så var det söndag igen...

Söndag kväll och här sitter jag i soffan ( i min onepiece overall såklart ) med min nya dator i knät och tittar på brothers and sisters, samtidigt som jag ska skriva dagens inlägg. Åkte i lördags efter jag varit och fikat med Jenny och Carro och köpte datorn på apple i sickla. Jag kunde inte hålla mig :) Så nu har jag en Mac dator som jag inte riktigt förstår mig på, men det kommer jag väl göra tillslut.I LOVE IT!

Idag åkte jag hem till storebror och Jenny och myste lite medans det var visning på våran lgh. Jag passade på att ta en liten snabb lektion av Jenny hur en mac fungerar :)
Jag hade nästan glömt bort att vi skulle ha visning idag, eller så brydde jag mig kanske inte lika mkt . Hade liksom börjat intala mig själv att vi skulle bo kvar här nu eftersom det kom NOLL på förra visning. Så när mäklaren ringde efter visningen och berättade att det varit tre par som varit och tittat och att alla verkade intresserade så blev jag lite ställd. Så nu är grubbel arbetet igång för fullt igen! Vi får se hur det går imorgon om det är ngn som vill lägga ngt bud. Spännande !
Efter jag varit hos storebror och Jenny så mötte jag upp Rickard på Ica Maxi och storhandlade för veckan. Det är så skönt när man gör ett veckoschema och sen handlar och har det klart . Då slipper man den ständiga frågan vid fyra tiden varje dag  - vad ska vi äta idag? Både jag och Rickard hatar den frågan ;) Så denna vecka ska vi äta...
Söndag (idag): köttfärssoppa
Måndag: Lax med melonsalsa
Tisdag: kapris och senapsbiffar
Onsdag: Tom kha gai soppa
Torsdag: Pad thai
Fredag: Delizie
Vi försökte få Novalie att ta flaska igår, gick mindre bra, hon är en tuttfia!
Nej nu ska jag umgås med mannen istället för att sitta framför datorn. (Råkade radera alla bilder som jag hade på min iphone, så nu har jag tappat tålamodet och stänger jag av datorn!)
två moggisar <3
Puss och kram Jessica
Ps ! Beställde en till onepiece ovarall idag :) 

Härliga söndag

Idag gör vi inte mycket, Rasmus hade tokspel i morse också, så vi skickade över honom till grannen mitt emot hehe:) Annars har det bara varit lugnt, vi var och storhandlade på Willys så nu finns det mat så det räcker och blir över. Nu ligger vi nästan alla i sängen och vilar, sen ska vi till mamma och pappa i Tallkrogen och äta mat....

Återkommer om det senare.....

Var inne och läste Hilles blogg och såg att hon har en sån där att-göra-lista, tror jag ska göra en copycat på den, behöver kanske det för att sätta lite press på mig själv.

Såhär kommer min första att-göra-på-kort-sikt-lista:

1. Skicka med pengar till Rasmus klassfest
2. planera middagen på lördag och outfit
3. betala räkningen från adlibris som jag hade missat.
4. Köpa halloween dräkt till Rasmus klassfest
5. köpa månadskort på Friskis
6. Ta Rasmus till frisören

Att-göra-på-lite-längre-sikt:

1. sälja hundburen på blocket
2.Köpa garderob till Rasmus
3.Tömma hyllan i Rasmus rum
4.Tömma skåpen i gästrummet(de ska slängas) och Rasmus hylla ska in där
5.Rensa i sideboardet för att få plats med det som inte ska slängas från gästrummet
6.Tvätta och waxa bilen inför vintern(tror jag sätter Peter på den)
7. Städa och rensa klädkammaren

Kram på er/Linda

Lördag 30/10

08.00 Frukost: Gröt med en 1/2 banan lite linfrö ,solrosfrön, kanel och mjölk, 1 ägg och 1 kopp kaffe
10.00 60 min promenad
11.00 Mellis: 1 scones med philadelphiaost
13.00 Lunch: Kycklingsallad med pasta och 1 kopp kaffe
18.00 Middag: Ädelostpasta och 1 glas mjölk
20.00-22.00 Lördagsgodis och lite läsk

Varning för ras, gå så försiktigt du kan....

Idag har jag haft ett riktigt sjunk, usch ingenting känns kul och jag är skittrött. Försökte med en promenad till ishallen för att bli på bättre humör, vet att det enda som brukar fungera när jag blir såhär är en fysisk aktivitet men inte ens det hjälpte. Vaknade på helt fel sida när Rasmus började leva rövare i morse. Så idag tänker jag ta en svullardag, det kan inte hjälpas det måste ske! Jag får ta nya tag i morgon men man måste nog unna sig ibland också:)

Har farit mellan ishockeyträning och fotbollsavslutning och är nu äntligen hemma och ska laga mat, tänker inte lämna lägenheten mer idag, kanske för att gå ner och köpa lite godis bara! Jag försökte förklara för Linkan att det inte är någon idé att jag har en matdagbok eftersom jag ändå skarvar lite då och då och "glömmer" lite av vad jag har ätit. Då blev hon alldeles chockad och sa att du kan ju inte skarva i din egen matdagbok, kan inte jag? Hahaha....
Det är ju ungefär som när man skrev träningsdagbok under försäsongen förut ett och ett annat löppass la man väl till??? Men då blev hon ännu mer chockad att jag hade fuskat med sånt, vaddå är jag den enda eller?
Värre var det förr i tiden ungefär när man var junior då brukade vi fuska på löpningen och låg och tryckte i buskarna i skogen mm. Jag och en kompis(ja Åsa det var du!) på gymnasiet skickade med en kille som var orienterare, Erik, våra lappar på orienteringsdagen så han kunde stämpla dem, problemet var bara att det regnade den dagen när vi låg under en buske hela dagen, men vi fick väldigt bra poäng den idrottsdagen och det kostade oss ett litet paket cigaretter (haha hoppas inte mina elever läser detta;)).
En annan gång hade Totte sagt åt oss att springa själva för han skulle vara borta och vi träffades i skogen ombytta och klara och Anna Svensson, numera Stolperud som var med på den tiden, frågade om vi skulle börja springa då, vi bara tittade på henne som om hon var dum i huvudet. Springa! vi tänker inte springa! Men sa hon då kunde jag ju varit hemma med mina barn och vi förstod ingenting. Nu förstår jag henne bättre!

Nu ska jag laga mat och sen blir det soffan, idag blir det en nittiotalsmiddag, lövbiff med potatisgratäng....

                             
I vagnen på väg till ishallen,               På läktaren i ishallen
                            
Till slut så tröttnade hon på fotbollsavslutning
           
     
                                 

Först larvade han sig, sen blev han putt när jag sa till honom:)

Kram på er/Linda

Everything I do, I do it for you and you and you....

Är helt slut idag, den här veckan har varit helt otrolig, har haft något för mig hela tiden. Känner att jag börjar falla in i mitt gamla mönster att vara överallt precis hela tiden, uppbokad på en massa saker. Jag hör allt oftare mig själv säga; det är lugnt, det fixar jag, jag är ju ändå ledig!
Mitt nyårslöfte i år var att göra mer som jag vill och inte vad alla andra vill, det har gått hyfsat fram tills nu när jag märker att jag håller på att falla i mitt gamla mönster. Så veckan efter Novemberlovet ska jag bara göra vad jag vill och vad som är bäst för min familj. Jag menar egentligen är det ju inte egoistiskt att på en gång berätta att nej då kan inte jag för att det kommer inte jag att hinna och det blir för stressigt för mig. Tvärtom så är det ju omtänktsamt, istället för att komma trött och irriterad, säga att den här dagen då har jag ingenting då kan vi ses så kan jag ägna all min uppmärksamhet åt dig (och Beccis förstås)!

Förstår inte hur en sjuåring kan vara helt död kl. sju på vardagsmorgnarna men dunderpigg kl 7.30 på helgerna, han har alltid sovit länge förut. Men nu ska man helt plötsligt upp och göra frukost och hitta på en massa saker på förmiddagarna, jag hade förberett mig på att behöva gå upp med Becca men inte med Rasmus och dessutom vara aktiv med fotboll och spel mm, när det finns TV;)

Har diskuterat med Jessica om träning om vad man får göra och inte göra, eftersom mina magmuskler och bäckenmusklerna(typ) inte har växt ihop. Det är så svårt för alla säger olika, min barnmorska sa att jag kan göra sit-ups om jag kniper samtidigt, andra säger att man absolut inte får göra sit-ups innan de har hittat tillbaka medan vissa påstår att jo men bara sneda sit-ups! Vad gäller egentligen?

Nu måste jag ägna lite uppmärksamhet åt familjen här på morgonen och snart är det hockeyträning och sen fotbollsavslutning, full fart puh!

Sist men inte minst så vill jag önska mina tjejer (och Tomas) lycka till i Eskilstuna!

Puss på er/Linda

Har inte kunnat sova inatt...

Bara för att jag började fundera på om jag skulle testa att vara med på crossfit passet idag så har inte jag kunnat sova. Först låg jag bara och väntade att det skulle bli morgon så att jag skulle få åka och träna... efter ett tag så somnade jag. Men när min dotter väckte mig vid 04.00 så var jag klarvaken igen, det kändes som att jag var ett litet barn som väntade på att det skulle bli julafton,hahaha! Medans jag ammade så började jag grubbla på om jag verkligen skulle träna eller inte, är min kropp verkligen redo för ett crossfitpass ?! Så när jag ammat  klart Novalie och lagt ner henne i hennes korg igen vid 04.20 så började jag googla på träning efter förlossning och kom fram till att jag kanske ska börja med lite lättare träning innan jag sätter igång med just crossfit . För när jag väl står där på mattan så kommer jag inte vilja ta det lungt :) Så jag tog ett klokt bestlut att jag ska vänta lite med att börja köra cf , jag ska börja göra små övningar här hemma först och sen se hur det känns att gå ut och springa. Sen bör jag kanske varit på återkontrollen innan också, men sen tror jag att jag är redo för att köra!

http://www.youtube.com/watch?v=4sw5ky-5zcg&feature=player_embedded#!  CROSSFIT DISCO!


http://www.youtube.com/watch?v=hHGsmYLPoiI&feature=related   CROSSFIT HELLWEEK

Om jag inte hade varit så sugen på att börja träna inatt så hade jag fått sova massor. Novalie somnade halv åtta igår och vaknade första gången vid 04.00 och sen så somnade hon direkt efter blöjbyte och ammning. Hon är bäst min lilla skit :) Hon vaknade sen vid 07.30 med ett leende på läpparna och man kan ju inte göra ngt annat än att älska henne. Är glad att våra sovrutiner funkar!

