysk för 1300 kr perfekt var den. Så jag bestämde mig för att köpa den, då finns den inte och är restnoterad på centrallagret till April, ok säger då kanske man kan få köpa den ni har framme. Nej tyvärr vi får inte röra visningsexet. Nä men då kanske ni ska ta bort den då!
Men det blev iallafall jättefint i rummen. Sen var det utvecklingssamtal med Rasmus och han sköter sig exmplariskt i skolan, märks vem han brås på;) Efter det fick jag med mig tre killar hem och sen var det fotbollsträning, middag, fixa iordning Beccas nya byrå, bada Becca, läsa för Rasmus......... och nu sitter jag i soffan med en kopp te, har tänt ljus och försöker skriva ett inlägg med väldigt mycket innehåll, tre dagar så det blir som det blir.

Rebecca tränar också när Rasmus tränar fotboll, på en sådan där illaluktande grön matta som varenda gympasal har....

Imorgon blir det gympa och kanske en lunch i Farsta sen får vi se vad som händer...
Kram på er/Linda


Lgh är nu såld :)

Nu mår jag äntligen bättre ! Blev helt plötsligt jätte dålig igår, innan mina svärföräldrar kom och hälsade på igår så börja jag må lite dåligt. Hade lite ont i huvudet och mådde lite illa men tänkte inte så jätte mkt på det. Sen när de hade åkt hem så sa jag till Rickard att jag mår verkligen inge vidare, fryser,ont i magen, huvudet och hela kroppen. Jag fick lägga mig i soffan och vila och Rickard tog och badade Novalie, efter det så la jag mig och ammade henne i soffan. Och helt plötsligt kände jag att jag var tvungen att spy så Rickard fick ta Novalie .... Säger bara USCH!!!! Sen var det bara att fortsätta amma. Inge roligt att vara sjuk när man ska ta hand om en liten också, men Rickard hjälpte mig jätte mkt. När Novalie var mätt och belåten så nattade Rickard henne( la henne i korgen ,hon somnade direkt) och jag passade på att ta en dusch, sen la jag mig i soffan och mådde så dåligt och kände mig så liten. Frös som en tok och hade ont i varje led i kroppen, sen var det dax att springa till toaletten igen för att spy. Efter det så gick jag och la mig i sängen under tjocktäcket med tjocktröja och mjukisbyxorna på. Självklart bara för att jag mådde dåligt så vaknade Novalie vid tre tiden i natt . Jag var så svag och skakis så jag var tvungen att väcka Rickard så han fick ta upp henne och lägga henne bredvid mig så jag kunde amma henne.
Jag har varit lite svag och skakis hela dagen idag, inte förrän nu som jag börjar må bra igen. Rickard kom hem och hämtade hos vi 13.30 idag för vi skulle iväg och skriva på papprerna för försäljningen av våran lgh :) Så nu är den såld, den 10 januari ska vi ha flyttat ut.
Novalie rullade runt helt själv för första gången idag, min lilla tjej :) <3 <3 <3 <3
Innan svärföräldrarna kom på middag igår så var vi och kollade på ett hus ute på ingarö (brunn). Ett riktigt barnområde,  det var jätte fint och det är väl ngt sånt som man ska flytta till nu när man blivit förälder. Ska bli intressant och se hur många som är intresserade , tror nog inte vi är de enda tyvärr.  Skulle vi vinna budgivningen så är det inflyttning i  slutet av maj tror jag.
Nej nu ska jag ägna mig lite åt mannen min  <3
Puss och kram Jessica

Lite bilder från igår...

Igår så var vi ju hos Storebror och Jenny och fick äntligen träffa halva delen av hennes familj :) Super mysiga <3
Nästan hela familjen Hedlund <3 
Killtrion letar hus till hos på hemnet :)
Storasyster med sin lillebror  Storebror posar :)
Hedlundarna med lillchippen <3
Mamma Jenny med sin son <3 
Novalie med sina fina kusiner <3
Lillchippen <3
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Novalie med sin mormor <3 <3 <3 <3 <3 <3

Så mkt bättre....

Lördag kväll och jag sitter här i soffan i min ensamhet ( Rickard och Novalie sover ) och njuter. Är riktigt lycklig idag, det känns som att allt kommer lösa sig , allt har en mening.
Vi satt och tittade på så mkt bättre i kväll och när jag såg Christer så kände jag igen mig lite... Man såg hur han lös upp när de sjöng hans låtar, hur bra han mådde och hur stark han blev genom att bara få spola tillbaka tiden som har gjort honom till den han är idag.
Så blir och känner jag mig när jag tänker tillbaka på den tiden då jag spelade handboll. Hur mkt handbollen egentligen har gjort och betytt för mig, det är tack vare den som jag fick ett självförtroende och började växa på riktigt.
När jag var mindre så ville jag alltid hjälpa folk i skolan även fast det var med sånt jag inte kunde ( är nog lite så fortfarande). Jag har väl alltid känt att jag inte varit den bästa i skolan tyvärr och det fick väl inte ens självförtroende att växa precis. Men så började jag spela handboll när jag gick i femman och fick känna att jag verkligen var bra på ngt, och det var inte så mkt som behövdes för att jag skulle blomma ut och självförtroendet började växa. Äntligen var man bra på ngt, man kände sig lyckad och allt kändes så mkt lättare.
Var inte lika jobbigt att jag inte kunde de där förbaskade multiplikationstalen som en tjejs pappa alltid gick och frågade oss om när han följde oss till skolan. Har var så himla stolt över att hans lilla flicka var så duktig och ville gärna höja henne till skyarna när man själv inte kunde. Handbollen stärkte mig oerhört mkt och jag insåg att alla är duktiga på olika grejer.Handbollen är väl den röda tråden genom hela mitt liv,det är tack vare den jag blivit den jag blivit,det är tack vare handbollen jag har de vänner jag har idag och har den man jag har. Undra vem jag skulle vara eller hur mitt liv skulle se ut om jag inte hade börjat spela handboll?
Handbollen har egentligen alltid varit det enda som jag verkligen har känt mig duktig på så när jag slutade spela så var jag tvungen att börja bygga upp mitt självförtroende på nytt, det kändes som jag tappade hela mig. Slutade spela efter att min pappa gick bort, har för mig att min sista match jag spelade var samma dag som han gick bort. Var väl lite i chock efter den natten men det enda jag sa till Rickard var att han skulle köra mig till matchen, jag ska spela...
Jag tappade mig själv, mesta dels för att pappa försvann ur mitt liv och sen att samtidigt sluta med det enda som jag kände mig duktig på ,kanske inte var det smartaste!?
Vem var jag utan handbollen????
Helt plötsligt var jag helt tom, jag var ingen, jag var inte bra på ngt, jag var ett skal och inuti var jag helt tom! Jag fick börja om från början och bygga upp mitt självförtroende bit för bit. Kommer ihåg att jag tyckte att det jobbigast var att träffa mina lagkamrater, hade så svårt att visa mig för dem, konstigt nog. Men jag hade helt plötsligt blivit ngn jag inte kände igen och inte gillade. Så jag höll mig undan från dem ett bra tag.  Ville inte visa de vem jag blivit, så jag höll mig undan. Kommer ihåg hur jobbigt jag tyckte det var när jag träffade laget för första gången efter allt ,de sista jag ville var att de skulle tycka synd om mig och se mig så svag som jag var just då, jag kände mig så hemskt och värdelös...
Vem skulle älska eller tycka om mig när jag inte gjorde det själv. Det var en jätte jobbig period i mitt liv och jag trodde aldrig jag skulle börja tycka om mig själv igen eller livet. Men nu sitter jag här och ÄLSKAR MITT LIV! Att Rickard stod ut med mig under den här perioden( nästan 2 år) är jag så himla tacksam och lycklig över, tack älskling! Mamma, mina bröder och Ullis har också en stor del till att jag kommit tillbaka och är den Jessica jag är idag, älskar er! Jenny Mattssons stöd under den här perioden kommer jag heller aldrig glömma, TACK!
Så när man pratar med mig eller om  jag ser bilder från den handbolls tiden så ser jag likadan ut som Christer, leendet sträcker sig till öronen och tårar kan komma och jag är så löjligt glad för den tiden och den person jag var då. Nu är jag inte den Linkan jag var då men mkt har kommit tillbaka, och det är väl så det ska vara. Just nu är jag en äldre version av Linkan , vissa grejer kommer aldrig försvinna (uffuffuffufuff)
Puss och Kram Jessica

Fredag 19 nov

08.30 Frukost: 1 skål med fullkorns havreringar med mjölk, 2 ägg(bara vitan) ,1 kopp kaffe
09.50 Morgonprommis, 9 km, 1 timme och 30 minuter,546 cal + plankan 5x1min + 3x20 st armhävningar + 2x20 dips.
12.12 Lunch: Gårdagens middag. kyckling med couscous
14.00 kaffe
16.15 Mellis: Smoothie
18.00 Middag: Kött och sötpotatis gryta

Det är min tur nu vinden har vänt :)

Fick äntligen det samtalet vi har gått och väntat på :) På måndag ska vi skriva på för försäljningen av våran lgh, känns helt underbart! Så nu blir det nog att vi flyttar ut i slutet av dec, det är helt sjukt.  Just nu vet vi inte vart vi ska flytta men jag håller tummarna att vi ska få hyra en lgh som ligger i fredhäll. Håller tummarna MASSOR!!!!
Igår så tog jag en fika med Daniel, Niklas Emilie och hennes lilla Linnea i gallerian . Daniel och Niklas träffar jag rätt så ofta men det är alltid lika kul att träffa dem. Mina favvis killar ;) Emilie där i mot var det ju som sagt år och dagar sedan vi sågs och det var så himla kul att träffa henne igen, har saknat henne massor. Hoppas att vi kan återfå det som vi en gång hade. Har haft mkt roligt ihop med henne.... Ivriga Ingrid hahahahaha
Efter jag fikat med dem så gick jag runt lite i gallerian och letade klänning till dopet, blev en jacka, tröja, linne och en klänning till mig ;) När klockan sen blev 17.30 så hämtade Rickard upp oss utanför Gallerian för att sen åka hem till familjen Ekström. Det blev en lugn och härliga middag och självklart idolmys i soffan. Blir mkt sådant nu när man har skaffat barn, men som den mupp jag är så älskar jag det.
Daniel med Linnea  Novalie får en myspuss av Jonte<3
Idag så gick jag faktiskt ut och sprang för första gången på 10 månader, jätte skönt men jätte jobbigt. Skönt att man kan börja små starta med träningen, det går framåt nu :) Har ju gått ner till den vikt jag hade när jag gifte mig, känns jätte bra. Men nu måste jag nog börja bygga lite muskler så att inte alla kläder blir för stora. Gick ner till källaren idag och hämtade lite kläder som jag kastat ner där. Kläder som jag inte trodde jag skulle kunna ha på mig på ett bra tag fram över. Vissa byxer satt inte ens tajt...
Efter jag varit ute och sprungit så tog jag ett bad med min lilla dotter,  första gången vi badade ihop. Skönt att hon tycker om och bada för nästa måndag så börja vi på babysim.
Nu ska jag börja göra i ordning oss för vi ska åka ut och hälsa på storebror och Jenny. Hennes familj är här och hälsar på så det ska bli jätte skoj att äntligen få träffa dem.
Just nu är jag så lycklig så jag vet inte riktigt vad jag ska ta vägen. Egentligen borde jag inte vara så här lycklig förens papprerna är påskrivna ,men det går inte, hihihi! Hoppas verkligen vi kan hyra lgh  i fredhäll, skulle vara så perfekt!
Nej nu måste jag sluta!
PUSS OCH KRAM JESSICA

fredagen invägning, 19 nov

Ställde mig på vågen idag och insåg att jag är nere i vikten jag hade när jag gifte mig... 63 kilo visade den idag :)
Var tvungen att testa klänningen och jag kan ha den :) (knäppte den aldrig bak, det är lite svårt att göra själv, men vet att den skulle gå igen ) Lite tajt vid bysten bara  , undra varför ;) Mamma hade alltid som mål efter vara graviditet att komma i sin  brudklänning. Ett bra mål tycker jag så det bestämde jag mig också för att ha , och jag kan väl säga att jag lyckas denna gång :)
Nu ska jag ut och gå min morgonprommis :)
Puss och kram

Fredag!

Igår blev det både mamma-baby-gympa och spinning på kvällen med Emelie. Efter gympan så frågade instruktören om jag hade lite tid efter, jag hade nämligen bett henne om råd förra gången eftersom mina muskler inte växer ihop ordentligt vilket gör att jag inte kan träna handboll mm. Hon hade verkligen tänkt till vad jag kunde göra och visade flera övningar med den hederliga gamla pinnen. Jag hade helt glömt bort pinnträningen, den är ju helt perfekt att göra hemma och den är ju mycket till för att stärka bålen och samtidigt träna rörlighet. Pinnträningen går till på det viset att man tar till exempel en skurmoppspinne (utan själva moppen) och använder den som hjälp att hålla upp överkroppen och stärka bålen. Den är också perfekt nu när man är så kort i bröstmusklerna av allt bärande, ammande och körande av barnvagn för den tvingar bak axlarna och skuldrorna.
Så nu ska jag försöka göra den på morgonen direkt när Rasmus och Peter har gått, det har jag iallafall gjort idag och det känns jättebra i kroppen, lite träningsvärk från igår och kroppen har vaknat av morgonträningen, jag har ätit frukost och druckit kaffe och är för en gångs skulle ganska pigg på morgonen (fastän Rasmus har haft växtvärk i natt från halv fem), Becca har somnat om och jag skriver lite på bloggen.


