flyttpacka, flyttpacka, flyttpacka....

Idag så stod det åter igen flyttpackningen på schemat, det är såååååååå tråkigt! Jag är verkligen jätte  glad över att vi beställt flyttstädning . Hade jag vetat att man hade varit tvungen att storstäda sen också efter man packat ner allt, då hade jag nog lagt mig ner på golvet och gormat - vill inte, vill inte , viiiiiiiill iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinte!
Vi fick nästan ner alla köksgrejer och det som vi har haft stående i våra fönster, så så jätte mkt är det inte kvar nu. Fast det känns som att det är jätte mkt kvar bara för att det ser så ut för ögat. Det är så mkt kartonger och grejer överallt så man får lite krupp. Jag har lite svårt för när det är så "stökigt" , speciellt när det är så mkt grejer. Det kryper lite i mig när jag är där,jag kan gå runt och flytta runt kartongerna och försöka ställa de på ett "bättre" sätt bara för att försöka få det att se mindre "stökigt" ut. Jag jag vet , jag är knäpp! Hoppas det inte behövs så många vänder till ut dit, hoppas hoppas hoppas!
Dagens oufit har vi fått av Sofie. Lite stort(74/80) , men det funkar redan nu. Min lilla groda!

Glad liten groda :)

Mindre glad mamma...Inte alls sugen att åka ut och flyttpacka :(

Då var det bara börja hugga i ....

Vi var inte där i lgh så jätte länge idag. Novalie börjades känna varm och var lite trött så vi bestämde oss för att åka hem till haninge i hyfsad god tid.
Rickard har smittat ner lillsnorpan, tog tempen på henne när vi kom hem 38,5 hade hon, så nu är det hon som har feber och snor som bara rinner. Min lilla tjej! Men det går nog över snart hoppas jag.
Trötter....

Imorgon är det dax att fira in det nya året igen! Det känns som att det var igår som man firade in 2010, detta år har gått så himla fort. Hahahaha kommer ihåg att jag försökte lura Petra på jobbet att jag drack och rökte då den nyårsafton. Hon tjatade hela tiden och frågade om jag inte var gravid,och jag nekade varje gång hon frågade. Lilla nyfikna Petra ♥ Det slutade med att jag tillslut berättade för alla på jobbet att jag var gravid, alla utan Petra :) Bara för att hon frågade så mkt så blev hon den sista som fick veta hehehe .
Vi kommer vara hemma hos storebror och Jenny i år igen, ända skillnaden i år är att vi har våra tior hos oss :)
Denna klänning ska Lillsnopran ha på sig... ( själv har jag ingen aning vad jag ska ha på mig)

När Novalie skrek i bilen idag så passad jag på och tog en bild på småttingarna som ploppat  upp :)

Nej nu måste jag sluta skriva, måste hoppa i sängs nu så jag är pigg imorgon!
Puss och kram Jessica

jullov

Ja jag vet att jag inte skrivit så mycket men jag har tagit lite jullov från bloggen eftersom jag har min stora kille hemma som måste aktiveras hela tiden. Nu har vi varit tre dagar i rad på skridskobanan och det känns så gediget att kunna gå ner på fotbollsplan och spela hockey, hoppas verkligen vintrarna fortsätter såhär! Nästa år kan han nog gå ner själv och då kan han få vara där så länge han vill och inte behöva gå hem föra att mamma fryser.

Igår var vi först nere på isen halva dagen med Stoffe och sen hämtade vi upp Dogge på fritids, på vägen hem hyrde vi tre filmer, två till Rasmus och en till oss. Sen blev det oxfilé och potatisgratäng framför TV:n, det var en film om en hund och en katt som skulle stoppa en elak katt som försökte ta över världen. Det låter galet men den var faktiskt rätt rolig om man vill ha en film att se tillsammans. Sen såg jag och Peter på vår film medan Rasmus och Dogge körde Rockband inne på Rasmus rum, vi såg en som heter Unthinkable, skitäcklig men bra!

Imorgon är det nyårsafton och det ska firas hos Robin och Carro i år, det är glitter och glamor tema, rätt skönt fakttiskt att slippa klä ut sig. Vi har haft lite teman de andra åren där alla har fått sin karaktär tilldelad och alla går in för det till hundra procent så det gäller verkligen att anstränga sig. Jag har varit Amy Winehouse och Cher.
Nu var iallafall jag och Jennie på Parisnytt i Tyresö och köpte värsta oscargalanklänningen, dem ska stänga så de hade mer än halva priset. Så letar ni en balklänning eller en riktig festblåsa så passa på att åka dit. Lägger ut bild på den efter imorgon, vill inte avslöja för dem andra hur den ser ut.

Häromkvällen så var Lina och Sara här och åt middag sen smet vi ner till krogen, som vanligt har vi tusen saker att prata om, vi måste försöka ses lite mer ofta så det inte blir så mycket varje gång att ventilera. Det var iallafall jättemysigt! Längtar redan till nästa gång vi ses, LOVE YOU!


"Sköndals hell-rockers"

Gott nytt år allihopa ses år 2011!!!

Kram på er/ Linda


dax att skriva ett inlägg...

Nu har det gått ngr dagar sedan jag skrev ngt inlägg. Jag har inte riktigt haft ngn ork till det, har mest haft handen i godisskålen! Helt sjukt att man kan få en sådan sockernoja som jag kan få ibland. Därför har jag nu bestämt att efter nyårshelgen så ska jag sluta äta godis/socker tills vi får flytta in i vårat hus. Jag ser det inte som ngt nyårslöfte utan en utmaning , då kan det funka. Ngn som vill utmana mig? Alltid roligare att göra en tävling av det, älskar att tävla och ÄLSKAR ATT VINNA!
Vad har vi sysslat med sen senast jag skrev,  packat och flyttat kanske! I söndags så packade vi ner allt som vi skulle ha med oss ut till Haninge. Det blev mer än vad vi trodde( som alltid). Lillebror och Mackan kom och hjälpte oss på måndagen, så då gick det jätte smidigt att få över allt till Haninge. TUSEN TACK!  Måndagen gick åt att packa upp allt och få ordning på allt här hemma( i haninge).  I tisdags så skulle vi egentligen åkt ut till lgh i Björknäs för att packa ner allt som vi sen ska köra ut till Ingarö och förvara, men Rickard blev jätte dålig och kände sig inte alls ok för att åka iväg och packa. Så då  fick det bli en dag här ute i Haninge istället :)
Eftersom vi inte åkte till lgh i går så fick vi göra det idag istället, usch vad det är tråkigt att packa !!!! Ska bli så skönt när allt är över. Det enda roliga med att flytta är att vi kommer flytta till ngt som vi verkligen vill bo i och att man rensar ut massa skit saker som man inte behöver. Jag tog tag i alla väskor med kläder nere i källare och Rickard satte igång med köket. Kändes lite jobbigt att inte vara med och packa ner grejerna i köket, för nu har jag har ingen koll på vad som har packats ner. Kontrollfreak, ja jag vet! Men vi blev inte klara på långa vägar så imorgon ska vi dit igen :(
Våran lilla Ronja rövardotter ( påklädd för att göra Haninge)
Redo för att åka ut till björknäs och packa ...
<3
Vi trivs väldigt bra här ute i haninge hos svärföräldrarna :) Så de här fyra/fem månaderna kommer nog flyga iväg. Detta hade nog aldrig funkat om man hade haft svårt för sina svärföräldrar eller inte gått ihop med, ,men jag har tur jag som har fått de bästa :)
Nej nu ska jag försöka sova så jag är pigg imorgon när vi ska fortsätta packa !
Puss och kram Jessica
Du är mitt allt!!!!

Julen i bilder....


Jag och Novalie klara för att fira jul :)
Trött liten kille (hehehe här ser han verkligen ut som en Virgil)
Älskade storebror med familj <3
Fina Carro <3
Lillsnorpan till bords :)
småkusinernas första riktiga flukt på varann <3 <3
Här började vi  spela om våra julklappar....
hahaha lillebrors första julklapp, inte nöjd :)
Lillebrors andra julklapp, inte nöjd (hahahaha)
Storebrors ena julklapp, ÖVERLYCKLIG!
Carros ena julklapp(mixer), överlycklig!
hahaha en av mammas julklappar, mindre glad hahaha
Rickards ena julkapp var en radio, jätte nöjd!
Whisky flaskan, radion, mixern, var ngr av de grejer som det "bråkades" om . Grymt roligt var det !
Lillebror blev av med både grisen och brickan, Jenny var snäll och snodde grisen till cornelia och Rickard snodde brickan till mig.
Stolt storasyster <3
Theo Gunnar Lindquist
Uppsliten ur sängen hos mormor... tröttisen! <3
...........................................................................................................
Julfirande hos svärföräldrarna
Novalie med sin farfar <3
myser och biter på farmors fingrar :)
En av alla Novalies julklappar av farmor och farfar
Jag och Novalie busar lite i soffan <3
//Jessica

Julhelgen

Jaha så har hela julhelgen gått, fylld med massa aktiviteter. Det började dagen före med den traditionella middagen på restaurang med familjen Matttsson, den infördes när vi var små för att  vi skulle ha något att göra dagen före. På julafton så åkte jag med barnen till Tallkrogen och mamma och pappa och hade julklappsutdelning med dem, Jenny och gammelmormor. Vi brukar göra så eftersom vi vuxna fortfarande ger varandra paket och i Peters familj gör man inte så. Efter det så åkte vi som vanligt till Nacka statyn och hyllade Nacka Skoglund med en massa andra bajare, den här gången slapp Rasmus men Rebecca fick göra sitt första framträdande i bajenland. Sen åkte vi till kyrkogården och tände ljus för farmor och farfar, sen hem till oss för att städa och göra klart det sista, Peter den stackarn hade fått stå i köket hela dagen, men han fick vara för sig själv iallafall:-)

På juldagen åt vi grillad oxfilé hos Peters föräldrar, ja ni hörde rätt, grillad! Peter och Sören stog ute i kalla vintern och grillade. Efter det åkte vi till Jennie och Patrick och spelade spel med delar av sekten.