Nej nu ska jag gå ut och gå och sen kanske testa på att göra lite magövningar :)

Puss och kram Jessica


<3 onepiece <3

Idag har jag äntligen fått min onepiece, jag är överlycklig! Kommer nog leva i denna i vinter, mys mys mys!
 ( Haningemorsor SLÄNG ER I VÄGGEN! ;) )

Idag så har jag självklart varit ute på min morgonprommis, efter det så plockade jag lite här hemma  innan jag åkte in till sickla för att träffa upp HÖGGRAVIDA Jenny(världens finaste!). Tror nog snart att jag får skippa köpcentrum , blir alltid att man handlar ngt. Idag så handlade jag en mössa till Rickard, smink till mig och en liten inredningssak.

Nu är det verkligen inte långt kvar för Jenny och storebror tills lillskiten ska titta ut. Jag längtar lika mkt efter "Virgil" som jag längtade efter min egen lilla bebis! Är så roligt att vi får så tätt efter varann,  det kan faktiskt inte bli bättre ! Novalie och Virgil kommer få växa upp på ett svettigt gym första tiden  ;) Bf imorgon... Tror dock att de kommer åka in på torsdag men att han sen kommer på fredag morgon. Men som vanligt får väl storebror rätt !

Ikväll så hade vi familjen Ekström på middag, mkt trevligt :) Familjen Ekström+ familjen Holst + middag + idol = Fredag  <3
Imorgon så ska jag och Jenny åka till klubben och hälsa på. Är lite sugen på att testa köra passet... får sova på saken, jag kan ta med mig träningskläderna iallfall så får jag se hur jag gör när jag är på plats :) Det har känts så himla långt borta att man ska få börja träna crossfit igen så man har nästa förträngt det. Men tiden har ju gått så himla fort,  det är faktiskt 10 veckor sedan jag födde Novalie så jag tror min kropp är redo, eller?

Nej nu ska jag hoppa i sängs!
Sov så gott/kram Jessica


Fredag 30/10

09.00 frukost : 2 st scones med Philadelphiaost,1 skål med fullkorns havreflingor och mjölk, 1/2 kopp kaffe.
10.00 60 min morgonprommis .
12.00 Lunch: gårdagens middag: kasslerpaj med sweet chili och crème fraîche
15.00 Mellis: smoothies 18.30 Middag; Pangasius i kokosmjölk med ris
20.00 Fredagsmys: kaffe och fruktsallad med lite vaniljkesella

På en biograf.....

Hej, just nu sitter jag utanför en biosalong och väntar på Rasmus och David, dem ser Dumma mej och jag kunde inte följa med in för att Rebecca är med. Egentligen skulle dem se den imorgon med fotbollslaget och sen ha avslutning med fika och lekar men eftersom dem tränar hockey imorgon och Rasmus inte vill missa fler ispass så fick det bli såhär, vad gör man inte för dem små liven? Tror tyvärr att jag lyckats överföra lite av min träningsångest till Rasmus, hans kommentar när han fick inbjudan till ett kalas som gick samtidigt som en hockeyträning var: Men hur ska jag någonsin bli en bra hockeyspelare om jag går på en massa kalas hela tiden istället för tränar? Ungefär som att jag trodde och tror fortfarande att om jag missar en träning så kommer det gå dåligt på matchen i helgen, det är inte säkert att det går dåligt men varför chansa? Som att jag var tvungen att ha samma underkläder och rutiner varje match eftersom det gick bra för tre år sedan, säkert inte sant men igen, varför chansa?

Idag var det invägning och jag är väl sådär nöjd med resultat, det rasar liksom inte lika fort för mig som för Linkan, men nu när jag har lagt om mina matvanor lite och står över godsaker för det mesta så går det sakta men säkert nerför. Dagens kg blev 68.8 och det är väl bra med tanke på att jag legat mellan 70-72 de senaste tre månaderna. Men jag måste hitta på något för att höja förbränningen mina promenader räcker tydligen inte. Jag kan inte träna handboll för det gör fortfarande för ont eftersom mina muskler inte växt ihop och då velar jag just nu mellan Friskis och SATS. På SATS kan jag träna när jag vill eftersom de har barnpassning men det är på tok för dyrt egentligen, på friskis har de mammabarn-gympa två gånger i veckan och barnpassning två gånger i veckan men det känns som det är för sent att köpa säsongskort och då kostar det 440 kr/månaden och det är ju nästan som SATS så har lite svårt att bestämma mig får se vad det blir. Nu kommer killarna ut från bion och vi ska åka på halloween middag hos Robin och Carro, återkommer senare......

Nu är vi hemma igen och sitter i soffan, på förmiddagen idag var jag på söder och gick lite i second hand affärer, försöker spela lite duktig och kultiverad men har ännu inte klivit över gränsen och börjat handla men snart kanske;) Hittade iallafall en bordslampa i en vanlig affär som är likadan som vår vi har över matbordet, den skulle jag vilja ha på sidebordet.

bordslampan som passar på sideboardet.

Nu måste jag sluta för det är någon som kastar arga blickar eftersom han vill ha stickan och jag låtsas göra räkningar:)

kram på er och godnatt/Linda

Fredagens invägning

Då var det dags att väga sig igen...

Jag brukar aldrig bry mig om vad det står på vågen för jag väger alltid mkt. När jag vägde som minst och var mest vältränad så vägde jag 63 kilo. Jag är 168 cm lång  så vikt mässigt är det inte så lite... Gillar mer att mäta mig.

Kommer ihåg i sommras ( när jag var höggravid) när vi skulle välja flytväst till mig och jag säger att jag väger 82 kilo. Bosse(svärfar) trodde inte det var möjligt hehehe That`s me! Men nu är det lite roligt att se hur mkt som man gått ner eftersom man vägde en del, vägde  ju hela 84 kilo på slutet. Jag är helt chockad att inte storebror slängde ur sig mer kommentarer än vad han gjorde hahaha .

efter ett träningspass på våran smekmånad, 63 kilo  
2 dagar innan Novlie föddes, 84 kilo
Idag 10 veckor efter Novalie föddes, 64,9

Kram Jessica


Haningemorsor still going strong!

Idag så började jag dagen med att baka scones till mig, har hittat ett enkelt och nyttigt recept som jag gillar skarpt. Så det blir en del sconesbak här hemma :)
Efter jag ätit frukost så gick jag ut på min härliga dagliga morgonprommis. Att det kan vara så skönt att vara ute och gå, man rensar huvudet och får tid att tänka på allt som händer och allt som har hänt. Ibland så blir det rätt så djupa tankar, speciellt när man tänker tillbaka på tiden som varit, hur det kommer sig att man är den man är osv. Jag har handbollen att tacka för mkt, utan den hade jag inte varit den jag är idag. Undrar hur livet hade sett ut om jag inte valt de vägar jag valt. Många små vägar har lett mig in på denna stora väg jag är på idag och det är jag väldigt glad och tacksam för. De lyckligaste "faserna" i mitt liv som jag gärna skulle vilja spola tillbaka tiden till är gymnasietiden och min tid i gt-76 under Uffes ledning. Jag kan nog inte beskriva med ord vad det har betytt för mig, många av mina närmaste vänner lärde jag känna i gt-76 och det finns så många roliga minnen med gt att det skulle ta dagar om jag skulle försöka berätta allt. Jag hoppas att min dotter kommer börja med en lagsport, hoppas hoppas hoppas :) Vi var som en stor familj, inget man lämnade i första taget.  Man visste var man hade varandra både på och utanför plan och jag tror att alla visste vad de hade för roll i laget. Att alla visste att man hade en viktig roll även fast man kanske inte var bäst på planen just den dagen så var det mkt annat som spelade roll. Man glädjes åt när det gick bra för ngn annan även fast det var personen som spelade på samma position som än själv osv. Den glädje vi hade utanför plan tog vi med oss in på plan och vi hade så  jädrans kul! För var det ngt vi hade så var det glädje utanför plan, vilka fester och vilka utgångar vi har haft hahahaha. Det var inte bara laget i sig som gjorde allt  utan alla runt omkring också. T.ex det betydde mkt för oss att Jenny Mattsson stod med en trädgårdslampa och lös på oss när vi sprang in :) Lasse och Totte med deras härliga kommentarer och Uffes härliga sätt! Vilken ordförande slår vad men en spelare, att om hon gör ett visst antal mål så kommer han vara hennes personliga butler. Hon skulle få komma hem till honom och bada i hans "jacuzzi" och han skulle servera skumpa och jordgubbar... Han höll sitt löfte, jag vann vadet och fick ta med mig Karin. Så innan en gt fest så låg jag och Karin och hade det jätte bra. Jätte god skumpa och saftiga jordgubbar och vilken JACUZZI !!( HANS FRU VAR OCKSÅ HEMMA) UFFE THE KING!!
Älskar alla som förgyllade min tid i gt-76! Universums bästa gäng, det är tallen gubbängen , och vi torskar aldrig två poäng för vi är ju världens bästa gäng, tralalalalala hej tralalalalala hej...  Nog pratat om det... :)

Idag så åkte jag och hämtade upp Linda och Beccis och sen åkte vi till Haninges nya centrum. Inte så mkt att hänga i granen men det var roligt att se att haningemorsorna still going strong mohahahaha! Höjdpunkten idag var när vi satte Becca och Novalie så att de kunde se på varandra. Becca pratade på för fullt( en äkta Linda) och Novalie bara tittade och var nästan i chock, men sen efter ett litet tag började även Novalie att prata lite :)

Min dotter till höger ska vara 7 veckor yngre ... :)

Blev lite shopping för min del ändå :)    

Är rätt så nöjd med min handling idag, väldigt glad är jag över kameran och jag tror Novalie är glad för babygymet :)



Nej nu ska jag umågs lite med mannen innan han ska hoppa i sängs...

