Första sommarlovsdagen!

Nu har vi spenderat ännu en midsommar i Falun och det var lika trevligt som vanligt, vi har aldrig tur med vädret men vi var glada att det var uppehåll så vi kunde dansa runt stången. Men vad gör det att vädret inte är så bra när man har så trevligt sällskap, älskar er!

Idag är det första dagen på sommarlovet för Rasmus och det betyder även slutet på min föräldraledighet:( Men jag ska verkligen inte gnälla för nu har jag sommarlov!! Älskar mitt jobb:) Idag tänkte vi försöka ta oss till stranden så snart är det dags att packa matsäck, men har lite ångest för kaffemaskinen vägrar göra mig kaffe förrän jag har avkalkat den och jag har ingen sådan tablett hemma, så vet inte hur jag ska få tag i kaffe man vet ju aldrig när tanten på badet öppnar cafèt eller om hon ens gör det så vi får nog cykla förbi kondiset på vägen!

Just det, glömde säga att Becca säger tack nu!

Kram på er/ Linda

Bilder från midsommar

Midsommartjej

Med fina Nelly

Ta bort den här kliaga saken som ni satt på mitt huvud!

Becca-bus!

Plöstligt händer det, storebror får på sig en krans och kan tänka sig vara med på kort!!!!!

Åsa och Nelly


Imorgon Falun!!


                                   

Igår kom Becca helt plötsligt på hur man använder gå-vagnen så idag har jag ont i ryggen, det blev ett antal varv runt köket och in i vardagsrummet och jag var tvungen att snabbt vara där och vända vagnen och hon krockade eller skulle svänga mm om jag inte ville höra hennes härliga höga falsett skrik.

I natt vet jag inte vad som hände men av någon anledning så var hon vaken mellan halv två och två och jag var nog vaken en timme till eftersom jag inte kunde somna om, det är ungefär som om hahahaha trodde du att du skulle få sova hela natten bara för att du fick du i förrgår, mohahahaha det var bara för att du skulle få känna hur det kändes och sen kommer jag jävlas nästa natt på helt fel tid när du sover som djupast så att du aldrig kan slappna av för du vet aldrig hur natten kommer att blir, eller något sådant!

Idag ska jag försöka städa lite, packa lite, laga lite mat, måste nog sätta fart om jag ska hinna något av det eftersom jag fortfarande sitter i soffan och tycker lite synd om mig själv! Ikväll blir det bio med Emelie, Rasmus och Tor, Kung fu panda 2! Imorgon åker vi till Falun, tjohooo Åsa here I come!

Kram på er/ Linda


Måndagmorgon.

Måndag morgon igen och dåligt väder, det betyder låååångsam morgon, de senaste dagarna har jag faktiskt inte tagit upp henne förrän vid halv åtta, men då har hon varit vaken ett tag pratat och lekt med sakerna hon har i sängen. Tycker det är bra att vänja dem med att kunna vakna utan att vi måste ta upp dem på en gång. I helgen var det Eken cup och det var andra gången sen jag var sju som jag inte spelade, förra året var jag gravid, och faktiskt kände jag att det var ganska skönt att inte spela, speciellt i söndags när regnet öste ner! Har känt mig rätt trött och hängig vilket medför att man inte gör något och det blev soffhäng igår, var ute och gick med Jennie på kvällen och kände att jag blev andfådd så det är säkert någon liten förkylning eller nåt.
Nu ska jag försöka rycka upp mig och slita mig från TV:n göra lite nytta innan jag tar mig ut till Ingarölandet!


Inte lika lugnt att fika längre.............

Ska bli skönt när man inte kan springa på reor längre;)

Numera plastar vi in golvet under henne, eftersom hon vara ska äta själv!

Leker tittut!

Becca-bus!

Kram på er/ Linda

Vad skulle jag till POP rean att göra?