På annandagen var jag inne och handlade lite till Becca på polarn och pyret rean, hittade några fina kläder för hyfsade pengar. Jag har kommite på att mellandagsrean bara är skit, de hänger upp några fåtal plagg på en hängare som det är rea på, resten har samma priser fast det ser ut som erbjudanden och så trängs massa människor som tror att de kan göra massa fynd. Jag har fortfarande inte fått tag på min onepiece, dem jag vill ha är slut i storlekarna. Men det kommer nya i Januari och jag tänker inte köpa någon när jag hellre vill ha en annan så jag kan vänta.
Sen var vi på middag hos mamma och pappa.

Idag så ska vi åka skridskor på dagen så jag ska springa ner och handla lite matsäck och sen ska jag träffa Lina och Sara och äta lite med dem, det ska bli jättemysigt.

Det här blev en kort sammanfattning av julen och här kommer lite bilder också


julklappsöppning hos mormor och morfar


Ingen jul utan Lennart ;)
'
tomten får sms

för att få tomte så måste man ge tomte, gissa vem som fick offra sig?

lugnet efter stormen
  
leker med sin julklapp

Har satt i sittdelen på vagnen, blev grymt bra...

här sitter jag bra:-)

Passar på att skriva ett lite inlägg...

Jag borde egentligen gå och lägga mig, men tänkte att jag kan skriva ett lite inlägg innan :)

Julafton har nu varit och den firade vi hemma hos min mamma och Lasse ute på Ingarö. Båda min bröder med respektive var med, t om Cornelia.Det var faktiskt första gången jag firade jul ihop med henne och hon är 9 år, så det var väldigt väldigt roligt tycker jag. Mamma  som hade alla sina barn och barnbarn hos sig i år var nog överlycklig :) Vi hade verkligen en jätte lyckad och rolig jul, tror alla är super nöjda. I år så struntade vi vuxna att köpa till varandra. Istället så gjorde vi så att vi alla köpte 3 st julklappar för 100 kr st och sen så "spelade" vi om dem. Blev verkligen jätte roligt, blev en fight om ngr julklappar på slutet när man fick sno av varandra. Hur kul som helst!
Min outfit på Julafton... överdel från hm och strumpbyxor från Lindex
Novalies outfit är beställd från ellos
Kusinerna myste i soffan hemma hos oss, innan vi begav hos till kyrkogården för att tända ett ljus för pappa och för Annikas och Fredriks son. ( Familjen Lindquist/Hedlund kom hem till oss och drack lite glögg och tittade på kalle innan vi åkte till mamma) Storbror det är dax att göra en Lindquistare av Hedlund tycker jag ;) Så att jag bara kan skriva fam Lindquist
(Jag och Rickard köpte julklappar till varann)  Jag fick ett par MOON BOOTS(gråa) och ett par andra vinterskor :)
Rickard fick en fin klocka av mig, så vi båda hade tydligen varit snälla i år ! ♥
De var de enda korten jag kan bjuda på nu från den kvällen. Resten av alla kort finns på kameran och de har jag inte lagt in på datorn än, men snart :)
Eftersom vi firade julafton hemma hos mamma på självaste julafton så åkte vi hem till Rickards mamma och pappa igår och firade jul. Det var också jätte mysigt, Knatte(Novalies gudfar) var också med.  ♥♥♥ Vi sov över där så vi hade en heldag ihop med dem, testade på och kände hur det kommer att kännas :) Det kommer bli så bra att bo där, ska faktiskt bli roligt! Vi kommer flytta dit redan imorgon så idag har vi packat MASSOR! Mischa läs inte nu....  Det är tur att Mischa jobbar imorgon för jag tror hon skulle fått en liten hjärtinfarkt om hon skulle se hur mkt som vi kommer med :) Det ser säkert mera ut än vad det är, så det kommer få plats :)
Världens lyckligaste tjej i gåstolen som hon fick av sin farmor och farfar :)

Novalie fick så himla mkt fint i julklapp, tusen tack! Hon fick bland annat rosa converse skor(likadana som jag har, hehe),tofflor,"Onepiece" overall,leksaker, adidas jacka,kläder,hoppgunga, gåstol, böcker, handuk ,docka, pengar,pyjamaser osv...
Nej nu ska jag hoppa i sängs och njuta av min sista natt som en nackabo.
Nattinatti!
Skriver mer sen när jag får mera tid och har mer bilder att bjuda på:)
Puss och kram Jessica
♥ Lycklig tjej ♥

Härligt uppvaknade imorse ...

Imorse vaknade jag av en mindre rolig händelse! Vaknade nämligen av att Novalie spydde ner hela mitt bröst, henne själv och hela min sida av sängen. Fem riktiga kaskadspyor!!! Helt sjukt att så mkt kan finnas i en sådan liten tös. Så det var bara att stiga upp kl sju imorse och börja tvätta sängkläderna och madrasskyddet,sen börja skrubba sängen (för självklart gick det igenom till den stora madrassen). Hon var helt färdig och matt efter hon spytt klart, man såg på henne att hon inte riktigt förstod vad som hade hänt. Min första tanke var att hon blivit magsjuk men hon hade ingen feber eller visade andra tecken på att hon var sjuk, så det kändes jätte skönt. Efter jag tvättat av henne och satt på henne nya kläder så började hon vakna till liv igen, så då ammade jag henne och sen fick hon somna på mitt bröst i soffan. När hon vaknade 2 timmar senare så var hon precis som vanligt :) Det har hänt 2 ggr innan att hon från ingenstans har spytt rakt ut, men det har aldrig varit så här mkt som denna gång.
...helt utslagen ♥
Efter vi vilat upp oss i soffan så busade jag och underhöll henne lite , såg till att få i mig ngt att äta och plockade lite här hemma. När jag sen såg att hon började bli trött och hungrig igen så gav jag henne lite mat och sen klädde jag på oss för våran prommis. Hade ju ngr småsaker som jag var tvungen att fixa idag, så jag bestämde mig för att gå till barnenshus och Ica maxi. Det tog 50 minuter för mig att gå dit och sen 56 minuter att ta mig hem, men det var jätte skönt att vara ute och gå i kylan. Jag hade klätt på oss varmt och då var det inga problem att vara ute och gå i detta väder :)
Nyvaken ... ♥
Sen när man börjat piggna till så nöjer man sig inte med att ligga i vagnen. Nu ska man sitta upp och hänga på kanten istället :)
Väldigt nöjd och lycklig över mitt liv just nu ♥
p.s  är så grymt nöjd över min mössa, varm och gosig :)
Nu ska jag slå in de sista julklapparna som jag köpte idag och sen hoppa ner i soffhörnet och mysa under filten i min ONEPIECE overall . Gör du också det Linda ? hahahaha ;)
Tack Knatte(gudfar) för att du kom förbi och åt middag med oss. Alltid lika roligt att få besök av dig, snart har vi inte långt ifrån varandra. Puss på dig!

Hoppas ni alla får en underbar jul, njut av era nära och kära och ät så ni spricker! För deet ska jag göra iallfall!
Puss och kram Jessica
GOD JUL!

Jag erkänner mig besegrad....

När Linkan började prata om sina onepiece overaller och jag fick höra priset på dem så sa jag att hon inte var klok, att jag aldrig skulle köpa en....... Nu kan jag knappt vänta, jag bara måste ha en NU! Dem är ju mycket snyggare än vad jag trodde och urmysiga så imorgon är det jag som åker in till stan och köper en!

Sitter och tittar på hockeyderbyt med Rasmus och är så glad att han inte är där nu, han var ju på förra derbyt med farmor och farfar. Pinsamt, hoppas dem slår ihjäl varandra!!! Värst måste det vara för de barnfamiljer som är där för att se på hockey två dagar före julafton....

Idag var jag Rasmus och Rebecca i stan och gick på julmarknaden på Stortorget, det var -16 grader ute så vi tänkte att vi skulle gå in och värma oss i Storkyrkan. Döm om vår förvåning när det står ett anslag om att det kostar 40 kr i inträde, i kyrkan som ska vara öppen för alla! Det kostade väl för mycket att rusta upp den inför bröllopet! Vi gick iallafall in (utan att betala, är faktiskt medlem så..) där inne tände vi ett ljus för Bosse och ett för gammelmorfar sen gick vi runt och tittade på krubban och S:t Göran och draken mm. Efter kyrkbesöket och att vi hade tittat på slottet och hälsat på vakten så började Rasmus tröttna rejält, så då begav vi oss till McDonald´s sen blev det julskyltningen på NK och hem. Det fick räcka även om jag hade kunna vara kvar lite till;)

  
Ett ljus för gammelmorfar och ett för Bosse, sen äntligen McDonald´s.

Igår var första dagen för Rasmus på jullovet och han blev rastlös redan efter några timmar!! Så vi satte igång med att baka lussebullar, han orkade göra ungefär hälften av hans del och sen fick jag ta över. Men det gick bra dem blev faktiskt fina.