 <3 Det är tack vare handbollen / Gt-76 som jag träffade min man <3 Och utan min man hade jag inte haft min underbara dotter! Som sagt jag har "gt-76" att tacka för mkt ! :)

Puss och kram Jesscia


Torsdag 28/10

09.20 Frukost: 2 st nybakade scones, 1 skål med fullkorns havreringar med mjölk och 1 kopp kaffe
10.00 60 min promenad
12.00 Mellis (i farten): 1 scones
16.00 "Lunch": 1 skål med fullkorns havreringar med mjölk
18.40 Middag: Kasslerpaj med sweet chili/creme fraiche 2 st glas mjölk


 

/Jessica


pissråtta!

Nu hade jag suttit och uppdaterat min mat och träningsdagbok och när jag skulle lägga upp den så hade jag plötsligt ingen internet-uppkoppling längre så det försvann allt. Så nu skiter jag i den får bli nya tag nästa gång. I morgon är det dags att väga sig, usch jag kommer ha tokångest innan jag vågar ställa mig där, tänk om jag inte gått ner nåt! Kan bara tänka mig hur dem måste känna sig i Biggest looser när det är vägningstime.

Just nu ligger Rebecca och sover och jag är också väldigt trött, somnade sent igår, var uppe och ammade i natt och följde Rasmus till skolan i morse. Så nu känner jag att jag inte har riktigt ork att sätta igång nåt projekt. Väntar bara på att Jessica ska ringa och säga att hon är på väg så jag kan börja göra mig iordning. Skulle i och för sig kunna börja göra mig iordning ändå så jag är klar när hon ringer, men då skulle det inte vara någon match ju;)

Fast jag vill ändå att hon ska komma nu för jag måste egentligen göra mina räkningar men jag vill verkligen inte det just nu, vill mycket hellre åka och titta i affärer, att titta kostar ingenting eller hur? Nu fick jag ett sms om att hon börjar röra sig nu, då skulle jag ju kunna göra mig klar, men nej jag väntar nog tills hon ringer och säger när hon är på väg för hon är precis likadan som jag, när hon säger börja röra sig så betyder det börja röra sig sakta ur soffan, amma, klä på mm........

Har kommit på att tid är som pengar, man anpassar sig efter hur mycket man har, ju mer man har desto mer gör man av med. Just nu känns det jobbigt att vara uppbokad två dagar den här veckan, Lärarhögskolan och TK möte på förbundet. i vanliga fall hade jag haft det och jobbat och tränat mm Igår fick jag nästan lite panik för jag visste inte när jag skulle hinna uppdatera bloggen;)

Ses snart/kram Linda


en aktiv dag

Idag var vi på lärarhögskolan på föreläsning mellan 13-18, vi åkte hemifrån kl 11.00 och kom hem 19.00 så det blev en riktigt lång dag.

Redo för skolan                           Påpälsad och klar


Trött tjej som hålls vaken på bussen

Men det gick faktiskt riktigt bra, den här gången såg jag till att hon var riktigt trött när vi kom fram, jag höll henne vaken hela förmiddagen, så hon somnade perfekt till föreläsningen. Idag handlade det om kartläggning och uppgiften innan jul handlar om att kartlägga något i verksamheten, kan bli lite jobbigt när man inte är i verksamheten men jag kommer nog på något.

När hon sedan vaknade under andra delen så var hon knäpptyst i mitt knä, hon var väldigt fascinerad av att vi har några som tolkar föreläsningen med teckenspråk för en döv elev och Rebecca tittade på dem hela tiden. Men det som var riktigt häftigt var att se hur hon följde samspelet mellan den döve och tolken, för varje gång tolken slutade teckna så tittade hon på den döve och tvärtom. Jag tror att eleverna på kursen tittade mer på henne än föreläsaren just då.

Hemma igen och trötta i soffan

Sen när vi kom hem så hade Peter gjort sin kända fisksoppa och hällt upp vin, så efter Rasmus gått och lagt sig och Rebecca somnat. Så åt vi och tittade på nya Beck – Levande begravd, usch den var riktigt läskig. Det är en av mina värsta mardrömmar att bli levande begravd, det och att bli sjuk och veta att man ska dö. Efter maten så blev det lite naturgodis, idag har jag ätit rätt mycket och rört mig rätt lite, jag har inte ätit så onyttigt men det är definitivt mer energi in än ut.


Beck och naturgodis, efter en god fisksoppa och ett glas vin :)

Imorgon ska jag och Linkan utforska nu port 73 i Haninge, måste ju ta reda på om det är något bra nytt köpcentrum.

BTW så måste jag hylla HM:s torrschampoo Proffs, kostar bara 29 kr och ett perfekt hjälpmedel om man har tunt och fett hår som jag, speciellt nu när man inte hinner duscha hela tiden.

God natt syns imorgon, kram/Linda


Onsdag = Grey`s Anatomy

Även fast man inte gör så mkt om dagarna så går de verkligen jätte fort, så här fort gick inte dagarna/veckorna när man jobbade. Tycker inte det får gå för fort för jag trivs med att vara mammaledig även fast jag saknar jobbet ibland. Ska bli intressant och se vilka som jobbar kvar på jobbet när jag kommer tillbaka. Redan nu är det tre som ska sluta, kommer sakna min lilla Petra jätte mkt!

Idag efter jag varit ute på min dagliga morgonprommis så åkte jag och mötte upp Jenny i Bromma blocks. Vilket köpcenter, jätte fint och många bra butiker, men vi var inte där så länge för vi ville inte sitta i kö när vi skulle åka hem.  Jag handlade lite kläder till Novalie och ett par mystofflor och ljus till mig. Cubus hade 30 procent på alla kläder så det blev 4 st bodies , 2 st pyjamas och en dräkt .
      Hög mysfaktor :)

Nu har vi verkligen kommit igång med sovrutinerna och det går väldigt bra (peppar peppar ta i trä). Igår så somnade hon nästan direkt efter jag lagt ner henne i korgen och ikväll så grinade hon bara i 5 min... Är så glad att svärmor fixade i ordning korgen till oss, den är så smidig och passar in så bra i vårat sovrum. Men jag undrar hur länge Novalie kommer kunna sova i den eftersom hon växer så fort,kanske stannar hon upp lite nu i växandet(hoppas), för jag vill har kvar korgen så länge som möjligt. Spjälsängen kommer ta så mkt plats :(
Novalies härliga vikt och längd kurva (läng längst ner och vikt i mitten) :)

Onsdag idag och det betyder att det är grey`s, härligt härligt! Så nu ska jag bara plocka undan lite här hemma och sen tända lite ljus och sen är det mys i soffan. Det jag gillar mest med hösten är mysfaktorn, att man kan tända ljus på kvällen och krypa upp i soffan under en filt <3

Puss och kram Jessica


Onsdag 27/10

10.15 Frukost: Havregrynsgröt med funlight,linfrö,solrosfrön och mjök, 1 ägg och 1 kopp kaffe
11.00 60 min promenad
12.20 Lunch: Gårdagens middag Kycklingbullar med potais,gräddsås,lingonsylt och sallad
16.10 Mellis: 1 smoothie och 1 clementin
17.45 Middag: Orientalisk kycklinggryta med matlagningsyoghurt, 2 st knäckebröd och 2 glas mjölk



  

/Jessica


Kvällsinlägg

Hej här kommer ett kort kvällsinlägg.
Sitter i soffan med datorn i knät har haft en skön dag, men måste erkänna att jag just nu känner mig lite uttråkad. Båda barnen ligger och sover och Peter är på hockey, känner att jag snart behöver lite Linda-tid, vad det nu skulle vara. Jag kan inte träna handboll för det gör fortfarande ont, jag kan inte gå på nåt pass för jag är för snål för att köpa gymkort när det är två månader kvar på säsongkortet...... Ok slut på självömkan :) annars är det bra.
Men jag har lite ångest för föreläsningen imorgon, jag tycker att kursen är jätteintressant, men det är ganska jobbigt att ha med Rebecca på föreläsningar eftersom det känns som jag stör alla andra. Men jag får försöka hålla henne vaken innan, hur det nu ska gå då hon brukar sova vid elva och det här börjar 13.00 och jag måste åka kommunalt, för jag har ingen bil och då kommer hon garanterat att somna på vägen. Jaja det löser sig, går det inte så går det inte.
Har lite motsträviga känslor med att jag ska jobba mån, tis, ons nästa vecka också, tycker att tiden går alldeles för fort, det är redan novemberlov! Snart är det väl sommarlov:) Fast det är viktigt att jag är med nästa vecka annars kommer jag komma efter i nya läroplanen!
Det går förresten inget bra med min matdagbok, men jag har faktiskt skött mig hyfsat med att äta mat och mellanmål och inte en massa godis så vi får väl se på fredag hur det har gått!
Kram/Linda

Tisdag 26/10

09.20 Frukost: 1 skål med lättmjölk och fullkorns havreringar, 2 st ägg och 1 kopp kaffe
10.45 60 min rask promenad                                                                                      
12.30 Mellis: 1 banan och smoothie
15.00 Lunch: Gårdagens middag, 1 st kräft wraps
18.00 1 clementin
19.00 Middag: Kycklingbullar och potatis med gräddsås , lingonsylt och sallad, mjölk                        
21.15 2 st clementiner
  


