På ett hotellrum i Åre!

Jaha då kom vi ändå iväg till Storlien eftersom Rasmus inte har spytt något mer och ingen annan verkar ha blivit sjuka. I morse så skulle vi ha åkt runt åtta, det blev halv nio och Peter var lagom stressad. Jag körde första biten och Becca som satt i sin nya bilstol dagen till ära, skötte sig exemplariskt, vi bytte i Sundsvall och passade på med lite blöjbyten mm. När vi närmade oss Åre så var det värsta snöstormen så Peter såg ingenting, vi försökte oss på att passera Duved men vi fick vända när vi insåg att vi inte såg om vägen svängde eller inte. Så det fick bli hotell i Åre, men det är lugnt vi har det precis lika bra som i stugan eftersom vi fick tag i en lägenhet i Åre fjällby. Lite surt att behöva lägga ut dem pengarna bara, men det är det värt om det gör så att vi kommer fram helskinnade imorgon.
Rasmus sa precis den skönaste kommentaren, "Varför gör grådvärgarna i fångarna på slottet tummen upp hela tiden?"
Godnatt syns i backen imorgon, kram Linda


bland packningen i hallen



I nya bilbarnstolen, tack Dexter!


Rasmus fick äran att sitta fram


På ett hotellrum i Åre

Rasmus inlägg från igår.

Hej  det är Rasmus i dag var jag magsjok hej då ijmoron ska ja til fjelen.

Är det inte det ena så är det det andra!

Stackars, stackars Rasmus, förra veckan hade han halsfluss den här veckan har han varit hos tandläkaren och lagat en tand och igår blev han magsjuk så han har spytt hela natten och nu vet vi inte om vi kommer iväg till fjällen imorgon. Han blir säkert bra tills i morgon men om någon av oss andra är magsjuka då så kan vi inte sätta oss i bílen en hel dag. Det är väl ok om man får det en dag där uppe men att åka bil en hel dag och vara magsjuk det går helt enkelt inte. Så typiskt när vi inte fick någon semester i somras eftersom Rebecca kom då så är det första gången vi ska åka iväg tillsammans så kanske det inte blir något!

Så idag blir det att vara hemma och packa ifall vi kanske åker imorgon.

Den här veckan har jag tränat ganska bra, på tisdagskvällen var jag på ett pass som heter cirkelfys och blev riktigt svettig, jätteskönt! Sen när jag kom hem så åt jag en ordentlig middag med kött, potatis och bea. Dagen efter så kände jag mig smal så jag ställde mig på vågen och då vägde jag 63 kilo!!!! Tre kilo på en vecka, äntligen har kroppen börjat förbränna lite. Jag har också kört på rätt hårt med bäckenbottenmuskulaturen så jag känner mig faktiskt starkare, får se om det blir handbollsträning eller inte i år!

Jag skriver imorgon så får ni se om vi kom iväg eller inte! Jag är iallafall inte ett dugg sugen på att åka skidor, mysa i stugan, ta en öl på restaurangen efter en dag i backen, sola solarium och basta i servicehuset, gå på långpromenader med vagnen i fjällen, dessutom är det ca -2 grader där uppe just nu så det är ju riktigt skitväder, NOT! :-(

Kram Linda






Det börjar bli lite tyngd i henne nu......


Mixad Mangoglass

* 2 personer
1 paket fryst mango (250g)
2 1/2 dl kesella vanilj
juice av 1 lime
Häll ner allt i en mixer och mixa det tills mangon har blandats ihop med kesellan.
Kan serveras direkt men jag valde att ställa in glasen i frysen ett litet tag.
Jätte gott!
Ett jätte bra alternativ om man är sugen på glass :)

Dinkelpannkakor med nyttig sylt

*11- 15 st
3 ägg
6 dl mjölk ( sojamjölk)
4 dl dinkelmjöl
salt
smör eller olja till stekning
Sylt
Hallon
banan
Mosa bananen med hallonen, klart!

Nyttigare Chokladbollar

*25 st
1 dl honung
1 dl kakao
8 dl havregryn ( jag använde fiberhavregryn)
1 krm salt
125 g rumsvarmt smör
3/4 dl rapsolja
1/2 dl starkt , avsvalnat kaffe
1 dl kokosflingor att rulla bollarna i
Blanda alla ingredienser till en tjock smet. Rulla till bollar och doppa i kokosflingorna. Lägg i pappersformar om du skulle vilja det, funkar alldeles utmärkt utan. Förvara kallt.

Vilken vecka :(

Denna vecka startade inte som jag hade hade tänkt mig, vaknade upp med att jag hade åkt på magsjukan i måndags! Säger bara usch, bläää, fyyyyyy! Igår kväll var väl första gången sen i måndags som jag kände mig helt ok igen, det tar verkligen på kroppen att åka på det där. Så man har inte ätit så mkt denna vecka, så nu gäller det att fylla på förrådet igen. Novalie har verkligen varit jätte snäll mot mig nu när jag har varit sjuk. Hela måndagen så låg vi princip bara i sängen,  men det var helt ok för henne, sötis. Sen kom underbara svärmor hem med massa bra saker för min mage ♥TUSEN TACK! ... Nog om det..
I söndags så tog jag ett av mina frikort, var egentligen inte alls sugen på det men var inte på det bästa humöret. Så jag sprang ner när det var  halvlek i handbollen och handlade en stor godispåse. Det var inte ens gott, men jag tryckte i mig massor ändå.
Har inte så mkt att skriva om då jag bara varit hemma.... Träffade Linda en snabbis här i haninge centrum igår, hon skulle lämna tillbaka lite kläder hon handlat och sen skulle hon till jobbet. Vi tog en fika och snackade lite skit, var helt slut efter ...
Nu ser man klart och tydligt hennes fyra tänder hon har fått..
Finns inget mysigare...
Min pappa när han var liten (Novalies Morfar)
Tycker verkligen att de är jätte lika, han var ingen liten klump han heller ;)
Tänk om pappa ändå kunde få vara med om allt, saknar honom så sjukt mkt! JÄVLA PISS CANCER!!!!
/Jessica

Välkommen kära femma!

Nu har vi bytt vaggan till spjälsängen och båda dem två nätterna så har hon skrikit i sömnen ungefär två gånger i timmen och hon vägrar ta emot nappen eftersom hon sover. Antagligen är det så att hon inte är van att ha så mycket utrymme, om det fortsätter så här så är det bättre att hon sover i sitt rum för på det här sättet så håller hon oss båda vakna. Jag har för mig att när vi bytte vaggan mot spjälsängen med Rasmus så fick han sova i sitt rum, jaja vi provar några nätter och ser om hon vänjer sig annar flyttar vi nog in henne.

I fredags var det ju invägningsdags, och till min stora fasa så hade jag gått upp 300 g fastän jag skött mig jättebra och tränat ganska mycket. Har kommit fram till att jag för att motivera mig själv inte ska väga mig på fredagar utan när jag känner mig smal för det brukar ofta stämma. Så idag kände jag mig smal och därför ställde jag mig på vågen 65,1 välkommen kära femma, det var ett kilo sen i fredags!

Igår träffade jag Emelie i Farsta och åt lunch sen gick jag och Rebecca hem via Hökarängen där jag skulle boka tid på salongen Mor och dotter, jag fick det i julklapp av mormor. Så typiskt så var hon inte där utan var hemma och magsjuk så det får bli en annan dag, nu när jag äntligen tog mig dit. Efter det var jag så trött så jag tog bussen hem och sov på soffan med Beccis en timme innan vi hämtade Rasmus. Då var det meningen att vi skulle på Rasmus fotboll men han såg så blek och trött ut så jag tog hem honom istället. Så när Peter kom hem så bytte vi i dörren och jag åkte till gymmet, när jag kom hem så hade Peter lagat middag, jag har verkligen världen bästa sambo!

Idag så ska jag på gympa sen är det TK-möte i stan så jag tar bilen till farsta och sen söder.

Vi hörs, kram på er/ Linda

Rebecca i sin nya säng


Rasmus när han precis fått sin nya spjälsäng, ganska lika eller hur?

Skulle kunna trycka i mig en stor påse godis idag!

Sitter här i soffan och funderar på om jag ska ta mitt frikort idag och trycka i mig massa socker. Är inte så sugen men är på det humöret!!! Dock så har inte affären det godiset jag gillar :( Idag blev det en spontan fika och prommis med Linda ,sen efter det åkte jag till skäris och fikade med Daniel och efter det tittade vi på Magnussons handbollsmatch. Nu sitter jag här och ska snart äta och titta handboll... Ska bli skönt med måndag igen, hoppas veckan kommer bjuda på mkt träning och massa mys med Novalie <3 Puss och kram Jessica

Amningen officiellt avslutad!

Härmed förklarar jag amningen officiellt avslutad, jag fick ta lite hjälp av henne för att lätta på trycket i fredags men annars så ammar hon ingenting nu. Hon äter som en gris och det är jätteskönt, det känns som hon är mer tillfreds nu när hon får mat och hon börjar få den dära mysiga vällingmagen som bebisar ska ha.

Nu sitter hon även själv och leker med sina sitt tåg och sina bollar, favoriten är en mjuk barcaboll och en boll som låter och rullar själv som hon fick i julklapp. Det märks att hon varit frustrerad förut för då har hon aldrig varit själv på golvet så här länge som hon kan nu, det är jättekul man kan också sitta och leka lite med henne rulla boll och sådant. Jag tror att jag har skrivit det förut men det är verkligen nu det roliga börjar tycker jag, när vi kan interagera som två personer, ser fram mot den här våren jättemycket. Tycker det är fantastiskt att jag får möjligheten att uppleva allt det här igen, de första stegen, de första orden mm. Fast den här gången har jag inte lika bråttom, vill gärna att tiden ska gå så långsamt som möjligt eftersom jag vet hur snabbt det går. Helt plötsligt har man ett skolbarn, men jag måste erkänna att jag är fruktansvärt nyfiken på hur hon kommer att vara, hur hon kommer att se ut och personligheten mm. Får en känsla av att hon är vänsterhänt eftersom hon använder den jättemycket, det vore inte konstigt eftersom Peter är det.

I fredags så firade jag att amningen var avslutad med en hemmafest hos min kära syster, Peter fick vara hemma med barnen och JAG fick gå på fest. Jag hade ett stort leende på läpparna hela kvällen och dagen efter så fick Peter gå upp och jag sova lite längre. Det är så mycket jobbigare att vara bakis nuförtiden, man vet liksom att det går inte att ligga hela dagen i soffan så det är bara att bita i det sura äpplet och köra på som vanligt dagen efter. Därför får man prioritera vilka gånger man väljer att vara bakis dagen efter..... Vilket fall som helst så fick jag användning av min Onepiece.