På väg till gympan


Jag hade inte gått ner nåt den här veckan, kanske till och med upp lite 68,7 kg, men det beror på att jag har känt mig dålig och inte rört på mig och då tycker jag synd om mig själv och "unnar" mig lite hela tiden :)

Igår efter gympan mötte vi upp Sigrid och Felicia som var "lediga", påstår dem iallafall:) Vi åt sushi sen fikade vi med Felicias morfar. Vi kom fram till att när jag tog studenten så var Felicia två år, hahaha.
Efter det såg vi att Bikbok hade 50 % på allt, men jag orkade inte prova något för det var så mycket folk och jag hade barnvagnen så jag gick hem istället. Sen hämtade jag Rasmus och vi mötte upp Tor som följde med oss hem.
  
Fika i Farsta med Fina Felicia, Söta Sigrid och Rara Rebecca

Vid sex skulle jag möta Emelie och spinna med henne, det var jätteskönt och tungt men när jag sen kollade på mobilen så hade Peter ringt tre gånger. Rebecca hade skrikit i 45 minuter helt hysteriskt! Hon har börjat med det de senaste veckorna, när gammelmormor har henne också, det är som om hon har en radar som berättar att nu har mamma lämnat huset gaaahhhhhhh!!!!!
För när Peter har henne och jag är hemma så går det bra, i och för sig lämnar han ju över henne till mig om hon blir ledsen så det är väl inte så konstigt att det funkar. Så nu ska vi verkligen försöka att det är Peter som har henne när vi båda är hemma så får jag stänga in mig med Rasmus och läsa eller bygga lego med honom, jag kanske ska försöka ta en halvtimmes promenad på kvällarna så dem är ensamma fast kortare stunder till att börja med. För så här kan vi ju inte ha det, jag måste kunna vara borta på kvällarna.

Idag ska jag träffa Michaela, Estelle och Lina, det ska bli jättemysigt vi ska äta hemma hos Mela i Tyresö.

Ha en bra fredag!

Puss och kram Linda


Lillsnorpans tur att ta sprutan!

Idag så har vi varit på 3 månaders kontrollen och det gick faktiskt väldigt bra . Hon började inte grina så mkt som jag trodde hon skulle göra när de stack henne,  en spruta i varje ben. Ska erkänna att jag var lite nervös inför det här men det hade jag inte behövt vara. Hon började grina lite redan innan de stack henne för att hon började bli hungrig, så jag vet inte hur mkt hon grinade för att de stack henne. Hon slutade så fort jag ställde mig upp med henne, så jag tror inte hon tyckte det var så farligt. Hon har inte fått ngn feber eller gnällt ngt efter heller så jag är överlycklig :) Trodde ju att Novalie "fyllde " 3 månader förra fredagen bara för att hon blev 12 veckor... vad fel jag hade, hon blir ju det den 20 november :)

Efter vi varit där så åkte vi hem och hälsade på storebror och Jenny. Lillchippen är fortfarande namnlös , man har ju tre månader på sig att bestämma sig, så man får hoppas att de kommer på ngt snart. Han är så himla söt, man ser verkligen att de är en liten kille. Han börjar växa på sig nu fast Novalie ser fortfarande ut som en bjässe bredvid  honom, men inte så länge till om han fortsätter äta som han gör. Just det, Novalie väger nu 7420 och är 64 lång så vågen hemma visade fel.
Idag blev det ingen träning alls, tror i och för sig att det var rätt så bra. Hade så ont i hela kroppen när jag gick och la mig i går, så jag tror att min kropp behövde lite vila efter min " hård träning". Imorgon är det "träning" som gäller igen :) Det är faktiskt härligt och skönt att ha träningsvärk, har saknat det!
Imorgon är det fredag igen och då ska jag in till stan och träffa Emilie och hennes dotter. Ska bli jätte roligt, Emilie var en av mina närmaste vänner när vi gick i gymnasiet. Nu är det ett tag sedan vi träffades så jag ser verkligen fram emot att träffa henne. Sen på kvällen ska vi hem till familjen Ekström och äta och kolla på idol...
Puss och kram Jessica

Torsdag 18 nov

08.30 Frukost: Smoothie(naturell yoghurt , banan, kiwi, frysta bär) , 2 ägg och 1 kopp kaffe
14.30 Lunch: Kyckling ,broccoli och ris
17.00 Middag: Kycklingbollar med couscous/tomat/mozzarella
21.00 lite parmesan ost och 1 clementin

Snö? Hmmm undrar om jag ska gå eller åka buss till gympan då?

Godmorgon, torsdag idag och en till vecka har snart gått och jag har haft något att göra varje dag förutom måndag då jag passade på att städa. Men nästa vecka blir bättre för då har jag inget inbokat då ska jag passa på att hänga lite med Linkan och Novalie, det känns som om det var jättelänge sen.

Igår lämnade jag Rasmus på skolan och sen blev det morgonpromenad, det var länge sen nu för Peter har lämnat när det är så här kallt. Känner att den här veckan har jag gått upp i vikt för jag har inte tränat och ätit väldigt dåligt, men idag tänker jag ta mig till gympan även om det känns sådär i kroppen.
Efter morgonpromenaden åkt vi till söder för vi skulle på möte på förbundet, vilket varade i två timmar. Sen gick vi till Sofia skola vid Vita bergsparken för jag skulle möta en lärare och köpa en bok av henne som vi ska ha seminarium på nästa gång och som vanligt är jag ute i god tid ;) så den var slutsåld överallt, men så hittade jag den på nätet så det blev billigare också. Så porslinspengarna gick till en studiebok och kläder till Rebecca från Lindex, bra va? Har upptäckt massa nya saker som är bra med nätet nu när man har lite tid att titta runt lite.

Efter shoppingen i Ringen så blev det lite bråtttom, måste hämta Rasmus och laga mat till honom innan hockeyskolan. Och då blev det kaos härhemma (vad ovanligt) Rebecca var hungrig och jag var tvungen att göra maten innnan jag kunde ge henne eftersom jag redan börjat med maten så hon skrek hela tiden medan jag var i köket. Efter mycket om och men så satt vi iallafall vid matbordet och Becca hade fått mat och Peter kommit hem för att köra Rasmus till träningen så ber Peter mig kolla tiden igen på hemsidan och då står det att hockeyskolan är inställd!!! Så all stress i onödan.

På kvällen sen var jag sjukt trött och sjukt rastlös, alla som känner mig vet hur rolig jag blir då, eller inte. Jag blir sjuk av att inte röra mig, jag hade ju tänkt promenera till Trångsund och hockeyn men när det inte blev nåt så åkte vi hela familjen till Sickla och kikade lite.

Idag blir det som sagt gympa sen ska Rasmus ha en kompis med hem och imorgon ska jag träffa Michaela och hennes lilla Estelle, vi hade tänkt att gå promenera lite i Tyresö och sen äta lunch där men vi får väl se vad Kung Bore har i tankarna.

Dagens outfit är något Pinkinspirerat, ta tre betala för två på Lindex. Ska nog köpa ett set till....


Diva! Vi har hittat den perfekta hanen för dig.....

Onsdag 17 nov

08.30 Frukost: 1 skål fullkorns havreringar med mjölk och 1 kopp kaffe
10.30 Morgonprommis 1 timme och 15 min ,5.30 km , 376 cal + plankan 1 min x 5 , 20 st x 5 dips.
13.00 Lunch: 2 st smörgåsar(mörkt bröd) med smör och tomat, 1 skål med fullkorns havreringar med mjölk.
14.00 1 clementin
17.00 Middag: Linssoppa och 4 små skivor mörkt bröd + 1 kopp kaffe
20.45 Frukt
JAG HAR SÅ ONT I HELA KROPPEN! Jag kommer inte kunna bära min lilla tjej imorgon, härligt med träningsvärk!

Mina underbara härliga arbetskollegor!

Igår hann jag inte skriva ngt för det var fullt upp hela tiden. Jag började min morgon med att gå 9 km rundan, sen när jag kom hem efter den så gjorde jag lite övningar här hemma. JÖSSES VAD SVAG MAN ÄR NU! Efter det fick jag kasta i mig lite lunch för jag skulle träffa mamma i orminge centrum, shoppade detta till Novalie
Gick även dit för mamma ville gå lite, så efter vi varit på Lindex så gick vi till ett konditori för att beställa lite till dopet som är nästa helg. Ska fuska lite och beställa lite kakor men självklart ska jag baka lite själv också :) Efter vi varit där så gick jag hem, gud vad skönt det var att komma hem sen och hoppa in i duschen... Helt slut!
Sen ägnade jag all tid till att mysa och leka med Novalie, mitt lilla charmtroll. Hon rullade faktiskt runt igår  men med lite hjälp av mig. Hon tränade också när jag tränade ;)
När Rickard sen kom hem fick han kasta i sig lite mat för sen var han tvungen att ta hand om Novalie en liten stund så jag kunde fixa mig för kvällen. Vi hade nämligen överraskningsmiddag för våran chef på jobbet som ska sluta, och eftersom Novalie vägrar ta flaska så fick hon följa med. Det var så himla kul att träffa alla, igår blev jag verkligen påmind att jag saknar dem MASSOR! Alla är så underbara! Det är inte bara Evis som ska sluta utan även Petra och Liza, och det känns verkligen JÄTTE TRÅKIGT! Kommer kännas jätte konstigt att komma tillbaka sen när de inte finns där, kommer kännas jätte tomt! En saker är säker iallafall, det är ett grymt härligt gäng
Ett stort ögonblick för Kim när Novalie greppar hans finger ;)
Myser med Petra <3  ... och med Liza
Kim och Emmy  Och här kommer chefen!
Självklar är det Emmy och Hanna som visar vägen :)
Sjunger låten som är skriven för Evis <3



Det var verkligen en jätte trevlig kväll , jag är glad att jag fick vara med :) Jag tror jag åkte därifrån vi 21 tiden så jag var inte där så jätte länge. Hade tänkt åka hem kommunalt men när jag kom ut från stället så stod Rickard där med bilen, Evis kommentar - Rickard är en pappa ! Ja det kan hålla med om ... Han ville inte att hans dotter skulle åka kommunalt hem så sent! KÄRLEK!
Puss och kram Jessica
somnade som en stock i bilen , inte alls konstigt efter alla intryck från kvällen !

tisdag 16 nov

09.00 Frukost: 1 skål med fullkorns havreringar med mjölk, 1 kopp kaffe
10.20 1 timme och 30 min morgonprommis, 9 km, ca 530 cal, plankan 5x1 min + 5x20 st armhävningar
12.15 Lunch: måndagens middag. pangasius med 1 potatis och grönsaker
12.30 Promenad till orminge för att träffa mamma , blev 1 timme promenad sen
14.00 1 näve med fullkorns havreringar
15.00 1 banan och 1 kopp kaffe
19.00 Middag: havets tallrik :)
halva denna tallrik :)


Några kloka beslut.

Idag har jag tagit flera kloka beslut, det första var att inte gå och träna gympa i morse före lärarhögskolan eftersom jag kände mig hängig och hade ont i halsen. Men som vanligt får jag lite träningsångest och måste höra någon säga det till mig, även om jag vet vad jag borde göra. Den här gången blev det mamma som sa åt mig att jag inte borde träna, man kan tycka att en 34:åring borde kunna ta det beslutet själv men jag är alltid så velig och vill göra det "rätta". Det är samma sak om jag är sjuk och borde vara hemma från jobbet så måste någon säga till mig att det är klart du ska vara hemma, annars går jag till jobbet eller så är jag hemma och har dåligt samvete för det.

Jag har liksom en bild av mig själv som stålkvinnan som klarar allt, hundra bollar i luften samtidigt. Ett tag var jag lärare, mamma, handbollsspelare, matte, student och sambo i den ordningen också. Nu när jag inte har något alls uppbokat så blir jag stressad av att vara mamma, sambo och student, jag borde vara nöjd med att ha så lite uppbokat men jag blir jättestressad av att ha några som helst "måsten". Det är väl någon slags moteffekt av att alltid ha haft så mycket, nu vill jag bara njuta av den här tiden och göra så lite som möjligt. Det är liksom dags att vara Linda, mamma och sambo. Ta hand om mig och familjen, träna måste jag göra annars kommer jag att bli olidlig men på mina och min familjs villkor när det passar liksom. Det kommer säkert komma en tid när jag har hundra bollar i luften igen men det är just därför som inte vill göra något nu. Det är ungefär så jag bygger upp min vardag också, jag kan ligga på soffan en halvtimme för länge så att jag får stressa jättemycket när det är dags att fixa allt för att komma iväg men den där halvtimmen på soffan är värt det och jag jobbar bättre under stress. Det är nog samma sak med tid som med pengar man anpassar sitt liv till hur mycket man har.

Detta leder till mitt andra beslut, jag kommer gå klart kursen till julen, sen tar jag uppehåll under våren för att göra klart den nästa höst istället. Det enda som är tråkigt med beslutet är att jag tycker det är jätteintressant och föreläsningen idag var väldigt bra. Fem timmar var vi där och Becca var jätteduktig men jag tror inte hon kommer vara lika tolerant i vår när hon vill krypa omkring. Så i vår ska vi bara vara och inte ha några "måsten" och även fast det känns jätteskönt att ha kommit till något beslut så känns det ändå som jag ger upp och tävlingsmänniskan i mig tycker att det känns sådär. Men det är antagligen sista gången man får vara ledig så här länge innan jag går i pension.