Chubby chubby ;)

Idag har vi varit på besök på bvc, lillsnorpan är nu 9 veckor och 4 dagar och väger 6920 och är 62 cm lång. Hahahaha min "lilla" chubby, bvc tanten bara skrattade när Novalie låg där på vågen  - Hahaha du har verkligen grädde i brösten! Snart har hon en egen kurva ;) Att hon har gått upp så här mkt är inget vi behöver vara oroliga över, ett tecken på att hon mår bra och är nöjd med livet . Dock måste jag nog testa dopklänningen så att den inte är för liten;)

Vilket väder det har varit dag, friskt och härligt, perfekt väder  för att vara ute och gå.  Så idag tog vi en lång morgonpromenad och sen gick vi fram och tillbaka till Boo sjukhus när vi skulle till bvc. Jag hoppas verkligen det här vädret kan hålla i sig nu ett tag, och att inte snön kommer tillbaka. Älskar hösten så jag tycker att vi ska få hinna njuta av den innan vintern kommer. För det kommer väl bli en lika lång vinter i år igen :(

 Idag så bestämde jag och Linda oss för att vi ska börja på babysim, så nu ska det börjas plaskas i vattnet. Som vanligt är det Lindas påhitt :) Men det ska faktiskt bli jätte roligt.  Vi kommer börja kursen den 29 november och man går 8 ggr. Vi tog måndagar kl 09.00 så att vi kan luncha i sickla efter . Roligt, roligt!

 Nej nu måste jag börja med maten för annars får jag nog ingen mat i magen ,för Rickard och lillebror har åkt till Uppsala för att köpa en motor till Rickards nya leksak som han har köpt . Så det blir en tjejkväll idag igen...

Puss och kram Jessica

   

Skulle inte vilja vara lejonet :)


Nytt kylskåp och frys...

En ny härlig höst-nästan-vinter-dag, idag tog jag mig också upp på morgonen och följde Rasmus ner till skolan och gick sedan på en långpromenad. Har laddat ner en ny bok "Det fördolda" av två författare som jag inte läst förut, Hans Rosenfeld och Michael Hjort, än så länge verkar det vara en bra svensk deckare. En av huvudpersonerna vaknade, bredvid en tjej som han plockat upp från krogen i 40-årsåldern, i Gubbängen. Det tyckte jag var kul:) Vilket fall som helst så kan jag gå hur långt som helst medans jag lyssnar på ljudbok, tycker att det är jätteskönt. Känns som jag gör två saker samtidigt och det tycker jag om!

Sköndal visar sin bästa sida på morgonpromenaden

Sen gick jag till mormor och blev bjuden på frukost, vilket var mannagrynsgröt, ägg, hembakad fralla och kaffe. Mys!
Hoppas verkligen inte att det känns såhär avkopplat och skönt att vara ledig i sommar för då kommer jag ha tokångest för att börja jobba. Men då kommer man säkert känna att det ska bli skönt att börja jobba, hoppas det......

Så nu sitter jag i soffan och skriver, Becca sover i sin säng och gubbarna med kyl och frysen svär lite över våra trappor hihi.. Tycker alltid att det är svårt att ha hantverkare, ska man visa intresse och stå och titta på eller är man bara ivägen, jag lutar mot det sista så jag sitter nog kvar i soffan.

Tror att jag blir kvar hemma idag och stökar lite, så kanske vi kan hämta Rasmus tidigare och hitta på något i det fina vädret.

Vi får se vad som väntar, puss på er/ Linda

Trötta ansiktet!

Idag när det äntligen har varit fint väder så har jag inte ens varit utanför dörren.  Jag har var på väg ut flera gånger för att ta mig en prommis men det blev aldrig av. Så Istället  kom mamma förbi på hennes lunch och tog en kaffe och myste lite med Novalie. Idag tror jag att min svågers (Johans) uttryck trötta ansiktet, passat in på mig ;)

 Den 27 november ska Novalie döpas, så idag har jag suttit och försökt hitta ngr bra låtar som Madde skulle kunna sjunga i kyrkan . Det är verkligen inte lätt men jag måste nog bestämma mig snart så Madde kan få en chans och lära sig dem. Är det någon som vet ngn bra låt så får ni gärna säga till :)

Igår när vi var och veckohandlade mat på Ica Maxi så köpte jag en liten sångbok till Novalie( eller till mig rättare sagt så att jag kan börja sjunga för henne) . Testade det idag när det var dax för henne att sova middag. Jag la henne i våran säng och sen så låg jag där och sjöng  för henne . Det var jätte mysigt! Novalie låg där helt nöjd(hur någon kan vara nöjd när jag sjunger )  och lyssnade och tittade i boken , sen så efter en liten stund..
  ... så sov hon så sött <3

Det är tur att det medföljde en cd skiva så att man kan få höra hur melodin ska gå,  annars hade det nog aldrig funkat :)


Den innehåller 25 olika visor och sen lite olika ramsor . Vissa har jag aldrig hört talas om som denna t ex
Blöjbytarramsan
Bajs i byxan, prutt och prutt.
Byta ska vi lilla plutt.
Byta, byta rara vän.
Ren och fin det blir du sen.
Inte gråta , blöjor våta, måste väck, vällingsäck, skifta däck

Linda du och jag kanske ska börja skriva barnsångböcker hahahaha

Nu har vi kommit igång med våra kvällsrutiner/sovrutiner och det verkar som att det funkar jätte bra. Idag så la Rickard (hans tur idag) ner henne i korgen vid åtta och efter 9 minuter så sov hon. Så Rickard behövde bara gå in och trösta  henne en gång. Men hon grinade en del och det är verkligen hjärtkrossande att höra henne. Men det är bara vara stark för annars kommer hon ju lära sig att vi tar upp henne så fort hon gråter. Sen har hon vaknat till 3 ggr men somnat om så fort Rickard har kommit in.

Imorgons ska vi till bvc , ska bli intressant att se hur lång och hur mkt hon väger nu. Börjar bli lite orolig att jag beställt en för liten storlek på klänningen som hon ska ha på sig på julafton :)

Nej nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar ta mig ut på morgonprommisen imorgon

Kramar Jessica


Lååååång dag

Det blev ett riktigt sent inlägg idag, har varit igång sen i morse faktiskt. Dagen började med att jag plockade ihop Rasmus alla grejer och kläder, gjorde frukost och skickade iväg Peter med Rasmus, sedan kröp jag in under täcket igen, det var riktigt skönt. Becca vaknade vid nio och sedan låg vi i sängen och tittade på Alla älskar Raymond till tio. Sen tog jag ett bad eftersom hon somnade om, vid tolv var vi iväg på vår långpromenad in till söder.
Redo för långpromenad, haha jag suger verkligen på att ta kort på mig själv, skulle behöva en Iphone 4, den har så man kan ha kameran riktad mot sig själv.


Då var tanken att jag skulle in till söder och fika med min arbetskamrat och vår gemensamma vän Richard som är pappaledig. Men Richards lilla Albin var sjuk så jag fick nöja mig med Daniel:) Det var jättetrevligt, jag blev uppdaterad med alla turer på jobbet och så gick vi och tittade i lite affärer.

Daniel på lunch i skrapan

Sen gick jag till Gullmarsplan och tog bussen därifrån, kände att det räckte med promenerandet, åkte till Rasmus skolan och hämtade honom till fotbollen sen hem och förbereda mat. Peter åkte och hämtade Rasmus och vi möttes typ i hallen. För då åkte jag och Becca till Nybodahallen och tittade på Tyresö-Spårvägen, Spårvägen vann med ca 10 bollar vilket var väntat men det var kul att se Linnéa, hon var jätteduktig, gjorde åtta mål och fick matchens lirare.

Så nu har jag kommit hem och ska gå och lägga mig, idag blev det endast en snabb uppdatering av dagen. Hoppas det blir mer imorgon. Ja just så måste jag skriva matdagbok också, får blir två dagar imorgon. Godnatt!

puss på er/Linda




Måndag 25/10

10.00 Frukost : smoothie med banan,frysta bär, kiwi och naturell yoghurt, 2 st scones, 1 kopp kaffe 
12.15 1 kopp kaffe
13.15 Lunch: 2 st scones och en skål med lättmjölk och fullkorns havreringar
15.00 Naturgodis :( Fanns lite kvar från igår.
18.00 Middag:  1 st Kräft wrap med cous-cous sallad
20.10 2 st clementiner


Vid din sida...

Novalie och älsklingen ligger och sover och här sitter jag i soffan och tittar på 3:an, Vid din sida. Första gången jag såg den var när den gick på bio med ullis. Jag kommer ihåg hur tagen jag blev av den redan då och hur mkt jag grinade när jag såg den. Nu får den mig att tänka tillbaka på tiden då min pappa var sjuk...
Pappa pratade inte så mkt om hur han mådde osv,han låtsades som att allt var bra och ville inte oroa oss. Tills den dagen kom då det inte gick att låtsas längre. Jag minns det som igår hur ont det gjorde i hela kroppen när jag verkligen insåg att cancern skulle vinna över pappa och inte tvärtom. När läkaren tog in mig i ett rum och berättade hur illa det var och att det inte fanns ngt de kunde göra för att han skulle bli frisk. Jag bara satt där helt tyst och stirrade rakt ut, efter ett tag fick jag ur mig ngr ord - hur lång tid har han kvar ? Läkaren svarade att han inte kunde svara exakt men att han hade nog bara dagar kvar och att alla operationer de gjort den senast tiden har varit för att vinna tid. Han hade aldrig träffat ngn som pappa som kämpat så mkt och krigat för att bli frisk. Innerst inne tror jag att pappa också var rädd, han ville inte säga att han var sjuk för då skulle det vara på på riktigt. Jag var där hos honom den natten han gick bort... Vi fick en fin sista stund även fast han var i ngn slags koma. Jag fick skriva ett sista brev till honom och det sista jag skrev i brevet var att att jag bad honom släppa taget. Att han krigat och varit stark alldeles för länge och att ingen skulle tycka att han var svag om han gjorde det. Skrev också att jag skulle finnas där vid hans sida hela vägen. Släpp taget pappa, jag finns här hos dig, du är inte själv. När jag läste upp sista raden i brevet för honom så tog han sitt sista andetag..... Är oerhört tacksam att jag fick den sista stunden ihop med pappa och att jag fanns där för honom. <3 Men det kommer alltid att göra ont när jag tänker på det!
Så idag när jag ser den här filmen så är det mkt känslor som kommer upp och det är mkt tårar som fallit... Det är en väldigt fin film, en av mina favoriter. Har ni inte sett den så ska ni göra det!