I morgon kommer Rasmus att gå till skolan igen så då ska jag inte ha något bokat, för på tisdag är det TK-möte och på onsdag ska Rasmus till tandläkaren kl. 14.00!!!! inte missa tiden den här gången! På lördag åker vi till Storlien och det ska bli jättemysigt, får se om jag kan åka utför bara annars kanske jag kan prova på längden får väl se....

Kram på er/ Linda


Älskar när dem sover, ser så avslappnat ut, måste tyvärr byta ut vaggan mot spjälsäng snart bara, det blir liksom slagsida på vaggan nu när hon vänder sig.


FREEEEDAG!

Idag är det äntligen fredag och det betyder att mannen snart kommer hem :) Så när han kommer hem så ska han få lite egentid med Novalie medan jag springer ner och handlar det sista till  middagen. Ska laga linsgryta med choritzo och sen en nyttig blåbärspaj och chokladbollar ( INGET SOCKER!!!)
I morse när jag och Novalie steg upp så möttes vi av en Hanna( Novalies kusin ) som flög upp i soffan och utbrast - ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ ni har vaknat, får jag hålla min Novalie? Kusiner Hanna och Linn sov över här i natt för de skulle följa med farmor och farfar till landet. Så det blev att vakna till snabbt och sen var det fullrulle. Lite kul att se hur Novalie tittar och lyssnar på dem, de är så himla söta med henne. Kommer blir roligt sen när Novalie blivit lite större och kan gå och kan vara med och leka med vildarna :)
Annars har jag inte gjort så mkt, varit ut på en långprommis och varit en snabbis i centrum. Där köpte jag en tröja till Rickard och sen bytte jag ett par skor som jag köpt till mig själv och ett par jeans. Rätt så skönt att ha ett centrum så pass nära att man bara kan springa över, lite farligt kanske det är  :)
Mumsar på kusinens snuttefilt :)
Kusiner Linn och Novalie ( lillsnorpan ser ut som en bjässe i Linns famn)

Lillsnorpan   ♥
Chubby ♥
Trevlig helg!
Puss och kram Jessica

Slappdag hemma :)

Idag har jag inte gjort så mkt , ändå har dagen gått jätte fort. Redan fredag imorgon och det innebär att mannen kommer hem. Längtar :) Det är inte kul att Rickard är borta i veckorna men det är lite skönt att få känna att man längtar efter honom.
Jaha vad har man hittat på för skoj idag då, bakat frukostbröd,varit ute på prommis, tränat här hemma, tvättat, gick en sväng till haninge centrum och så har jag lekt och roat Novalie så klart.
Nybakat bröd smakar alltid bra till frukost :)
Det är jobbigt att öva på att lära sig krypa :)

Morgonmys i pyjamasen...

Dax för dagens promenad ...

Lillsnorpan som blir 5 månader idag  ♥

Mot haninge centrum...
Eftersom Jenny är sjuk så blir det ju ingen träning på klubben, jätte tråkigt. Men så kom jag ju på igår att jag kan ju faktiskt kan köra lite här hemma. Det blir ju inte som när man kör på klubben men svettigt och jobbigt är det ändå.
Det har verkligen varit en slappardag idag,  jag klagar inte! Det är så skönt att en sån dag i veckan. Jag är ingen sån person som måste hitta på saker hela tiden. Trivs bra att bara vara hemma och strosa.
Jag slipper t om att laga mat idag, wiiihoo! Hade två matlådor kvar , så  det jag hade tänkt göra till middag idag får bli fredagsmiddagen istället . Jag är inte dum jag inte :)
Puss och kram Jessica

ingen matlagning idag :) Mat och träning torsdag 20/1

08.20 Frukost:  2 st nybakade bröd( utan kolhydrater) med skinka och ost, 2 koppar kaffe
10.50 Långprommis, 7,6 km, 1 timme och 16 min + ett litet träningspass hemma
12.30 Efter träningspasset ,Lunch: Tisdagens middag , gi-moussaka med tomat och gurka, stor bägare med vatten
15.30 Mellis: bröd utan kolhydrater med skinka och ost, gojibär med kopp kaffe
17.30 Middag: Gårdagens middag: pestolax med rostade grönsaker och keso och 1 glas mjölk
20.00 kvällsmål:
Träningspasset hemma:
10 sek planka
10 st hspu
20 sek planka
20 st squats
30 sek planka
30 push ups
40 sek planka
40 step ups
50 sek planka
50 st utfall
50 sek planka
40 st step ups
40 sek planka
30 st push ups
30 sek planka
20 st squats
20 sek planka
10 st hspu
10 st planka
Tid: 14.23

dagens träningsplats :)
Puss och kram Jessica


Blir nog en hemmadag idag ...

Novalie sover fortfarande,tröttmössa :) Hon somnade vid sju igår kväll , vaknade halv tre i natt och var hungrig sen somnade hon om direkt. Hade tänkt gå ut och gå tidigt idag men nu när hon sen vaknar så vill jag inte kasta ner henne i en vagn direkt, så jag får nog vänta tills hon blir trött igen. Har ju inget inplanerat idag så det gör inget, kan grubbla lite på vad jag ska göra för övningar efter prommisen och leta lite nya recept...
Drömde i natt att jag var gravid igen, puuh! Det första jag gjorde när jag vaknade var att känna på magen, wiiihooo den var fortfarande platt :) Jag vill verkligen ha fler barn missförstå mig inte, fast inte just nu. Nu vill jag vara smal ett tag till och få vara Jessica. Jag tyckte om att vara gravid fast nu när man har gått ner allt så känns det lite jobbigt att veta att man ska gå upp allt igen om man vill ha fler. Det är häftigt hur kroppen fungerar tycker jag... Det är lite svårt att förstå att man har haft en stor gravidmage nu när det har gått ett tag sedan man gick runt med den.
Min gravidmage i vecka 34
Lite skillnad :) Tycker det är häftigt att man kan gå ner allt.
Nej nu hör jag att lillsnorpan ligger och jollrar där inne , så nu måste jag sluta.
Kram Jessica

Ännu en sjukdag

I går var vi hemma hela dagen eftersom Rasmus är sjuk, enda gången vi var ute var när vi skulle till doktorn så bara för att få vara ute lite längre så tog jag bussen fram och tillbaka till Farsta. Så när Peter kom hem så vill jag verkligen iväg och träna men problemet var att jag var tvungen att vänta på dem som skulle hämta bordet dem skulle vara här sex. Så kl sex satt jag ombytt med träningskläder och bara väntade, då fick jag ett sms där det stod, åker från Täby nu är lite sen! Så då bar jag och Peter ner bordet och stolarna och sen gjorde jag lite stabilitetsövningar hemma sen kom han kl kvart i sju! Då var jag så hungrig (vi skulle äta efter träningen och titta på mästerkocken och jag hade gjort en kycklingrätt som jag gärna ville ha ett glas vin till och då kan man ju inte träna efter;)) så jag bestämde mig för att bara komma ut en halvtimme så det blev lite jogg och powerwalk, körde till och med lite intervaller på slutet rush tre stolpar powerwalk två stolpar hela sköndalsvägen.

Är väldigt nyfiken på invägningen i morgon har tränat en del och ätit riktigt bra, känns faktiskt som det kan ha rasat lite fast det har ju varit falskt alarm förut så vi får väl se.

Idag blir att spendera ännu mer tid här hemma, Rasmus är fortfarande dålig (dessutom sover han fortfarande kl är kvart över åtta i sin säng!!) och Peter ska på affärsmiddag. När ska jag kunna träna idag då? Jag missar även mamma-coren. Jaja får väl göra lite övningar hemma och passa på att rensa, rensa och rensa lite, kanske hittar jag något att sälja på blocket :-)

Vi får se vad som händer....

kram på er/ Linda


Bara man får vara med så är man glad, så lik Peter på den här bilden.


cashew och jordnötskakor

* 15 st
1 dl saltade jordnötter
1 dl saltade cashewnötter
50 g smör,rumstempererat
100 g osaltat jordnötssmör
1 dl russin
1 ägg
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
Ugnen: 175 grader
Hacka nötterna grovt och blanda med alla ingredienser till en smet.
Klicka ut små högar på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda i mitten av ungnen i 15-20 min.

Dagen blev inte som det var tänkt

När jag vaknade idag och tittade på mobilen, så hade jag fått mess från både linda och Jenny. Jenny skrev att hon åkt på vinterkräksjukan och Linda skrev att Rasmus var sjuk... Härligt uppvaknande :) Så det blev inte att jag åkte till Linda efter vi varit på bvc idag utan istället så åkte jag och tittade på en vagn och efter det lunchade jag med Daniel och Niclas.
Det gick jätte bra idag när vi var på bvc. Lillsnorpan väger nu 8790 och är 69,5 lång, med andra ord, ingen liten flicka jag har :) Men hon är helt perfekt och barnmorskan är jätte nöjd med henne. Hon säger att jag har supermjölk i tuttarna, hehehe! Tydligen är det lite ovanligt att de håller sig på den kurvan som hon ligger på när man helammar , men med min supermjölk och att Novalie äter så bra så är det så :) Nog om det... Hon fick även två sprutor, ett i varje ben. Hon gnydde  lite när hon fick den andra sprutan , men inte alls mkt, leendet kom snabbt därefter. Hon fick inte heller någon feber efter så jag är super nöjd. Nu ligger hon och sover så sött i sin säng, mammas lilla flicka ♥
Hon sov mkt bättre inatt, hon somnade vid sju och vaknade vid halv sex, då fick hon lite mat, sen somnade hon om igen. Hoppas inte tänderna jävlas med henne i natt...
Det skulle ju bli en träningsfri dag idag fast det blev inte riktigt så. När jag kom hem efter lunchen med Daniel och Niclas så var det så himla fint väder ,så jag bytte om och tog mig en lång prommis och sen gjorde jag lite övningar här hemma. Får se hur det blir restan av veckan med träning på klubben, nu när Jenny är sjuk, snyft! Får bli att jag får köra lite lätt här hemma istället...  Ngt kommer jag nog på :)
Nej nu är det dax för mys i soffan...
Kram Jessica

Blev lite träning idag ändå :) / mat och träning onsdag 19/1

08.00 Frukost : smoothies ( banan, kiwi, gojibär,naturell yoghurt och hallon) , 2 ägg och 1 kopp kaffe
11.15. Lunch: Pastasallad med kalkon, 1 kopp kaffe
13.45 Mellis: en liten smoothies och 1 kopp kaffe
14.10 Långprommis 8 km(1 timme och 25 min) + ngr övningar hemma efter
17.10 Middag: Pestolax med ugnsrostade grönsaker och keso
20.00 kvällsmål:  kommer bli Keso med apelsin
Träning:
långprommis + hemmaträning
21-15-9
*push ups
*burpees
Tid: 5,20 min
funkade kalas att köra på hemma på mattan,  Novalie skrattade jätte mkt varje gång jag nuddade golvet ...
Körde med ett leende på läpparna, kunde inte göra så mkt annat  :)

Rasmus

 Hej det är Rasmus i dag var jag hos dokdon jag hada halsflst hej do         


Sjuk kille!