Sen fick jag porslinet sålt idag och om jag är världens sämst köpare (kan inte pruta!) så är jag nog en sämre säljare, ha! Hon tyckte dem var lite repiga, ja sa jag dem är använda, jag har aldrig påstått något annat.
Mmmm säger hon är 400 ditt sista pris? för jag vill nog inte ha dem då.
Näää säger jag 300 får du dem för (jag var ju nöjd att jag slapp bära ner dem till soporna).
Så då tog hon dem men sen kom jag på att hon kanske ville bjuda typ 350 och att jag skulle låtit henne säga priset för hon var jävligt snabb att ta fram pengarna när jag sa 300:) jaja jag blev av med dem iallafall och jag har sålt min första sak på blocket.

Imorgon ska jag till förbundet på möte så då passar jag på att gå lite på söder så om någon befinner sig på söder imorgon, hör av dig!

Kram Linda

Den omtalade "Roland Larsson-mössan" som Rasmus kallar den

Måndag 15 nov

10.00 frukost: 1 skål med fullkorns havreringar med mjölk och 1 kopp kaffe
12.25: Lunch: Gårdagens middag , kycklingpaj
15.00 två clementiner
16.45: Middag: Pangasius med potatis och grönsaker
20.00 1 clementin och  1 kopp kaffe

Bilder från i helgen :)

Idag har vi inte gjort så jätte mkt, Novalie sov 13 timmar i natt och vaknade kl 09.00. Vi låg kvar och myste i sängen till 10.00. Sen gick vi upp och jag åt lite frukost och fixade lite här hemma. Sen kl 13.00 så var jag på återkontroll, allt såg bra ut :) Så nu kan jag börja springa lite lätt och börja göra lite mer än bara vara ute och gå. Efter jag varit där så åkte jag till barnetshus och träffade Storebror och Jenny. De hade varit och vägt lillchippen och han har nu gått upp till 3,1 kg ... Snart har vi en till chubby i familjen :) Fast han har nog långt kvar tills han är uppe i Novalies viktklass. Jag ställde mig på vågen med henne i söndags,och om det skulle stämma så väger hon nu 8 kilo, hehehe! Nu tror jag hon har en egen kurva, det lär vi får veta på torsdag för då ska vi på 3 månaders kontrollen.
Vi har inte gjort så mkt mera idag, har varit tråkigt  väder hela dagen och då får man vara hemma och mysa i soffan. Våran mäklare ringde mig när jag kommit hem och berättade att det finns en som är jätte intresserad av våran lgh. Så nu är det bara att hålla tummarna för att det kommer gå hela vägen. Fast jag fick lite ont i magen, vill inte riktigt skiljas från denna lgh, men jag vet att det är oundvikligt . Han hade  frågat om hans dotter skulle kunna flytta in redan 1 januari... HJÄLP! Det kommer nog inte bli så, dels för vi inte har hittat ngt än och sen vill vi kunna njuta av julen och nyår, så kanske  1 feb??? Spännande är det iallfall :) Är det ngn som vet ngn som vill hyra ut sin lgh så är det bara säga till...
Lillebror och Carro har äntligen fått nycklarna till deras lgh, men de ska inte flytta in riktigt än. De ska bygga om köket först så idag hade båda tagit ledigt från sina jobb för att börja riva. Rickard åkte ut efter vi ätit middag för att se hur långt de kommit och se vad det är han ska hjälpa till med. Själv så myste jag och Novalie i soffan, hon var så trött så hon fick sova en timme på mitt bröst. När hon vaknade sen så läste jag lite för henne, sagostund i soffan är inte helt fel! Sen var det dax för kvällsbadet, ngt som hon verkar tycka om. Ska bli kul att börja på babysim sen. Efter badet fick hon lite mat och sen var det nattinatti... Hon somnade direkt :)
Som ni redan märkt så älskar jag foton så jag tänkte lägga ut massa bilder från i helgen :)
Fredags:
Lördags: 
kusinerna i matkoma :)
Novalie med storkusinen   Mys med stormorbror
Mamma nu har du ngr kort du kan skriva ut och skicka till mormor  :)
Puss och kram Jessica

Tacos och nu fotbollsgalan....

Idag har jag verkligen varit produktiv här hemma. Först ville jag inte ens gå upp vi har så fruktansvärt kallt i vårt sovrum, så jag drog täcket över huvudet när Rebecca hade somnat om och vi slumrade till i en timme till. Så när hon vaknade igen vid nio så frös jag så mycket så jag var tvungen att ta ett bad men Becca fick sitta i sittern och titta på så hon var så nöjd så ändå. Senare under dagen så tog jag isoleringstejp och tejpade för vädringshållen som finns i fönstret, jag förstår verkligen inte varför man byggde gamla hus på det sättet om man vill vädra så är det väl bara att öppna fönstret!

Bara jag får sitta med i sittern så är jag nöjd.....

För att komma upp ur badet så var jag tvungen att ringa mormor och bjuda henne på fika annars hade jag nog legat där än:)
Vid elva så åt Becca en hel tallrik gröt och sedan sov hon i två timmar i sin vagga. Under den tiden så städade jag hela lägenheten, vek tre maskiner tvätt och sortera ut min gamla mammakläder. Som jag också la ut på blocket (första gången för mig) sen tillsammans med en gammal Rörstrandservis som jag hittade i klädförrådet, tror inte jag får nåt för det men det känns bättre än att bara slänga det på en gång. Peter höll på att sätta i halsen när jag sa att jag satt ut det på blocket, det är bättre att bara slänga tyckte han, fast det tycker han om allt;)

Har ni förresten sett mössan som hela Sköndal springer omkring med, den börjar bli riktigt efterfrågad nu. Rasmus klasskompisar och deras föräldrar vill ha likadana. Det är den mycket trendige heta designern Roland Larsson som ligger bakom kreationen.

Sen var det dags att gå utanför dörren för första gången då var klockan kvart över fyra och det såg verkligen inte lockande ut men jag skulle köra Rasmus och en kompis till fotbollen. Väl på plats så upptäckte vi att kompisen gjort samma sak som Rasmus förra veckan så det var bara att åka tillbaka till skolan och hämta skorna. 

Imorgon blir det gympa och sen lärarhögskolan.

Men nu har vi ätit tacos, barnen sover och det gick att klämma ur några droppar från vindunken och fotbollsgalan väntar........

kram Linda

     
Charmtrollen, <3<3<3

Slapphelg!

Vad har man gjort i helgen egentligen?  Har faktiskt haft en riktig slapphelg hela helgen... I fredags så var jag ju bara hemma medan Rickard var på herrmiddag, i lördags så åkte vi och hälsade på familjen Lindquist/Hedlund på dagen och sen åkte vi hem och hade en kväll framför tv:n. Söndag så hade vi visning på våran lgh igen och vi åkte och tittade på ett hus ute på Ingarö, tog en fika hos mamma och Lasse och sen åkte vi och veckohandlade. En röd tråd genom denna helg är SOCKER! Usch vad mkt onyttigt jag har stoppat i mig, från fredag till söndag! Så nu har jag bestämt mig för att vara godis/socker fri fram till jul! Har inte ens varit ngn ide att skriva matdagbok...
Tog massa kort med den riktiga kameran i lördags, men har inte hunnit föra över dem till datorn. Men ngr bilder har jag som jag kan bjuda på...
I bilen på väg till ingarö  flygande köttbulle <3  Mys med mormor
när man är mätt och belåten så är man glader <3
Lillchippens egna speciella sovstil <3
<3 Novalie Inke Ingrid Holst <3
Puss och kram Jessica

Måndag morgon

Jaha så var det måndag morgon igen, vilket verkligen inte gör mig någonting eftersom vardagarna är lugnare för mig än helgerna. Den här helgen har det varit fullt upp, det har varit hockeyträning, handbollsmatch, överraskningsfest, fotbollsträning, fars dag, fika hos mamma och pappa, middag hos farmor och farfar så som sagt full fart.
Sen ser det även ut som om det var här vi hade festen, men jag misstänker starkt att dem små är tillbaka och röjer i lördags hade dem tagit Rolles kavaj och lagt i Dexters vagn!!!
Vilket fall som helst tänkte jag använda dagen till att röja här hemma, städa, plocka och rensa. Funderar på om jag ska orka ta tag i saker som måste bort från lägenheten, typ gamla kartonger med saker, mina gravidkläder mm.
Veckan som kommer så ska jag till lärarhögskolan i morgon och på onsdag ska jag till förbundet sen har jag även tänkt att hinna med två mamma-baby pass. Jag har lite ont i halsen och känner mig hängig idag så det vore väl typiskt om jag blev sjuk nu när jag har köpt mig ett kort.
Nu ser jag att Becca har somnat om bredvid mig så nu tänker jag också somna om. Så vi ses senare istället.
kram/Linda

Ett kort inlägg om lördagen

Hej det får bli ett kort inlägg idag, har precis kommit hem och ligger i sängen lämnade maken på festen och tog med mig barnen hem. Allt blev perfekt idag på Carros överraskningsfest, har inte kunnat skriva nåt om den här men vi hade fixat en fest för Carro för att hon fyller 30 år. Hon och Robin hade varit på hotelweekend och när de kiom hem var vi alla där. Hon blev först lite arg och jag trodde hon skulle vända och gå, men sen mjuknade hon när hon fick se alla som var där och vad hon fick i present.
När jag satt i soffan och tittade på alla underbara och glada människor som dansade med varandra i deras vardagsrum och barnen som sprang omkring så tänkte jag att jag skulle inte vilja vara någon annanstans än där jag är just nu, tack för att ni finns!

Nu ska jag sova, imorgon har Rasmus fotbollsträning kl. nio.
Godnatt!
Kram /Linda

invägning...

Inte hänt så jätte mkt på vågen, den visade 65, 3. Visste att den skulle visa mer än vad den gjorde förra fredagen. Nästa vecka är det mindre socker som gäller, alla muffins försvann idag hem till Johan och Jenny så det känns bra.
Puss och kram Jessica

<3 Lillchippen på besök <3

Från och med nu så kommer jag kalla "Virgil" för lillchippen istället tills de har bestämt vad han ska få heta. Johan vill Vilde och Jenny Theo , så vi får se vad det blir för namn :) De kom förbi idag och hälsade på efter de varit på återbesök på sös, jätte mysigt! Jag och Rickard ska åka och hälsa på dem imorgon , så jag får mysa med lillchippen två dagar i rad, myyyyysigt! Har så svårt att se att min lillsnorpa har varit så liten(nästan så liten), nu när man ser chippen och henne ihop.
<3  EN STOLT MORMOR/FARMOR <3  
Snorpan laddade upp ordentligt inför kusinens besök...
och här har vi hennes lilla kusin <3
Stormorbror glömde inte bort sin lilla tjej( man märker att han börjar bli en liten favvis i hennes ögon )
hon har t om försökt få till ett likadant ärr under ögat som stormorbror ;)
Novalie somnade efter ett litet tag i mormors famn... Så då var det bara att lägga henne i hennes korg , där hon sov tills det var dax för alla att åka, då vaknade hon till liv igen men somnade om så fort vi satte oss i soffan :)
Massa kärlek <3  
När hon vaknade sen fick hon leka lite i babygymet medan jag städade och tvättade lite här hemma. Vi har inte gjort så mkt annat idag, tiden gick så himla fort. Helt plötsligt var Rickard hemma och då myste vi alla tre i soffan innan han skulle åka till Fredrik.  Jag skulle ju egentligen åka hem till Annika i kväll men det blev inställt för hennes barn åkte på magsjukan. Hade tänkte ringa Ullis och höra om jag kunde komma dit men det var  tydligen två st som råkade somna i soffan innan ens Rickard hann åka...
. Måste vara vädret ute... Vaknade sen vid åtta och då var det försent att åka någonstans . Novalie ville  sova vidare så det var bara att sätta på henne hennes  pyjamas och lägga henne i korgen. Så nu sitter jag här i soffan själv och tittar på idol, inte helt fel det heller.
Puss och kram

Besvikelsen......

Jaha det blev ju inte riktigt som jag hade väntat mig, 68.7 stod vågen på. Jag har alltså gått upp några gram sen sist. Och den här veckan har jag varit mycket duktigare och tränat och inte ätit en massa annat. Tror att jag nästa vecka ska prova en vecka att äta det jag vill äta och träna så får vi se hur det går. Nu ska jag äta lunch och sen tror jag att jag ska åka och besöka en second hand butik i Örby som ska ha jättemycket och fina barnkläder. Det skadar ju inte att kolla upp iallafall. hörs senare.

kram/ Linda

Snorpan 3 månader idag!

Gud vad tiden går fort, för 3 månader sedan så födde jag mitt lilla hjärta. Hur fort ska denna mammaledighet gå egentligen, tycker det får stanna upp lite nu, måste få hinna njuta av att vara hemma. Det gör jag i och för sig varje dag, njuter massor!
Novalie sov 12 timmar i natt också, börjar vänja mig med det nu så jag får hoppas att det håller i sig. Skulle hon börja vakna på nätter igen ( som alla säger - vänta bara ! ) så är det helt ok också. Jag har aldrig tyckt det varit jobbigt att gå upp på nätter när hon vaknat innan. Vissa säger till mig att jag inte har fått känna på hur är det är att ha småbarn... Visst det kan jag hålla med om fast ändå inte. Vad är det som säger att det är de "jobbiga" stunderna som faller in i mallen att ha småbarn?! Jag vet att jag har haft tur och det är jag jätte tacksam för :)
Nu tror jag att hon håller på att vakna där inne igen, jag vaknade halv åtta av hennes joller och skratt så då gav jag henne lite mat efter jag bytt blöja på henne. Efter det låg hon och pratade lite med mig sen så såg jag att hon hon vill somna om, så nu har sovit i en timme till.
Skulle vilja gå ut gå trots det tråkiga vädret, men jag får nog vänta lite med att kasta ner henne i vagnen, hon ska få vara vaken och "leka" av sig lite först ...
...pigg & glad :)
Nu är det inte långt kvar tills lillkillen kommer och hälsar på , ska bli så mysigt! Ringde mamma och sa att de skulle komma på besök ,- DÅ KOMMER JAG! utbrast mamma . Precis vad jag trodde hon skulle säga :)
Nej nu ska jag underhålla min lilla dotter lite eller rättare sagt, nu ska jag låta min dotter få underhålla mig :)
kramar Jessica

Godmorgon

Idag är ingen vanlig dag, idag är Carros 30-årsdag, hurra, hurra, hurra, hurra:) Så tänkte att hon skulle uppmärksammas eftersom hon tydligen flyr fältet idag så vi inte kan få uppvakta henne:(

Igår gick vi till gympan och vagnen for lite på isen, usch kan bara tänka mig hur det blir när det är riktig vinter, jag vill ju inte gärna sluta med promenaderna och att gå med henne i selet några längre sträckor börjar bli riktigt jobbigt. Men vilket fall som helst gympan gick jättebra, Becca låg där så nöjt hela tiden. Passade på att hon fick träna att ligga på mage också när det är så mycket att se.