Som ni säkert läst så kommer Jessica att ha en egen blogg istället men på Wordpress, men jag kommer fortsätta här iallafall tills hon är ett år sen får vi se. Kollade runt lite på nätet igår och det finns några sidor där man kan trycka sin egen bok och det är det jag tänkt göra så Becca får en bok om sitt första år med massa bilder.
Idag slant jag in på POP rean, vad jag nu skulle dit och göra?, men det blev några plagg några ska behållas och några åker tillbaka. Ska bli skönt när man börjar jobba och inte längre ramlar över en massa fyndtillfällen!
Köpte även ett par joggingskor i förrgår och var ute och sprang med dem igår morse med vagnen, det var tungt men jag har faktiskt inte haft ont i hälsenan idag så det är väl bara att hoppas.....
Vi har ännu inte fått någon beyblade på posten, hoppas inte BR gör bort sig en gång till.
Idag visade Becca att hon börjar få ett riktigt humör, hon ville som vanligt inte äta burkmat så jag köpte en smörgås åt henne på fiket och när jag skulle hjälpa henne med att dela den i míndre bitar fick hon ett utbrott och skrek sitt jättejobbiga höga skrik samtidigt som hon slängde smörgåsen i golvet och efter det så borstade hon av allt som låg framför henne på bordet också ner på golvet. Sen fick hon hela smörgåsen och då var allt bra igen!

Om det är någon som vet med sig att de förväxlat bebis, på affären eller något liknande, med en lugn, söt, harmonisk 10 månaders mot en galen 11 månaders så får ni gärna höra av er, kan tänka mig att byta tillbaka.

Kram på er/ Linda

Bestämt mig för att börja blogga på wordpress istället.

Igår så tog jag beslutet att byta bloggsida. Linda kommer stanna kvar här ett litet tag till så henne får ni läsa mera av här, men min nya bloggadress är whittiwhitti.wordpress.com. Over and out! Puss och kram Jessica

Nu kan ni handla där igen!

Nu är det ok att handla på BR igen efter att försäljningschefen från huvudkontoret svarat på mitt mail och bett om ursäkt, samt att han ska skicka en beyblade till Rasmus, har i och för sig inte sett ännu men hoppas att den kommer iallafall.
I söndags sov jag från halv åtta till halv sju vaknade bara för att flytta över mig själv från soffan till sängen. Var helt slut efter helgen, som vanligt! Så igår gjorde vi ingenting, vi åt lunch här hemma, eftersom hon barnmatsburksvägrar just nu så är det bara att laga mat till henne och man får inte mata henne så det kan bara vara mat hon kan äta med händerna, idag är det blodpudding igår var blev det makaroner och köttbullar.
Så nu sitter jag och ser på när hon slafsar ner mitt nystädade köksgolv med blodpudding, har nämligen ägnat förmiddagen åt städning, hade planer på att ta mig till Globen idag eftersom min klocka är trasig, men fasar för vad det kommer att kosta så jag går nog dit på torsdag när det är POP rea istället;)

Man skulle kunna säga att det här är de två sista veckorna på mammaledigheten eftersom då går Rasmus officiellt på sommarlov, jag tycker att det känns tråkigt att ledigheten tar slut eftersom det känns som jag lätt skulle kunna vara ledig minst ett år till, men samtidigt så går jag inte och grämer mig så mycket över det för jag tycker om mitt jobb och det ska väl bli skönt att få lite vardag igen. Men först ska vi ha sommarlov, vad konstigt saker och ting blir när det sätt i olika perspektiv, i vanliga fall när jag har sommarlov så tycker jag det är jättelång ledighet men nu tycker jag att det är jättekort!
I söndags fyllde prínsessan 11 månader, hjälp vad tiden går fort, säger som Glenmark eller vad det Orup? "Stanna världen en stund....."
Har precis kommit på att det snart är Åland, ska bli sååååå kul men fasar lite för att lämna henne en hel helg. Men tror inte att jag kommer tänka så mycket på det när vi väl är på plats! Solglasögen - check!


Köpte två olika set med tre delar från Ellos, jättefina faktiskt!


Hade besök av söta Sanna igår!

Kram på er/ Linda

Blev en liten variation av seven idag !