I dag skulle Mikaela och Jessica komma hit med deras bebisar, jag skulle bjuda på lunch men först skulle jag och Linkan gå på en promenad. Så i går ägnade jag hela dagen åt att städa och handla mat mm, jag såg verkligen fram emot det. Så i morse när Rasmus sa att han hade ont i halsen och att det gör ont när han sväljer så var det bara att avboka det hela. Det värsta är att jag kan ju inte sitta här och vara besviken när min stora kille är sjuk! Det är sånt som händer med barn men ändå.......

Det som är jobbigt är inte att ta hand om Rasmus också utan att man blir så låst, så det blir att spendera dagen hemma. Vi ska försöka få tid hos doktorn också, berättar mer sen.

Älskar blocket! Måste bara säga att jag älskar blocket, igår fick jag bordet sålt så nu tittar jag vidare. Vill ha ett vitt soffbord och en vit TV-möbel också så blir det perfekt, sen är det bara soffan som ska bytas ut;-)

Nu ska jag ta hand om min sjuka kille, vi hörs sen kram/ Linda
En något trött lillebror som somnat på fritids efter en lång dag på dagis....:-)


2 tänder till börjar titta fram....

Idag märkte jag att lillsnorpan början få tänder upptill också.  Hon har varit lite gnällig de senaste nätterna och vaknat lite till och från. De två senaste nätterna har hon bara velat sova hos mig , hon har liksom inte kommit till ro i sin säng. Nu förstår jag varför, det är väl tänderna som irriterar.  Stackars liten ♥ Håller tummarna att denna natt blir bättre och att hon vill/kan sova i sin egen säng. Man sover inte så jätte bra när man har henne liggandes bredvid sig, man vaknar titt som tätt och tittar så allt är ok med henne.
Idag har jag inte gjort ngt annat än att kört ett träningspass med Jenny. Det blev ett riktigt jobbigt pass, känns ibland som vi tar oss lite vatten över huvudet. Men har vi skrivit det på tavlan så är det bara att köra :) Imorgon har vi bestämt att det ska bli en vilodag från centret... Kändes riktigt skönt när vi bestämde det efter vi kört dagens pass men nu ångrar jag nästan det. Vi ska ska köra på torsdag och fredag också så det kanske är bra att kroppen får vila lite. DET ÄR JU SÅ ROLIGT!
Imorgon ska vi till bvc på 5 månaderskontroll, och det betyder att det är dax för att ta spruta igen, ett i varje ben. Inget jag ser fram emot... Efter det så ska jag hem till Linda, vi ska ta en prommis och sen ska Linda bjuda på lunch.
Rickard åkte ju tillbaka till katrineholm i måndags, inget han var så glad över. Men efter den här veckan ( som snart har gått) så är det bara två veckor till ,sen är han hemma i 6 månader innan det är dax igen. Idag så pratade vi via skype för första gången. Har aldrig gjort det tidigare men nu har vi installerat in det, riktigt läckert faktiskt. Novalie tyckte det var jätte spännande att se och höra pappa. Roligt för Rickard också att kunna få se sin dotter varje dag trots att han är borta ifrån oss .
Var väldigt roligt att trycka på mammas dator också....
Går redan och längtar till frukosten imorgon. Det är verkligen det bästa målet på hela dagen, Jessica utan frukost är ingen rolig Jessica .....
Puss och kram Jessica

mat och träning tisdag

09.00 Frukost: 1 smoothies (banan, kiwi,hallon, gojibär,naturell yoghurt), 2 ägg och 1 kopp kaffe
11.45 Träningspass
12.15 efter träningen :smoothies
13.50 Lunch : Gårdagens middag, liten tortilla med kyckling, svamp,äpple,lök, creme fraiche, sambal olek,curry och ost ovanpå) och en grönsallad
15.00 Kaffe
17.. Middag: Gi - Moussaka, sallad och ett glas mjölk
20.00 Kvällsmål: gojibär och flatbröd med skinka och ost

Träningspasset:

Kommer kännas mkt i rygg och ben imorgon tror jag :) Blev ett jobbigt pass idag...
Jag måste bli bättre på att ta färre pauser och bara köra igenom allt. Jennys filosofi : ju snabbare du får det gjort desto snabbare är det över. Imorgon blir det en träningsfri dag, blir bara en prommis med Linda.
Det ska börjas i tid :)
Puss och kram Jessica

helgen och gårdagen....

I fredags så kom Rickard äntligen hem efter att varit borta hela veckan , så vi har haft en jätte mysig och lugn helg. Fredagen tillbringade vi bara i soffan. I lördags så åkte vi först hem till lillebror och  Carro,storebror och Jenny och mamma kom också dit. Sen efter det så åkte vi hem till familjen Ekström. Så lördagen blev en väldigt trevlig dag :)
Söndagen blev en riktig slappdag, kändes nästan som jag var bakis. Hade ingen större lust med ngt och kände mig allmänt konstig... Hade drömt massa konstigt och har så svårt att släppa det när jag sen vaknar , för att de känns så verkligt. Hänt fler än en gång att jag drömt sanndrömmar, så visst blir jag lite tagen och grubblar massor av min drömmar.
Jag har ju "klagat" över att jag inte kan ha mina jeans längre. Blev så less på att byxorna bara hängde och inte satt som jag ville så jag gick och köpte två par i helgen. Blev ett par i stl 34 och ett annat i xs/s! Det är helt sjukt! Min rumpa har verkligen bara försvunnit...
Igår var det fullrulle hela dagen. Vi började dagen med babysim, avslutning för babysim 1. Efter det kastade jag i mig en macka och kaffe på ett fik i sickla med Linda. Sen tog jag bussen istället för att ta bilen till slussen för att träna med Jenny, och sen efter träningspasset så gick jag tillbaka till sickla. Tog mig en timme att gå dit. När jag sen kom fram så sov Novalie så sött så jag tänkte att jag lika bra kan storhandla där. Så jag tog vagnen och gick och handlade. Inte helt lätt att dra ett kundvagn och en "bebis"vagn, men det gick. Det jobbiga var sen när man skulle bära alla kassar och bära upp Novalie till lgh. Vägra gå två ggr! Äggen ligger fortfarande kvar i bilen för de fick jag inte med mig.
Kassarna i ena handen och Novalie i den andra. Inte de lättaste kassarna och Novalie i bilstolen väger säkert helt klart över 10 kilo. puuuh! Blir att storhandla när Rickard är med
Nu ska jag snart åka iväg och träna med Jenny igen, kan verkligen inte klaga över att vara mammaledig :)
Bilder från i helgen....
Far och dotter myser i soffan

Nybadad Snorpa

Klara för att åka till lillebror

Mitt ♥

Jag påklädd för en löprunda:)

mys med lillmorbror

Ser fram emot fredag för då kommer Rickard hem igen ♥
puss och kram Jessica

godmorgon

Igår var var det full fart hela dagen så jag hann inte skriva någonting. Först var vi på babysim, den sista för den här omgången. Jag har inte bestämt om vi ska fortsätta nu eller senare eller inte alls, får lov att diskutera lite med Linkan i morgon hur hon tänker.  Efter babysimmet så gick vi till Sickla så Rebecca kunde få mat sen skulle jag åka och möta Peter för jag har köpt ett matbord med stolar på blocket. Sååå snyggt, håller på att försöka byta ut alla möbler i vardagsrummet till vitt (allt i trä) desssutom måste vi ha plats för fler runt matbordet och det här går att dra ut så det får plats fyra på varje sida, så 10-12 st är inga problem. Vilket fall som helst så hade jag glömt pengarna hemma, förstås, så jag fick åka hem i mellan. Tur att jag hade gott om tid, om jag hade kommit dit utan pengar eller för sent så hade Peter inte blivit glad som åkt ifrån jobbet och allt. Sen var det bara att börja bära, bordet vägde bly även om det var isärplockat + åtta stolar. Peter hade bråttom så vi lämnade den tyngsta underdelen i porten. 


Det nya bordet!


Då var jag tvungen att ta till det tunga artelleriet, jag fick ringa allas våran "handy-man" Robin, som så snällt kom och bar med mig, sen passade han på att skruva isär det gamla bordet också när han ändå höll på. Vad skulle vi göra utan dig? Tack så mycket!

Sen var det dags att hämta Rasmus och åka på fotboll, efter fotbollen så åkte jag bara hem och lämnade Rasmus och åkte med Jennie till Friskis för att gymma lite. Det var faktiskt jättekul, det är mycket roligare att vara två på gymet. Fast jag hade glömt bort hur roligt jag tycker att det är att gyma, det är nog för att man känner resultat så snabbt. Känner mig redan starkare efter ha varit där två gånger bara.

När jag kom hem så sov båda barnen och jag kunde sätta mig i soffan och äta lite efter träningen, där varvade vi mellan handbollen och idrottsgalan, en perfekt dag alltså!

I förrgår tittade jag på en gammal handbollsmatch, GT-Skånela säsongen 03-04, det var då vi var som bäst. Vi höll oss kvar i Elitserien utan kval, Jennie hade precis börjat spela med oss. Vi släpade på våra barn över hela Sverige, glömmer aldrig matchen i Skåne en vardag, då vi åkte nattåg hem och bytte tåg tolv på natten. Lasse hade en tröja som det stod barnvakt på! Åren efter Rasmus var peaken på min karriär (27-32), därför tycker jag att det är så synd att så många slutar när de får barn. Det är självklart svår att få det gå ihop, alla kan ju inte ha en Totte och en Lasse på bänken som kan hjälpa till att passa.
Men föreningarna borde ha lösningar för de tjejer som vill ha möjlighet att föda barn men ändå fortsätta sin karriär, många tjejer har toppen på sin karriär mellan 25-30. Då man har skaffat sig rutin, man förstår sambandet mellan mat, träning, sömn och välmående. Se många av killarna i elitserien och landslaget de har möjlighet att spela som proffs tills de är 40 år om de vill, de bästa målvakterna är ofta dem.
Saknar den tiden, massor! Det värsta av allt är att jag saknar handbollen också, jag hoppas verkligen jag snart kan börja träna handboll iallafall! Tycker att det är skönt att inte vara uppbunden på helgerna men vill kunna gå ner och träna handboll eftersom jag tycker det är ett roligt sätt att träna på.


På väg ner på handbollsmatchen i lördags i min sköna onepiece!

Idag ska jag på gympa sen måste jag städa.....