  
Becca tränar också på gympan, vad gillar ni mohikanen som hon börjar få?


Efter gympan gick jag en sväng i Farsta och kollade om det fanns några reor men det är inte riktigt den säsongen men jag kollade ut lite barnkläder jag ska köpa på Lindex när barnbidraget kommer. Den här månaden har varit helt horribel pengamässigt, den där middagen tog lite knäcken på min ekonomi, men det är lugnt snart kommer det ett barnbidrag och jag får äta hemma och inte shoppa något:)
Sen gick vi hem och åt lunch (biffstroganoff från gårdagen) grät lite till nannyaktuten (är fruktansvärt blödig just nu) och storbrölade till Extreme home makeover. Sen var det dags att hämta hem Rasmus, så på med allt igen och ner till skolgården. Rasmus fick med sig en kompis hem så det blev lugnt igen för mig och Becca. Sen lagade jag middag (ja ni läste rätt, JAG) det blev köttfärssoppa av alla rätter. Men det blev faktiskt riktigt gott.
Sen var det läxläsning och nattning. Efter det så tog jag ett bad, en mycket försenad dusch från gympapasset:) sen blev det mys i soffan och tre avsnitt av SOA så nu kan vi ge oss in i säsong 2, I´m in love with a biker with a funny walk...

Nu ligger jag i sängen och har inte ätit frukost för det är vägningstime gaahhhh! är jättenyfiken för den här veckan har jag ju också tränat en del, tänkte försöka köra fyra pass i veckan. Två mamma-baby, ett spinning och ett yoga det är nog det jag klarar av eftersom jag ännu inte växt ihop ordentligt i magmusklerna. Okej då går jag och väger mig, kommer snart.......

kram på er/Linda

"polisens flickor 82" ockuperade fiket i gallerian :)

Idag så tog jag och Novalie bussen in till stan för att möta upp mina gamla handbolls kompisar från polisen tiden. Vi träffades på ett fik i gallerian,  5 stycken "lattemorsor" (alla med vagnar) plus Sofie. Ja ni kan ju tänka er hur det såg ut, man kunde inte undgå att vi satt där. Det kom till och med fram en dam och tog kort på oss hahaha
Det var verkligen jätte roligt att träffa alla idag, men lite konstigt att se alla med ungar. Tycker det inte var länge sedan man sprang runt och skrek alla ramsor och fjantade sig innan man skulle spela match. Vi var  ett härligt gäng, flamsiga och fnittriga, men jävligt grymma på att kasta boll :) Vi vann nästan allt som vi ställde upp på( Sm-guld bland annat ) Tråkigt att de flesta har lagt av men vi började prata lite smått om att vi kanske ska "våldgästa" ngt lag som spelar/tränar i sjöstadshallen. Det hade ju varit jätte roligt om vi kunde samla alla i ett och samma lag igen. Tråkigt att finest grabbarna har lagt ner för annars så hade de kanske fått ett damlag...
Mickis med lilla Wera  Emma med lilla Hanna
Sofie och Wera Annikas söta lilla kille
Anna och lilla Siri i bakgrundenJag och lilla chubby <3
Ngn som blir chockad om jag säger att Novalie var större än både Mickis Wera som är 7 veckor äldre och Emmas Hanna som är 3 månader äldre ;) 

Annikas kille gillar att åka rulltrappa, ngt som han vill göra om och om och om igen ...
Det var jätte mysigt att träffa alla idag och jag hoppas det inte var sista gången.

Sen när vi kom hem därifrån så myste jag och Novalie lite i soffan innan jag ställde mig och bakade lite muffins.
resultatet...  MUMS!!!!

Imorgon är det jag som ska gå ut och gå lååååååångt, shit vad jag har tryckt i mig massa onyttigt denna vecka. Ska bli intressant att se vad vågen visar imorgon...
Imorgon kommer Storebror och Jenny med lillkillen och hälsar på en liten stund på dagen, LÄNGTAR MASSOR!! Sen om Annikas barn är friska imorgon så ska jag , Hasse och Per dit och äta middag, trevlig trevligt.
Puss och kram Jessica

Torsdag 11 nov

09.45 Frukost: 3 st scones med philadelphiaost, 1 kopp kaffe
12.30 Lunch: kräftsalladpasta, 2 brödskivor och vatten
15.30 1 clementin
17.00 6 rutor marabouchoklad
17.30 Middag: 1 1/2 chorizo korv med coleslaw
20.00 1 muffins och kaffe
Har ätit alldeles för mkt idag, eller rättare sagt så har det blivit lite för mkt onyttigt hela denna vecka. Det lär ju visa sig imorgon när jag ställer mig på vågen :)

Sömntuta till barn...

Nu har jag precis ätit frukost och ska snart börja göra i ordning mig för att åka in till stan. Vi sov så himla länge idag så jag hinner inte gå ut och gå innan :( Novalie är helt otrolig, i natt sov hon nästan 12 timmar i sträck,  hon fick vakna av sig själv idag så vid sju hörde jag en liten tjej ligga och jollra och skratta i sin korg. Rickard steg då upp och bytte blöja på henne, han fick en liten sovmorgon idag när han skulle till tandläkaren. Efter det så ammade vi, TACKAR för det! Jag höll på att sprängas :) Sen när hon var mätt och belåten så trodde jag att jag skulle vara tvungen att stiga upp men så blev inte fallet, lillsnorpan somnade om, wiiiihooo! Jag blev sen väckt av när Rickard ringde 09.30... Då tyckte jag verkligen att det dax för oss att stiga upp, så jag väckte även Novalie
SÖMNTUTAN!  Älskar att sträcka på sig :) Två nyvakna tjejer:)
Nej nu ska börja göra i ordning oss , ska bli så kul att träffa alla tjejer idag.
Puss och kram Jessica
Lillkillen utan namn... Hoppas de bestämmer sig snart för ett,jag har lite svårt att kalla honom för hans arbetarnamn, Virgil. Han är alldeles för söt för det! Tror faster får komma på ngt mysigt smeknamn på honom :)

En dag sen uppdatering..

Ja jag vet att det inte blev någon uppdatering igår men vi hade världens segaste bredband igår. Fast i fortsättningen kommer jag nog att uppdatera på morgonen om gårdagen för jag har märkt att jag sitter med datorn i knät hela kvällarna nuförtiden, tänkte att det kunde vara bättre om jag kan vara social när resten av familjen är hemma och skriva när jag och Becca är själva.

Just nu ligger jag i sängen och skriver, vi har börjat med nya rutiner nu. Jag följer inte längre Rasmus till skolan utan Peter släpper honom på vägen till skolan så får vi tid att mysa här hemma. Igår så blev det perfekt för jag hann göra en massa skolarbete på morgonen. Först var hon vaken i två timmar från sju till nio, hon har sovit från åtta till sju några nätter nu, det vore ju inte så tokigt om det fortsatte. Inatt skrek hon dock en del i sömnen så jag fick stoppa in nappen några gånger men jag behövde iallafall inte amma. Efter förmiddagsluren så blev det en fika med mormor och sen långpromenad, det var ganska jobbigt att gå med vagnen i slasken, men det gick. Sen var vi bara hemma igen tills det var dags att hämta Rasmus. Älskar när man kommer till skolan och han säger HEJ DÅ till mig när han ser mig. Så var det igår eftersom dem var i sporthallen och lekte när jag kom och han absolut inte ville gå hem. Då är det skönt att man inte har stressat från jobbet och är trött och vill hem. Så jag och Becca satte oss och tittade på när de lekte ett tag. Hellre att han vill vara kvar på fritids än att han inte vill gå alls.


På väg ner at hämta brorsan, efter att ha tagit vagnen på långpromenaden så blev det nu selet.


I förrgår kväll så hade Rasmus klassdisco på skolan och jag var väl inte så glad över att behöva sitta i skolan på kvällen, men i efterhand så tänkte jag att det är nog inte så många år till som jag får följa med på skoldisco så det är bara att passa på medan man får. Jag fick sitta och trösta honom på golvet för han blev helt knäckt när han var den första som åkte ut på dansstopp två gånger på raken. Det måste vara något jag kommer ihåg så jag kan nämna det i talet på hans student...Jag minns ditt första skoldisco, då fick mamma sitta med dig i knät för att du var ledsen när du hade åkt ut i dansstopp:)

Jaha tillbaka till gårdagen, nu känns det som jag faktiskt har kommit igång med träniingen, igår var jag på spinning med Emelie och det var jättejobbigt. Men jag älskar verkligen den känslan i kroppen att vara fysiskt trött, det var ett tag sen. Det var verkligen en entusiasmerande instruktör, som hela tiden pratade som om det vore ett lopp som vi skulle vinna och det är verkligen rätt taktik för mig. Ibland förut när jag var ute och sprang och det är som tråkigast och jobbigast så brukade jag låtsas att det var ett lopp och så hörde jag sportkommentatorn i huvudet typ, "och här kommer Linda, vilket lopp hon har gjort, bara hon orkar nu så har Sverige ett OS-guld i maraton, det har aldrig hänt förut, hoppas hon orkar mm............." haha vad töntigt egentligen.

Idag ska vi på mamma-baby gympa sen får vi se vad som händer, hörs imorgon.

Kram/ Linda

mysdag hemma...

Idag har jag haft en hemmadag, riktigt skönt har det varit. Efter frukost så gjorde jag som jag alltid brukar göra, jag gick ut och gick min morgonprommis. Det blev att jag tog rundan som är på 9 km i slasket, dum som jag var så tog jag mina gympaskor och inte stövlarna. Kan meddela att jag var dyngsur om fötterna när jag kom hem. Så imorgon blir det jag som tar stövlarna om jag ska ut och gå.
Vi fick besök av min mamma idag, hon brukar komma och hälsa på ibland när hon har lunch och mysa med Novalie. Vi testade dopklänningen(som min mormor virkat) som storebror, jag, lillebror och cornelia har haft på oss när vi döptes, och den passade faktiskt :) Så mamma tog hem den för att att tvätta den, för det vågar inte jag göra för då skulle jag väl förstöra den. När mamma sen åkte tillbaka till jobbet så plockade jag lite här hemma, tvättade osv, passade på när Novalie sov middag. Sen när hon vaknade så myste vi i soffan <3
man ser vems hakor Novalie har fått ;)
Som ni ser så har jag äntligen fått min andra onepiece , yeeeeeh!
När Rickard sen kom hem så åkte vi till kyrkanshus i orminge och träffade prästen som ska döpa Novalie. Måste bestämma oss snart för vilka låtar vi vill att Madde ska sjunga,och in och utgångslåt... Blir väl jag som får sätta mig ner och leta upp förslag och sen får Rickard hjälpa mig att bestämma . Efter vi varit där så åkte vi hem och åt middag och sen åkte Rickard ut till gustavsberg för att mecka gokart med lillebror.
Jag hann mysa lite med lilltjejen en liten stund innan det var dax för att göra i ordning henne för natten... Får se om hon sover 11 timmar i natt igen (hon har gjort det 4 nätter i rad nu)
Imorgon ska jag träffa Mickis (Wera), Emma(Hanna), Anna (Siri), Annika (Nicolas) och Sofie i gallerian. Ska bli jätte kul, mina gamla handbollskompisar från när jag spelade i polisen. Ska bli kul att se allla i mammarollen.
Våran nya familjemedlem <3
Puss och kram Jessica

onsdag 10 nov

09.00 frukost: 1 skål med fullkorns havreringar med mjölk, 2 st scones och 1 kopp kaffe
10.00 morgonprommis, 9 km, ca 570 cal, 1 timme och 32 min
12.30 1 kopp kaffe och 1 clementin
15.00 Lunch: Gårdagens middag, pinjenötsbiffar
17.45 Middag: chicken thai soppa, 2 bröd bitar
20.15 lite russin, 3 små scones och 1 clementin

Tisdag 9 nov

09.00 Frukost: Havregrynsgröt, solroskärnor ,linfrö, funlight med mjölk, 1 ägg(vitan), 1 kopp kaffe
12.10 kaffe och en skorpa/kaka
16,30  2 st thin crisp
18.00 Middag: Pinjenötsbiffar
18.30 choklad muffins och kaffe
20.00 choklad/banan muffins
Ingen bra dag.... Bara för att det är dåligt väder så ska inte det betyda att jag inte ska gå ut och gå och sen så får jag inte äta så här lite. Men jag hann inte med mat idag, och då blev det som det blev. Men det var gott med muffins idag MUMS! :) Nya tag imorgon!
Kram Jessica

Livet kan inte vara bättre just nu :)