Det var inte riktigt det här jag hade tänkte skriva om ikväll men nu blev det så.  <3

Kommer alltid att älska dig pappa!
WHITTI WHITTI ! <3 <3 <3


    
Syskonen Lindquist


En riktig hemmafru!

Idag har jag varit jätteduktig, nästan som en riktig hemmafru faktiskt! Först har jag städat på dagen, varit på långpromenad sedan lagade jag köttfärslimpa med riktig brunsås och potatis, det ni! Men under tiden jag gjorde det så gjorde Peter lunch till oss och Rasmus kompis, var och köpte nya skridskor till Rasmus och spelade monopol med honom medan jag badade Becca. Och nu sitter vi i soffan med varsin dator och varsitt glas vin medan båda barnen har somnat i sina sängar.
Vi fungerar bra ihop i vårat lag:) Känns faktiskt som om man har hittat hem på riktigt, låter kanske konstigt eftersom vi har varit ihop i 13 år och redan har ett barn. Men det kanske var den här lilla pusselbiten som fattades;)

Imorgon ska jag in till söder och fika med Daniel och Rickard som är pappaledig, får se om jag går in eller inte, ha en bra kväll och puss på er!

/Linda





glad kvällsbebis
                        
skön söndagskväll med monopol på schemat                    Ny "höstig" hårfärg


Söndag 24/10

Ingen bra dag ....

10.30 Frukost: 3 st scones med Philadelphiaost och jordgubbssylt, 1 kopp kaffe och 1 glas juice
17.15 2 koppar kaffe och 1 clementin
18.30 ca 10 st godisbitar
18.45 Middag: kelda svampsoppa med kantareller och 3 skivor bröd
19.00 naturgodis

 Alldeles för lite mat ... Ingen bra dag alls , så här får inte en dag se ut.

Igår var det dax att veckohandla igen:
Måndag : kräft/räk wraps med cous-cous sallad med romsås.
Tisdag : kycklingbullar och potatis med brunsås och lingonsylt.
Onsdag : Orientalisk kycklingryta med matlagningsyoghurt
Torsdag: Kassler och broccolipaj
Fredag: Pangasius med kokosmjölk och Green currypasta

lördag 23/10

Frukost:  En tallrik gröt m äppelmos och kanel, en mörk rostad smörgås med leverpastej.
mellanmål: En banan
Lunch: Mcdonalds, En hamburgare, morötter och mineralvatten
middag: Köttgryta med rís,
efterätt: glass med frysta hallon
kvällsnacks: pistagenötter

Aktivitet:

Snabb promenad med Rebecca i bärsele 45 min

Ahhh denna tystnad

Nu har jag äntligen satt mig i soffan med datorn för att se lite handboll, Sävehof i Europacupen. Rasmus och hans kompis har gått ut för att spela fotboll i regnet och Peter ligger och vilar med Rebecca. Jag satt och lyssnade när Rasmus och Emil spelade FIFA-10 på Wii, ojojoj vad upprörd Rasmus var stundtals, kontrollen gjorde inte som han ville, det var fel på spelet, fel på kontrollen (till saken är att han höll på att förlora) det slutade med att han slängde ifrån sig kontrollen och sa att han inte var med längre. Var på jag stormar efter och skäller ut honom, berättar att det bara är en lek och att det ska vara roligt, om han inte klarar av att förlora så kan han inte spela med kompisar blablablabla........
Upptäcker allt oftare att jag skäller på honom om saker som jag gjorde/gör exakt likadant, enda skillnaden är att jag numera vet att det är fel sätt.
När de spelade fotbollsturnering för några helger sedan så ledde dem stort och Rasmsus stod och sov i mål för att det inte hände något framför honom, så när de sedan gjorde mål så blev han så knäckt att han drog av sig tröjan och handskarna och slängde de på marken och gick av planen. Efter den matchen tog jag honom åt sidan och sa nästan exakt samma ord som min pappa sa till mig; Sådär beter man sig inte! LAGET har vunnit och då är man glad. Ni förlorar och vinner som ett lag!
När sen pappa kom och tittade på nästa match så berättade jag för honom om vad som hade hänt och han säger; Precis som sin morfar alltså.
 Jag tittar frågande på honom och säger, men du som skällde så på mig när jag betedde mig så.
 Ja, säger han, det var ju för att jag visste precis hur det kändes men jag visste också att det var fel!
Då gick det plötsligt upp ett ljus för mig, pappa skällde på mig för han visste hur det kändes och jag är på Rasmus för jag vet hur det känns och det gör vi av kärlek, för vi vet hur ont det gör om man inte får stopp på de där känslorna av att behöva prestera hela tiden. Att man ibland kan luta sig tillbaka på laget om det inte är ens dag och glädjas tillsammans, jag har också lärt mig med tiden att till och med kunna glädjas med konkurrenten i laget om det är den det går bra för. Även om jag aldrig kommer lära mig att sitta på bänken fast det spelar nog ingen roll hur gammal man är, men numera kan jag, ibland iallafall, hålla masken!
Igår vann GT över RP med en boll borta, då blev jag lite avundsjuk. För även om jag tycker att mitt nya liv är skönt, när jag inte är uppbunden något, så vet jag hur det är att åka på en bortamatch med laget en lördag och vinna med en boll. Vilken känsla att sitta i omklädningsrummet och sjunga Universums bästa gäng, bussresan hem, kanske med en liten påse på bussen och sedan bli avsläppta i stan.............

Jaha idag då, vi har bara varit hemma och städat idag. Nu ska jag snart ut i regnet och gå en promenad med Rebecca sen får vi se vad denna regniga söndag har att erbjuda, undrar om det finns någon handbollsmatch att åka och titta på?

puss på er/Linda

Härliga söndag :)

Vilken härlig mysig regnig söndag det är, jag är överlycklig ! Allt är bättre än att det snöar. Nu får vi hoppas att snön håller sig borta.

 Igår så var vi bjudna hem till storebror och Jenny på middag. I och försig så hade de en liten baktanke med att vi skulle komma dit och äta... De ville ha hjälp av Rickard med deras golvvärme, och det förstår jag verkligen. När vi kom dit så hade de på sig mössor och varma tofflor och det hade jag också haft om jag bodde där. Jisses vad kallt det var! Det är alltid lika mysigt att komma dit för de har det så himla fint och sen är båda helt underbara. Mina bröder har verkligen träffat de allra bästa tjejerna. Det sista jag lovade min pappa var att jag skulle ta hand om mina bröder... Han var nog lite orolig för dem :) (med all rätt , hehehe) Jag kommer alltid ta hand om mina bröder på mitt lilla sätt, men nu behöver jag inte vara lika orolig :)
Tror killarna fick ordning på värmen tillslut, en tillfällig lösning iallfall. Jag fick ett mess av Jenny imorse där hon skrev att hon kan gå barfota , hahahaha Det bästa med att hälsa på Johan och Jenny är faktiskt att se Johan ihop med Novalie. Han är så himla kärleksfull mot henne. Jävlas och myser med henne i princip hela tiden :) Det är helt underbart att se , kan inte sluta le när jag tänker på det. Han längtar nog efter sin lilla Virgil <3
Han fixade så att hon fick den bästa platsen ...

Nu vaknade Novalie så nu måste jag sluta. Ska göra oss iordning för vi ska åka och hälsa på familjen Ekström.
Idag sov hon i sin korg i 50 min , och det behövdes bara att jag gick in en gång innan hon somnade självmant( 7 min). Lite tårar var det och man såg på Rickard att han tyckte det var lite jobbigt ... Men han höll sig ute i köket och gick inte in även fast han nog ville.  Hon är så duktig :) Stolt mamma hahaha
   ( såklart jag och Novalie har likadana mössor )

Puss och kram Jessica


Lördag 23/10

10.30 Frukost: 2 st scones med Philadelphiaost och jordgubbssylt, 1 ägg, 1 glas juice,1 kopp kaffe 11.15-12.15 Morgonprommis 12.30 Lunch : liten portion av gårdagens pad thai 15.00 Mellis: 1 banan 19.00 Middag: korvstroganof och sallad 20.30 1 kopp kaffe

Fredag 22/10

Invägning: 69.1 kg

Frukost: En tallrik gröt med äppelmos och kanel, en mörk smörgås med leverpastej, två koppar kaffe.
Lunch: en halv grillad kyckling och någon nyttig fröfralla:) med leverpastej
mellis: En banan och en smoothie från affären.
middag: Tacobuffé en båt och en rulle
Fredagsmys: Naturgodis och ett glas vin :)

träning:
40 min barnvagnspromenad i lugnt tempo

Mer energi in än ut....

Torsdag 21/10

Frukost: En tallrik gröt med äppelmos och kanel, ett ägg, en smörgås med ost och skinka. Två koppar kaffe
Lunch: Pannbiff med hemmagjord potatismos och broccoli
mellis: en färskpressad apelsinjuice och en chokladboll :)
míddag: ceasarsallad med grillad kyckling och bacon+ två knäckemackor med leverpastej
kvällsnack: Några cashewnötter

Träning:
Två promenader á 60 min med barnvagn i lugnt tempo
Lätt jogg i 30 min
styrketräning med egna kroppen, 3xplankan 40 sek, 3x60 "röra vid hälen situps" 3x20 juckrörelse med ett ben ut.