Ha en bra dag. Kram på er/Linda

Måndag mat och träning

08.30 Frukost : Fullkorns havreringar med mjölk , flatbröd med skinka och ost, 1 kopp kaffe
10.45 Lunch: creemcheese bagel och 1 stor kaffe
12.45 Träningspass
13.30 60 min prommis
15.50 lite nötter
17.15  1 st (liten)Tortilla med kyckling i ugn med grönsallad
20.00 lite nötter och 2 st clementiner
Träningspasset:
Uppvärmning: 2 st wall climbs, 5 st burpees , 10 st squats x 3 varv
Wod:
5 varv for time

7 st cleans jerk (20 kg)
Rodd 500m
Tid : Jenny 16:15 Jessica : 17:19


Lillebrors present blev perfekt <3

Igår så åkte vi hem till lillebror för att ge honom min present till honom. Jag var faktiskt lite nervös och spänd över vad han skulle tycka....
När våran pappa gick bort så blev det av automatik att storebror fick pappas halsband som pappa alltid bar runt halsen, och jag fick pappas vigselring ( som han hade när han och mamma var gifta). De var de smycken pappa hade, så det blev inget till lillebror. Detta har alltid gnagt och gjort lite ont i hjärtat på mig. Så jag bestämde redan då att jag skulle dela på ringen och göra ett smycke till honom också. Det är inget jag har pratat med honom om för jag har alltid velat att det ska bli en överraskning.  Nu blev det äntligen av...
Jag valde att skriva pappa på baksidan av "ringen", för jag visste inte om lillebror skulle vilja ha det skrivet på framsidan. Men han valde att ha den sidan utåt, och det blev JÄTTE BRA!
Han sa inte alls mkt när jag berättade att det var gjort av pappas ring,( då visste jag att jag lyckats med presenten) han tackade så mkt och sen satte han på det direkt... (
Sen senare på kvällen fick jag ett sms av honom...
Tack för presenten. Man kan inte få något bättre. Evigt tacksam
(självklart började jag grina då, älskar min lillebror så himla mkt )
Puss och kram Jessica

Fredag och lördag (mat och träning)

Fredag 14/1
08.00 Frukost:  1 skål med fullkorns havreringar med mjölk, 1 ägg och 1 kopp kaffe
10.50 Lunch: kalkon och skink smörgås från subway och 1 kopp kaffe
12.15. Träningspass
13.00 Efter träningspasset: 1 smörgås( utan kolhydrater) med ost och skinka
16.15 6 st flatbröd ,3 st ost/skink skivor och 1 kopp kaffe
19.30 Middag: Tacos ( 2 st fajitasbröd)
20.00 2 st cashew och jordnöts kakor
TRÄNINGSPASSET:
Uppvärmning: 100 st enkelhopp, 10 st armhävningar, 10 st swings (12 kg) x 3 varv
Ett roligt och svettigt pass :)
Lördag 15/1
09.30 Frukost: 1 dl havre och quinoa gröt med hallon och mjölk, 1 ägg och 1 kopp kaffe
10.45 Träning: Löprunda 4,8 km, 34 min
12.00 Keson med apelsin
15.00 Fruktsallad med kesella , 2 koppar kaffe
18.15 Middag : Hemmagjorda hamburgare 2 st, ett bröd,sallad osv
21.00 Lite ost och knäcke
Snart har det gått 5 månader sedan jag födde lillsnopran
igår 15/1
Puss och kram Jessica

Färdigshoppat!!

Ooops det blev visst en ganska dyr vecka, men det känns som en mycket bra vecka. Jag har varit så förbiseende att jag har köpt vinter och höst kläder till Rasmus och Rebecca på Polarn och pyret rean inför nästa år, förstår inte när jag blev så här mogen egentligen :-) Sen har jag äntligen köpt min efterlängtade Onepiece, det blev inte alls som jag hade tänkt mig, just därför var det nog bra att jag åkte in till stan och provade för den här var mycket snyggare på än vad den såg ut på bild. Det beror nog lite vilka färger man passar i mm. Sen har jag var och klippt mig och färgat håret, känner mig mycket nöjd!!


Veckans inköp.


Jag har gjort så mycket grejer sen jag sist skrev så jag vet inte riktigt var jag ska börja, men jag kan ju börja med gårdagen då jag gjorde en riktig Linda. På onsdagen upptäckte jag att jag hade brist på blöjor, men tänkte jag, jag kan handla imorgon. Hon bajsar max två gånger på morgonen och skulle det bli mer kan jag säkert hitta någon i skötväskan, yeah right! Hon bajsade tre gånger och det fanns ingen blöja i någon väska. Den tredje bajsnngen inträffade precis när vi var på språng till sjukgymnasten. Jaha vad gör man? Jo man tager vad man haver, som Kajsa Varg skulle ha sagt, så jag tog en kökshanduk gjorde en provisorisk blöja med hjälp av en underbyxa. Sen ringde jag mormor, eftersom jag hade extremt bråttom och frågade om hon kunde komma ner till affären och kolla Becca när hon satt i bilen medan jag sprang in på affären och köpte blöjor. Sen bytte jag på henne i bilen innan jag gick in till sjukgymnasten!

På tal om sjukgymnasten så gick det bra där, det är inget konstigt med mitt bäcken och min magmuskler har växt ihop, det jag känner när jag trycker är ligamentet som fortfarande är uttöjt. Anledningen till att jag har får ont när jag tränar handboll är att jag har gått på med det för tidigt innan jag var tillräckligt stark. Så det är muskelfästena vid bäckenet som är irriterade. Så nu är det gymträning med vikter som gäller och då med inriktning på bål och stabilitet så nu ska jag få rutor till sommaren;)

Igår började jag dagen med en fick hos Johanna och Klas som håller på att vänja in deras lilla son på dagis, så dem var hemma båda två. Hoppas det kan bli lite mer att vi träffas under våren för det har varit lite dåligt med den varan under 2010. Sen var jag på salon Blond, mormor kom dit och hjälpte mig med passningen av Becca, så jag fick två timmar egentid! Så skönt!! Jag blev dessutom mycket nöjd med färgen och frisyren. Efter frissan gick jag upp till globen och jag kan verkligen rekommendera alla som vill fynda på POP rean att åka dit, de hade mycket mer kvar än alla andra och jag har varit på fem olika POP affärer. Där hittade jag Rasmus jacka som skulle vara slut överallt enligt dem i Gallerian. Men nu är det verkligen färdigshoppat på väldigt länge.....


Nyfrissad

På tal om shopping så fick jag hem mina snickarbyxor som jag hade beställt från Ellos igår och dem åkte raka vägen tillbaka, de alldeles för tighta!

Igår var det sektmiddag här och nu sitter jag i soffan med Beccis bredvid mig som skriker sitt nya skrik, som är som ett rop på uppmärksamhet och det är ganska så enerverande så nu får jag ägna mig lite åt henne.

Idag är det hockeyskola, sen skridskor med sköndalsfamiljen och så ska jag titta på GT som möter Gustavsberg och sen blir det handboll ikväll, Sverige-Slovakien. Full fart med andra ord!

Kram på er/ Linda


Hittade en bild på mig själv som bebis, jag antar att det är tur att dem kom ut ur mig. För ingen av mina barn är speciellt lik mig.


Såhär glad är man när man har sovit tolv timmar i sträck på natten!

P.S Höll på att glömma det viktigaste, det var ju vägningsdag igår och vågen visade 66.3, det betyder att jag gått ner nästan ett helt kilo sen i måndags, tjohooo! Beach 2011 här kommer jag!!

Torsdag 13/1 (Träningsfri dag)

07.45 Frukost: 2 st nybakat bröd(utan kolhydrater ) med ost och skinka, 2 koppar kaffe
11.20 Lunch: Omelett( 2 ägg) med kesella och lax, 1 avokado och lite paprika
12.30 stor kopp kaffe
15.00 Mellis: smoothies, hallon,blåbär,banan,yoghurt,äppeljuice
17.00 Middag: Spenat/kesella/kräftor/soltorkade tomater med fullkornspasta och 4 st flatbröd med  skinka och ost
20.00 Kvällsmål: liten bit ostkaka med keso, 4 st flatbröd ost och skinka och 1 kopp kaffe

En härlig start på torsdagen...

Idag har jag redan hunnit fått massa gjort, det är så skönt att få klart allt redan på morgonen. Idag steg jag upp( 06.45) innan lillsnorpan vaknade och bakade lite bröd till min frukost. När de var klara så vaknade Novalie, hon fick lite mat i sig och var uppe en 1 1/2 timme med mig sen var det dax att sova igen. Då passade jag på och packade upp de sista kartongerna som fanns kvar,fixade till i hyllan där vi har alla våra viktiga papper och dylikt , slängde in en tvätt i maskin, strök alla nytvättade kläder som låg i en ikeakasse (från flytten). Så nu är det äntligen ordning på allt :)
Har bestämt mig för att börja stryka alla kläder nu, det blir ju så mkt bättre( Konstigt , hehehe) Jag har varit den som i princip aldrig har strukit min kläder förr...
Har även bestämt mig för att det fjärde sovrummet i vårat hus sen ska bli mitt lilla kläd/stryk rum till en början. Sen hoppas jag att det blir ett till barnrum av det så småningom.
När Snorpan vaknar sen ska jag göra i ordning oss och sen sticka iväg och fixa det sista till lillbrors present. Jag hoppas verkligen att han kommer bli glad över den. Kan inte berätta just nu vad jag har köpt till honom men kommer göra det sen när han fått den. Lite nervös över vad han kommer att tycka.
Efter det så ska jag till sickla och träffa min syssling Veronica, ska bli jätte roligt att träffa henne. Var jätte länge sen, så det är verkligen på tiden :)
Vi hörs sen!
Kramar Jessica

Dagarna bara flyger iväg!