Jag är så lycklig idag, det går inte att beskriva. Familjen bara växer och blir större och jag blir lite tagen av hur många man kan älska ÄLSKA. Hur många får plats i ens stall egentligen? Känns som att stallet byggs ut mer och mer, det verkar som att det inte finns ngt bygglov som kan sätta stopp för det...   Idag när jag såg lilla knytet så visste jag inte vart jag skulle ta vägen, tårarna bara forsade... av lycka såklart! Jag älskar redan lillkillen över allt annat!  Den kärleken man känner till ens barn är en  fantastisk känsla likaså  den kärlek man känner för sin familj. Jag har alltid varit familjekär, mina bröder och min mamma och pappa har alltid stått högst upp på min lista. Nu växer familjen och det betyder att mitt stall fylls med ännu mera kärlek!  Jag är så glad över att min bror träffat Jenny, hon är en av de finaste jag har träffat. Jag hoppas att hon förstår hur mkt jag älskar henne, hon känns som en syster för mig och jag skulle göra allt för henne. Vissa personer vet man direkt att man kommer älska och så var det med Jenny. Att se Jenny och Johan idag på BB som den familj de nu blivit fick mig att brista i gråt( ja jag vet jag är blödig, but that`s me) Men det är en sådan lycka så ni anar inte , jag är så glad för min storebrors skull, att han äntligen har fått allt han har önskat sig. Känns som min bröder äntligen har hittat rätt väg i livet, allt har löst  sig till det bästa, även fast man inte vågat hoppats på det. Hoppas min pappa ser allt där uppifrån, för han kan vara stolt!
Jag sitter bara och ler, för jag tänker på hur livet kommer att se ut framöver. Nu ser livet väldigt ljust ut, trots det man har fått gå igenom. Tror verkligen att  allt har en mening , fast jag har väldigt svårt att se meningen med att pappa gick bort. Den meningen kommer jag nog aldrig finna.  Vägar som inte har varit bra har nu visat sig leda till den bästa vägen... Jag har nog allt jag kan önska mig just nu. VÄRLDENS BÄSTA mamma, hon är verkligen en stor förebild men ett jätte stort hjärta, min allra bästa vän. Vet faktiskt inte vad jag skulle göra utan henne, hon har verkligen varit den bästa mamma man kan önska sig. Hoppas uttrycket sådan mamma sådan dotter kommer stämma in på oss sen! Mina bröder, oj vad vi har bråkat ibland, tror hela området där vi har befunnit oss har hört oss när vi väl har bråkat( kanske mest mig , hehehe)  Men vi har ett väldigt starkt band och vi känner varann väldigt väl( och därav att vi kan tjafsa lite ibland), vi skulle göra allt för varann. Vi tre är rätt så olika fast ändå väääääldigt lika. Ibland när Jenny har ringt och beklagat sig lite över Johan så har jag inte kunnat säga ngt för jag är likadan , hehehe! De är också väldigt lika pappsen så ibland kan jag bara sitta och titta på dem och le och bli varm inombords.  Man kan både se och känna att vi är en familj! Nu har ju familjen vuxit och blivit större , har träffat världens bästa man. Bättre man får man leta efter, är glad att han står ut med mig för jag vet inte vad jag skulle göra utan honom! Och med honom så fick jag en till familj en familj som jag älskar väldigt väldigt mkt. Påminner i vissa drag om min familj :) Sen alla mina underbara vänner som jag har skaffat mig under livets gång. Ullis som har funnits vid min sida i vått och torrt, Inke och karin , mina underbara tjejer.Jenny och Carro ( mina underbara svägerskor) Linda,Sofie osv
Jag vet att livet inte alltid kommer kännas så här bra,det kommer komma motgångar. Därför ska jag njuta av det här så mkt jag kan, ska vara töntigt lycklig så länge det bara går! Ser väldigt ljust på livet som kommer och jag ska ta varje dag för vad den är och vara tacksam för allt jag har omkring mig och njuta av mitt liv. Nu börjar del två av livet, och jag älskar det!
Johan och Jenny STORT GRATTIS TILL ERAN UNDERBARA SON!
snuttar på sin hand...
syskonen Lindquist
<3 Kusinerna <3 ( snart har han vuxit ikapp Novalie)


Jenny hann aldrig baka det hon skulle i måndags för det var en liten kille som vill komma ut, så nu har jag bakat lite till dem så de har att bjuda på. Det blev det här plus lite till :)

puss och kram Jessica


allt försvann så det blev ingenting

Ok nu blev jag förbannad, hade skrivit en massa om dagen så råkade jag komma åt någon knapp så den hoppade tillbaka en sida och så var allt borta. Så nu tänker inte jag skriva någon mer om den här dagen.
Kör bara en kort summering: 
-sovmorgon
-Gympa
-lunch med mormor
-vila på soffan med Becca
-Peter åker från jobbet och kör hem Rasmus för att det var så dåligt väder
-middag
-klassdisco på Rasmus skola
-natta barnen
-soffan
-godnatt

 Vi syns imorgon istället:) kram


Äntligen har jag blivit faster till världens sötaste kille!

Äntligen äntligen äntligen så har lillkillen kommit,  som vi har väntat!
Kunde inte tänka på ngt annat igår , hade smskontakt med storebror hela tiden . Satt som på nålar här hemma, men när kl var 00.14 så var jag tvungen att gå och lägga mig i sängen. Gick och la mig med mobilen i handen,och efter ett litet tag så somnade jag faktiskt, men vaknade  01.40  och tittade på mobilen, Och då 01.36 hade jag fått sms:et jag väntat på... Han är här nu !
Sååååå söt! 3045 och 49 lång <3
Efter jag fått messet så somnade jag om igen och vaknade när Rickard skulle åka till jobbet, ingen Novalie som väckte mig i natt...  Hon sov elva timmar i sträck igen:)
Om det inte blir snöstorm i dag så ska jag åka in till stan och klippa mig hos Sofie vid 12. Håller tummarna att det inte kommer för jag vill ju åka och hälsa på och snussa på vårat lilla nya tillskott sen också!
Johan och Jenny nu har ni eran lillkille här, är så glad och lycklig för eran skulle! ÄLSKAR ER SÅ MKT!!!!
Puss och kram Jesscia

Godmorgon!

Vaknade i morse av väckarklockan som ringer tjugo i sju, hade sovit från elva och inte vaknat en enda gång. Min första tanke var, lever hon? Efter en snabb kik i vaggan kunde jag konstatera att allt var lugnt. Klockan sju vaknade hon med ett stort leende och jag kunde amma. Så nu ligger vi och myser i sängen med frukost och morgon-tv.

Har kommit på att när det här året är över så kan man ju skriva ut sin egna inlägg och plasta in så har man en bok om hennes första år med bilder och utveckling som hon kan få sen.

Idag kommer promenaden att leda till Farsta och gympan för nu ska jag sätta igång ordentligt. Sen får vi se vad dagen bjuder på.

Ses snart igen, kram/Linda

Första gången i matstol.

Idag tog vi sovmorgon och Peter fick lämna. Jag fick sova till kvart i sex så när hon sen somnade om så var jag ganska pigg, så jag hjälpte Rasmus iväg till skolan sen somnade vi om till nio. Konstigt nog var jag tröttare då. Sen gick vi ner till gammelmormor och tog en fika sen var det vägning och mätning på BVC. Hon väger nu 6120 g och är 62 cm lång och följer medelkurvan precis som sin mor som alltid har varit medel på allt, medellång, medelbetyg, 37 i skor, 36/38 i storlek, två barn, bor i förorten, tjänar medellön tja listan skulle kunna bli hur lång som helst men det jag vill komma till är att vi är medel i vår familj och det är ok:)

Sen mötte jag upp Tessan och vi gick på långpromenad och fikade på kondiset vid lilla torget i Sköndal, snacka om skillnad på priser tog en nybakad smörgås med kaffe för 30 kr, det kostar bara latten i Farsta. Ska nog försöka hålla mig mer på hemmaplan i fortsättningen. När vi var på fiket så provade jag att sätta Becca i matstolen med en kudde bakom ryggen och overallen runt henne och det gick jättebra hon tyckte det var roligt att få vara med vid bordet.

Fika med Becca och Tessan på konditoriet i Sköndal.

Sen skulle jag hämta killarn på skolan och köra dem till fotbollen och då började kaoset, när vi kom fram till hallen kom vi på att Rasmus skor var kvar i gympapåsen på skolan så jag ringde fritids och frågade om det var någon fotbollskille kvar och det var det. Så jag bad dem ta med skorna som skulle ligga i Rasmus svarta påse, när jag sen ringde igen så berättar dem att dem inte hittar dem. Så jag blir lite irriterad på Rasmus som säger att han är säker på att han la ner dem. Så jag åker tillbaka letar i idrottshallen vid skolan och går sen till fritids och ser att han har ju den röda påsen idag (som jag packade i morse) och där låg skorna så det var liksom mitt fel:/ Sen mitt i allt så kommer jag på att jag bestämt med Patrick att hämta Sanna i centrum vid tio över som klockan var nu och Rasmus var på fotbollsträning utan skor. Så snabbt upp till centrum, in med Sanna i bilen och sen snabbt tillbaka till skolan. Det värsta med allt var att jag inte kan skylla på någon annan än mig själv, får skylla på amningshjärna, fast det är ganska mycket så annars också måste jag erkänna, välkommen till min värld!!

Idag fick Becca lite mer gröt på kvällen, hon älskar det och jag ska nu börja ge henne lite mosad potatis också. Ska bli skönt att hon får äta lite mer för det känns inte riktigt som min mjölk räcker till, på kvällen har jag knappt någonting och det är säkert för att hon sover så länge på natten så jag producerar inte lika mycket längre. Jag tycker att det känns roligare att kunna ge henne mat istället för behöva lägga till ersättning (inget fel på ersättning, men mat mättar lite mer).

Nu sover båda barnen och jag ska försöka vara lite social istället...

Godnatt/ Linda

måndag 8 nov

09.30 Frukost: 1 skål med fullkorns havreringar med mjöllk, 1 scones med philadelphiaost, 1 äggvita, 1/2 kopp kaffe
10.20 Morgon promenad, 1 timme och 32 min,9,36 km, 586 cal
12.30 Lunch: pad thai och ett glas mjölk
15.00 Mellis: smoothies
16.00 1 scones
18.30 Middag: lax och grönsaker med romsås, 4 st thin crisp
19.45 1 clementin

Virgil klappklappklapp Virgil klappklappklapp!

Jenny och Johan befinner sig just nu på förlossningen inne på sös! Vi får se om det kommer ngn Virgil idag eller om han kommer vara en envis kille och komma ut imorgon. Jenny ringde mig vi sex tiden imorse och berättade att hon haft värkar sedan kl ett i natt, kl 11.45 var det dax för dem att  åka in  :) Jag hoppas att allt går bra och att Jenny mår så bra man kan göra när man krysta ut en liten klump :) Jag kan inte riktigt slappna av, går bara och väntar på att bli faster. Hihihihihi!  PUSCH PUSCH PUSCH!!! Hon kommer vara med om den bästa upplevelsen man kan vara med om , det är så häftigt! JENNY DU ÄR BÄST, ÄLSKAR DIG!
Novalie sov 11 timmar i natt igen!!! Helt galet :) Rickard fick väcka henne vid sex för att byta blöja och sen så skulle hon få äta lite . Efter hon ätit så somnade vi om igen och vaknade strax innan nio, hon är bäst min lilla tjej! <3
Efter vi ätit frukost idag så gick jag ut på en lång prommis,man får passa på innan snön kommer(imorgon!) Blev en promenad på 1 1/2 timme, 9 km :) Efter det så gjorde jag mig i ordning för att åka till sickla, ville åka och köpa ngt till Virgil :) Självklart hade jag hoppat på fel buss, 471 går till forum sen åker den ut på motorvägen ... som tur var så stannade den på bron innan den skulle  svänga ner på motorvägen, så det fick bli forum istället idag.
Jag kan inte tänka på ngt annat idag än att Virgil snart är här, som man har längtat! Så det får bli ett kort inlägg idag...
Puss och kram Jessica

Lördag 6 nov och söndag 7 nov

09.00 Frukost: 2 st scones med philadelphiaost och jordgubbssylt , 1 glas juice, 1 kopp kaffe och 1 ägg
13.00 1 äpple, 1 kopp kaffe och 2 st havrekakor
16.00 2 st scones med philadelphiaost
18.45 Middag: kött med potatis och sallad, vatten
20.00 Lördagsmys: vindruvor , ost och kex
Söndag
08.20 Frukost: 1 skål med fullkorns havreringar med mjölk, 1 scones med philadelphiaost och 1 ägg( bara vitan) 1 kopp kaffe
11.10 Morgonprommis 8.89 km, 1 timme och 24 min, 562 cal
12.45 Lunch: Pad thai
14.30 1 kopp kaffe och 1 clementin
18.00 Middag: Tacos, 2 st små
20.00 slickade rent cupcakes skålen + 1 st cupcake
Veckan som kommer:
Måndag: Laxpaket
Tisdag: Pinjenötsbiffar
Onsdag: chicken thai soppa
Torsdag: Korvspett med coleslaw
Kram Jessica

proppmätt...