En plåt för oss och en tallrik för Sanna, tyvärr inga åt Dexter det blev för avancerat;)

 Sen skulle jag och Becca på skolavslutningen på Carat och kanske äta efter med personalen. Men jag kände på en gång att jag inte var upplagd för personalfest, vill hellre vara i min soffa och gärna i min ännu inte köpta overall:) Känner mig inte riktigt bekväm i finkläder för tillfället, tycker att jag är alldeles för stor.
Är lite upp och ner i humöret för tillfället, känner mig antingen helt babyeuforisk och njuter till fullo av att vara ledig, sen på kvällen känner jag helt plötsligt att jag inte har något eget liv, jag kan inte träna handboll, det är för kallt att gå ut och springa eller gå, jag kommer inte iväg på pass på kvällen (inte min grej liksom), gym är svårt när jag inte har något krav på mig att komma iväg. Det värsta är dagar som idag när Peter kommer hem från jobbet och sen åker på hockey, inte mig emot, men det känns som att jag inte gör något annat än att vara hemma då. Så då vill jag bara ha min snart inköpta overall och stanna inne.  Är alltså euforisk eller uttråkad, lite mano alltså, som vanligt;)

Igår så skulle Peter och Rasmus köpa gran, men det fanns nästan inga kvar, det är tydligen granbrist. Så dem kom hem med en liten stackare till gran alldeles skev och helt tom i mitten på grenar. Rasmus var mycket besviken, men vi försökte att övertyga honom om att den skulle bli jättefin ändå. Vilket den också blev med ljus och kulor, vi konstaterade snabb att vi älskar våran skeva lilla gran.

En icke så perfekt gran, men ack så charmig;)

Ja just det, igår förstörde jag julen för Rasmus. Iallafall enligt honom själv, då jag valde att brejka nyheten om att tomten faktiskt inte finns eftersom han är den enda i sin klass som fortfarande tror på tomten och att han faktiskt såg att det var Patrick förra året så trodde ju jag att han inte trodde på riktigt. Vi kom fram till att den "riktiga" tomten kanske finns i Nordpolen men att vi vuxna klär ut oss till honom för det är fysiskt omöjligt för honom att komma till alla barn. Det köpte han, om jag lovade att vi ändå skulle ha tomte i år, puuuh! Nu gäller det bara att hitta någon som kan tänka sig att ställa upp, tror att Robin ligger pyrt till i år..... Vi får väl skicka över någon till dem.

På vägen hem från stan så tittade vi på några här i Sköndal som åkte pulka och när vi skulle se nästa som åkte ner så fick han där upp vänta för att det var en som gick upp mitt i backen och då säger Rasmus: går han mitt i backen, vilken trött jävel! hmmm undrar vart det uttrycket kommer ifrån....

Det kommer antagligen inte att bli så många uppdateringar för min del under julen, får se när jag hinner med igen men ska försöka ta en del bilder och lägga upp, mest med tanke på att jag ska skriva ut bloggen sen och ha som första året bok.
Imorgon ska vi laga mat hela dagen eftersom det blir tjockt med släkt här på julafton....

God jul på er/ Linda


NOVALIE HAR REDAN FÅTT 2 TÄNDER!

I morse när vi låg kvar i sängen efter vi vaknat så höll Novalie på och "lekte" med mina fingrar. Och med det så menar jag att hon tar och biter på dem. Då kände jag det som jag tidigare tyckt mig ha känt,ngt som kändes hårdare än tandköttet! När jag har yttrat mig om det innan och  sagt att jag trott att det är tänder så har alla sagt - nej inte än!!! MEEEEN, idag så såg jag 2  små söta tänder som börjar komma upp nertill. Trodde de skulle börja komma runt 6 månader inte nu!
Idag har verkligen flängt runt, vi började åka till barnetshus sen efter det åkte vi till Ikea, sen sickla och sen efter det så mötte vi upp Rickard i forum. Nu har vi fått allt inhandlat som vi skulle handla, två småsaker saknas men det ska jag fixa imorgon. Har haft en jätte mysig dag med min dotter, trivs faktiskt bäst med att gå runt och handla själv.
Vad skulle man göra utan selet?!
Nu ska jag natta Novalie... Vi hörs!
Puss och kram Jessica

mina älsklingar sover och jag har lite egentid :)

♥Nu är det inte alls långt kvar tills det är julafton, trots att det bara är ngr dagar kvar så har jag inte fått ngn julkänsla. Den kanske kommer på självaste julafton, får hoppas på det iallfall. Vi har ju struntat i att julpynta här hemma eftersom vi snart ska flytta ut, så det kanske är därför jag inte fått ngn julkänsla. Vi brukar ha gran och hela kittet så det känns lite tråkigt att vi inte gjort det julmysigt här hemma, men men.  VI har bestämt oss för att vi ska flytta hem till svärföräldrarna den 27 dec, ska bli så skönt när allt med första flytten är färdigt för sen är det bara vänta tills vi får flytta in i vårat hus. Känns fortfarande helt overkligt att vi ska bo i hus, känns väldigt vuxet!
Idag har jag inte gjort ngt spännande alls, hade tänkt åka till ikea idag igen men orkade inte det efter jag varit ute på min morgonprommis. Tog den långa rundan idag på 9 km och idag tog det lite längre tid än vad det brukar( 1 timme och 40 min). En härlig runda! Får se om det blir ngt ikea för mig imorgon istället. Jag måste komma iväg imorgon för jag måste handla de sista julklapparna,så jag får det fixat.
Idag skulle vi egentligen bjudit fam Ekström på middag men Rickard kom hem och var jätte dålig,så han bäddade jag ner i sängen när han kom hem. Så middagen blev tyvärr inställd men Ullis kom förbi en snabbis och lämnade Novalies julklapp efter de varit i forum. ♥ ♥
Min nyvakna chubby efter prommis ♥
Puss och kram Jessica

Ingen tvingar er att läsa våran blogg....


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Idag har mina tankar varit hos min kusin Annika och hennes Fredrik och Agnes som tagit farväl av Agnes lillebror. Hoppas de finner styrka och kraft att orka gå vidare. När jag läste Fredriks status i kväll så forsade tårarna igen, livet är verkligen inte rättvist.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Idag skulle jag egentligen åkt in till stan för att träffa min syssling Veronica, men imorse när jag vaknade och såg att det var snökaos ute igen så avbokade jag våran date. Hade verkligen velat träffa henne för det var jätte länge sen vi såg. Jag har blivit jätte fjantig nu när jag har min lilla flicka. Jag ger mig inte ut på vägarna om det är snöoväder och kaos i trafiken, det finns ingen mening med det. Istället så myste vi soffan och sen när det slutade snöa så tog jag fram bärselet och satte henne i det och gick ut och gick. Det var så skönt att komma ut i den friska luften , har inte varit ute och gått på jätte länge så det var verkligen dax.
När jag kom hem  från prommisen sen så tog jag en liten paus i soffan sen satte jag igång med städningen. Novalie ville inte vara själv så hon fick vara med och  "städa" idag, men hon tyckte nog inte det var så roligt för hon somnade som en stock  ♥ Men jag fick massa gjort ändå, tvättade 2 maskiner,dammsugit, dammat, plockat och fixat så nu känns det inte lika stökigt bland röran:)
Linda ringde idag och berättade att hon hört att vissa tycker vi skriver ALLDELES för mkt om bebisar... MEN LÄS INTE VÅRAN BLOGG DÅÅÅÅÅÅÅ!!!!! Ursäkta men jag blir så irriterad, det är väl ingen som tvingar er att läsa våran blogg , eller????? Både jag och Linda går hemma och är mammalediga med våra små, vi skriver om våran vardag och våra dagar handlar om våra små. Nästan allt vi gör involverar våra tjejer!SÅ SNÄLLA SLUTA LÄSA VÅRAN BLOGG OM DU BLIR IRRITERAD! Bebisar bebisar bebisar bebisar bebisar bebisar beeeeeeeeebisar!!!!!!!

Idag är det 4 månader sedan min LILLA BEBIS kom till världen. Dessa 4 månaderna har varit de bästa månaderna i mitt liv♥
Vi firade det med att hon fick provsmaka mat för första gången. Ngt som hon gillade massor, tror vi har fått en matglad tjej. :) Här spottades inte maten ut....
Nej nu ska jag hoppa i sängs så jag orkar ta hand om min bebis imorgon...
Puss och kram Jessica

Vill ni inte läsa om en massa bebisar, läs en annan blogg!!

Hatar min dator, nu hade jag skrivit jättemycket och helt plötslig så går den bak en sida och allt försvinner, hatar, hatar, hatar.........

Just nu sitter jag hemma och är lite rastlös, Becca bara sover och sover. Tror hon är lite sjuk, hon verkar vara förkyld och kanske har ont i magen. Hon vill inte äta maten så idag har det fått bli amning istället, skönt att det funkar iallafall. Egentligen är det rätt otroligt att de är nöjda något under dagen, tänk er själva att det till exempel kliar på näsan och ni kan inte göra det själva och ni kan inte be någon göra det. Det enda ni kan göra är att uttrycka sitt missnöje över det, och när ni gör det så kommer det någon och stoppar in en napp i munnen på er....
Tänkte åka iväg och köpa lite julklappar innan jag hämtar killarna till fotbollen men verkar gå sådär får kanske åka på träningen istället. Inatt har det snöat så mycket så jag vet inte ens om jag får ut min bil, den ser ut som en liten sockerbit på parkeringen. Det påminner om våra vintrar vi hade när vi var små, hoppas bara att det fortsätter såhär för jag vill hellre ha vita jular än blaskiga som det har varit några år innan.

Har hört på lite olika håll att man är såååå trött på vår blogg för vi skriver ju bara om våra bebisar, NO SHIT! Det var ju liksom tanken när vi började skriva bloggen, att de som inte vill läsa om våra bebisar och familjeliv som för tillfället är vår vardag, inte behöver göra det på fb och de som vill läsa får göra det här. Så ett litet tips till er som inte vill läsa om bebisar mm, läs inte vår blogg, det är helt ok vi blir inte ledsna, jag lovar!

Här kommer lite bebisbilder från helgen mm för de som vill titta:-)


Rasmus  vid ungefär samma ålder ca sex månader

Finns vissa likheter, vi kan iallafall konstatera att dem har samme far, som tur är;)

När hon skrattar tycker jag hon är lik mig som barn.......

och när hon är allvarlig så är det Peter!                  Peter som bebis

Lite blandat gissa vem som är vem:-) Har tyvärr inga bilder på mig själv mig ska försöka fixa det...