Shit det är redan torsdag imorgon igen, det är helt sjukt vad veckorna går fort. Känns som att det här är ngt som jag påpekar väldigt  ofta nu,men det är nog för att jag inte vill att tiden ska flyga iväg.  Jag trivs så himla bra med livet just nu. Jag har verkligen inget jag kan klaga på, inget jag kommer på just nu iallfall ,och då finns det inget! Jag gillar när jag tar så lätt på saker, inte grubblar och lägger ner energi på tankar och åsikter hur andra beter sig och hur de tänker osv. Alla är olika och man måste acceptera att alla inte tänker och är som en själv. Sen jag fick Novalie så känns det som att allt har blivit lite lättare på ngt sätt . Jag var inte hel förut! Försökte alltid sträva efter att må så där bra som jag ville må. Men jag kom aldrig dit kändes det som och kraven på mig själv blev bara högre och högre. Tillslut så såg jag nog bara det negativa, inte det som faktiskt var bra. Det blev en ond cirkel som var jobbig att befinna sig i och ta sig ur. Jag kände mig aldrig riktig nöjd med mig själv och det var en jobbig period som jag inte saknar alls. Nu har allt sånt släppt och det är den bästa känslan EVER! Inte för att jag har uppnått alla de krav som jag hade på mig själv då utan tvärtom, för att jag har släppt allt och lever nu och här. Jag skiter i att jag har celluliter, kommer få tepåsar till bröst,  inte är lika fast i kroppen, börjar få rynkor i ansiktet osv. SO WHAT! Jag tar det för vad det är.
Allt blev genast mkt roligare och lättare, jag tränar för att jag älskar att träna, äter nyttigt för att min kropp och hjärna mår bättre av det och jag orkar mera. Hittar lite småutmaningar som jag tycker är roliga att testa på. Inte för att jag känner att jag måste det ,utan för jag vill testa och se om jag grejar det helt enkelt( exempel att jag inte ska äta massa socker).
Och allt det här är tack vare att jag har fått min underbara dotter, så fort hon föddes in i min värld så försvann allt det dåliga och negativa och för första gången kände jag mig hel. All den överflödig fokusen som jag la på mig själv och som blev ngt negativt för mig , lägger jag nu på Novalie ( bara positiv fokus). Hoppas att denna fördelning av fokus består ,för jag vill inte hamna där jag var förr...
Självklart uppstår små problem i vardagen, det kommer man aldrig ifrån. Jag syftar inte på dem när jag skriver detta....
Kanske låter detta jätte fjantigt det som jag har skrivit, men det är så här jag känner .
Novalie har verkligen förändrat min värld!!!

Kortet taget av Sophie Dennerby ( Jag i vecka 30)

Puss och kram Jessica


Onsdag 12/1 mat och träning

09.00 Frukost: havre och quinoa gröt 1 dl med hallon och lättmjölk, 1 ägg och 1 kopp kaffe
11.30 Träningspass
12.20 Efter träningen: 1 smörgås(utan kolhydrater) med skinka och ost , vatten
13.30 Lunch: sallad med kräftor/räkor,fetaröra, 1 brödbit, vatten och 1 kopp kaffe
16.15 1 clementin
17.00 Middag: Keldas Thai soppa med kyckling,tomat och champinjoner och 4 st flatbröd med philadelphiaost och 1 glas mjök.
17.30 1 kopp kaffe
Träningspasset:
Uppvärmning: 100 st enkelhopp(hopprep), 10 st push up, 10 st squats x 3 varv
Dagens wod:
(så många varv som möjligt på 15 min) Det blev 9 st varv
Vi skulle egentligen göra walls climbs istället för hand stand push up men efter vi gjort 3 st så gick det inte längre, det var helt omöjligt. Jag fastnade där jag stod, gick inte att lyfta och flytta handen,  Jenny började skratta så mkt där vi stod så hon dunsade ner och jag därefter. Vi fick oss ett gott skratt iallfall :) hahaha
Kändes lite mer som ett styrkepass, inte så mkt flås Jobbigt och svettigt :)
3x 1 min plankan

Kram Jessica

Det finns så många måsten och hur man bör vara som mamma.

Idag är det onsdag och jag har ingenting inbokat som jag har resten av veckan. Besvikelsen över mig själv har lagt sig lite från igår och nästa gång ska vi vara där i tid. Skönt att den enda som valde att kommentera det igår, fastän jag skrivit att jag inte ville prata om det, var förstås min mamma. Och hon öppnade konversationen med, "vad dålig du är på att hålla tider"
"hmmm, läste du inte bloggen mamma? Jag vill inte prata om det"
"hahaha det struntar väl jag i, jag är ju din mamma"s
Ja men dåså! Fast det kanske är en av rättigheterna man har som mamma??? ;-)

Idag ska jag och Beccis in till stan, vi ska gå lite i affärer sen ska vi träffa Linkan och Jenny, fika lite, strosa lite mm. Tessan ring om du har tid med en lunch, jag kommer vara i stan!

Idag vaknade hon kl sex och låg och sprattlade, men jag vägrade gå upp. Här serveras det frukost sju! Så hon fick snällt ligga bredvid mig och suga på nappen istället (tror inte att hon led så mycket eftersom hon verkade tycka det var rätt mysigt) så kl sju fick hon amma. Igår drack hon en till välling till mellis och sakta men säkert börjar min mjölk att sina. Har lite delade känslor angående det, tycker att det ska bli grymt skönt att min kropp inte längre påverkar hennes välmående. Jag tror att det kommer bli lättare att lämna hemmet när det är flaska varje kväll. Men det är sista gången jag kommer att amma och det är en speciell känsla att dela det här ögonblicken tillsammans med sin bebis. Men för mig vinner fördelarna med att sluta och vetskapen att hon inte längre är i behov av ammningen för att må bra.

Det finns så många måsten och hur man bör vara som mamma, man ska jämt vilja vara med bebisen, man ska älska dem från första stund, man ska tycka att graviditeten var vacker, man ska amma minst ett år och gud förbjude den som ger burkmat, nej det ska vara hemmagjord mat med färska råvaror.

Men jag vägrar gå med på allt det här, jag vet inte om jag är ensam, men jag tror inte det. Jag älskar att vara med mina barn, men ibland så måste jag iväg och få vara vuxen med mina vänner.
Jag älskar mina barn mer och mer för varje dag, men gjorde jag det direkt när de kom ut, jag vet faktiskt inte! Jag kände ett band och en beskyddarinstinkt att den här lilla varelsen är beroende av mig för att överleva så det är bara att ta omhand. Jo jag älskade mina barn redan när dem låg i magen, men inte i närheten av vad jag gör nu!
Jag hatade att vara gravid, jag kan ta hand om hur många barn som helst bara jag slipper vara gravid igen! Då ska ni veta att jag har haft två bra graviditeter utan spya, foglossning mm. De två gånger jag har varit gravid så vill jag egentligen bara gå i ide och vakna upp när bebisen är sex månader, som det är nu! När man får sluta amma och bebisen börjar bli en människa.
Burkmat ger jag för det mesta ibland gör jag så att jag mixar det som vi ska äta och ibland, ja jag vet det är fruktansvärt, så kan det slinka in en och en annan halvfabrikat!!!
Mycket av det här är tabu att säga, tänk er själva på föräldragruppen att kläcka ur sig. "Jag tycker inte om att amma" Försökte nu hitta ett ord för när folk drar efter andan av förskräckelse men hittade inget.
Det är därför tror jag som många får prestationsångest och försöker amma in i det sista även om de inte kan, så både bebis och mamma mår dåligt. Jag tror på filosofin, mår mamma och pappa bra så mår bebisen bra! Får man lite egentid ibland så orkar man vara en piggare och gladare mamma och jag tycker att bebisen har fötts in i våra liv inte tvärtom!

Jag hade tänkt skriva ett kort morgoninlägg, men det blev visst lite mer, det blir så ibland.....

Kram på er/ Linda
     
Tänk vad roligt man kan ha med en morot vid frukostbordet.

Ett bröd helt utan kolhydrater

*4 stycken
3 ägg
100 gram philadelphiaost
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 msk blandade frön till t ex vallmo,sesam och linfrö
Sätt ugnen på 150 grader. Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt med en elvisp. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ut.
Vispa gulorna tillsammans med ost, bakpulver, fiberhusk. Vänd försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Klicka ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Toppa med frön och ställ in i ugnen i 25 minuter.
Jag tycker det blev riktigt gott med ost och skinka till. Ett speciellt bröd ;)
kram Jessica

Skön tisdag :)

Idag så steg vi upp vid 8.20, vaknade av Novalies härliga joller. Hennes ljud vaknar jag jätte lätt av men när väckarklockan på mobilen  ringer så vaknar jag inte, den kan ringa hur länge som helst nu utan att jag  ens hör att den. Skoja inte att man är inställd på Novalie bara :)
Det första jag började med när jag steg upp var att baka bröd till min frukost. Har hittat ett recept på ett bröd som innehåller 0 kolhydrater , så jag var självklart tvungen att testa det. Ett väldigt speciellt bröd är det, inte som alla andra om man säger så. Konsistensen kändes mer som ett vändstekt ägg, men jag tyckte om det väldigt mkt.
När det var klart så åt jag frukost ,slängde in en tvätt och efter det så åkte jag och tränade med Jenny på centret. Jag testade att göra pull ups och jag fixade det , överdriver inte om jag säger att jag blev ÖVERLYCKLIG! Blev nog lite chockad också för jag trodde inte det skulle gå för det är ett år sedan jag gjorde det sist. Det blev ett bra och jobbigt pass, tur att det inte är så många där för man är pinsamt svag och flåset ska vi inte prata om! Är så himla kul att träna med Jenny! Ställde mig på vågen i morse och nu väger jag 60,7 kg.
Efter vi tränat klart så åkte jag hem igen och gav Novalie lite mat och åt själv lite mellis, kastade in en till tvätt och sen gick jag ut och tog en prommis ,så att Novalie skulle få sova en stund i vagnen. När jag kom hem efter varit ute en timme ungefär, så tog jag en snabb efterlängtat dusch. Sen efter det så ägnade jag mig 100 % åt Novalie, busade massor och hade det jätte mysigt tills det var dax för mig att börja laga middag. Novalie och jag fortsatte där vi slutade efter att middagen var avklarad, hennes skratt är det härligaste som finns. Efter ett tag så såg jag att hon började bli trött så då var det dax för bad och efter det så läste jag en saga och ammade henne, sen var det nattinatti ♥
Imorgon blir det ett träningspass med Jenny och sen efter det ska jag nog träffa Linda inne i stan :)
Puss och kram
Jessica

Tisdag 11 jan , mat och träning

09.00 Frukost: 2 st  nybakade smörgåsar helt utan kolhydrater med skinka och ost och 1 kopp kaffe
11.00 Lunch: Gårdagens middag ,kycklinggratäng i en wrap ,vatten
12.00 Träningspass
12.30 massa vatten och en halv påse nötmix
14.15 Mellis: 1 smörgås helt utan kolhydrater med skinka och ost och 1 kopp kaffe
14.30 promenad 53 min , 3,95 km, 226 cal
17.00 Middag: Spenat med kesella/kräftstjärtar/soltorkade tomater och fullkornspasta
19.30 1 clementin
20.20 1 bit ostkaka med hallon
Dagens träningspass:
Uppvärmning: 100 st enkelhopp(hopprep), 10 st armhävningar(på knä) och 10 st step up x 3 varv
Dagens wod: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 (man gör varje övning 10 ggr sen 9 ggr osv...)
Deadlift 30 kg
Swings: 12 kg
Burpees
Tid: 14 min 30 sek

Testade att göra pull ups idag och jag grejade det , wiiiiiiiii ! Blev helt salig efter och gjorde lyckodansen, trodde inte jag skulle greja det. Det är nästan ett år sedan jag gjorde  det sist :)



Dålig mamma!