En bra dag mer energi ut än in:)

Äntligen

Äntligen fick jag lite tid att sätta mig och skriva i bloggen, jag ligger verkligen efter har jag märkt. Linkan har typ hunnit med sju inlägg imellan:) Hon skrev tidigare att jag får henne att göra saker som hon i normala fall inte skulle ha gjort och nu har hon fått mig att lova nåt som jag i normal fall inte gör. Jag ska skriva mat och träningsdagbok, haha jag kommer säkert att skarva lite, men jag ska iallafall försöka. Och nej Jessica jag vill inte tävla mot dig, utan någon som är mer på min nivå, som gärna vill ha kakan och äta den samtidigt ;)

Jaha vad har hänt sen sist då, igår kom Robin och jag samtidigt till skolan så då följde vi med dem hem och fikade, så då blev det helt naturligt en sektmiddag, jaja en halv sektmiddag iallafall, Jenny och Diva kom också. Det blev stor tacobuffé hemma hos oss och sedan naturgodis och Idol, det var jättemysigt. Dem gick väl hem någon gång vid halv elva tror jag och då var jag helt död, för mig är ju dagarna detsamma nuförtiden, Peter ville sitta uppe lite så jag gick in och la mig.
Så idag har jag, Rasmus och Rebecca varit på hockeyskola medan Peter bonade golven här hemma, vilket team vi är! Sen blev det Mcdonalds och nu sitter jag här med en kopp kaffe och skriver.....

Lite av mina tankar om barnpsykologi

Jag läste Jessicas senaste inlägg om rutiner och jag håller med om att rutiner är viktiga, men jag tycker också det är viktigt att det inte blir för inpräntat så att det faktiskt går att bryta dem ibland (jag vet det går emot all barnpedagogik!). Men det är nu när dem är små som man kan passa på att göra saker med dem på kvällarna, sen när de börjar på dagis och skolan då måste de sova i tid mm.  
Jag tror på lyckliga föräldrar = lyckliga barn, vill du ha rutiner och mår bra av det så ska du men vill du inte det så måste du inte. Visst kommer livet efter barn vara annorlunda än tidigare, man kan inte alltid hitta på spontana saker på samma sätt som förut. Men jag tror på filosofin att barnen har föds in i våra liv inte tvärtom och även om det är bra med rutiner så är det även viktigt med spontanitet.
Vi brukar läsa för Rasmus när han går och lägger sig men ibland så äter vi en egen vuxenmiddag med lite vin och tända ljus för att kunna sitta själva och prata med varandra (ungefär en gång i veckan) och då kan det hända att vi inte läser för honom den kvällen och då säger vi bara godnatt och han kan somna själv ändå, det tror jag är för att vi inte alltid har gjort på samma sätt. Har vi folk hemma så kan han också gå och lägga sig själv eller somna på soffan mm. Jag vet familjer som har varit inte kunnat gå bort med barnen eller bara kunna vara med en stund för att de ska ligga i sina sängar hemma en viss tid, det är absolut inte fel om man vill ha det så men det funkar inte för mig!
Då måste man alltid skaffa barnvakt om man ska göra något och det är det som jag tycker är så härligt med våran lilla sekt här i Sköndal, barnen är alltid med när vi gör saker.
Sen kan det vara så att man har ett barn som måste ha rutiner för att må bra och då ska man ha det! Fast då är det säker så att du också mår bra av det eftersom sådant ofta går i arv.
Att börja tidigt med att låta barnet somna själva i sin korg/vagga tror jag är viktigt, för då vet dem var dem är när dem vaknar och behöver inte bli rädda. De vet också att när de blir nedlagda så är det sov-time vare sig de vill eller inte;) Ok det var lite av min barnpsykologi och jag misstänker att jag säkert kom ifrån ämnet i det här inlägget men jag tror verkligen på att du själv vet vad som är bäst för ditt barn! Inte vad samhället anser........


Den här gången hade jag köpt en mjuk gosig snuttefilt innan hon var född och den la jag bredvid henne redan på BB och sen dess har hon haft den bredvid sig varje gång hon har somnat och det har verkligen varit mödan värt. För den lugnar henne i alla lägen, även när det påklädnad och varmt. Här har hon somnat på golvet medan jag klär på mig, först skrek hon sedan la jag den vid hennes ansikte och hon somnade direkt, coolt va!

Nu ska vi snart åka och äta hos svärföräldrarna för svärmor fyller år och det ska bli riktigt trevligt för det var länge sedan vi var där! Men först ska jag väl ta och skriva matdagbok då, suck ångest;)

Puss på er/Linda

Sovrutiner...

Idag är det lördag och det känns redan som att dagen bara  flygit iväg. Vi steg upp vi 10.15 idag så det är kanske därför det känns som dagen har gått så snabbt. Idag fick vi äntligen äta frukost ihop med Rickard, det var ett tag sedan. Han har haft så mkt små saker att göra varje helg att han redan varit utanför dörren redan när jag och Novalie har stigit upp. Så det var mysigt att äta mysfrukost hela familjen.

 Igår så var jag inne på internet och läste lite om barns sovrutiner. Tycker det är jätte intresserant att läsa hur man kan "påverka ett barn med att just ha rutiner osv. Jag tycker verkligen att rutiner är jätte viktiga och vill därför redan nu att vi ska komma igång med dem. Nu är det tredje dagen jag testar att lägga ner henne i korgen när hon fortfarande är vaken. Idag började hon grina efter att jag gått ut ur rummet, jag väntade i 5 minuter innan jag gick in igen. Jag pussade på henne och gav henne lite beröring sen gick jag ut igen. Hon grinade fortfarande, jag väntade ytterligare 5 minuter och sen gick jag in igen och skakade lite på korgen (jätte kort stund) och då slutade hon grina och började blunda lite. Och då gick jag ut, nu sover hon :) Nu har det gått 20 min och hon sover fortfarande, hon vaknade en liten stund och då smög jag in och skakade lite på korgen och då somnade hon om. Jag vill inte att det ska behövas att man skakar på korgen för att hon ska somna. Igår behövde jag inte göra det så det är ngt jag ska försöka jobba bort. Ska sätta mig ner med Rickard och bestämma hur våra kvällsrutiner ska se ut. Nu på kvällarna så har hon somnat på bröstet och sen har vi lagt henne i hennes korg när vi gått och lagt oss. Sen läste jag också att man redan nu ska börja läsa för dem och sjunga. Sjunga för henne har jag testat på ,och det får verkligen henne att varva ner. Igår låg jag och sjöng för henne i soffan (googlade upp sångtexter på min iphone). hahaha jag och texter går inte riktigt ihop. Brukar "skriva" mina egna låtar :) Tror våra kvällsrutiner blir bad, amning,mys i soffan, i sängs kl 20.00. Ngr som har ngr bra tips?

Nu är Rickard iväg och sätter på vinterdäcken på bilen ,sen när han kommer tillbaka så ska vi åka till storebror och Jenny. Nu är det verkligen inte långt kvar tills Virgil kommer. Han är beräknad den 30 /10 :) Så max 3 veckor kvar!  Nu vaknade Novalie så nu måste jag sluta.. sovit i 40 min iallafall :)

Morgonmys i sängen <3

Puss och kram Jessica

Fredag 22/10

09.45 frukost: 2 st scones med Philadelphiaost , 1 ägg och 1 kopp kaffe 13.00 Lunch: Gårdagens middag , kycklingpaj med sweet chili 18.00 Middag: pad thai , 1 burk cola 18.15-21.00: fredagsgodis 21.00: 2 st mandariner Åter igen så måste jag bli bättre att få i mig mellanmål.

Tjejkväll = Jag och Snorpan i soffan

Rickard är ute och träffar ngr kompisar inne på söder och jag jag och Novalie ligger i soffan och myser. Är inte alls avis faktiskt, ligger hellre här med en sovandes bebis på magen. Min tid kommer och då får Rickard vara hemma.:) uffuffuff

Idag var det bara att klä på sig varmt innan man skulle gå ut, usch vilket väder det har varit.
Vinterjackan och Nova Star mössan äkte på och så fick det bli gummistövlarna. Och tur var  det för gud vad slaskigt det var ute...
 

I orminge centrum så gick jag in på Lindex och tittade om det fanns ngt fint till lillsnorpan. Där hade de erbjudandet,  ta tre betala för två :) Så det blev två bodies , ett par byxor och sen en pyjamas( allt i stl 68)
.  Tycker Lindex har bra barnkläder...
Sen gick jag ner till kicks och där hade de 20 procent på all parfym, så det fick bli gamla godingen Cool water!
Efter det var det bara att traska hem i slasket igen. När vi kom hem så åt jag lite  lunch och sen plockade jag lite här hemma. Gillar ordning och reda :) Inte för att vi hade stökigt men man kan alltid fixa med ngt.
Efter det så tog jag en varm skön dusch,  sen var det dax för lillsnorpan att träna lite i soffan...


Det tog på hennes krafter för helt plötsligt så...

... sov hon :)

Nej nu börjar idol !

See ya/ Jessica

Okej då!

Okej, har efter mycket påtryckningar från min bloggkollega gått med på att även jag ska ha en mat och träningsdagbok och väga in mig på fredagar. Men till mitt försvar vill jag tillägga att det är tuffare med andra och när man är äldre (och när man har svårt att låta bli vissa godsaker ;))
Så idag har jag vägt in mig på 69.1 så det går faktiskt sakta men säkert neråt iallafall, men jag tycker att det är ganska jobbigt för förra gången rasade det bara......