Kram på er/ Linda

Helgen börjar lida mot sitt slut...

Igår var det dax att fira minijul igen, denna gång hemma hos lillebror och Carro . Tänka sig, förra minijulen så berättade jag och Rickard våran stora nyhet att jag var gravid :) Jenny var den enda som redan visste om det, för jag hade inte kunnat hålla mig och sen var det omöjligt att försöka mörka det för henne. Det var så sjukt, så fort jag blev gravid så försvann både min kondis och ork direkt . Så att vi båda satt i soffan där igår med våra små ♥ kändes lite overkligt men helt underbart! Är så glad att  just Jenny också blev gravid ca 2.5 månad efter mig :) Den lyckan när Jenny berättade att de också skulle få barn är obeskrivlig. Iallfall.... Det var jätte trevligt och mysigt att träffa alla igår men man blev lite trött i huvudet efter alla åkt hem( Jag och Rickard stannade kvar lite längre än alla andra) Ljudnivån blir alltid så himla hög på ngt konstigt sätt ;) , och när den blir det så orkar jag inte riktigt tänka,jag måste anstränga mig för att lyssna och hänga med. Det tar faktiskt på krafterna :) Självklart så drack grabbarna( lillebror och Rickard) och blev "lite" fulla så vi åkte inte hem förrän halv ett.... Nu har det gått över ett år sedan jag drack eller ens smakade på ngt och det är så skönt, saknar det inte alls. Får se när jag tar min första "fylla" , tror dock det kommer dröja ett bra tag till.
min outfit (kläderna från vila, mössan från HM)
hahahaha! Storebror fick en bastumössa i julklapp( ingen som snodde den julklappen från honom, konstigt!)
Jag och småttingarna  ♥♥
Idag så hade jag och Rickard tänkt åka till Ikea för att köpa ett spjälskydd till Novalies nya säng. Men det snöade alldeles för mkt för att det skulle vara värt att sätta sig i bilen och köra dit. Gillar inte att vara ute på vägarna när det är sånt här väder. Blev en mysig dag här hemma istället, inte helt fel det heller :) Älskar min lilla familj!
Glad liten skit idag ♥
Sa igår att  det var en viss person som inte skulle få sova i sängen med oss... Ngt som gick in i ena örat och ut i andra :)
♥ Pappa och dotter♥
puss och kram Jessica

Söndag och EM-FINAL!!!!

Oj nu var det verkligen ett tag sen jag skrev, vi avlöser varandra nuförtiden jag och Jessica men det är ganska skönt. Ja det har ju gått ett tag så det har antagligen hänt en massa saker som jag inte kommer hinna skriva om. Men vi var iallafall på BVC i fredags för fem-månaders kontrollen och två sprutor. Det gick bra hon var 66.5 lång och vägde 6500 g längden ligger på medelkurvan men vikten att åkt ner en kurva, men barnmorskan trodde att det var för att hon hade börjat äta vanlig mat och då blir det ofta så. Vilket fall var hon ett välmående flickebarn:)
Det var lite jobbigt med sprutorna för hon blev jätteledsen så på den andra sprutan som skulle göra ondaren än den första så sa barnmorskan att jag skulle hålla henne så hon tittade på mig och kände sig trygg. Det kändes ju jättetaskigt att "lura" henne att hon var trygg, hade varit bättre om dem tagit henne varit elaka och sen gett henne till hennes genomgoda och trygga mamma. Det gick vilket fall som helst bra och hon verkade inte påverkad av sprutorna på kvällen.

Igår var det dags för handbollstjejerna att spela semi-final mot Rumänien och kan ni tänka er, dem vann. Grät några glädjetårar och kände en enorm stolthet, har ju spelat mot flera av dem och följt några en längre tid nu och förut tyckt att de har vikit ner sig när det gäller. Men nu, vilken laganda, vilka uppoffringar och framför allt dem spelar taktiskt!!
Jag tror att det här med laganda verkligen är A och O, det spelar ingen roll vilka stjärnor man har i laget om man inte kan tänka sig att ta en smäll för laget. Då är det egentligen konstigt att vi använder ca 99% av sammankomsterna i ett lag till att träna fysisk och kanske 1% till att jobba med teamspirit. När det egentligen är 70% mentalt och 30% fysik, nja kanske inte riktigt dem siffrorna, självklart måste man ju ha fysiken att orka men det spelar ingen roll hur stark man är om man inte vågar och tror på sig själv samt förstår innebörden av sig själv som en del i maskineriet. Vad händer om jag väljer att inte träna ikväll eller om jag inte sköter min individuella träning, är det jag som drabbas eftersom jag får mindre speltid eller är det laget? Vad är viktigast?

Igår efter vi hade sett matchen hos Robin och Carro så hängde vi kvar där och åt och drack lite vin, vilket var jättetrevligt som vanligt. Becca somnade vid sju och vaknade till vid halv tolv när vi gick hem men hon var inte hungrig för jag försökte ge henne flaska men hon ville inte ha. Men hon var glad iallafall, sen somnade hon om vid kvart över tolv och sov till halv nio!!! Och så säger dem att det är jobbigt att ha bebis;)

Nu har Becca vaknat och vi ska köra Rasmus till mormor och morfar, dem ska julpyssla och baka pepparkakor. Sen åker vi dit allihopa och kollar på handbollen, börjar bli nervös redan nu. Fast nu spelar det egentligen ingen roll hur det går, jag tycker dem har vunnit bragdguldet redan ändå, men hoppas inte dem är nöjda bara!

Imorgon är det dags att vila upp sig igen från dem här stressiga helgerna:-)

kram på er/ Linda

Hade tänkt att lägga ut lite bilder men datorj.....ln startade om sig själv så dem försvann och nu orkar jag inte göra om så det får bli nästa gång.....

Stora tjejen :)

Idag har vi verkligen inte gjort mkt vettigt! Vi hade i och för sig inte mkt inplanerat idag, det enda som stod  i kalendern var bvc besöket och sen hade jag tänkt att vi skulle gå ut och gå en prommis innan vi skulle dit. Men det var alldeles för mkt snö på vägarna för att det skulle funka att dra vagnen, så det blev ingen promenad. Vi vaknade redan vid sju idag och då gick vi faktiskt upp. Fast lillsnorpan orkade bara vara uppe en halvtimme sen ville hon sova igen, hahaha! Lite tidigt för lilla sömntutan att gå upp vid den tiden :) Hon fick gå och lägga sig igen en liten stund och jag fick lite egentid. Jag får ju alltid väcka henne när vi ska till babysimmet, det är knappt att hon vaknat till liv när vi börjar bada.
Imorse fick hon sitta vid bordet när jag åt frukost...
Eftersom vädret var som det var idag så fick det bli en mysdag hemma istället. När det sen var dax för att bege sig ut så orkade jag inte byta om. Det fick bli uggsen, onepiece overallen och bf mössan... Barnmorskan gillade overallen starkt :)
Allt gick bra hos barnmorskan, Novalie är precis som hon ska vara. BM - Ni har verkligen en jätte fin och perfekt flicka, ni ska vara verkligen vara stolta !
Novalie har fått massa röda torra fläckar sen vi började på babysimmet( ser ut som "flammor") både på magen och ryggen, så det frågade jag om. Det var bara torra fläckar som vi måste smörja in med en liten starkare kräm, kan tydligen bli så när man börjar bada dem i klor. Vi fick en kräm utskriven så nu hoppas vi att de försvinner snart, inget som gör ont på henne men det ser inge roligt ut. Nu till det roliga med besöket, vikt och längd ...
Novalie 4 månader: Vikt 8190 Längd 67,5
Inte konstigt att korgen har sett väldigt liten ut för henne, tur att Rickard kom hem med spjälsängen idag.
(  5 november) Här är hon 1 kilo lättare och 4 cm kortare och redan här började korgen kännas lite för liten för henne :(
Imorgon är det dax för att fira minijul med mina UNDERBARA bröder och deras respektive och familjen Ekström. Detta år blir det hemma hos lillebror och Carro, det är så kul att de äntligen flyttat ihop. Är så glad att lillebror träffat Carro, goare tjej får man leta efter. Snart bor vi inte alls långt ifrån dem, ROLIGT! Tänk om Johan och Jenny också kunde flytta dit ut ,då hade jag varit så nöjd! Men de kommer nog inte lämna brevik i första taget :( Däremot ska jag börja försöka sälja in gustavsberg för svärföräldrarna. Har 4 månader på mig att tjata dagligen på dem, hehehe . De kanske inte ens vill se oss efter vi flytta ut, de kanske får nog av oss, näääääääää det är omöjligt ;)
Nu ska jag hoppa i sängs!
STor kram Jessica

dax att skriva ett inlägg...