Blev inget blogginlägg igår för mannen råkade paja internet uppkopplingen... Men imorse fixade han så att det fungerar igen, me so happy!
I Lördags så vaknade jag och hade ont i hela kroppen, tack vare promenaden i fredags. Helt sjukt att man ska få träningsvärk av att promenera, men det ska vi snart ändra på. Har tänkt testa att gå ut och springa ngn dag fast det får nog bli på en helg så att det fortfarande är ljust ute( Rickard måste passa Novalie). För jag vågar inte gå ut nu när det är mörkt, tydligen så var det en kille som försökte våldta en tjej vid björknäs Ip vid 18 tiden i tisdags, det är helt sjukt!  Ska även börja göra lite statiska övningar...
Eftersom jag hade lite ont i kroppen i lördags så blev det ingen prommis för mig, utan istället blev det en mysfrukost med mannen och sen åkte vi ut till Ingarö för att titta på ett hus. Men det var inget vi ville ha, ett riktigt ruckel. Efter vi varit där så åkte vi till mamma och Lasse och tog en fika. De håller på och sätter upp nya väggar i hela deras vardagsrum, de har precis fått upp det nya taket så de kommer få det så himla fint sen när allt är klart( ljust och fräscht). De har varit furu i hela kåken men nu ska allt bort. Efter att väggarna är klara ska de börja med golvet, vi får hoppas att de har fått det klart till jul :)
Efter vi varit där så åkte vi och handlade middag för kvällen, vi skulle egentligen också åka till graven och sätta ett ljus hos pappa, men jag hade inte ätit på hela dagen så vi var tvungna att åka hem för jag började få ont i huvudet och så var jag lite yr i bollen. Planen var att åka dit lite senare sen på kvällen men Novalie var helt färdig och ville bara sova, så det var bara att börja göra ordning henne för natten.( Vi tände ljus på balkongen istället.) Vi försökte ge henne flaska igen för jag var lite sugen att gå på hockeyfesten. Men det funkade inte denna gången heller så det fick bli en myskväll hemma i soffan framför tv:n.... NOVALIE SOV 11 TIMMAR I STRÄCK DENNA NATT(så jag hade kunnat gå på hockeyfesten, hade inte tänkt dricka utan bara gå dit och stuffa lite) Hon somnade 19.30 och vaknade 06.30 idag och då var det en glad tjej som vaknade :)  Själv så var jag lite trött på morgonen för jag blev lite uppspelt på kvällen när Jenny och Johan fick åka in till bb för kontroll, så jag kunde inte riktigt somna. Allt såg jätte bra ut men Virgil vill inte riktigt komma ut än så de fick åka hem igen, och då kunde jag somna.
Idag mådde kroppen bättre så då pallrade jag mig ut på en morgonprommis. Blev en rätt så lång promenad idag igen, jag tror alltid att det är en kortare väg än vad det är. Blev en promenad på 1 1/2 timme( nästa 9 km), men det var riktigt skönt att vara ute idag, friskt och härligt! När jag sen kom hem så hörde Jenny av sig och frågade vad vi skulle göra. Hon ville ha en anledning att få upp Johan ur soffan ;) , så de kom hit och tog en fika.
Självklart snodde Johan åt sig Novalie ( sååååå söta )
När de sen åkt hem så åkte vi till Ica Maxi och veckohandlade...
Novalie redo för att åka och handla mat ;)
Min outfit när vi handlade( hehehe fick lite blickar på mig, men jag bryr mig verkligen inte)
Nu sitter jag i soffan och känner mig helt proppmätt. Jag bakade cupcakes efter middagen idag och för första gången så slickade jag rent skålen och sen så åt jag en cupcake. Jätte goda faktiskt men nu ångrar jag mig lite för nu är magen full! Ska ge dem till Jenny och Johan för de lär ju få lite besök snart ;)
Måndag imorgon igen, gud vad veckorna går fort. Om 3 veckor så ska Snorpan döpas så jag måste verkligen sätta igång med planeringen i veckan, med det är bara roligt :)  Sen på torsdag så ska jag nog träffa Mickis, Emma, Annika och Sofie ( Mickis ska även höra med Anna och Malin också) Nästan hela gamla handbollslaget (polisens flickor 82). Ska bli riktigt roligt att träffa dem med alla deras små...
Nu ska jag hoppa i sängs ...
Puss och kram Jessica

Trött, men lycklig

Japp det blev precis som jag hade tänkt mig, jag hann inte skriva något igår det var full fart från start. På förmiddagen åkte jag, Rebecca, Rasmus och gammelmormor på hockeyträning medan Peter städade här hemma. Sen blev det mer städning, bära bord, laga mat, fixa fördrinkar, lägga alla akter i olika kuvert. Det var fem akter + rollbeskrivning per person.

Middagen blev väldigt lyckad och alla levde sig in i sina karaktärer, min roll fick bli spelad av två personer så ibland blev vårat spanska hembiträde Marta min roll Denise Devine eftersom jag fick gå lite med Rebecca som var lite tagen av situationen. Men hon somnade rätt snabbt och då kunde festen börja.......
P.s. mördaren var Jennys arbetskompis Johan.

Sen efter middagen så blev vardagsrummet ett dansgolv och alla var på toppenhumör. Jag älskar verkligen att vi har den här sammanhållningen, vi kan aldrig flytta från Sköndal nu bor vi här och vi kommer antagligen göra det kanske i resten av vårt liv. Det är så enkelt man är alltid välkommen hem till någon och vi hjälper varandra med våra barn respektive hundar;)
Man skulle kunna säga att love was in the air igår:) Själv tog jag det väldigt lugnt, kände att jag måste vara sharp så jag kunde ta hand om Beccan när hon vaknade. Rebecca fick flaska på kvällen men jag ammade henne på morgonen, känslan när hon börjar suga på brösten och trycket släpper går att jämföra med att vara riktigt skitnödig och äntligen få gå på toa.

Haha när jag skrev det kom jag och tänka på min gamla gymnasiefröken Inger Frick, som tog upp mig som dåligt exempel för vad man inte skulle skriva om i en uppsats och kallade mig för "kissLinda" för att jag hade skrivit att jag var kissnödig och behövde gå på toaletten i min novell. Fast egentligen är det inte ett dugg roligt för när man tänker efter så är det verkligen barnmisshandel, tur att jag hade ett hyfsat självförtroende samt många vänner för annars kunde jag ha blivit mobbad för det. Tänk egentligen vilket ansvar vi lärare har, vi kan förstöra ett helt liv bara genom att säga fel saker till en elev inför andra!

        
Love was in the air, eller citat 1 Jennie: Jag skulle kunna dö för sekten, citat 2. "Tänk om jag inte hade valt GT vilket tråkigt liv jag hade haft, egentligen har jag Uffe att tacka för mitt liv" Jag kan berätta, som var hyfsat nykter, att det kom en och en annan kärleksförklaring igår:)

Idag har vi bara tagit det lugnt, gick upp sex med Becca somnade om till åtta sen städat, sovit lite till. Tittade på reprisen på Så mycket bättre, tycker verkligen att det är ett jättebra program, vilka legender de har fått ihop. Om ni inte har sett gårdagens program så rekommenderar jag er verkligen att gå in på TV4 play och titta. Igår tolkade de Petters låtar och då var alla verkligen tvungna att göra dem till sina egna. Alla lyckades jättebra men Septembers tolkning av mikrofonkåt var grym, skulle inte förvåna mig om hon och Petter kommer att göra den ihop. BTW så tycker jag Petter blir snyggare och snyggare ju mer man lär "känna" honom genom programmet skulle kunna vara ett frikort, men än så länge hänger Joel Kinnaman kvar som mitt svenska frikort.

Sen bar vi tillbaka bordet, spelade lite fotboll och köpte pizza till fotbollen. Tänkte att jag skulle slå på stort när jag ändå fuskat så mycket i helgen så jag köpte en ubåt med kött och bea, mums! Just det glömde skriva i förrgår vad resultatet på invigningen var, hör och häpna att fastän jag hade fuskat så hade jag gått ner lite. 68.1 kg stannade vågen på den här gången 800 gram ner.
Robin och barnen kom över för att se AIK för Carro behövde vara själv, hon var nog lite trött från gårdagen.
Ikväll blir det nog en tidig kväll!

kram/Linda

En stressig dag

Ojoj klockan är halv elva och jag har ännu inte uppdaterat bloggen. Det får bli en snabb summering av dagen för snart måste jag sova för imorgon har vi minst lika mycket att göra.
Idag vaknade jag hyfsat utvilad, hon sov till sex ammade lite och sov vidare till halv nio och Rasmus sov hos farmor och farfar så klockan nio steg vi upp.
Först tog vi det ganska lugnt sen lämnade jag och Rebecca en stukad men överlycklig Peter(eftersom AIK är bäst i stan), som är förkyld just nu och åkte till Farsta. Där skulle jag komplettera min outfit och jag tycker faktiskt jag lyckades ganska bra.... Ni får se bilder på söndag.
Sen åkte jag, Jenny och Flippan (prospecten) till citygross och handlade mat sen stog vi i vårt kök hela dagen men vi blev klara med allt iallafall.
Rasmus hade haft det bra iallafall, igår var dem på derbyt och han fick halsduk och snygg tröja och idag hade dem varit och kollat på Djurgården träning och han hade fått autografer av alla killar i laget. Så det var en mycket nöjd kille jag hämtade.
Medan vi lagade mat så frågade Jenny om Rasmus skulle på maskerad idag, nä sa jag det ska han inte, men det står ju den 5/11 på inbjudan här. Panik! Var det idag??? Jaja vad gör man, skickar sonen till grannen mittemot att låna mask och sen åka och köpa present i Farsta (igen) och dumpa Rasmus på kalaset (typiskt den Wallentinska-Mattssonska familjen).
Just nu har Rasmus brytit ihop i sängen för att Peter säger att Djurgården är sämst i stan och med bryta ihop så menar jag verkligen bryta ihop. Han gråter och säger att Djurgården kommer att åka ner i superettan och Peter försöker förklara att det inte kommer att hända i Hockeyn men han är helt förstörd, hjällp! Hur ska det här sluta?

Menyn imorgon är som följande:
Förrätt: Jennys typ smörgåstårtbitar rullade i krossade ostbågar med räkor och löjrom
varmrätt: Gammelmormors svarta gryta (passande för en mordmiddag) med pressad potatis
efterrätt: Felicias pannacotta

Godnatt och imorgon blir det nog ingen uppdatering, kommer att ha mycket att göra.

kram/Linda

                      

Jenny väldigt stolt över sina förrätter ända tills Patrick påpekade att det kunde bli lite dåliga räkor om man lägger på dem dagen innan. Vi fick plocka av dem igen och paketera dem i kylskåpet...

                       
"Martha Stewart rör om i grytan och tar ett smakprov

Blev en lite längre promenad än vad jag tänkt mig :)

Idag tog jag bussen in till stan för att träffa Annika i gallerian och självklart åt vi lunch på samma ställe som vi alltid gör när vi träffas.Vi kommer alltid in på gamla minnen , det finns en del på lager om man säger så. Annika var min "bästis" när jag spelade handboll i polisen... Annika är en av få som inte har facebook så jag brukar uppdatera henne lite om alla, hehehe vad skulle man ha gjort utan den ;)  Det är egentligen helt sjukt hur mkt mera man vet om alla nu när det finns facebook, det har nog både sina för och nackdelar. Det är nog många förhållande som spruckit tack vare att facebook finns och säkert är d et många som hittat kärleken och fått kontakt med gamla vänner. Jag t ex fikade med två av mina gamla mq kollegor för ngr veckor sedan. Det hade nog aldrig hänt om inte facebook funnits för jag tror inte våra vägar hade mötts annars igen, så det var riktigt kul! Sånt gillar jag !!!
Efter jag och Annika fikat klart så skulle jag åka hem, men jag var inte så sugen på att ta tunnelbana så jag började gå till slussen. När jag kom till slussen så tyckte jag det var så skönt att gå och Rikard var och meckade gokart, så jag behövde inte stressa hem. Tänkte att jag kunde gå lite på söder, så jag började gå till skanstull som sen ledde till hammarbysjöstad, sickla, finntorp, järla,nacka, ektorp, skuru och sist men inte minst BJÖRKNÄS :) Så det blev en prommis på 2 1/2 timme. Hehehehe! Så nu vet jag vad hur lång tid det tar att gå in till stan.... På slutet fick jag nästan småspringa hem för Novalie var hungrig och mina bröst var stoooora! När jag väl kom hem sen så var jag lite trött, ett litet tips är att inte gå långpromenader i stövlar. Roligt att testat på det, måste nästan testa hur lång tid det tar att gå till gustavsberg.... Blir nästa vecka kanske fast i gympaskor! Trodde inte man kunde få träningsvärk av att bara gå men det känns i hela kroppen kan jag meddela :)
När Rickard sen kom hem så började han laga mat och det var så gott att få lite mat i magen och fylla på med lite energi. Nu sitter vi i soffan och tittar på idol och jag har fått äta lite onyttiga saker, fast inte så mkt. Jag får inte i mig lika mkt som jag kunde få i mig förr , det är väl försig bara bra. 1 cupcake och max 15 godisbitar blev det ikväll och jag är nöjd och belåten. Ikväll hade jag tänkt fuska lite och ha Novalie upp lite längre och mysa med henne i soffan . Hon skulle få somna på mitt bröst men hon var så trött vid sju så det var bara att lägga henne i hennes korg så hon fick sova. Får snällt vänta till imorgon <3
Annikas lilla vilde (Nicolas).. Världens sötaste! Novalies blivande kille kanske, ja tack :)
Puss och kram Jessica

Fredag 5 Nov

09.00 Frukost: 1 skål med fullkorns havreringar med mjölk, 2 st scones och 1 kopp kaffe
10.00 45 min promenad, 4,59 kilometer 285 cal
12.00 Lunch: pastasallad med kräftstjärtar,1 mörkt bröd,1 kopp kaffe
15.00 Mellis: 1 banan
15.00 2 timmar och 25 min promenad, 14 km,1161 cal
19.00 Middag: Delize , 1 glas cola
20.00 Fredagsmys: 1 cupcake, 1 kopp kaffe, 1 glas cola och sen lite smågodis

Freeeeeeedag :)

Idag är det fredag och det är så skönt! Vaknade av att Novalie låg och jollrade och skrattade massor i sin vagga, finns ingen bättre väckarklocka :)
Idag ska jag in till gallerian och fika med Annika, var ett tag sedan nu så det ska bli jätte trevlig :) Men först ska jag ut och gå i det friska vädret.
Jag när jag var liten.... Min lilla dotter <3
Jag får skriva lite mera ikväll för nu ska jag ut och gå ...
Puss och kram Jessica

Fredagens invägning 5 nov

Vågen visade nästan som förra veckan , 64,8 kg. Inte mkt att hänga läpp över, har iallfall inte gått upp i vikt ;)
tjotjotjotjockis ( 11 juli) :)
inte lika tjock :) (5 nov)
Puss och kram Jessica

en stund på minneslunden...