Det här med att det är några år imellan mina barn tycker en del är konstigt, får ofta kommentarer som" hur orkar du börja om" och "jag ville hellre ha det gjort".
Faktiskt så är det så att jag tycker det ska bli helt underbart att få göra det en gång till, resan med Rasmus har varit helt fantastisk och nu får jag chansen att göra det en än gång samtidigt som Rasmus går in i en ny fas med skola, fotboll, hockey, sova över hos kompisar mm som också känns jätteroligt.
Jag tror inte att jag hade uppskattat (läs JAG, jag säger inte att du känner likadant!) bebistiden lika mycket om jag hade haft en till liten att ta hand om. En nackdel som många påpekar är att de inte har nytta av varandra dvs de kan inte leka med varandra mm. Det är i och för sig sant men när jag tänker på mig och min syster så blev inte vi kompisar på riktigt förrän vi var ca 18 och 21. Missförstå mig rätt jag säger inte att det här är det rätta sättet det är bara mitt sätt, så om du gör som du vill så gör jag som jag vill, bra va :) Kunde jag skulle jag gärna göra samma sak igen om sju år fast om sju år är jag 41 så det får räcka nu, men jag kommer ta tillvara på den här mysiga bebistiden och mysa inte se till att få den avklarad för jag vet att jag kommer sakna den sen!

<3

Nu har jag skrivit klart ett skolarbete, det tog lite längre tid än jag förväntade mig eftersom det fick skrivas med en hand när skrållan var vaken:) Så nu ska vi klä på oss och bege oss ut i det fina höst-vintervädret.

Återkommer med mat och träningsdagbok senare, någon som vill utmana mig i tävling så jag blir lite mer målinriktad?

Puss på er/ Linda

NOVALIE SOMNADE SJÄLV I KORGEN IGEN !!! wiiiiiiiiiii

Min lilla tjej är så himla duktig, hon somnade själv i korgen idag igen. Är så skönt om man kan få in den rutinen, för det kommer underlätta lite för mig. Innan så har hon somnat på ens bröst och då har man inte kunnat göra ngt annat medans hon har sovit. Inte för att jag har klagat, för det finns inget mysigare än när hon sussar på ens bröst. Men rutiner är bra att ha så det här ska jag fortsätta med :)

Gud vilket tråkigt väder det är idag, vintern ska inte komma än! Fick en liten chock när jag steg upp idag, ville bara lägga mig under täcket igen. Skulle egentligen in till stan och luncha med söta Ullis men det ställdes  in för jag ville inte gå ut i det här vädret. Men jag tror jag måste knalla ut ändå för jag måste handla tvättservetter. Tror att det är lika bra att jag skippar vagnen och tar babyselet istället. Hur ska det funka att dra vagnen i vintern???

Beställde ju en mysoverall från onepiece.se igår som jag vill ska komma nu, så att jag kan prova om storleken passar . Gör den det så ska jag beställa den i ljusblå också. Den är slut i stl L så jag hoppas verkligen att M passar, vill ha den väldigt baggy.
Det blir en del köp på internet nu, men det är lite lättare att handla där än att gå med vagnen och handla. Det som står på min vill ha lista nu är en dator från apple macbook, Nikon D3000 och moonboots.
http://www.dustinhome.se/lp_5907_291.aspx
http://ehandel.blocket.se/Nikon_D3000_1252192.htm?cg=122000&o=16
 Ja jag vet, de är inte alls snygga :) Men det är sånt jag gillar;)



Nej nu ska jag nog klä på mig VARMT och bege mig ut och handla. Usch! Sen blir det nog bara en myskväll här hemma.
PUSS OCH KRAM JESSICA

Pumadressen som hon fick av mina kusiner nere i Malmö passar henne nu... :)


Fredagens invägning :p

När jag ställde mig på vågen idag så visade den 65,8 :) Sista gången jag vägde mig som gravid (dagen innan Novalie föddes) vägde jag 84...(9 veckor sedan)


 
 

Nybadad liten chubby <3


onsdag 20/10 och torsdag 21/10

Onsdag 20 okt
07.00 kaffe
09.00 Frukost: 2 st pågen smörgåsar, ena med ost och den andra med 1 ägg och kaviar.  1 glas Juice
12.45 lite naturgodis
16.00
lunch/middag : En bit smörgåstårta och kaffe
21.00
3st smala rosmarinknäcke med philadelphiaost


Torsdag 21 okt
09.30 Frukost: 2 st scones, 1 ägg och 1 kopp kaffe
11.00 morgonprommis 60 min
13.00 Lunch: 2 st scones och en skål med naturell yoghurt med råg gras
17.15 Middag: kycklingpaj med sweet chile och 1 knäckebröd, mjölk

Har varit två mindre bra dagar ...

Vägning imorgon :)


Torsdag idag, inte måndag :)

Bara för att vi kom hem från landet igår känns det som att det är måndag idag. Men det är det ju inte  ,så snart är det helg. Jag har ju helg varje dag men det är så mkt mysigare när Rickard också är ledig.


Nu sitter jag i soffan och är jätte glad. La en vaken Novalie i hennes korg och  hon somnade efter ett litet tag efter jag gått ut från rummet. Jag har det alldeles för bra :) Hoppas att det håller i sig!
Idag har tiden bara runnit iväg. Jag och snorpan gick upp vid kvart över nio och då lagade jag scones till mig för vi hade inget hemma. Sen efter jag ätit frukost så började förbereda middagen idag. Inte för att det hade behövts men jag hade lite dötid så jag passade på. Sen efter det gick jag ut på morgonprommisen och då passade vi även på att hälsa på mamma/mormor på jobbet.
                    under overallen så hade hon visst fortfarande pyjamasen på sig;)

Efter vi varit och hälsat på där så begav vi hos hemmåt igen. Vi har bara haft en mysdag idag också. Blivit många sådana dagar denna vecka.  Idag beställde jag  en härlig mysoverall  som jag kan ha på mig när vi myser i soffan :)
( Från OnePiece)
Blir nog att jag kommer beställa en till mysoverall sen för jag kunde inte riktigt välja vilken färg jag ville ha. Blir antingen en lila,ljusblå eller en aprikos/ljusblå. Ska bara testa om storleken blir bra ... Som vanligt med mig, kan inte välja då köper jag den i alla färger :)

Idag när jag och Novalie låg och mös i soffan så dök den härliga känsla upp igen . Det är verkligen MIN dotter som ligger här i soffan . Jag kunde inte sluta le. MIN MIN MIN MIN MIN MIN <3  Ja, man är verkligen fjantig men det skiter jag i. Man måste uppleva det för att förstå! På min och Lindas blogg så får man vara så här fjantig ;)

Nu ska jag sätta igång med middagen så den är klar när Rickard kommer hem från gymmet.

                             <3 MIN LILLA NALLEBJÖRN <3


Tjohoo har sovit inatt...

Åhh vad skönt det var att sova inatt, man förstår inte hur mycket sömn kan göra för en egentligen. Men inatt var allt som vanligt igen ammade halv fem och halv åtta(men då väckte jag henne för att jag skulle följa Rasmu
s till skolan). Trodde aldrig man kunde bli så lycklig för att gå upp halv fem:) Så idag verka hon må bra ingen feber... Vi har väntat på att få ny kyl och frys av Stena sen i våras och jag har påmint fastighetsskötaren flera gånger utan att nåt händer. Så nu tog jag tag i det själv och mailade förvaltaren istället och då gick det fort, imorse ringde fastighetsskötaren och nu så ska vi få nytt, skönt!

Jag blir så stolt över mig själv när jag gör klipp på blocket, igår köpte jag en bäddfåtölj till Rasmus för 500 kr som på Ikea kostar 2000! Så idag när jag var hos mormor och åt frukort så nämnde jag att vi ska köpa en garderob och en bäddmadrass till Rasmus då säger hon att hon har en helt oanvänd bäddmadrass i källaren, så nu är det bara en garderob som saknas, någon som har en eller? ;)
Just nu sitter jag med hårfärg i håret och hoppas på att inte Beccis vaknar för jag tror inte att kemikalierna är så bra för henne! Typiskt mig passar på men tänker inte på hur gör jag om hon vaknar jaja vi får väl hålla tummarna.

Nu ringde Rolle och ska komma och äta lunch med mig, trevligt! Sen ska jag besöka mormor kinesiolog hon har några klipp kvar som hon inte ska använda, det ska bli spännade, så jag återkommer och berättar hur det var.

På återseende/ Linda

Rebecca och Rasmus vid ungefär samma ålder.......



R.I.P Pelle

Jaha nu är man på väg hem igen från landet. Idag begravdes Morfar Pelle i Norrtäljes kapell. Det var en jätte fin begravning och den avslutades med en trevlig stund med Rickards släkt i villan där Pelle har bott. Svärmor Mischa hade verkligen gjort det jätte fint och mysigt, och vilka smörgåstårtor hon hade gjort! Mums!! Svärmor kan hon, där ligger man verkligen i lä. Har svårt att tro att folk kommer stå och dregla efter mina smörgåstårtor som hennes söner gjorde. Hehehe Novalie har varit jätte snäll hela dagen. Hon sussade under hela begravningen( vaknade till lite då och då, men var helt tyst) Sen tror jag hon charmade Rickards kusiner med sitt prat, miner och skratt. Hon flängde runt mellan dem under hela kvällen:) R.I.P PELLE Jag älskar verkligen min familj! Vad skulle man göra utan dem? Och med min familj menar jag familjen jag gift mig in ,min familj och deras respektive och mina närmaste vänner! Att gå på begravning får mig alltid att tänka på hur tacksam man ska vara och inte ta för givet att man alltid kommer ha dem vid sin sida . Man ska vara rädd om varandra och den tiden man har tillsammans. Saknar min pappa oerhört mkt, går inte att beskriva med ord! Novalie och Rickard tack för att ni finns för mig! Ni gör mig hel! Love Jessica

sjukdag

Idag är Skrållan sjuk, usch det är så jobbigt när de är sjuka för man känner sig så maktlös. Vi har varit vakna hela natten igen, så nu börjar jag också känna mig sjuk igen.
Jag antar att det här är baksidan på myntet, tänkt att en del har det såhär jämt (att man är vaken på natten med en skrikande bebis alltså). Så i morse så fick Peter lämna igen och vi gick och la oss, så när det ringde på dörren medan jag sov så var jag säker på att det var mormor som kom för att lämna något så jag släpade mig upp och öppnade yrvaken i pyjamas.
Gissa om jag blev förvånad när jag såg två främlingar utanför dörren, de presenterade sig väldigt trevligt och erbjöd mig lite läsning, sömndrucket tittade jag på tidningen och ser att det står Vakttornet på den, Jehovas vittnen! Låt mig va! Ha vilken religion du vill men försök inte packa på mig den och absolut inte i mitt hem. Så jag stängde helt sonika dörren och gick och la mig igen. Nu har mormor däremot kommit så jag kan springa ner till apoteket, ses snart, 
Puss på er/Linda



En sjuk tjej :(

Tisdag 19/10

09.00 Frukost : 1 skål med naturell yoghurt och råg fras, 1 ägg, 1 glas juice, 1 kopp kaffe 12.30 Lunch : phad thai och vatten 17.00 3 st små rosmarin knäcke 19.30 lite naturgodis 20.30 Middag: pasta med falukorv Blev lite långt mellan lunch och middag så jag behövde få i mig ngt snabbt. Därför naturgodiset... Måste verkligen bli bättre på att äta bättre mellanmål.