Oj nu ser  jag att jag inte skrivit ngt sen i söndag, kan bero lite på att jag inte mått tipptopp. Jag började få lite ont i halsen i söndags och i måndags när jag vaknade kände jag mig snuvig och hängig. Men det stod babysim på schemat så det var bara att hoppa i kläderna och åka iväg. Blev en väldigt slapp stil , onepiece overallen och uggsen. Jag orkade verkligen inte bry mig! När vi väl var där sen så kändes det bara roligt. De små fick dyka för första gången :) Det är faktiskt jätte mysigt att göra det här ihop med Linda och Beccis. Man hör verkligen vems som är Lindas dotter iallfall hahaha! Hon pratar heeela tiden :) Efter vi simmat klart så gick vi lite i sickla köpcentrum, tittade i ngr butiker och så åt vi lunch.
trött tjej efter badet  Min lilla älsklings snopra
(hihihihi)
Varken jag eller Linda var så sugna att gå runt, speciellt inte jag. Jag började känna mig ännu sämre och längtade bara hem så jag kunde lägga mig i soffan och äta kladdkaksmuffins med nuetella i, TJOCKIS! (så blev det också).
Den natten sov jag inte alls bra, hostade och snörvlade heeeela tiden, blev tokig! Så i tisdags när jag vaknade så mådde jag inte alls bra. Blev en heldag i sängen och i soffan, mobilen fick stå kvar på ljudlöst för jag orkade inte prata i telefon. Sov bort hela den dagen kändes det som, men på kvällen så åkte vi hem till lillebror och Carro för de behövde hjälp av Rickard att installera en grej. Jag intog deras soffa med en stor godispåse och tittade på handbollen medans killarna fixade i badrummet. De har verkligen fått super fint, man kan inte tro att det är samma lgh.
Igår kände jag mig lite bättre fast var fortfarande hängig och förkyld. Gick väl upp runt niotiden och åt lite frukost sen hade jag tänkt gå ut och gå men så blev det inte... Både jag och Novalie somnade när jag ammade henne i sängen, vaknade igen vid tolv då det ringde på dörren, det var mamma som var lite orolig. (Hade glömt sätta på ljudet på mobilen, så jag hade ett antal missade samtal). Hon hade ringt i tisdags och då hade jag inte svarat för jag låg och sov, sen hade jag inte orkat ringa upp för jag hade ingen lust eller ork att prata i telefon... Så när jag inte svarade igår och sen när hon såg min status på fb att jag hoppar in i min lilla bubbla så blev hon orolig. Men det var mysigt att få mamma på besök och Novalie fick en mysstund med sin mormor. När hon sen åkte tillbaka till jobbet så började jag rensa ibland mina kläder som jag har här uppe i lgh. Nu åkte alla mammakläder bort och alla kläder som är för stora för mig. :)
På kvällen sen så tittade vi på handbollen , men tyvärr fick jag inte se de sista 10 minuterna för jag somnade med Novalie när jag nattade henne.
Idag när jag vaknade så var det lite snökaos ute,och jag som hade tänkt åka till ikea idag för att titta lite blev lite besviken. Ställde in mig på att vara hemma idag också men sen när jag pratade med Rickard på telefon och han sa att det nog inte var ngn fara så åkte jag iväg :) Blev en shoppingtur på ikea och sen efter det så åkte jag till skärholmen. Hittade äntligen mössan jag letat efter och en del julklappar.
familjen Holst <3
(köpte en stol på ikea som vi ska ha hos min mamma)
Imorgon är det fredag igen, denna veckan har verkligen sprungit iväg. Nu är det verkligen inte långt kvar tills vi måste flytta ut och jag börjar bli väldigt stressad över det. Hoppas att vi kan börja lite smått i helgen med att börja packa ner och sortera upp allt. Ska bli så himla skönt när det är över och vi flyttat till haninge ... Svärmor har mailat över bilder på rummet som vi ska få bo i. De har verkligen gjort jätte fint, de är helt underbara!
Tack Mischa och Bosse <3
Ska försöka ta mig en prommis imorgon innan vi ska på bvc. Har ju inte blivit mkt sånt denna vecka när man varit sjuker, desto mer godis har det blivit. Ska bli intressant att se hur mkt Novalie väger och hur lång hon är nu. Det verkar som hon har stannat upp lite :) Ska även höra vad det är för röda utslag hon har fått på bröstet och ryggen...
Puss och kram Jessica

Hemmadag

Idag är det onsdag och jag har inga planer överhuvudtaget, jätteskönt. Jag hade tänkt att jag kanske skulle gå till kyrkans barntimme men är nog inte redo för det riktigt än:) så istället tänkte jag rensa här hemma igen. Gästrummet ser fortfarande ut som förra veckan. För tillfället ligger vi i sängen fast vi har varit uppe sen sju, efter att Rasmus och Peter hade gått så åt jag frukost sen gjorde jag mina magövningar och nu tänkte jag att hon skulle somna om så jag kunde lägga mig i badet.

Igår var jag på gympa och sen åt jag lunch hemma hos mormor efter det så hade jag ett möte på banken, har bestämt mig för att byta bank och det var lite mer arbete än vad jag trodde, mycket papper blev det iallafall. Rasmus ville följa med Tor hem så jag behövde inte gå ner och hämta honom heller, dem har lekt ett par gånger nu och det vore roligt om de fortsatte med det eftersom Tor också har en liten syster som är ca två månader yngre än Rebecca. När Peter kom hem så ville han laga mat så jag hämtade Rasmus, så åt vi till handbollen. Det blev en riktig 80-tals rätt, kassler med chilisås och ananas, mums!

Tyvärr förlorade landslaget mot Frankrike igår, men jag tycker absolut att dem har gjort en fantastisk insats det måste ha varit svårt att ladda om efter bragden mot Norge. Att förlora med en mot tvåan i världen är ju faktiskt helt ok! Efter matchen så gick jag och Jennie på en långpromenad och det var jätteskönt dels för att jag kunde svänga med armarna eftersom jag inte hade någon vagn framför, dels för att det var väldigt skönt att komma iväg lite på kvällen och känna sig lite fysiskt trött men mest för att det var mysigt att träffa Jennie och uppdatera sig och snacka lite skit.....

Rebecca har kommit på att det låter när man bankar en sked eller dylikt i bordet så nu gör hon det hela tiden, det var jätteroligt de första gångerna men nu........

Nu har hon iallafall somnat så nu ska jag hoppa i badet.

Kram på er/ Linda


På väg ut i vintervädret med våra fina NS mössor

          
Handbollsmatch i skärholmen                                         

Redo att gå på gympan.....


Soffpotatis

Måndag morgon igen då:) Bara att packa ihop och åka iväg på babysimmet, idag hade jag gärna  varit hemma eftersom . Rasmus har stökat jättemycket i sängen i natt. Han hade tydligen ont i huvudet men det gick inte att väcka honom så han låg bara och åmade sig i sömnen, till slut fick jag liv i honom så han kunde få lite alvedon. Sen var han inte sjuk i morse utan det måste varit vätskebrist eller nåt, vilket fall som helst så blev det inte mycket sömn i natt och som toppen på isberget så vaknade Becca kl sex och skulle amma. Så idag är jag lite trött men jag ska absolut inte klaga, jag får sova väldigt mycket ändå.

Igår blev sessan fem månader, usch vad tiden går fort. Snart ska jag sluta amma, det känns både skönt och vemodigt den här gången. Jag är inte överförtjust i att amma, jag tycker det är skönt att hon inte måste vara bunden till mig hela tiden men det är sista gången och det är något speciellt den kontakten man har då samt att det är ganska skönt att slippa tänka på allt som måste med om man inte tänker vara hemma, brösten följer ju liksom med en;) Får väl se om jag håller fast vid planen att sluta vid sex månader......

Igår fick jag lite sovmorgon, eftersom Rasmus sov hos mormor och morfar och dem tog fotbollsträningen så passade jag att gå och lägga mig igen när Rebecca satt med Peter det var väldigt skönt. Sen gick vi ner allihopa till fotbollsplanen där dem  har spolat en isbana efter skridskoåkningen så åkte jag, Jenny och Becca och kollade på GT-Polisen som tur är var det iallafall en bra match på kvällen när landslaget spelade för matchen i Skärholmen var inge vidare, men det blev två vinster och det är det enda som betyder något. Eller som Rasmus sa på isen igår, för mig är det inte viktigt att det är roligt jag vill bara vara bra på det jag gör..... hmmmm

Rebecca verkar inte riktigt vara på hugget idag utan är trött och gnällig så nu när vi har kommit hem från babysimmet så tänkte jag bara ligga på soffan med henne tills det är dags att åka till Rasmus träning.....

Kram på er/ Linda
                   


Tänk att det var fem månader sen.........<3<3<3


så är det snart måndag igen...

Sitter här i soffan och är lite äcklad över mig själv, jag har ätit alldeles för mkt socker denna helgen. Skulle jag ställa mig på vågen så tror jag att den skulle visa 3 kilo mer än i fredags hehehe. Usch nya tag imorgon! Efter jul kanske det är dax att ta ett litet uppehåll med socker igen. Det är lite skönt att rensa kroppen ibland, så så får det bli ;)
I helgen har vi bara tagit det lugnt, igår gjorde vi verkligen ingeting. Det är så himla skönt att bara vara hemma med älsklingen och Novalie. Jag gillar att inte  alltid vara uppbokade på helgerna. Man behöver vara själv ibland, jag orkar faktiskt inte umgås hela tiden med andra. Låter kanske lite hemskt men så är det, behöver egentid med min familj. Är jag uppbokad med ngt varje dag så kan det bli för mkt för mig, sån är jag :) Det är ngt som jag älskar med mig och Inke och mig och Karin. Det kan gå dagar ,veckor utan att vi ens hörs eller ses med det gör inget. Vi vet var vi har varandra och det är ngt som jag älskar med oss. När vi sen väl ses så är det precis som vanligt :) Precis som det ska vara.  Älskar er!
Idag så åkte jag in till söder vid halv tio och mötte upp Karin för att ta en fika med henne och Inke innan Karins match. Blev bara jag och Karin för Inke var lite bakis och behövde sova lite längre, hehehe :) Hon mötte upp mig sen efter jag och Karin fikat klart , vi gick lite i ringen innan vi gick till eriksdalshallen för att kolla  Karins matchen. Tack för idag tjejer  <3 Karin flytta "hem" igen ;) Du och killen kan få bo i vårat "gästrum" hehehe
Novalie och Karin
trött liten tjej som precis har vaknatInke & "mini Inke"
Sitter och kollar damhandboll samtidigt som jag skriver detta inlägg. Sverige är grymt duktiga, härligt!
Måndag imorgon igen och det betyder att det är dax för babysim . Jag som inte känner mig helt frisk hoppas att jag mår bättre imorgon..
Igår så ställde vi Novalie upp i soffan  så att hon fick stå upp själv, ngt som hon tyckte var jätte roligt.