Idag mötte jag upp Jenny och Kristin på klubben kl tio. Testade att ta bussen in och det gick verkligen jätte smidigt, inte första och sista gången jag tar bussen istället för bilen. Dagens pass kändes faktiskt lite brutal. Händerna gjorde jätte ont tackvare pull-upsen från igår. Vet inte om det är jag som är kinkig men jag tycker verkligen det gör ont. Irriterande smärta! Hade hoppats på så lite kontakt med händern som möjligt... Meeen så blev det inte riktigt. Alla var nog lite taggade från gårdagen pass, så Wod idag fick bli "seven"( fast utan pull-ups), ( 7 övningar (6 ), 7 rep på varje övning, 7 varv) 1.Hspu 2.Truster ( 30 kg) kastade den åt sidan när jag hade 2 eller 3 varv kvar för att det gjorde riktigt irriterande ont i händerna. Körde då bara på stången (20kg) . 3. Knees to elbows 4..Deadlift ( började på 60 kg , 4:e varvet blev det för tungt för mig så jag körde resten på Kristins stång som var 40 kg. Det blev kanske lite för lätt, men det fick gå. 5. Burpees 6. Swings med 16 kg kb (7. Pull -ups) Min tid blev : 33:47 Ingen bra tid alls så jag har lite att jobba på. Var helt färdig efter passet och jag kommer ha så ont imorgon . Är jätte impad över kristin som redan är igång och har ett bra flås och tempo. Bara gått 7 veckor sedan hon kläckte och det ser riktig bra ut! :) Det blev rätt så mkt stångkontakt för händerna: thrustern, deadlift, knees to elbows och swing. Kändes det gjorde det verkligen, men jag vet inte om tiden hade blivit bättre om mina händer hade varit fit for fight. Tveksamt, men kanske ngn minut... Puss och kram Jessics

Det är precis så här träning ska vara!

Idag blev det äntligen ett RIKTIGT svinpass på klubben. Har inte tränat på riktigt på över en månad , så det här var verkligen på tiden. Det var verkligen ingen mjukstart jag fick, men det är precis så här ett träningspass ska vara tycker jag. Det kändes som att jag skulle spy och svimma när jag gjorde den sista övningen. Kanske inte det smartaste att köra just detta pass  när man endast sovit 4 timmar och bara ätit 2 knäckebröd till frukost :)
Men det var ngt som jag snabbt glömde bort när jag träffade ligan där på klubben. Tidigare så har bara jag och Jenny ( och ibland Sofia) kört . Men nu finns det ytterligare en crossfitmamma( världens goaste Kristin) :)  Kristin och Sofia brukar köra på klubben på lördagar och söndagar med sina grymma killar och bebisar. Den här söndagen så hakade även jag och Jenny på och det tror jag vi kommer fortsätta med ( om de tycker det är ok? ). Det kändes som förr! Det är alltid roligare att träna när man är fler, man får på ngt sätt mer styrka och ork och DET ÄR SÅ FÖRBASKAT ROLIGT.
Dagens Wod:

MIn vikt på squat clean 30 kg,vi tjejer körde ring row istället för att köra muscle ups , db push press 2 st 12 kg kb,thrusters 30 kg, walking lunges körde jag med en 10 kilos vikt.
Min tid 34,36 ( tyckte allt gick bra fram till walking lunges :) )

Jag och Novalie somnade i hennes nya pool när vi kom hem från klubben. 2,5 timme sov vi :) Finns inget som slår att ha Novalie sovandes på bröstet ♥
Puss och kram Jessica

Handla inte på BR!

Det här mailet skickade jag till BR:s kundtjänst idag, får väl se om jag får något svar:

Hej,

 Vill berätta om en händelse som inträffade igår den 8/6-11 på BR i Farsta centrum.

Min son, Rasmus, som är åtta år hade fått 100 kr i presentkort på BR i födelsedagspresent, vilket han hade sparat tills han visste precis vad han ville köpa. Så den här veckan så har han frågat om vi inte kan åka efter skolan och köpa en speciell beyblade för sådana leker de med på skolan och han vill ha en att tävla med själv. Han säger att de kostar ca 140 kr och jag sa att jag kan lägga till åt honom så han också kan få en beyblade som sina kompisar.

Så igår efter skolan så tar vi bussen till Farsta, med oss har vi även Rasmnus lillasyster som är 11 månader, eftersom jag är föräldraledig just nu så var det roligt att Rasmus skulle få handla för sitt presentkort nu när man i princip får vända på varenda krona.

Vi hittar beybladehyllan och där ser vi en beyblade som ser jättehäftig ut, den kan lysa och snurra, på kartongen står det: Bayblade, push it to spin it, flashligt. Den kostar 120 kr så den blir ju perfekt, Rasmus tror nu att han köpt en lysande beyblade! Vi passar även på att handla kalaspresent, ca en av 40 paket som vi handlar på BR varje år! När vi betalar så frågar den trevliga unga killen om vi inte vill bli medlemmar samtidigt och eftersom jag handlar så mycket där så tänker jag att det verkar ju jättebra och passar på att bli medlem.