Hämtade Rasmus kl 14.15 för att han skulle till tandläkaren. Vi var där kl 14.30 för att komma i tid, Rasmus var jättenervös och hade varit det hela dagen. Kl blev 15.00 då började jag bli smått irriterad så jag gick fram till luckan och frågade om dem var försenade, tjejen i kassan slog på Rasmus på datorn och berättar att ni skulle varit här 13.45, nä säger jag det står 14.45 i min mobil. Ja då måste du ha skrivit fel, fast du skulle ha fått ett påminnelse sms igår fick du inte det? Nääää......
Det visade sig att dem hade skickat till mitt gamla nummer! Men saken är fortfarande att jag än en gång kommit på fel dag eller fel tid, inte ens när jag faktiskt skriver upp tiden så lyckas jag!!! Känner mig så dålig som inte klarar av att hålla reda på en liten fjuttig tid, här går jag och är ledig på dagarna och så kan jag inte komma i rätt tid och stackars Rasmus som gått och oroat sig hela dagen.
Dålig, dålig mamma!
Jag säger som Rasmus, "prata inte med mig om det!"

Vi iallafall en ny tid den 26:e kl 13.00 får se om jag klarar det!
 /Linda


första dagen på resten av mitt liv!

Så var dagen här, första dagen på andra delen av min mammaledighet och nu är det slut på slappandet, nu ska vi börja leva igen:) Så idag är det gympa igen och jag har bestämt mig för att fortsätta på månadskort istället eftersom jag inte vet hur mycket jag vill träna på friskis i vår när hon börjat röra sig och man kan gå ut och springa.

Igår drack hon en hel vällingflaska 1-0 till mig! Eller egentligen 1-1 för hon vann ju i förrgår, men den här gången vägrade jag ge mig, hon försökte envist få tutten men jag är envisare. Så istället för att tvinga i henne flaskan så satt jag med henne i knät med flaskan framför oss och efter en stund när hon förstod att hon inte fick tutte så sträckte hon sig efter flaskan och nu gick det bra även fast det var det stora hålet. Tror att hon gillade det bättre när hon satt upp eftersom liggande position är tutteposition och när hon låg ner så kom det ju såklart ännu mer.
Så nu är vi nere på två mål om dagen med amningen, vilket också kändes i natt då hon helt plötsligt var alldeles mätt på kvällen och ville bara ha en tutte så det har inte blivit så mycket sova inatt.

Starten på det nya liv började med en invägning, som inte var så farlig som jag trodde efter julledigheten men jag hade gått upp lite. 67.1 visade vågen och jag var nere på 66.3 ett tag, men men nya tag jag trodde jag hade gått upp mer.

Snart är jag också redo för en kickstart och på torsdag ska jag till sjukgymnasten och på fredag till frissan och snart ska jag väl ha min OP också, så livet ser rätt ljust ut!

Nu promenad till gympan, just det Rasmus ska till tandläkaren och borra idag för första gången får se hur det går.

Kram på er/ Linda


morgonstund...


Nyttig ostkaka

6-8 pers.
6 ägg
500 g keso
1 dl gräddfil/fil (kan uteslutas)
100 g hackad mandel
3/4 dl osötat äppelmos eller 1 rivet äpple

Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda alla ingredienser och kör eventuellt ett par varv med stavmixern om du vill ha kakan lite mindre grynig. Slå upp i ugnsfast form.
Grädda i mitten av ugnen tills kakan är lätt brun, ca 45 min-1 timma för formen, eller ca 25-40 minuter för de mindre formarna.
Kram Jessica

Servera (gärna lätt uppvärmd) med mosade frysta bär eller osötat äppelmos med kanel.

Kakan går utmärkt att frysa in och sen ta fram allt eftersom.

en skön måndag...

Jag har inte skrivit ngt sen i fredags så jag får väl ta och sammanfatta helgen lite kort. I lördags så fyllde min älskade lillebror 23 år, så vi var hemma hos honom och firade att "lillkillen" blivit ett år äldre.  Innan vi åkte dit så åkte vi till babyproffset här ute i länna och köpte en åkpåse till lillsnorpans sittdel, för nu har hon tyvärr vuxit ur liggdelen . Efter det så åkte vi till björknäs för jag ville kolla så att städfirman hade gjort ett bra jobb. ( såg jätte bra ut).  När vi  ändå var där i björknäs och båda började blir hungriga så passade vi på att äta en sista gång på vårat favvis thai hak. Kommer sakna att ha en sånt ställe 1 min från där man bor. Det var jätte trevligt hemma hos lillebror och Carro men vi blev inte kvar så jätte länge för Novalie kom inte till ro och var lite gnällig(av trötthet), så vi åkte hem vid halv åtta.
Nyvaken liten skit...

Jag och Novalie färdiga för att åka iväg och fira lillebror.
Far och dotter <3

Gårdagen blev en väldigt lugn och skön dag, en riktig slappdag med andra ord. Rickard fixade lite i garaget och jag letade lite matrecept, gjorde matschema osv, sen så åkte vi och veckohandlade mat till mig. Att sitta och leta efter nya nyttiga matrecept tycker jag faktiskt är jätte roligt, skulle kunna sitta en hel dag med att planera och leta nya. Det var ju Rickards sista kväll med oss innan han började skolan igen, så han fick mysa med Novalie lite extra. Tycker han är stark som klarar av att åka ifrån oss en vecka i stöten nu. Jag hade aldrig klarat av det, jag vet att han tycker det är jätte jobbigt men han har tyvärr inte så mkt val. Han ringde mig när de hade fått sluta för dagen idag ( vid två tiden). Då var han nära att sätta sig i bilen och köra hem för att han saknade Novalie så mkt , tanken att inte få komma hem och mysa med henne gjorde nog lite ont i honom. Men vi bestämde att det var bäst att han stannade kvar...Får hoppas att denna vecka går fort för honom.
Idag har vi varit på babysim igen,  det kändes som hon uppskattade det lite mera idag. Hon var mkt piggare än vad hon brukar, så det var väl därför hon tyckte det var lite roligare. Hela förra veckan så har hon gått upp med Rickard vid sju, halv åtta tiden och sen somnat igen vid halv elva . Innan så har hon ju inte gått upp förrän kl 10, så att hoppa i en pol då vid halv tio kanske inte är det roligaste... Efter vi simmat klart  så begav jag mig ut till Gustavsberg för att skriva på det sista för försäljningen av lgh. Så nu kan vi lägga björknäs lgh helt bakom oss, skönt! När det var klart så mötte vi upp mamma och åt lite lunch sen efter det åkte jag till sickla och fikade med Per, Niclas och Hasse, mkt trevligt ! Efter det var det dax att åka hem och laga middag och sen natta lillsnopran.
Imorgon ska jag träffa Jenny på centret och träna lite :)

Övrigt
Jag har testat alla mina jeans och alla är förstora för mig! Ngr kan jag fortfarande ha men de börjar häng efter ett litet tag så jag får gå och dra upp dem...inte snyggt! Dax att börja göra lite rumpövningar ;)
Puss och kram Jessica
VI SAKNAR DIG RICKARD ! PUSS

Lördag,söndag och dagens matintag

Lördag 8/1
10.15 Frukost: 2 st smörgåsar, ena med ägg och kaviar och den andra med keso och kiwi och 1 kopp kaffe
14.15 Lunch: pad thai
17.00 1 clementin och 2 koppar kaffe
20.00 1 1/2 hemmagjord nyttig ostkaka men hallon
Söndag 9/1
09.45 Frukost:2 st smörgåsar med med ägg och kaviar och 1 kopp kaffe
12.00 Mellis: dinkelpannkaka med keso och hallon
14.15 Lunch: Kycklingpaj med gräddfil/sweetchili och 1 kopp kaffe
18.45 Middag: Entrecote med potatisgratäng
Måndag 10 /1
08.25 Frukost: 1 skål med fullkorns havreflingor med lättmjölk och 1 ägg och 1 kopp kaffe
12.00 1 liten kopp kaffe
12.45 Lunch: Kycklingsallad och 2 smörgåsar , vatten och 1 kopp kaffe
15.15 1 kopp kaffe och 1 glas färskpressad apelsin juice
19.00 Middag: kycklinggratäng,grönsallad och 4 st flatbröd , vatten
Det har inte blivit ngn träning ngn av dessa dagar, men det gör inte så mkt. Men imorgon är det dax igen för ett pass på klubben :)
Puss och kram Jessica

Fullt hus!

Idag är det helt galet här hemma, eftersom skolan är stängd. Dogge sov ju här så jag hade med mig Rasmus och Dogge till babysimmet efter det så hämtade vi upp Tor som också ville leka. Sen ringde Rolle och hade fått åka hem med med Ludde och Liam eftersom deras skola också var stängd. Så nu är det dagis här hemma med sex barn. Så nu sitter jag och Rolle vid matbordet och habituerar.....

Rebecca har sovit i en två timmar nu efter babysimmet så hon måste vara helt slut, hon får gärna sova ett tag till för min del.

I morgon börjar skolan, i morgon börjar skolan, i morgon börjar skolan, i morgon börjar skolan.........



Första målet!

Har spenderat de senaste två dagarna i en idrottshall någonstans i Huddinge. Rasmus fotbollslag hade turnering och på torsdagen var vi där från elva till halv nio på kvällen. Cafeteriadiet är verkligen inget jag rekommenderar för någon som vill gå ner i vikt plus att det är svindyrt. Rasmus har länge drömt om att få göra sitt första mål i en riktig match men ännu inte lyckats. På torsdag kvällen var det en något moloken kille som man fick natta. Jag kommer aldrig göra mål, jag är jättedålig. Jag försökte berätta för honom att det inte spelar någon roll baran man kämpar men det gick in genom det ena örat och ut genom det andra. På fredagen var det dags för slutspel och dem vann sina båda matcher så dem gick till semifinal. semifinalen öppnade dem hårt. Det andra laget hade avspark och Rasmus flög fram som en projektil och snodde bollen dribblade förbi backarna och sköt bollen mot bortre stolpen och MÅÅÅÅÅÅLLL! Vet inte vem som var gladast han eller jag, tror att jag aldrig har blivit så glad över ett mål tidigare. Vet inte hur jag ska klara det här i fortsättningen, om det är såhär spännande nu hur kommer det då att bli sen?

Han hade iallafall ett riktigt Mattsson citat efter en av matcherna, direkt efter matchen när han kom upp på läktaren så satte han upp handen till mig precis när jag skulle öppna munnen, "prata inte med mig om matchen" haha undrar hur många gånger mina föräldrar har hört mig säga samma sak?

Idag fick Becca provsmaka välling, tror att hon tyckte att det kom alldeles för mycket, måste hitta något mellanhål för det gamla hålet är för litet och det nya som jag köpte till vällingen verkar vara för stort. Ska introducera välling lite långsamt under januari för att sedan sluta helt med amningen. Tänkte vara amningsfri till vecka 5 då vi ska till Storlien.