Puss och kram Jessica

Äntligen fredagskväll :)

Och så var det fredag igen, känns alltid lika skönt när man vaknar och vet att det är fredag. Idag så har vi varit ute på en morgonprommis och efter det åkte vi in och fikade med Emilie i gallerian. Hade tänkte att jag skulle göra i ordning oss i tid så att jag skulle slippa stressa men så blev inte fallet. Precis när jag är färdig och ska sätta på lillsnorpan hennes kläder så spydde hon ner hela mig! Var bara att börja om från början och självklart missade jag bussen jag tänkt ta men jag kom i tid ändå :) Efter jag fikat med Emilie så gick jag in och hälsade på söta Petra som har börjat jobbat i mq gallerian. Kommer kännas tomt att komma tillbaka till solna och inte hon jobbar där, snyft!
Min mamma ringde mig idag bara för att berätta att hon och mormor tittat på kort på mig när jag var liten, och att vi är såååååå lika. Visst har jag sett att hon har fått en del av mig men vi har inte riktigt varit säkra på vem hon liknat mest. En härlig blandning har vi sagt :) Men så skickade mamma en bild på mig som liten och då såg jag verkligen att hon har fått rätt så mkt från mig... och jag som tycker Novalie är söt, får inte riktigt ihop det , hehehehe :)
Nu är det idol på tv och jag tycker faktiskt det inte är så bra, måste vara den sämsta idol finalen någonsin. Inte ens vinnarlåten är så bra. Jag har i allfall fått smeta i mig en stor godispåse så nu sitter jag här i soffan och har ont i magen.
Puss och kram Jessica

Fredag, handbollsmatch och idolfinal.....

Nu har det gått två dagar sen jag skrev sist, det blir lite längre nuförtiden mellan inläggen men jag tycker det är viktigt att bloggen inte känns som en börda utan mer något som man ägnar sig åt när man får lite tid över.

Igår var jag på gympan och nu börjar jag känna mig riktigt stark, vilket gjorde att jag trodde att jag kunde gå ner och träna handboll på kvällen, vilket gick bra till en början sen gjorde det ont igen när jag sköt så det är bara att fortsätta styrketräna ett tag till:(

Idag träffade jag Emelie och fikade i Farsta sen gick jag till föräldragruppen som var kl. 13.00. Det är faktiskt helt ok att gå i föräldragrupp, jag gjorde inte det med Rasmus för att jag tyckte att jag har mina kompisar och jag behöver inga nya. Tycker att det är lite jobbigt att man ska umgås med folk som man inte känner bara för att man råkar ha fått barn nästan samtidigt. Men eftersom jag är lite mer hemmakär den här gången och känner att vi verkligen har rotat oss här i Sköndal så gör det ju ingenting om man hittar någon/några som man faktiskt trivs med och kan prata lite med när man ses i parken. Hmmm även om jag tror att jag är likadan som för sju år sedan så känns det ändå som om någonting har förändrats, funderar till och med på att gå på kyrkans barntimme på onsdag (hur många vuxenpoäng är inte det???) Får väl kompensera det på något annat sätt;)

Sen hämtade jag Rasmus och han tog med sig en kompis hem. Först gick vi och fika hos Robin och sen hem till oss. Sen dess har det varit full fart och nu sitter vi (jag, Rasmus, Jenny, Rolle och Tomas) i soffan, Peter är ute med jobbet, med godis, chips och rödvin och ska se på Idolfinalen, fredagsmys!!!

En pepparkaksgubbe och en nisse i luciatåget



Dagens outfit: Set från Lindex med Nowalie-strumpor:)


Imorgon är det hockey och sen ska Rasmus sova hos mormor och morfar så vi får se vad resten av oss hittar på.

Kram på er/ Linda


Går fortfarande neråt på vågen....

Idag så visade vågen 61,9.... Vi säger välkommen ettan , roligt att se dig där på vågen innan komma tecknet ;)
Idag är det 16 veckor sedan min lillsnopra föddes och då vägde jag 23 kilo mera än vad jag gör idag, inte konstigt att man tyckte det var tungt ibland.
Ibland kan man verkligen sakna magen <3 Helt sjukt att Novalie har legat där inne :)
Togs på våran bröllopsdag när våran lillsnorpa var beräknad <3
Nej nu ska jag ut och gå ... sen ska jag börja göra i ordning oss för våran date med Emilie :)
Puss och kram Jessica

Fyra st barnvagnar tar rätt så mkt plats :)

Idag så åkte jag in till forum och träffade "mq mammorna" :) Helena , Malin och Jessica som jag jobbade ihop med på mq när jag jobbade där på pub. Lite roligt att vi alla har fått tjejer födda 10. Vi träffades kl tolv utanför mq sen gick vi och ockuperade hela fiket högst upp. Tror inte folk tyckte om oss så mkt när vi alla kommer med varsin vagn hehehe men det är bara gilla läget. Jätte roligt att träffa dem, hade inte facebook funnits så hade vi nog aldrig suttit där idag och snackat skit... Innan jag åkte in och träffad dem så gick jag ut och gick min morgonprommis, blev rundan som är lite kortare  för jag ville inte stressa till forum sen. Riktigt uppfriskande att vara ute i detta väder, faktiskt väldigt skönt. Tyvärr så glömde jag ta på mig mina vantar idag så det var lite kallt om händerna. Imorgon tror jag att det ska bli MINUS SJUTTON grader... så då måste man klä på sig varmt!

Igår så vaknade Novalie  redan kl 23.00 och var jätte hungrig, sen efter hon ätit klart så kändes det inte som hon riktigt kom till ro och kunde somna om. Hon rör sig så himla mkt nu när hon sover, man kan få sig en härlig smocka om man har otur :) Och igår rörde hon på sig heeeela tiden( så att hon väckte sig själv), så jag fick lägga henne på mitt bröst och "skumpa" så att hon kunde somna. Självklart så råkade jag också somna ,så där fick hon sova i natt . Får hoppas att hon inte väcker sig själv i natt, hon har redan vaknat en gång i kväll, redan vid nio och då fick jag  amma henne i 50 min... så hon lär vara däckad nu hehehe :p
hahahaha ni vet väl att man kan lägga upp våran blogg som en app på iphonen :)
(gå in på bloggen, tryck på mappen med en pil längst ner och välj lägg till på hemskärmen , taadaaa)
Kom och tänka på att jag inte orkat eller haft ngn lust att skriva mat och träningsdagbok. Ska bli bättre på det igen, blir roligare när man kommer igång med träningen ordentligt. Nu är det samma sak dag ut och dag in. När jag flyttat in i vårat hus så ska jag nog köpa på mig lite tränings redskap så att man kan köra lite själv hemma. Gud vad jag längtar tills vi får flytta in <3
Imorgon är det äntligen fredag igen , veckorna går sjukt fort. Börjar känna mig lite stressade inför flytten. Det är alltid mer än vad man tror och jag vet att det är jag som får styra upp alla små saker och tänka på vad som behövs och måste göras , Rickard ikväll - jag vet att det alltid ordnar sig... Jag - ja för att jag ser till att det ordnas eller säger till dig vad som behövs göra, hehehe mupp :) killsyndrom kanske hahaha, tur att han är PÄRLA på mkt annat ! Ibland har man sådan god lust att inte göra eller säga ngt för att se om han skulle komma det själv tillslut. I kväll så skickade jag mail att vi vill säga upp  elen och försäkringen from 10 jan,sen fixade jag adressändring och så bokade jag faktiskt flyttstäd ;) Ska bli skönt att slippa städa.
Nej nu ska jag nog gå och lägga mig så jag är pigg imorgon. På schemat imorgon står det självklart morgonprommis, sen fixa lite här hemma och sen in till gallerian för att fika med Emilie,har vi tur så kanske Hasse och Niclas och gör oss sällskap.
Puss och kram Jessica

<3

Allt är fortfarande så overkligt, varje morgon när jag vaknar så tror jag att jag bara har drömt  en mardröm ... Men så är tyvärr inte fallet, gör så ont i hela mig. Klarar knappt av att prata om det utan att det kommer tårar. Livet är verkligen så himla orättvist , ingen ska behöva gå igenom ngt sånt här. Mina tankar går ständigt till min kusin och hennes familj <3  Tänder ett ljus för lillkillen och pappa varje kväll, hoppas min pappa tar hand om honom där uppe <3 <3 <3  Har varit lite låg sedan jag fick höra vad som har hänt, har inte haft ngn ork att skriva ngt men ska försöka skriva ngt litet idag...
Idag så kom min svägerska Jenny och hälsade på, vi tog härlig uppfriskande prommis i kylan. Efter det så gick vi in och värmde oss med en kopp kaffe och så såg jag till  att Jenny fick lite mat i magen :) Var riktigt skönt att vara ute och gå i kylan, man får verkligen i sig en stor dos frisk luft. Försöker gå ut gå varje dag , vissa dagar är jobbigare än andra, beror helt på om de hunnit ploga eller inte. I fredags var det inge roligt alls att gå, det snöade för fullt och sen så hade de inte plogat på vissa ställen. Var nästan gråtfärdig av lycka när jag väl kom hem, självklart tog jag den långa rundan som är på 9 km...
( i fredags)
Innan Jenny kom så städade jag ut och rensade bland mina skor som jag har här uppe i lgh. Bestämde mig för att kasta de som jag inte använt på ett bra tag, så skönt :) Jag har bestämt mig för att börja rensa och sortera upp allt så att det blir lättare för oss att packa när det väl är dax för oss att flytta. Ska ta mig an ngt varje dag, igår rensade jag ur och sorterade upp våra lådor i vardagsrummet :)  hade verkligen en skön hemma dag ,först gick jag ut och gick sen fikade jag med mamma som kom över på hennes lunch. Efter hon åkt så tog jag mig an tvätten samtidigt som jag små pulade här hemma. Nu är det verkligen inte långt kvar tills vi flyttar. Jag vill flytta in i vårat hus nuuuuuu, men först måste jag bli en haningemorsa i fyra månader innan jag får bli en ingaröbo. Tror nog att de månaderna kommer flyga iväg för det har de 4 senaste månaderna gjort . Det är redan snart dax för Rickard att lämna mig igen för att åka iväg och plugga i en månad. Han åker till skolan samma vecka som vi flyttar in hos hans föräldrar...
Nej nu måste jag sluta för nu börjar grey`s :)
Imorgon ska jag in till forum och träffa mq mammorna ,ngt jag ser  fram emot :)
Puss och kram Jessica

Det är inte lätt att vara liten

Typiskt mig, jag var där på fel dag på skolan. Skulle egentligen vara där idag, men då fick det vara orkar inte ta mig in idag också. Jag lämnade vilket fall som helst in mitt arbete så och fixade så jag har en plats till hösten på den kursen så nu är jag helt LEDIG!