Idag efter jag ätit frukost så begav jag mig ut i det fina vädret, jag visste inte riktigt vilken väg jag skulle ta idag men bestämde mig sen för att gå till pappas minneslund. Hade ingen aning hur lång tid det skulle ta att gå till Boo kyrka men det spelade ingen större roll för det var sånt härligt väder ute.   Det var så himla fint och vackert vid minneslunden... Novalie vaknade till liv när vi kom dit så vi satte oss på en bänk och lyssnade på you raise me up och jag fick en stund att "prata" med pappa. Ska dit på Lördag igen , mysigt!
Vi var ute och gick i två timmar idag ,tänkte inte riktigt på tiden utan jag bara gick och gick ... Innan vi gick hem så gick jag och handlade lite grejer inför mitt muffinsbak. När jag sen kom hem så var jag så hungrig så jag kastade i mig lite lunch och sen var det bara att hoppa in duschen och fixa sig igen för jag skulle till sjöstaden och fika med Jenny.
CHUBBY!!!  Novalie med VÄRLDENS finaste moster!
Nu ikväll så har jag bakat cupcake, dock blev det bara en sort för jag tänkte mig inte för och gjorde fel och var tvungen att börja om. Så det räckte inte till att göra mera, blev mindre glad kan jag meddela! Har inte ens smakat så jag vet inte ens om de jag gjort blev bra, hmm återstår och ser! Lillsvägerskan leder fortfarande muffins/cupcake tävlingen, grrrrrr! Hon är nog svårslagen!!!!
Puss och kram Jessica

En ganska så misslyckad dag som började och slutade riktigt bra

I morse så vaknade Rebecca kl. sju (ammade henne vid fem) alla andra dagar den här veckan när jag har jobbat har jag fått väcka henne vid halv åtta men inte när vi är lediga, nä då är det bara att gå upp! Eftersom Peter är lite sjuk så bestämde jag mig för att göra frukost åt oss. Idag blev det amerikanska pannkakor med bananer, bär och socker, ja jag vet so not GI! men jag har fuskat så mycket den här veckan så då kan man lika gärna slå på stort:) Kommer antagligen att ha gått upp imorgon på invägningen, har inte haft tid att röra mig när jag har jobbat och har slarvat en del med maten. Men jag äter iallafalll inte godis varje kväll, det är ett stort framsteg från min gravida period.

Men kolhydratrika frukost, visst ser den god ut!


Sen höll vi oss bara hemma på förmiddagen och velade ifall vi skulle åka till IKEA eller inte eftersom Peter kände sig dålig. Vilket ledde till en något rastlös sjuåring som var mycket förgymmad över att han inte fick gå på fritids, medan jag pratar i telefon med mamma så kom han in med ett gult kort i handen och säger: Gult kort på dig som pratar i telefon när ditt barn har tråkigt! Var får han allt ifrån, igår när han var målad som spöke på vägen hem från kompisen, så sträcker han upp händerna mot himlen och säger: Mohahaha mörkret faller och kombineras med vinden. Haha lilla poeten.

Jaja till slut bestämde vi oss iallafall att åka till IKEA och köpa två malmbyråer, så vi packar ihop hela familjen och åker till Kungens kurva när vi sen kommer till ta-själv-lagret så är förstås våra byråer slut! Så vi ställer helt sonika ner vår påsen och går därifrån. Då bestämmer vi oss för att åka och köpa det där soffbordet på mio som vi spanat på, när vi kommer dit så kan vi bittert konstatera att det inte alls passar oss eftersom det verkar bli repigt snabbt och det var inte lämpat att äta på, vilket vi brukar göra ibland framför TV.n. Så vi köpte inte det heller men vi hittade ett annat bord fast det var nästan dubbelt så dyrt, förstås, men nu funderar vi på det. Vilket fall så kom vi hem tomhänta, totalt misslyckat.
Felix
Här är bordet vi funderade på att köpa.....


          Strike
 och det här är bordet som vi nu funderar på att köpa

Hemma så blev det snabbmat i form av pulvermos och färdig köttbullar, inte bra! För att Rasmus ska gå med farmor och farfar på hockeyderbyt, Peter ska också gå men inte med dem för dem hejar ju inte på samma lag.
När dem hade åkt så fick jag en snilleblixt, tänk om jag kunde ringa hit mormor och kasta mig iväg till Farsta och köpa de grejer jag behöver till min outfit på lördag (går omkring och tränar på karaktären genom att snörpa med munnen och titta misstänktsamt och nedlåtande på allt och alla). Så jag gjorde det, vilket inte var så genomtänkt eftersom Becca var trött när jag lämnade dem, jag hann iallafall till parkering och lösa ut en biljett innan mormor ringde och sa att hon grät hysteriskt och att hon hade gjort det sen jag gått hemifrån. Så det var bara att, än en gång, sätta sig i bilen och åka hem tomhämt:( Sen fick jag fika en stund med mormor när jag kom hem så att hon inte kände sig så misslyckad och förklara att det är så med Peter också när hon blir trött och att vi kan prova någon annan gång dagtid när hon är pigg istället.

Men som sagt var dagen slutade på ett bra sätt med besök av bästa familjen Sarensten/Gribert, Rebecca var inte direkt på sitt bästa solskenshumör men det var mycket trevligt att få besök på kvällen. Så nu sitter jag och dricker te och äter mackor (ja jag vet jag har gett upp den här veckan med maten, nya tag på måndag;):

kram på er/Linda

Rasmus läser för Rebecca, tyckte det var så gulligt så jag var tvungen att tjuvta ett kort!

Torsdag 4 nov

08.20 Frukost: 1 1/2 dl havregrynsgröt med solroskärnor, linfrö och funlight och mjök, 2 ägg(bara äggvitan) , 1 kopp kaffe
09.35 2 timmar promenad
11.45 Lunch: Tisdagens middag, kapris och senapsbiffar
14.45 Mellis: 1 kopp kaffe och 1 scones med smör
18.00 Middag: hemmagjord pad thai
20.30 Kvällssnacks: 1 näve nötter
Imorgon är det vägning igen :)

"Virgil" lyser med sin frånvaro...

Ingen bebis har kommit än,  man bara går och väntar på samtalet. Håller andan varje gång jag får ett mess eller om ngn av Johan och Jenny ringer mig. Det var bf i lördags så nu tycker jag att lillskiten får komma ut, för faster vill gosa massor med honom. Jag har ju tippat på att de åker in idag men att han föds imorgon, vi får se om jag får rätt, hoppas hoppas hoppas :)
Min dotter har ju vuxit rätt så snabbt... Och det här med storlekar på hennes kläder är lite klurigt, grubblar på vilken storlek man ska beställa till henne och hur snabbt hon kommer fortsätta att växa i den takt hon vuxit i . De brukar ju stanna upp efter ett litet tag och ha en storlek lite längre än de andra. Det skulle jag bli jätte glad över om det hände för det känns som att hon vuxit ur alla storlekar så fort jag satt på henne en ny. Håller tummarna att hennes klänning hon ska ha på julafton verkligen kommer att passa, den är i 68 och den storleken har vi börjat använda nu... ja ja vi får helt enkelt se hur det blir med den saken. Jag beställde lite kläder till henne från internet i veckan och då beställde jag allt i storlek 74( två plagg i 80). Hur gamla brukar de vara när de har den storleken ?
Kanske borde jag beställt allt i storlek 80... hmm jag blir så trött på mig själv!
Idag har jag inget inbokat så vi får se vad jag hittar på, sugen på att baka cupcake och muffins. Har det mesta hemma så det är inte mkt jag behöver handla för att jag ska kunna börja baka. Nu ska jag iallafall ut och gå , kanske handlar jag på vägen hem och sätter igång med att baka sen när jag kommer hem :)
Puss och kram Jessica

Sååå börjar man sakta bli människa igen

Sitter äntligen i soffan och kan ta mig lite tid att skriva ett blogginlägg.
Idag har jag gjort en "Linda", i morse så hann jag inte äta frukost för att Rasmus kom på på morgonen att han skulle vara utklädd på fritids, vi hittade inte masken från förra året så jag tyckte jag kunde sminka honom istället. Han blev inte så nöjd direkt! Han tyckte han såg töntig ut (jag hade sminkat honom jättecoolt med svart runt ögonen, men nej det passade inte) så det var bara att tvätta bort.
Så när vi väl var klara med allt så gjorde jag en smoothie och tog med mig, den tog jag bussen till Hökarängen och mötte upp Maria, min arbetskompis, sen gick vi till Älvsjö-mässan. Jag hade ett par skinnstövlar på mig istället för de vanliga promenadskorna.

Såhär ser hälarna ut när man har gått fram och tillbaka till mässan i skinnstövlar, vill man vara fin får man lida pin;)

Sen hade vi en trevlig arbetsdag på mässan jag, Becca, Maria och Daniel. När vi sen skulle hem så tänkte jag spara lite pengar eftersom jag hade fisksoppa hemma. Så jag köpte en mellansmålsbar innan vi gick hem igen. På vägen hem började jag känna en analkande huvudvärk som jag kände igen, nämligen den när jag har ätit för lite och gått för långt med vagnen när jag spänner mig i nacken. Så innan jag var hemma kl 15.30 (Hämtade Rasmus på fritids och lämnade honom hos en kompis på vägen hem.) så var jag typ döende!


Rasmus blev målad av en fritidsfröken istället och ja det var något bättre än det jag åstadkom där hemma....

Hemma åt jag soppan och sen såg jag ett avsnitt av SOA med Peter sen hämtade jag Rasmus igen. 

Nu sitter jag i soffan och har avnjutit en kantarelltoast och en bakad potatis med Peters kyckling- och curryröra med ett glas vin och tittar på Real Madrid mot Milan, äntligen börjar huvudvärken släppa. Imorgon är vi lediga hela familjen och då ska vi försöka få lite saker gjort. Vi har nämligen middag på lördag för elva personer, det är sekten + två prospects (lite SOA-inspirerad:)).

Godnatt och kram på er/Linda

                 
Idag har Becca provsmakat gröt, haha vet inte riktigt om det var något som kom ner i magen var en del roliga miner!


Faster,Snorpan och Lillfisen på äventyr!

I morse 05.30 vaknade min dotter och var jätte pigg och ville inte riktigt somna om, låg och jollrade/pratade och skrattade och ville ha all uppmärksamhet. Cornelia sov över hos oss igår och kom in och tog över Rickards sovplats i morse när han hade gått till jobbet (06.30). Eftersom Novalie inte ville somna om så låg jag och Cornelia och mös lite med henne, sen efter ett litet tag så såg jag att Novalie började bli trött igen så då la jag henne på mitt bröst och skumpade lite och då äntligen så somnade hon, och då passade vi på att sova lite till. Vi vaknade sen vid 08.30 och då var det dax för frukost, men först hade vi en lite mysstund alla tre i sängen :)

Små tjejerna låg kvar i sängen medan jag gick upp för att baka scones till oss( som var alldeles för nyttiga för Cornelia... med andra ord, hon tyckte de inte var så goda) Efter frukosten så klädde vi på oss, Cornelia ville träna på allt som ingår  i storasyster rollen sen , så hon ville byta blöja och klä på Novalie. Hon kommer bli en duktig storasyster :) När vi alla var klara så åkte vi till mamma/farmor/mormor och hälsade på henne när hon jobbade.
Hon visste inte om att jag hade lånat Cornelia så hon blev jätte glad att hon också var med. Men vi kunde tyvärr inte stanna där så jätte länge för vi skulle åka in till slussen och gå på museum, Livrustkammaren på slottet. Inte jag som valt vad vi skulle hitta på idag utan det var lillfisen som ville dit. Allt med kungar och sånt går in på ena örat och ut på andra, men vi hade det jätte mysigt och roligt.  Efter vi varit där så gick vi och åt lunch på muggen på götgatan och efter det så kom mamma Nina och hämtade henne.
Jag har haft en jätte mysig dag ihop med lillfisen, var ett tag sedan bara hon och jag hittade på ngt. Fast jag tror nog att det är Novalie som lockar mera nu än faster, för hon är helt galen i henne. Vill bära på henne hela tiden... tror det är ett kusinsyndrom för det vill Hanna också göra :)
(Hehehehe) När vi hälsade på mamma idag så började vi prata om alla djur jag har haft när jag växte upp,1 råtta,  2 st möss,  2 st kaniner,  2 st fåglar och en hund. Cornelia har  nämligen fått  två kaniner nu i veckan och för ett tag sedan fick hon 2 st ökenråttor. Av den diskussionen vi hade så kom Cornelia fram till att jag aldrig ska få passa hennes djur även fast jag erbjöd mig med ett "härligt leende" att jag kunde det. Vi berättade att mina möss hade dött för vi glömde kvar dem i bilen den varmaste sommardagen, ena fågeln råkade jag klämma ihjäl och den andra flög ut ur buren när den fick hänga ute för att kvittra med alla andra fåglar. Och kaninerna hyrde vi bara över sommaren för att sen lämna tillbaka dem och då gick de till djurförsök.... Är det ngn som vill att jag ska passa era kära husdjur så hojta till :)
Novalie ligger redan och sover för natten , Rickard sitter framför den andra datorn med Lillebror i luren och letar gokart delar och jag bloggar :)
Mitt lilla chubby charmtroll <3
Puss och kram Jessica