Hade tänkt börja med min "kick-start" i morgon men sen kom jag på en väsentlig sak i sammanhanget, jag ammar ju fortfarande! Haha jaja får väl köra så fort jag har slutat amma och ändå börja mitt nygamla liv imorgon, har kört mig själv i botten under jullovet, för jag tänkte att därifrån finns bara en väg och det är uppåt!

Den här veckan händer det mycket så det blir ingen lugn start på andra delen av min föräldraledighet, imorgon har jag Rasmus och Dogge hemma för skolan är stängd så dem får följa med på babysimmet, på tisdag så ska Rasmus laga ett hål hos tandläkaren för första gången och han är livrädd! På torsdag ska jag till sjukgymnasten för att kolla upp magmusklerna och fredag ska jag till frissan!!! Puuuuh!

Kram på er/ Linda


Dag 2 i hallen blev det bärselet, orkade inte släpa på vagnen


Glad pojkar Sköndals IK-03, silver i Indoor cup

Bättre dag idag :)

Idag har jag haft en bättre dag :)
Jag började dagen med att göra frukost till Rickard och mig, tyckte han var värd det ♥ Novalie väckte mig vid halv sju, jag ammade henne och sen la jag ner henne i hennes säng. Hon somnade om och jag smet ut och ställde mig vid spisen och stekte pannkakor. Blev en god och nyttig mysfrukost :)
När vi sen ätit och och gjort oss klara så körde jag ut Rickard till björknäs, där han mötte upp Lillebror för att fortsätta med flytten. Själv så åkte jag till centret och träffad Jenny och tränade lite, GILLAR MKT! Efter det så mötte jag upp Hasse och Emilie på cafè muggen inne på söder och tog en fika med dem. Sen var det dax att åka hem och handla och fixa middag för kvällen.
Nu sitter jag här i soffan och tittar på Let´s dance :)  Haningemorsan kommer äntligen ha ngt att titta på på fredagskvällarna framöver, hehehe
Tror inte Rickards dag har sett likadan ut som min ♥ ♥ ♥ ♥ Men nu är allt klart med flytten och vi (Rickard) kan släppa det för ett litet tag. Nästa flytt blir lite roligare att göra , det är  aldrig roligt att flytta men då får vi flytta allt till vårat hus. Har bestämt mig för att det blir jag som får planera den flytten, blev inte så bra nu när jag lämnade över planeringen till Rickard denna gång ;) Killar och planering går verkligen inte ihop... Jag till Rickard dagen innan vi bestämt att börja flytta -Hur blir det imorgon? Är det ngn som kommer hjälpa oss? Lastbil har du fixat det?  Rickard - hmm nej jag tror inte det, lastbil får jag försöka lösa imorgon .... Jag som helst vill ha allt planerat in i minsta detalj blev helt matt. Men det var Rickard som skulle planera och styra upp denna flytt så jag bestämde mig för att inte lägga mig i. Det kommer bli jag som planerar och styr upp nästa flytt, punkt slut :)
PUSS OCH KRAM JESSICA
Novalie med Hasse :)
Chubby !!!! hehehe

Fredag 7/1 Träning och mat

08.00 Frukost: 1 1/2 dinkel pannkaka med keso,hallon och kiwi och 1 kopp kaffe
11.00 Träningspass
13.00 Lunch: Hälsotallrik ( från cafè muggen) Kyckling, avokado,lite råris,palsternacka, keso. 2 st små brödskivor med olivröra,vatten och 1 kopp kaffe
18.00 Middag: Tacos, 1 1/2 fylld wrap med köttfärs, tomat,majs, avokado, gurka,paprika, 17 % riven ost och lite matlagningsyoghurt
19.30 Kvällsmål:  nyttig ostkaka med hallon
Dagen träningspass:
uppvärmning: Rodd, tabata ( 20,10 x8) x2
Wod: "on the minute"... every minute for 15 min
3 st cleans 25 kg
5 st burpees

Jennys tur att köra och jag har Novalie i famnen och vaggar Theo med foten.... Funkade t.om att amma Novalie och samtidigt ta hand om Theo( allt går om man vill , hehehe)


Nu är vi på gång, det är så himla skönt! Sen att man är pinsamt svag och inte alls i världens bästa form är en annan sak. Det är så förbaskat roligt  , speciellt att göra den här "resan" ihop med min svägerska. "Sladdersvägerskorna" hehehe , inte länge till !!!
KRAMAR /Jessica




Har varit en riktig pissdag!!!!!

Jag kommer inte skriva ngt om denna dag, för det har varit en vidrig och hemsk dag och den kan bara förklaras med fula ord så jag hoppar över det. Det enda jag kommer skriva om den här dagen är att vi INTE blev klara med flytten och att vi är tvungna att fortsätta imorgon och att jag älskar min man  GRYMT MKT!
TJEJEN SOM FICK OSS ATT LE TROTS ALLA OMSTÄNDIGHETER IDAG!
Busungen ( småttingarna syns )

ÄLSKAR DIG SÅ HIMLA MKT  ♥ våran lilla underbara Snorpa ♥

Imorgon är upplägget att jag ska köra ut Rickard till lgh i björknäs vid tio tiden , där kommer han möta upp lillebror som kommer hjälpa oss med det allra sista. Efter jag lämnat av honom där, åker jag iväg och tränar med Jenny. Jag är bara ivägen om jag är där imorgon, jag kan inte göra så mkt när jag har Novalie. Har tyckt så himla synd om henne de här dagarna när vi har flyttat. Så imorgon ska hon få se mamma och moster svettas istället, mkt roligare ;)
Puss och kram Jessica

Torsdag 6/1

10.00 Frukost: likadan frukost som igår blev det, 2 st smörgåsar med ägg och kaviar,1 glas juice och 1 kopp kaffe 14.15 Lunch: Pyttipanna med stekägg,sallad och rödbetor 19.30 Middag: Kycklingpaj och turkisk yoghurt med sweetchili , vatten 21.00 kaffe och ost och kex ( dåligt med mellis och vatten idag, får skylla på att vi har flyttat ) Ingen träning idag pga av flytt, men imorgon blir det ett träningspass med Jenny :) /Jessica

flytt, flytt och åter flytt!

Idag så har det nästan bara handlat om flytt. Rickard åkte ut till lgh innan mig, Novalie låg och sov så jag fick vänta tills hon vaknade innan jag kunde åka dit. När jag sen kom till lgh så hade Rickard redan fyllt sin bil med alla kartonger , och sen fyllde han min bil med alla säckar. Jag hade tänkt ta hand om källaren idag men vi glömde nyckeln hemma i haninge ( blev bara lite lätt irri ). När båda bilarna var helt proppfulla så åkte vi ut mot ingarö, vi stannade en snabbis och åt lite lunch på subway. Sen när vi kom fram till mamma och Lasse hus så kom vi först inte upp för deras backe ,tack vare all snö. Så Rickard fick börja med att skotta och sanda så att vi skulle kunna komma upp med bilarna. Själv så fick jag gå runt och försöka få Novalie glad. Hon var jätte trött men ville inte sova i en bil som stod stilla, så det var bara att gå runt och bära runt på henne( hade ingen vagn med mig). Kände mig så himla dum som inte kunde hjälpa Rickard, vill inte bara stå vid sidan om och titta på ( att ta hand om Novalie är i och för sig inte att stå och titta på, men ni förstår vad jag menar). Efter ett tag så ringde jag mamma och frågade när de skulle komma hem, hon sa att hon trodde Lasse snart skulle komma,jag ville bara komma in i värmen med Novalie. Efter jag pratat klart med mamma så skulle jag gå och se hur det gick för Rickard och självklart så halkade jag då! Tänkte ju bara på att skydda Novalie , så jag hade inget att ta emot mig med men det gick bra. Gjorde lite ont i rumpan men huvudsaken var att inte Novalie skadades.  Självklart blev både jag och hon lite rädda,så när Novalie började grina ännu mera tappade jag tålamodet! Min dotter ska inte behöva vara med om det här tänkte jag och gick med gråten i halsen till Rickard och sa att nu åker jag hem!( han hade sagt till mig en stund innan att han tyckte att jag skulle åka hem , men jag ville inte lämna honom). Så jag hoppade in i bilen och började köra ( Novalie somnade direkt när vi började rulla) men hann inte så långt förrän jag mötte Lasse, så då vände jag tillbaka.  Lasse satte direkt igång och började skotta och jag smet in huset och tog hand om Novalie och min älskade man började riva bardisken som var tvungen att tas bort för att få plats med våra grejer. När Rickard sen var klar med det ,lastade han in allt och sen kom han upp och tog en kaffe innan han åkte tillbaka till lgh. Där mötte han upp lillebror och Mackan för att få hjälp med de stora möblerna . Tusen tack för hjälpen!!!!!
Imorgon ska vi dit igen  och ta det sista och hela källaren, hoppas att det blir sista gången. Ska lämna Novalie hos mamma då så jag kan hjälpa till imorgon.
Nej nu vaknar Novalie.....
Puss och kram Jessica

Onsdag 5/1 matintag

09.00 Frukost: 2 brödskivor med ägg och kaviar, 1 glas juice och 1 kopp kaffe
12.15 Lunch: liten kalkon/skinka smörgås från subway och 1 kopp kaffe
15.00 2 st koppar kaffe
16.45 2 st clementiner
18.45 Middag: omelett (3 ägg) , kesella/lax/rödlöks röra och grönsaker, vatten
20.30 Kvällsmål: lite ost och kex och 1 kopp kaffe, vatten
Blev alldeles för mkt kaffe idag. Mera vatten och mindre kaffe!
Blev ingen träning idag på pga flytt, och det kommer nog inte bli ngn träning imorgon heller för vi måste bli klara imorgon. Men på fredag så kör vi igen :)
Av de "fjantiga" vikterna och övningarna vi gjorde igår har jag fått världens träningsvärk i benen.  Kan knappt gå, och att sätta sig ner är en pina! Men det är så det ska kännas, skööööönt!
Eftersom sockret ska ut ur kroppen och jag inte vill äta så mkt onyttigt, så försöker jag alltid hitta andra alternativ till kvällsmål. Igår blev det äppelskivor stekta i lite smör och honung och sen lite kanel på det. Blev faktiskt väldigt gott ;) Hade velat haft ngt mera protein till , men hade inget  hemma ( uppvispad kesella med proteinpulver hade jag velat testat till)
Mums !
Kram Jessica

Snart börjar skolan igen, snart börjar skolan igen, snart börjar skolan igen...