I natt strulade hon lite, hon är så täppt så det är jobbigt att ha nappen eftersom hon inte kan andas genom näsan. Så det slutade med att jag och Becca gick och la oss i Rasmus säng eftersom han ändå hade kommit in till oss. På det sättet behövde vi inte störa de andra. Så sen när Peter och Rasmus hade gått så gick vi och la oss och sov igen.

Idag hade jag tänkt städa men jag kommer inte riktigt mig för det, men jag har iallafall städat lilla toaletten.

Igår när Rasmus kom hem så hade han ont i magen så Peter sa: Gå och sätt dig på toaletten, så blir det kanske bättre. Efter ett tag ser vi Rasmus komma ut från toan, varpå Peter säger: Sätt dig en stund till, du måste ge det en stund och Rasmus svarar att han inte vill. Men vi insisterar så han gör det ändå, efter ett tag går jag in och ska kolla hur det går för honom. Då sitter han på toalocket och gråter, men vad är det frågar jag.
-Jag vill inte sitta på toaletten det blir inte bättre!
-Men du ska inte sitta på toaletten du ska försöka bajsa!
-Jaha men varför säger ni då att jag ska gå och sätta mig PÅ toaletten?
Hmmmm bra fråga!
Det ordnade iallafall upp sig och det magonda gick över med lite monopol med farsan Baloo. Själv kollade jag på Sverige-Tyskland i dam-EM. Dem gjorde en riktigt hyfsad match men jag tror tyvärr att Tyskland kan mycket bättre och att det här nog var det bästa vi kan. men det var kul att se, speciellt kul var det att se hur respektlösa de nya unga spelarna är. Efter matchen kände jag att jag behövde en lite handbollsdos till så jag gick ner för att kolla lite på träningen, skönt att komma ut lite själv också.

Nu ska jag äta lite lunch, försöka ta mig i kragen och städa lite, eller kanske gå på en långpromenad, vi får se vad som händer.


Gjorde nya försök med julkort och den här gången gick det lite bättre:)

Kram på er/ Linda

Morgonmys

Godmorgon, ligger i sängen igen efter ha skickat iväg Rasmus och Peter. Har i och för sig varit lite duktig innan, har vikt tvätt och satt på en ny maskin och fixat frukost till Rasmus. Rebecca sov som vanligt hela natten sju till åtta, tänk om hon helt plötsligt vill börja äta på nattten igen, då skulle man bli helt knäckt nu när man har vant sig.
 
Morgonmys

Igår satt jag och läste och skrev på datorn hela dagen och kvällen eftersom jag hade två arbeten som ska in idag, som vanligt var jag ute i sista stund. Dessutom hann jag med babysim, möte på soc (jobbet) och hämta Rasmus till fotbollsträning och sitta där en timme. Men sent på kvällen så blev jag iallafall klar, inte mitt bästa arbete men det är iallafall klart. Nu kommer jag få mina 7.5 poäng för hösten iallafall så får jag ta resten nästa höst så efter idag är jag 100 % mammaledig nästan vilket fall.

Snart ska jag ge mig iväg till gympan och sen direkt till Lärarhögskolan, sista gången på länge:) Är väl hemma till sju ikväll. Men imorgon ska jag inte göra någonting förutom att vara hemma:)

Kram på er/ Linda

Det är mycket nu

Usch pratade med Jessica tidigare och såg hennes inlägg nu, det är hemskt hur snabbt livet kan vända. Först är man den lyckligaste personen på den här jorden och sedan på en sekund så ändras allt.

Jag kommer inte att skriva något idag, vill bara berätta att jag har sjukt mycket. Ska lämna in skolarbeten imorgon och som vanligt så börjar jag idag.........
Så jag lär sitta här hela natten.

Så godnatt på er, vi hörs imorgon/ Kram Linda

Sorg i hjärtat !

Finner inga ord idag.... Livet är inte rättvist!
Tänder ett ljus för  min kusin Annikas och Fredriks nyfödda son som lämnade oss idag. Mina tankar går till er!
/Jessica

<3Bilder från dopet och dagen efter<3

Stolt pappa ...
Novalie med sin pappa och sina gudföräldrar <3
Min gudson Jonte <3
Novalie med storkusinen Cornelia
Man blir trött av att gå på dop, slocknade väldigt fort :) (Cornelia)
Syskonen Lindquist myser på morgonenkvisten  <3
Söta Theo <3
Cornelia hade fullt upp med lillebror och kusinen <3
Som ni ser så blev det inte så mkt kort tagna på dopdagen :(

En stor dag idag :)

Idag har vi skrivit på köpekontraktet för huset som vi har köpt!!! Det känns helt sjukt, från att bo i en tvåa så kommer vi snart bo i ett hus som har 4 st sovrum,  klädkammare, 2 st toaletter och  garage. Nu har man verkligen samlat på sig vuxenpoäng. Tyvärr så kommer vi inte få flytta in fören i maj, men den som väntar på ngt gott väntar inte för länge ;) Ska bli så himla kul att få inreda alla rum, längtar massor ! Vi flyttar ju ut från lgh som sagt den 10 jan och kommer då flytta till haninge( till Rickards föräldrar ). Känns lite konstigt men är jätte tacksam att vi får det. Kommer känna mig som tjejerna i programmet unga mödrar som måste bo hemma, hehehe! Hade gärna flyttat in lite tidigare eftersom man är mammaledig och går hemma, hade varit så skönt och roligt att kunna vara hemma på dagarna i sitt nya hus och fixa och pula.
VÅRAT HUS :)

Kommer bli mitt och Rickards rum. Sitter ihop med en klädkammare :)
Det här rummet kommer bli Novalies rum

Har inte riktigt bestämt vad vi ska göra med det här rummet...
Gästrum på nedre plan...
Som ni ser så behöver vi måla om rummen och fixa lite , men det kommer bli såååå bra !
för två år sedan började jag planera för bröllop , för ett år sedan började jag planera för bebis och nu ska det börjas planeras inredning och flytt ... Vad ska jag planera nästa år???
Imorgon så är det dax för babysim igen , ser fram emot det. Får hoppas att det inte blir lika stressigt som förra måndagen bara, hehehe
Puss och kram Jessica

En dag i uppsala :)

I dag åkte vi till Uppsala för att fira "födelsedagsbarnet" Max som fyllde 36 år . Rickards pappa kom och hämtade hos vi 10 tiden, han tyckte det vore onödigt att vi skulle ta två bilar dit( han är inte dum han inte, ) så vi åkte med honom upp. När vi sen kom dit så gick vi först upp i deras lgh och drack lite glögg och sen efter det så gick vi ut och åt brunch. Det var verkligen jätte gott, självklart åt jag alldeles för mkt :) Det var så trevligt att träffa alla igen, händer alldeles för sällan. Tyvärr så var inte hela familjen Holst samlade,vi saknade Johan,Mischa och Ansi... Eftersom jag aldrig har varit i Uppsala så tog Max och Mikaela oss på en liten prommis efter brunchen och visade upp staden. Uppsala är verkligen en mysig och charmig stad. Det var väldigt kallt ute men det var jätte skönt att vara ute i friska luften, så efter en sådan uppfriskande prommis så behövde vi lite mera glögg innan vi kunde åka hem igen :)
Undrar hur många pussar Novalie får på en dag egentligen ?? ;)
Tjejligan Holst <3
Novalie  myser med världens bästa farfar <3
TUSEN TACK FÖR I DAG MAX OCH MIKAELA <3 <3 <3
Imorgon kl 12.00 så ska vi skriva på köpekontraktet , wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Vi bestämde hos för huset på Ingarö, känns så himla vuxet ! Är jätte lycklig och glad. Tyvärr är det inte inflyttning fören i maj och vi ska vara ute ur våran lgh 10 jan, så vi är glada att Rickard har världens goaste föräldrar som låter oss bo hos dem. Är så glad och tacksam  att jag har dem i mitt liv, puss!
Nej nu ska jag gå och lägga mig... tänkte bara lägga upp lite bilder från dagen :)
Puss och kram Jessica

En dag i stan och en i byn...

Igår var vi på stan med och träffade Maria från jobbet och två elever, vi tittade på julskyltningen på NK och sen gick vi till slottet och storkyrkan, jättemysigt var det. Tror att jag ska ta med mig Rasmus på samma tur någon dag före julafton på hans lov. Sen åt vi lunch på Jensens boefhouse (tror det stavas nåt sånt), de hade lunch för 49 kr helt otroligt, det var en jättegod köttbit med god potatis och sås, ville man ha sallad så kostade det mer;) vilket fall som helst så var det godare än McDonalds och till och med billigare.