Medan jag slår in paketet så öppnar Rasmus sin beyblade, döm om hans förvåning när det visar sig att hans bayblade inte är en beyblade utan en ficklampa med en snurrande beyblade på som inte går att spela med.

Vi går tillbaka till kassan och förklarar läget för honom samtidigt ser jag hur Rasmus blir mer och mer ledsen, den trevliga expediten säger att det är säkert inga problem men att han måste kolla med chefen och Rasmus slappnar av lite och viskar till mig, vad snällt av honom! Men när han kommer tillbaka så säger han att han inte får ta tillbaka något som är öppnat för chefen. Jag ber då om att få prata med chefen själv då han säkert förstår när jag förklarar situationen för honom.

Så jag pratar med chefen och förklara hur vi trodde att vi köpte en speciell beyblade med Rasmus egna pengar och att han nu är jättebesviken eftersom han inte kan leka med den här med sina kompisar, men chefen hävdar ändå att han inte kan ta tillbaka en öppnad vara! Vid det läget är jag själv så besviken och upprörd för Rasmus skull så jag kan inte längre stå kvar och prata med honom utan att tappa fattningen så vi går därifrån och även fast jag har dåligt med pengar så bestämmer jag att vi går till LEKIA i stället men där har dem tyvärr inte beyblade som han vill ha så vi får åka hem utan någon beyblade och Rasmus gråter hela vägen hem på bussen.

Jag vill med detta mail bara meddela att Ni har förlorat en kund som även kommer att berätta denna händelse för flera föräldrar och rekommendera dem att inte handla hos Er. Jag förstår principen med att inte ta emot öppnade varor men man måste kunna vara flexibel och jobba för kundens bästa (barnen) vi hade dessutom inte gått hem med varan utan helt enkelt handlat fel vilket vi inte kunde upptäcka utan att öppna varan.

Vi kommer åka runt i Stockholm idag och leta efter den rätta beybladen och ge den till Rasmus i sommarlovspresent imorgon men vi kommer INTE att köpa den på BR.

Jag vill även att Ni stryker mig ur ert medlemsregister:

Slut på mail.

Vilket fall som helst så hade jag och Rasmus en magisk kväll i tisdags, vi hamnade mitt i svenska klacken och fick till mitt förtret stå upp hela matchen, men Rasmus var överlycklig och Zlatan gjorde tre mål och solen sken hela kvällen!



Kram på er/ Linda


Ett litet kort inlägg...

Nu var det verkligen jätte länge sedan jag skrev ngt här. Det har liksom inte funnits ngn tid, eller rättare sagt jag har inte tagit mig tid. Det finns så mkt annat att pyssla med nu på dagarna/kvällarna när Novalie sover. Vi har inte ens tittat på tv sen vi flyttade in. Vi har inte ens ngr kanaler som fungerar men det gör oss inget för kvällarna går ändå jätte fort, alldeles för fort.
Köket som killarna har slitit med blev klart för länge sen. Det är för sig inte helt klart än men killarna har gjort sitt och vi är super nöjda med resultatet. . Idag så ska t ex glaskillarna komma hit och sätta upp glasskivan vid diskbänken, så i kväll så kan vi börja använda köket på riktigt :) Sen ska jag bara måla väggarna där, och när vi sen kan bestämma oss för vilket golv vi vill ha så ska vi ta tag i det. Men det är inget som är prio just nu, utan nu är det Novalies rum som står högst upp på listan. Jag och Carro började med hennes  rum i helgen och här är det ombytta roller. Nu är det min tur att jobba( SKIT ROLIGT) och Rickards tur  att ta hand om Novalie. Självklart så stötte vi på flera problem, men det har vi löst nu och jag hoppas att ja kan börja måla snart. Ska slipa det sista ikväll och hoppas jag blir nöjd med resultatet så jag kan börja med målningen. Kommer lägga ut för och efterbilder sen :)
Vi har nu bott här i lite mer än tre veckor och vi trivs verkligen jätte bra. Älskar verkligen Ingarö! Får OFTA höra att det är jätte långt ut! Men det är det verkligen inte , inte för oss. Det tar oss 25 min till slussen med buss, och  15 min med bil.Både jag och Rickard älskar vårt liv här . Allt känns så himla bra , speciellt tanken av att Novalie ska få växa upp här :)
Det har hänt rätt så mkt med Novalie sen vi flyttade in. Hon har slutat amma, hon ställer sig upp så fort hon får chansen( med hjälp av möbler),hon klappar händer, hon kan säga mamma. Jag Kan vakna på nätterna av att hon ibland står upp i sängen och skriker maaaaammmma maaaamma mamma mammaaaaaa!
Hon är verkligen jätte duktig, hon somnar nästan alltid så fort vi lägger ner henne. Det är inte ofta hon gnäller. När hon gör det så är det bara ngn minut sen så slocknar hon. Det är så roligt att se hennes utveckling. Får se när hon bestämmer sig för att ta första steget :)
Hennes nya leende :)
Badade utomhus för första gången igår ....
Puss och kram Jessica