Onsdag 3 Nov

09.20 Frukost: 1 skål med fullkorns havreringar och mjölk, 2 st scones med philadelphiaost, 1/2 kopp kaffe
11.10 1 kopp kaffe
14.30 Lunch: 1/2  Varm macka (surdegsbröd) med kyckling,fetaost,tomat,vatten och kaffe
17.45 Middag :  1 skål med Tom kha Gai soppa
Orkade inte hela mackan ;)

Köpte Leilas bakbok idag, så här ska det bakas :)

Detta blev dagens shopping ;) En dinglis ( barnens hus ) med en liten speldosa i sig.( Den ska hänga vid hennes korg),nässug (barnens hus), 2 st barnböcker (Ica Maxi), Leilas bakbok (Ica Maxi) och sen en liten mjölkflaska till kaffet (Ica Maxi)
Det tog mig 45 min att gå till barnens hus och 60 min hem ( tog en annan väg när jag gick hem) . Så det blev en lång promenad idag , Novalie sov hela vägen :) När jag kom dit så gick jag först in på barnens hus och handlade sen gick jag in på Ica Maxi och åt lite lunch och sen gick jag in och handla lite på Ica Maxi innan jag gick hem igen. När jag kom till björknäs igen så gick jag och hämtade ut mitt paket som jag beställt från Ellos...
Blev 3 uppsättningar till Novalie :) Hade även beställt en åkpåse i rosa, men det blev alldeles för mkt Haningemorsa över det så den ska jag skicka tillbaka och beställa en i svart istället.
Idag sa jag till Rickard att det var helt ok om han ville åka ut till gustavsberg och "leka" med lillebror. Rickard köpte en gokart för ngn vecka sedan som de håller på och meckar med. Det är det enda de pratar om nu känns det som, Så nu är Rickard där och jag sitter här i soffan och myser :) Novalie somnade vid halv åtta efter jag badat och gett henne mat...
en tjej som gillar att bada :)
Kramar Jessica

Ännu en dag på jobbet....

Sitter nu äntligen med datorn i knät i soffan, Becca sover och Rasmus och Peter tittar på hockey. Är något rastlös idag, behöver röra på mig men det är alldeles för mörkt och kallt för att gå ut och springa och vad gör man om man är rastlös men inte orkar göra något, jo man äter och så får man dubbelt dåligt samvete ett för att man inte tränar två för att man äter..... så är man inne i den där onda cirkeln som är så svår att komma ur, men jag ska försöka gå till mässan imorgon så då kanske man förbränner lite iallafall.

Har inte så mycket att skriva om idag, Rebecca har varit med Felicia på förmiddagen och mig på eftermiddagen. Jobbet var inte så jättespännande men när jag fick Rebecca på eftermiddagen så kändes det inte längre som att jag jobbade och det var skönt.

Har mycket större seperationsångest den här gången än förra, kommer i och för sig inte ihåg om jag lämnade bort Rasmus så tidigt förra gången. Jag vet att jag och Peter var på Tessans 30-årsfest och det var någon gång i augusti, så då måste Rasmus ha varit ca. fem månader men jag kommer också ihåg att jag var på GT-fest när han var tio veckor och den här gången har liksom inte samma behov. Jag ser fortfarande fram emot att få gå ut en kväll med tjejerna men jag kan lika gärna vänta några månader. Det är liksom inte värt det med ömmande tuttar och utpumpning mm.

Får se om morgondagen har något mer att bjuda på, nu blir det ett glas rödvin och SOA.

Godnatt!/Linda

tisdag 2 nov

09.20 Frukost: havregrynsgröt med bär och mjölk, 2 st ägg (bara äggvitan) och 1 kopp kaffe
11.30 45 min promenad
12:45 Lunch: 1 fralla med ost och skinka, juice och 1 kopp kaffe
13.30 60 min promenad
15.30: Mellis 1 äpple
17.30 Middag : kapris och senapsbiffar med zuccini/paprika/oliver

Tar dagen som den kommer...

Jag tror inte min dotter är omställd till vintertid :) Som igår vid 18.10 så var hon så trött att hon inte visste vad hon skulle ta vägen... Hon låg före en timme varje gång igår men jag hoppas att hon snart kommer in i de gamla rutinerna igen . Nattningen fungerar fortfarande jätte bra, nu somnar hon närstan alltid direkt när vi lägger ner henne, så jag är verkligen jätte glad över att hon är så duktig. Däremot  måste jag nog jobba lite med Rickard, bad honom läsa nattsagan för henne igår och det ville han inte riktigt göra. - Men jag gillar inte att läsa saga...
Ledsen men det ingår lite när man skaffar barn :) Har aldrig hört en saga bli så snabbt läst, jag hängde inte ens med själv(samma ton genom hela sagan och fort gick det), hahaha !
Idag har vi inte heller ngt inplanerat , det är så skönt att ha sådana här dagar. Ska kanske knalla till Nacka (barnets hus) och titta om man hittar ngt roligt till lilltjejen och sen får jag inte glömma att gå förbi björknäs spelbutik och hämta ut paketet från ellos. Jag undrar hur lång tid det kan ta att gå till nacka...
Lite bilder från imorse innan vi steg upp....

Vaknade av att dessa ögon låg och stirrade på mig ;) <3

Går snart på rutin, eller....

 

 

   

Godkväll. Dagen idag har vart urmysig. Nästan så man vill skaffa sig en egen, eller i och för sig, bara om de är så mysiga som Becca är. Hon är fruktansvärt lugn och glad. Bara ligger där och skrattar, hur sött är inte det?
 
Vi mötte upp kusin och morfar i Farsta, åt lunch på bästa sushiyama, och det var enda gången som Becca va grinig idag då hon var jätte trött vilket inte jag fattade eftersom hon bara skrek om jag la ner henne i vagnen. Så försökte med de mesta men ingenting funkade förutom att gå och vagga henne i famnen, hur lätt är det att göra det när man ska sitta ner och äta? Det blev ett blöjbyte mitt under lunchen också, och tydligen upptäckte Linda när hon senare skulle byta blöja på Becca att jag satt den åt fel håll, hahaha. Aja, när moster Jenny kom så la hon ner henne i vagnen och så gick vi runt med henne, det tog väl en minut sen sov hon. Då gick vi och fikade med Mailn som jag inte träffat på över ett år. Efter ett tag ryckte det i plånboken så vi gick och shoppade. Vi tänkte ta bärselen men det var inte det lättaste att få ihop. Så en annan mamma som va på fiket fick hjälpa oss med den, haha lite pinsamt men man kan ju inte veta allt efter en halv dag. Iallafall, så hittade vi massa fina saker och lite grejer till lördag. Senare kom Linda och mötte upp oss, så då tog jag bussen hem och böt om på 10 minuter för att sedan åka och köra ett gympass i Farsta med Carro och Emma, efter det var det handbollsträning. Så nu sitter jag nyduschad och är glad för att det har vart en superbra och mysig dag.

KRAM på er
/Felicia


Ett till varning för ras...

Usch för att jobba, det var inte ens någon jobbig dag men bara att vara uppbokad och utan Becca var grymt jobbigt, nu ska jag bara genomlida en dag till. Fast det var trevligt att träffa alla arbetskamrater igen. Felicia skötte sig grymt bra, fast hon tyckte nog att det var skönt att kunna lämna tillbaka också.

Funderar på om jag ska fullfölja min kurs eller inte, en del av mig ser det positiva för mitt CV att fortsätta men en del av mig börjar känna att jag kastar bort den här underbara tiden som aldrig kommer igen. När jag sen börjar jobba igen så kommer jag jobba tills jag går i pension! Så typiskt mig att alltid göra flera saker samtidigt, egentligen borde jag inte göra något annat än att vara föräldraledig, men samtidigt känns det som ett misslyckande att sluta nu och jag tycker inte att det är så jobbigt, det är fem träffar per termin det borde man ju klara men sen igen......
Tycker ni jag har beslutsångest om mycket, ja det har jag. Jag kan stå i tio minuter och stirra på aftonbladet och Expressen och fundera vilken jag ska välja. Ofta vet jag inombords vad jag egentligen borde välja men så tar viljan att vara stålkvinnan över och jag kör huvudet i sanden och väljer fel.....
Vet inte om det kan vara så att jag reagerar på hormonspiralen, vet att jag reagerade när jag var yngre och åt p-piller med hormoner, om det är därför jag känner mig så låg och har humörsvängningar.

Jenny har lurat på mig och Peter den där serien som hela sekten tittar på Sons of anarchy. Egentligen önskar jag att jag kunde säga att jag inte tyckte den var bra, tycker egentligen inte om filmer/serier där man glorifierar kriminaliteten. Men jag är fast och ja, jag kan tänka mig att byta mitt frikort (just nu är det Joel Kinnaman) mot Jax OMG!!!

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon, eftersom jag ska jobba!

kram/Linda

söndag 31 okt och måndag 1 nov

Skäms lite för att skriva vad jag åt i söndags( alldeles för lite)
8.00 frukost 1 skål med havreringar med mjölk, 1 ägg , 1 kopp kaffe och 1 glas juice
13.30 1/2 kopp kaffe och en bit sockerkaka
17.15 1 scones
18.15 köttfärssoppa , 3 st brödbitar(dinkelbröd)
Måndag 1 Nov
08.10 Frukost : 1 1/2 dl havregrynsgröt med solroskärnor. Linfrö, 1/2 banan, kanel och mjölk, 1 ägg och 1 kopp kaffe 09.00 60 min promenad
11.45 Mellis: 1 scones
12.45 Lunch: fredagens middag, Pangasius och ris
15.45 Mellis: 5 st thin crisp med piladelphiaost
17.45 Middag: Lax med melonsalsa och äggnudlar och kaffe

Mamma Jessica...

Idag ska jag bara vara hemma med Novalie, vi ska ha en mysdag bara hon och jag. Det finns verkligen inget bättre än att vakna upp och mysa med henne i sängen innan man stiger upp. Hon ligger där och jollrar och skrattar så man bara smälter. Man kan inte riktigt förstå att hon är våran, hon är nog den enda som skulle  kunna få en att le vad som än händer. Så här tror jag nog nästa alla mammor känner och man måste nog uppleva det för att förstå, för den här kärleken som man känner till sitt barn är så häftig. För mig var det verkligen kärlek vid första ögonkastet och jag kommer aldrig glömma vilken lycka jag kände när Rickard kom in med henne och frågade om jag vill hålla min dotter( de sprang ut med henne direkt så jag fick inte veta vad det blev för kön). Tårarna bara forsade,helt plötsligt var jag mamma och jag älskade det!
Jag skulle inte vilja byta mitt liv mot ngt, för mitt liv har verkligen fått en mening nu. Visst kände jag att mitt liv hade en mening förut också men det är inte alls på samma sätt. Jag har alltid kunnat lita på att min mamma finns vid min sida i vått och torrt, hon har varit och är min trygghet! Allt det som mamma har givit mig ska jag nu försöka ge till min dotter. När man tänker på det så är det lite läskigt, hur ska man kunna axla den rollen, kommer jag att klara av det osv . Men så kommer man på att min mamma kan inte och vet inte allt även fast man kanske trodde det när man var yngre, men hon finns alltid där och gör allt för att man ska må bra och DET kommer jag att fixa! :)
Jag har skrivit lite innan om faser i mitt liv som betytt väldigt mkt för mig och som man gärna skulle vilja spola tillbaka tiden till . Den här fasen som jag gått in i nu är faktiskt DEN ALLRA BÄSTA! Jag är glad att jag har gått igenom de olika faserna innan jag gick in i denna för den här fasen kommer vara livet ut!
Älskar helt enkelt  att vara mamma åt Novalie <3
'
Puss och kram Jessica

Lattemorsan nummer tre. För ett tag

Idag har jag tagit över Lindas roll eftersom hon är i skolan på kurs. Och jag älskar det, lilla söta Becca ligger här breved mig och pratar för fullt. När jag skrattar så skrattar hon tillbaka, när jag pratar så svarar hon mig. Så mysig.
Jag ska börja välja ut kläder och göra mig iordning, för snart är det dags för en promenad upp till skolan där Linda är, så ska hon få amma Becca.
Efter det tänkte jag åka och hälsa på min lilla kusin som har opererats för blindtarmen, hon kommer bli så glad när det är en liten bebis med.
Det är inte förän klockan två som jag blir en lattemorsa på riktigt, för då ska jag träffa min tjejkompis och ta en FIKA i Farsta centrum. Självklart så ska vi fika på Linda & Jessicas måndagsfik. Efter det så behöver jag införskaffa mig lite saker till lördag.
Jag fick precis ett meddelande av mamma där hon skrev, "bli inte för betuttad bara" Hon är så orolig nu för hon vet hur mycket jag älskar barn, och då blir hon nojig över att jag ska skaffa en egen liten filur. Nä mamma, jag har min underbara Becca som jag kan låna nu. Så du behöver inte oroa dig, för ett tag iallafall.
Nä nu är det dags att börja röra på sig om det ska hända någonting idag.
Ha en fin dag, vi hörs med en bilduppdatering senare.
Puss och kram/


Vikarie

Idag lämnar jag över ansvaret för bloggen till vikarierande lattemorsan Felicia, hon får presentera sig själv. Jag kommer att jobba i tre dagar...... Ha det bra/ kram Linda

RSS 2.0