Tände ett ljus för morfar i storkyrkan


Älskade stad! så vackert. älskar det här vädret, hoppas det håller i sig hela januari och februari också...


Sen gick jag från T-centralen till söder och tog en kaffe på Gunnarsson (30 kr för en kopp kaffe, bra marginaler där!). När jag kom hem sen blev det en snabb matning här hemma och sen byta om igen och bege sig ner till Rasmus skola som hade öppet hus, Rasmus är med i kören och stog på scenen och sjöng, det var jättemysigt. Sen var det pyssel klassrummen och mat i matsalen, när Peter sen kom så bytte vi och jag och Rebecca tog hans bil och åkte till bästa Sara, Åsa och Lina, det var jättelänge sen vi sågs så vi hade väldigt mycket att ventilera, vi skulle behöva sitta hela natten för att catch up och varje gång vi ses så känns det som om vi måste ses mer men sen blir det inte så. Men det var vilket fall som helst mysigt och alldeles för kort.

Idag skulle jag ha träffat Emelie men hon försov sig så då gick jag en promenad i Sköndal innan föräldragruppen, det tog ett tag eftersom det inte var plogat överallt men det gick iallafall, jag passade på att gå in på julmarknaden och kika. Sen åt jag lunch hos mormor och sen gick jag ner på föräldragruppen. Efter det så gick vi och hämtade Rasmus som ville ha kompisar med sig hem och så blev det. Så nu sitter jag och Rebecca vid matbordet och hon har fått prova på majsbågar, vilket var en hit! Det är roligt för då kan hon sitta med något i handen vid matbordet när vi äter. Nu väntar vi bara på att Peter ska komma hem så vi kan få lite mat;)

Invägningen idag visade 66.7 kg, tjohooo ner på sexan........ Nu är det bara fortsatt fokus som gäller!

I morgon är det hockey för Rasmus och sen kommer sekten hit och kollar på hockey, funderar lite på att lura med mig tjejerna när på krogen och ta en öl, tycker faktiskt att jag förtjänar det:)

Kram på er/ Linda 

invägning...

Ställde mig på vågen imorse och insåg att jag nu väger mindre än vad jag gjorde när jag gifte mig... 62,5 visade vågen. Nu kan jag nog inte gå ner mera, mitt mål är INTE att gå ner mera nu utan att börja bygga lite muskler och bli lite mera fastare. Kroppen är ju lite sladdrig om jag säger så hehehehe
Lillsnorpan tar en paus i sitt träningspass <3
Nu ska jag göra i ordning mig för våran morgonprommis :)
p.s Jag tror vi har bestämt oss för vilket hus vi vill ha :)
Puss och kram Jessica

kan inte ngn bara säga vad vi ska göra...

Jag blir snart galen, nu när vi hade bestämt hos för att vi skulle köpa radhuset i gustavsberg så ringer mäklaren och säger att den som la högsta budet på huset på ingarö har hoppat av! Så nu har vi suttit här hela dagen/kvällen och grubblat( mest jag iallfall, Rickard är lika lugn som alltid) Båda har verkligen sina för och nackdelar, gustavsberg ligger mera centralt, billigare pris, man kan flytta in idag, men har en HÖGRE driftkostnad ... Ingarö har ett garage,ett extra rum  och är lite finare... men det är inte inflyttning fören i maj! Jag blir tooooookig! Är mest orolig för hur räntan kommer se ut i maj... Att det ska vara så här svårt att bestämma sig, önskar ngn sa till mig att det här är bäst för er, så ska ni göra!
Idag så åkte vi först ut och tittade på annat radhus i gustavsberg, inget  vi gillade. Efter det så åkte vi och tittade på det vi var och tittade på igår, och då bestämde vi oss för att vi skulle köra på det, kändes så skönt! Sen när jag satt och fikade med Tessan i forum ringer mäklaren och säger att de som la ett bud över oss på huset på Ingarö har hoppat av och att säljaren kan tänka sig ta vårat bud.  Det är inte sant tänkte jag! Jätte roligt att vi har chansen att få välja men jag blir lite matt. Jag som är proffs på att grubbla grubblar snart ihjäl mig, vad blir bäst???? Vi får se hur detta slutar....
Det var jätte mysigt att träffa Tessan idag, var alldeles för länge sedan vi sågs över en fika. Vi åt lite lunch och snackade massa skit :)
man blir trött av att flänga runt och fika   <3
Blev ingen morgonprommis idag så jag ser fram emot att komma ut och gå imorgon, kommer nog bli en lång prommis så att jag kan rensa tankarna.
Hörs mera imorgon!
Puss och kram Jessica
Lattermorsan :)
Min lilla äskling( om ändå du kunde säga vart du skulle vilja bo)

Letar bostad för fullt...

Nu är det inte långt tid kvar tills vi måste vara ute ur våran mysiga lgh, 1 månad går fort :( Det är verkligen blandade känslor med flytten. Jag tycker det är så skönt att vi fått den såld men samtidigt så är det lite ångest känslor eftersom vi inte har hittat ngt nytt. Men idag så var vi och tittade på ett radhus i gustavsberg som föll oss i smaken :) Rickard har ändrat sig och kan tänka sig flytta till radhus, det är stort :) Vi ska titta på ett annat imorgon också , faller inte det oss i smaken så ska vi nog lägga ett bud på det som vi var och tittade på idag. Håller tummarna att det går våran väg denna gång. Det är ett bra område om man har barn, nära till dagis/skola/idrottshall :) Det är en del som vi vill göra om om vi flyttar dit, men det är perfekt för då får man det som man precis vill ha det. Får verkligen hoppas att vi inte kommer få ngt besök av arga snickaren ( men den chansen är nog väldigt liten, hoppas jag)
Idag så kom jag äntligen ut på en långprommis, riktigt skönt i kylan ( -13). Trodde jag skulle hata att snön kommit men så är faktiskt inte fallet, tycker det är riktigt mysigt! Kanske för att man slipper stiga upp när det fortfarande är kolsvart och att det faktiskt går att dra vagnen, så jag kan gå ut och gå på morgonen. Hittills så gillar jag snön, får se hur länge det varar..
. Efter jag varit ute på den härliga prommisen i 1,5 timme så åt jag lite lunch och tog en varm dusch, sen åkte jag hem till Sniffi och hälsade på. Det var roligt att träffa henne, det var ett tag sen.  Ella sov hela tiden när jag var där men jag gluttade lite på henne och hon har också fått sådana härliga kinder som min lillsnorpa. När jag varit där ngr timmar så åkte vi hem och mös en stund hemma innan det var dax att åka på visningen. Det är ngt som är mindre bra med vintern, att man måste klä på Novalie så mkt . Hon tycker det inte är så roligt när man ska sätta på henne alla kläder.
Nej nu ska jag gå och lägga mig så jag kommer i sängs innan kl elva ikväll. Det var ett tag sedan det hände, har blivit att jag kommit i säng runt halv ett och det är alldeles för sent. Jag tror inte jag kommer kunna somna fort idag ändå för jag kommer nog bara ligga och grubbla på radhuset vi tittade på. Har redan börjat möblerat hur jag vill ha det och hur jag vill att det ska se ut osv.
Mot sängen.......
Puss och kram Jessica

Finns tomten?

Igår kom frågan jag väntat och fasat för, Mamma finns tomten på riktigt? Kände att jag blev spänd i hela kroppen, började hyperventilera, vad skulle jag svara? Om jag sa att ja det är klart han finns, så ljuger jag ju.
Här kommer min sjuåring och har en fråga, vem vänder han sig till, jo till den personen som han litar mest på i hela världen som aldrig skulle ljuga för honom, sin mamma. Om jag ljuger och säger att det är klart att han finns, han bor i Nordpolen och åker runt till alla barn i hela världen på en och samma kväll Men även till barnen i Afrika? Nääää inte till dem, varför det? ehhhh för att det är så varmt? Men hur hinner han åka till alla andra barn i hela världen på samma kväll? Hmm jo just det till England och Usa åker han till på natten och morgonen dagen efter. Sen går min sjuåring ner till skolan stärkt av vetskapen om att han visst finns, för det säger hans mamma, tar en diskussion med dem här killarna som påstår att han inte finns. Sen kanske de börjar reta honom för att han tror på tomten, han blir mobbad och får svårt att acklimatisera sig i samhället, blir arbetslös och sitter hemma framför datorn hela dagarna, äter chips och dricker cola och blir sådär fet som dem i biggest loser, bara för att mamma ljög för honom och sa att tomten visst finns!
Men å  andra sidan om jag berättar att tomten inte finns och förklarar att det är bara något vi vuxna hittat på och det är någon som klär ut sig varje år, då är liksom en del av barndomen över och det vore så mysigt att inte riktigt avsluta den delen ännu.
så jag sa liksom något om att jag inte riktigt vet, att man får bestämma själv om man vill tro på honom blablablabla.........
Senare på kvällen när jag skulle läsa för Rasmus så säger Rasmus att han har bestämt sig för att ändå tro på tomten för om han finns så skulle han bli arg på honom om han inte trodde på honom och då kanske han inte får några julklappar! Bäst att ta det säkra före det osäkra:-)
Idag gick jag och Becca och la oss när grabbarna åkte till skolan, vi sov till tio såååå skönt. Sen åt jag frukost med mormor och sedan började jag operation rensning del 2 HUA det var en del att ta itu med, men jag har faktiskt kommit en bit, men det kan jag inte göra klart i morgon för då ska jag till stan och träffa några elever och Maria och kolla in julskyltningen och fika lite.


Operation rensning nr 2....

Just nu dreglar Rebecca så mycket så jag får byta tröja tre gånger om dagen och hon har lärt sig att spruta ut allt med ett pruttljud som hon nu gör hela tiden, får se om det är någon tand på g....
Hörs i morgon, kram på er/ Linda

RSS 2.0