Äntligen är helgen över!

Eftersom det verkar som det är jag som får hålla den här bloggen vid liv för tillfället och jag inte heller är så värst duktig så får ni stå ut med lite dålig uppdatering.
Är helt slut efter den här långhelgen det har varit så mycket så det är svårt att få med allt, men en kort summering:
Onsdagkväll: Hjälpa Rolle med flytten, uppvakta Felicia på studenten, tillbaka till Rolle, griTilla sen kväll!
Torsdag: Peter och Rasmus ut med båten, jag och Becca cykla till Farsta, sen förbi mamma och pappa, sen in till Söder med fina Sara <3, sen förbi Rolle och Lina, hem sent
Fredag: Till torpet med becca och äta lunch, grillning och fotbollsmatch hos mamma och pappa.
Lördag: Bröllop i Gottröra kl tolv, med buffé efter sen hem och grillning hos Rolle, i säng vid tolv
Söndag: Gårdshäng med Robin och Carro som avslutades med grillning på gården, Peter satt båtvakt på natten så jag och Carro satt på balkongen till halv två sen kastade jag ut henne;)
Måndag: Heldag vid Torpet med bad och picnick som avslutade med en glass på torget.

Som man säkert förstår när man läser om helgen så tror jag att jag gått upp ca fem kilo, vågar inte väga mig, så den här veckan måste jag träna och äta rätt, nya tag uff uff uff!!!
Idag ska jag och Rasmus på landskampen och det ska bli så kul, känns som det var länge sen vi gjorde något ensamma!

Älskar den här kamera appen, hipstamic, gör jättefina kort!

Kram på er/ Linda

Så typiskt mig!

Vet inte om har haft flera sådana här rubriker, antagligen men det här är så typiskt mig.
Just nu sitter jag hemma efter att ha följt Rasmus till skolan, men egentligen skulle vi ha följt med på utflykten idag, iallafall gått med på promenaden och sen gått vidare när de skulle in i skogen, MEN när vi skulle gå så var inte mina nycklar hemma nääää för dem låg i Peters bil som jag använde igår så då kunde jag inte låsa dörren och jag kunde inte heller ta fram vagnen. Så det vara bara att ta Becca på armen och gå med Rasmus ner med dörren olåst GRRRRR!!!
Så nu väntar jag på att Peter ska komma hem med nycklarna så vi kan ansluta till utflykten en stund!
Anledningen till att jag använde bilen igår var att jag inte kunde hålla mig utan åkte till solglasögon utförsäljningen igen och det var tur för där fanns ett par oversize som jag verkligen ville ha och jag köpte ett par nya till Peter.

Idag ska vi förhoppningsvis ansluta till utflykten, sen ska vi till Farsta en sväng ska kolla om jag hittar något att ha på mig på bröllopet på lördag, sen ska vi hjälpa Rolle med flytten och en liten utflykt på Felicias student! Det är mycket nu, men det gör inget för både måndag och tisdag så har Becca sovit tre timmar här hemma och då har jag suttit på balkongen och läst bok, glassigt:)


Såhär hittade jag Becca häromdagen, tyckte jag kände igen det från nåt..........


så jag hittade den här bilden på Peter:)

Kram på er/ Linda

RSS 2.0