Snart så börjar skolan igen, inte för att jag inte tycker om att ha min stora kille hemma men det ska bli sååååå skönt att vara ensamma hemma igen. När Rasmus är hemma så handlar allt om att stimulera honom och då blir det inte direkt några promenader, gympapass eller reor mm. Sen kan vi inte gå på bio för då stör Rebecca, vi kan inte bada för det är för kallt för Rebecca, ja ni hajjar! Så det har mest blivit att stå vid skridskobanan sen blir det mycket gott på kvällarna så nästa vecka börjar mitt nya liv, igen.
Nu ska jag snart avsluta amningen, har tänkt att amma morgon och kväll januari ut sen får det vara nog och då ska jag banta för första gången i mitt liv. Tycker inte om det, vill egentligen äta mycket och bra samt träna mycket men eftersom jag fortfarande inte kan träna handboll eller jogga så kan jag lika gärna börja med att banta ordentligt typ en månad eller två veckor och sen börja träna pass (förutom gympan som jag ska köra också). Tror att jag ska prova någon sån där shake/bar diet, hmmm får se hur det går jag är ju inte direkt känd för min självdisciplin.......

Idag har vi varit i stan med världens bäsa moster och Dogge, Dogge sov hos oss i natt. Vi åkte in till stan för att killarna skulle få handla kläder till sig själva. Vi hade bestämt oss för att åka till Zara för att dem har så fina barnkläder, i butiken så bestämde sig killarna att de ville ha exakt likadana outfits så efter en del skrik och tårar så hittade vi äntligen likadana byxor, tunntröja, tjocktröja och jacka (allt bara för 540 kr/outfit) så nu är dem jättecoola! Sen gick vi förbi onepiece butiken men dem hade bara en small inne och den var babyrosa, ingen medium alls och de kommer inte in förrän i slutet av Januari. Jag hängde iallafall undan den rosa åt Felicia, tyckte inte riktigt det var min färg. Kändes lite typ-snyggt-på-tonåringar-men-är-det-på-en-34-åring-så-blir-det-haninge aktigt så har bestämt mig för en marinblå när dem kommer eller turkos;) hahaha denna ständiga beslutsångest.

Nu ska vi åka till farmor och farfar och äta där och jag vill gå nu så får jag en promenad före all mat ikväll igen.....

Ha det bäst/ kram Linda


Morgon hos Wallentin/Mattsson

Coolaste killarna i stan


Nytt set från ellos, hängselbyxor och blus i mörklila, jättefint var det och kostade bara 129 kr!


kvällspromenad med bästa Jennie, ps  Bore ringde, han ville ha tillbaka sitt hår;-)

Så skönt att komma igång med träningen!

Idag har det varit en bra dag, äntligen har vi kommit igång med träningen. Kändes riktigt skönt att kliva in på centret idag och känna doften av svett och vetskapen att man  själv snart skulle svettas . Helt sjukt svag och världens sämsta flås har man, hoppas att det kommer snabbt tillbaka. Jag och Jenny ska försöka träna minst 3 ggr i veckan. Det gick helt ok att ha barnen med , de var inte helt nöjda hela tiden men det funkade bra eftersom jag körde först och sen Jenny.
Träningströjan på :)


Kusinerna Lindquist/Holst
Tog med mig babygymmet till småchipparna :)
När jag kom hem efter träningspasset så kastade jag i mig lite lunch, sen tog jag mig ut på en liten prommis. Novalie var trött så jag tyckte det var perfekt att gå ut och gå så Novalie kunde få sova i vagnen lite. Hon somnar direkt när man börjar rulla iväg.
Efter det så gick jag och handlade det som behövdes till middagen och sen gick jag och fixade lillebrors present.
Som ni märker så behöver det inte hända så mkt för att det ska vara en bra dag för mig :) Hoppas att fler dagar blir precis som denna.
Jag har ju sagt att jag ska vara utan socker i 134 dagar. Låg och tänkte på det igår innan jag somnade och insåg att det är väldigt lång tid. Så jag bestämde att jag ska ha 2 st frikort som jag kan använda. Tycker det låter som en bra deal!
Hoppades att ngn leksak skulle hålla henne nöjd medans jag klädde på mig och packade allt som skulle med till träningspasset. :)
Puss och kram Jessica

Tisdagens 4/1 motion och matintag

09.00 Frukost: 1 skål med fullkornshavre flingor med lättmjölk, 2 ägg(bara vitan) och 1 kopp kaffe
11.30 Träningspass
13.30 Lunch: Lax med äggnudlar och melonsalsa, vatten och 1 kopp kaffe
14.14 60 min prommis
18.00 Middag: kyckling med couscous
20.00 kvällsmål:äppelskivor stekt med liiite smör och honung och lite kanel.
Träningspasset
uppvärming: Rodd 250 m,10 st squats,10 st pusch up, 2 varv
Dagens Wod:
Tabata:
kör 20 sek, vila 10 sek x 8 på varje station
Rodd
swings med (kettlebell 12 kg)
Deadlift 30 kg
pusch ups ( på knä)
Då var vi tillbaka på centret... :)
Killen som tränade samtidigt som oss låg och spydde i ett hörn efter hans träningspass, hehehe. Känns riktigt skönt att vara tillbaka :)
Känner inte av ngt sockersug än...
Puss och kram Jessica

Vardagen är äntligen tillbaka :)

Idag när vi vaknade var det en vanlig måndag vi vaknade upp till, faktiskt väldigt skönt :) Inte för att jag inte gillar att  ha Rickard hemma, det  har varit underbart att ha honom hemma ngr dagar. Men det var skönt att komma igång med sina egna rutiner igen. Känns som att allt har handlat om att packa de senaste veckorna. Ska bli så skönt när denna vecka är över. Denna vecka kommer nästan bara handla om flytt tyvärr men sen är det över för denna gång.
Idag var det dax för babysim igen , det blev 3 dyk för Snorpan  :) Denna gång var inte Linda och Beccis med så jag åkte hem direkt efter. När jag kom hem så åt jag lite frukost (hann inte göra det innan), sen gick jag ut på en prommis. Avslutade den med att ta en runda i centrum... Handlade en "onepiece" overall till Novalie :)
Nyårshelgen är över och mitt sockerförbud har börjat... Jag ska försöka vara utan det i 134 dagar! Vet inte om jag kommer att greja det. Har fixat att vara utan det i 2 månader förut, så det ska bli spännande att se om jag fixar det här.  Varför jag valt just 134 dagar !? Jag blev så trött på mig själv en kväll när jag tryckt i mig alldeles för mkt godis, så jag kläckte ur mig till Rickard att efter nyårshelgen så är det jag som ska ha ett uppehåll tills vi flyttar till ingarö. Har jag sagt det så har jag, vet inte vad jag tänkte på men jag tar det som en utmaning!
Vi firade nyår hemma hos storebror och Jenny. Det blev en väldigt lugn kväll, jätte skönt! Novalie hann bara ha på sig hennes nyårsklänning i 20 min, sen var det pyjamasen som åkte på. Hon somnade innan middagen så vi kunde äta i lugn och ro. Hon fick somna in till Theos speldosa. En speldosa som spelar upp musik samtidigt som den lyser upp ett bildspel( som rör på sig) i taket. Hon älskade den:)
Speldosan ♥
Rätt så skönt att man slapp klä upp sig :)
<3 Kusiner <3 Morgonmys!
Finaste Theo
Mysklädd dagen efter!
Imorgon så ska jag träffa Jenny och Theo på centret och köra ett träningspass, wiiiiiiii! Nu börjar vi äntligen köra, som jag har väntat och längtat! Skulle kört med Jenny och Kristin i söndags men då var jag istället tvungen att packa det sista i lgh i björknäs, mindre roligt. Lite prommisar och crossfitträning kommer nog göra susen. Sladdertjejerna ska bli tajta igen, hehehehe! NU kööööör vi Jenny :)
Nu ska vi iväg och handla middag...
Vi hörs!
Kram Jessica

Nyårshelgen

Det är svårt att hitta tid att skriva under jullovet när alla är hemma här hemma. Ska bli skönt när allt blir som vanligt igen, tror jag ska börja den veckan med att ta en heldag på stan utan alla mellandagsrea-människor.

Nyårshelgen har varit bra, nyårsafton firade vi hos Robin och Carro och temat var glitter och glamour. Det blev en ganska så lugn nyårsafton, Becca somnade lagom till middagen och vaknade strax före tolvslaget och vägrade somna om, klart man inte kan missa om det händer något på festen;) Så vi gick hem strax efter ett men jag var helt död ändå på nyårsdagen, då hade jag behövt min OP. Bakisdagen med stort B firades med Ivanhoe, Mcdonalds och oxfilé hemma hos Jennie och Patrick med sekten. En något avslagen sekt......

Citat från nyår:
Jenny: "jävla f...."
alla: Det är barn här!!!
Jenny: "Men åhhh, jävla snipa då!"
Peter: Båtjävel???

I morgon är det ST-cupen för Rasmus och jag tror att jag ser fram emot det mer än han själv, kommer ihåg hur mycket jag tyckte om inomhusturneringarna i fotboll och speciellt ST-cupen där det alltid var så mycket folk. Känns lite konstigt nu när han börjar göra sådant som jag själv minns och har känslor ifrån, tror inte jag riktigt har förstått hur stor han har blivit. Känner igen mig mycket som barn i honom. igår fick jag trösta honom för att han ville inte att julen skulle ta slut. Han vill gärna att saker och ting ska vara som de alltid varit, som det här med tomten, det viktigaste var inte om han trodde på honom eller inte utan att han kom! Så var jag också, jag minns en semester i Danmark när mamma och pappa fick trösta mig på kvällen för att alla släktíngar sa att jag hade blivit så stor! Jag ville inte att dem skulle säga det, för det betydde att saker och ting förändrades och att det inte alltid skulle vara såhär. Någon gång skulle jag bli stor och vara tvungen att flytta från mamma och pappa.

En vecka kvar på jullovet och Rasmus har fotbollsturnering tre dagar av dessa så jag kommer nog inte skriva på ett tag igen, men nästa vecka blir allt som vanligt igen.

Idag ska mamma och pappa ha Rebecca och Rasmus en stund på dagen så ska jag och Peter shoppa kläder, stort va? Ja vi får väl se hur det går, hon är väldigt mammig just nu!

Lite bilder från helgen som varit:


Spaghetti och köttfärssås, just nu äter jag både lunch, middag och mellanmål sen ammar jag tre till fyra gånger. Misstänker starkt att mamma håller på att vänja av mig med brösten....


Outfiten till glitter och glamour festen på nyårsafton

Kolla mig, jag sitter själv!!! Ok lite uppstoppad runt omkring med det är på gång:)


Uppklädda för nyårsfest

Lite suddig, men det är nog till fördel;)

Till bords <3

Fick en trött "tånåring" på nattligt besök, tror inte att hon tänkt sig nyårsdagen såhär, i soffan med en bebis och en sjuåring tittandes på draktränaren:) Men hon smet rätt fort.....

Lite mer avslappnade dagen efter....

RSS 2.0