Internet shoppat ;)

Idag har jag inte ens gått utanför dörren :) Riktigt skit väder är det, fast det är ändå lite mysigt när man kan krypa ner i soffan och  mysa under en filt. Idag när jag inte har lämnat hemmet så har jag internet shoppat istället.  Hittade lite söta grejer till Novalie. Nuförtiden så handlar jag mer till henne än till mig.
 Hittade det hon ska ha på sig på julafton ...

                
Beställde dessa i stl 74 , så nu har hon ngt att växa i ;)

 En åkpåse lär ju behövas till vintern.


Finns så himla mycket fina kläder till de små. Det är så synd att de växer så himla fort. Man hinner knappt använda allt man köpt/fått. Idag har jag rensat ur hennes garderob. Hennes kusin som snart kommer till världen ska få låna det hon redan växt ut ,självklart inget rosa. Johan och Jenny är de enda förutom catrin som fått en kille . Resten av alla (ca 25 st) som jag känner/vet som har fått barn, har fått tjejer. Det är helt sjukt!

Idag kom mamma och hälsade på när hon hade lunch. Hon ville ha en liten dos av lillchubby <3

Imorgon begravs Rickards morfar så vi åker upp till landet redan idag.  Jag väntar bara in att Rickard ska komma hem från gymmet och mäklaren ska komma förbi. Vi ska ju ha visning igen på lgh idag, tror dock inte att ngn kommer komma på den. Vi får se helt enkelt, kanske blir vi glatt överraskade .

Nu ska jag packa det sista så vi bara kan åka sen...

Kramar Jessica


Dvärgarna är tillbaka....

I natt har lillfia haft ont i magen igen! Så fort hon inte har bajsat på en dag så får hon ont på natten (ja jag vet Jenny att du inte vill läsa om det här men hoppa över det här stycket då eller läs nåt annat! ;)) Att hon är förkyld gör inte direkt saken bättre det krävs inte mycket för att stoppa igen luftvägarna för de små. Så i morse så blev det Peter som fick lämna igen och vi somnade om, när vi sen vaknade tio i tio så insåg jag att blir ingen gympa idag heller! Blää och någon promenad känner man inte direkt för heller, i det här vädret.
Men till en helt annan sak, i morse så ropade Peter på mig och frågade vem som hade lämnat frysen på vid gavel. Jag vet med säkerhet att jag inte varit i frysen vare sig igår kväll eller i natt, Peter säger att det inte är han och Rasmus nekar oxå. Då finns det bara en förklaring, dem är tillbaka!! Jag har märkt att det har blivit lite stökigare överallt, kläder som ligger i soffan, på stolar och småsaker lite överallt som inte ligger på sin plats. Så inatt har de alltså varit i frysen oxå....(Det kan också varit Rasmus som har gått i sömnen och då är det inte helt omöjligt att han även har kissat i frysen!)
Så det verkar inte som jag kommer ut idag heller, måste laga lite mat av det som gick att rädda ur frysen, tror att jag satsar på pannbiff idag. Kanske att vi kan hämta Rasmus tidigarer och åka och köpa skor till honom, han behöver ett par höstskor och så behöver han klippas med. Fast just nu lockar soffan så vi får se vad som blir gjort, kanske, kanske kan man smita ner på träningen ikväll.....

Puss på er/ Linda


Man blir inte direkt sugen på att gå ut i det här vädret.....

Måndag 18/10

09.45 frukost: 2 st ägg , 1 glas smoothies (yoghurt, banan, hallon) , 1 kopp kaffe
13.30 lunch : gårdagens middag kycklingpaj, vatten
16.40 mellis: 1 litet glas smoothies
18.30 middag: Korv direkt från slaktaren, hög köttprocent :) med coleslaw, 1 knäckebröd och 2 glas mjölk
20.15 kvällsmellis: 1 päron

"Träning" : 60 min promenad

Mysdag!

 Lillsnorpan väckte mig halv tre i natt och var jätte täppt i näsan. Tycker så himla synd om henne , man känner sig så himla hjälplös när man inte kan göra så mkt åt det. Hon har så svårt att komma till ro när hon ska sova när hon är så här förkyld. Så idag har vi bara varit hemma och myst.


  myser en stund i våran säng           Glader :)

Vi gick ut på en prommis efter vi myst ett tag i sängen och mötte upp mamma på Lindex i orminge centrum . Hon har ju vuxit så snabbt så hon behöver lite nya kläder.
 Så idag blev det shopping till henne. Det blev 3 st bodies, 3 st tröjor ,2 par leggings och en pyjamas. Pyjamasen fick hon av sin snälla mormor. Tror jag hittat kläder som Novalie ska ha på sig på begravningen på onsdag. Behöver en bebis vara helt svartklädd???

Efter våran lilla shoppingtur mitt i prommisen gick vi hem och åt lite lunch. Tiden bara flög iväg... Det är så skönt att ha ordning och reda på allt här hemma. För då behöver man inte städa så mkt hela tiden :) Det enda som har behövts göra idag är att tvätta och det har jag gjort. Så nu sitter jag i soffan men Novalie vid sidan om mig. Hon somnade ett tag på mitt bröst men vaknade för en liten stund sen. Snart kommer Rickard hem och ska börja laga middag. Jag har det nog alldeles för bra som har en man som lagar middag till en nästan varje dag.  Jag gör matschema och inköpslista och Rickard lagar maten.

Nu ska jag ägna mig åt Novalie.

Puss och kram /Jessica






En stor dag

När jag vaknade i morse så kände jag på mig att idag skulle någonting ske, så istället för att gå på morgonpromenad och lämna Rasmus så bad jag Peter lämna och jag gick och la mig igen, vilket var väldigt mysigt att få krypa ner under täcket igen. Kl nio väckte Becca mig och var hungrig så jag ammade henne och steg sedan upp.
Då kom jag ihåg känslan igen, nånting stort kommer nog att ske idag, så jag gick med sakta steg in i lilla badrummet och steg försiktigt upp på vågen. Jag håll andan medan jag tittade på siffrorna som inte kunde bestämma sig, men nog anade jag att sexan då och då, mycket riktigt jag var ner under 70 strecket tjohooo!
Första gången sen efter graviditeten dock 69.9 så jag är nog över just nu men jag har pendlat mellan 70 och 72 hela tiden och aldrig varit under det där förbannade strecket men nu så. Det var säkert för att jag inte åt något gott till bion igår :)
Har kommit fram till att det är svårt att hålla vikten om man inte är hemma om dagarna, här kan jag äta ordentlig lunch och nyttiga mellanmål, men ute finns det ju så många frestelser samt att jag är inte så duktig än att jag kommer ihåg att ta med mig mellanmål. Men nu ska det bli ändring jag ska äta ofta, men lite och nyttigt!

Det är inte förrän man ser sig själv på bild som man inser vart kilona satt sig!

Idag var mormor här och fikade med mig och Becca sen tog jag tag i hennes rum och rensade lite där, jag har funderat på att måla om eftersom tapeten är trasig här och där men det känns lite taskigt eftersom det var Rolles första tapetsering :) Men så kom jag på att jag beställde, någon gång när jag hade som mest hormonsrubbning under graviditeten, massa nalle puh dekorationer som man kan klistra upp på väggen. Så nu är hennes rum
fullt av Nalle Puh, haha hon kommer bli helt schizad av alla intryck.

Ett Nalle Puh-kittat rum:)

Nu sitter jag här och funderar på om jag ska fortsätta rensningen eller slå mig ner framför TV:n en stund för när hon vaknar så tänkte jag att vi ska klä på oss och ge oss ut någonstans innan vi hämtar Rasmus och går på fotbollsträning.
Puss på er/ Linda

Ingen lyckad visning men en bra dag ändå!

Idag hade vi ju visning på lgh, tyvärr gick det inge vidare. Det var bara en enda som kom och tittade... Men men det är inget att  hänga läpp för. Himla tur att vi inte köpt ngt innan vi sålt lgh. Annars hade vi varit i ett jobbigt läge nu. Visning igen på tisdag då får vi se om det är ngr som kommer.

Annars har det varit en härlig dag. Vi mötte upp lillebror och Carro när vi hade visning och åkte till velamsund och åt lunch på långa raden.  Efter det så åkte vi och kollade på ett hus i Gustavsvik,det var inget för oss. Thomas Di leva var också där och kollade på huset...
Sen efter det så åkte vi hem till mamma och Lasse för Rickard och lillebror skulle ta upp våran båt. Under tiden så mös jag och Novalie i soffan med mamma/mormor. Novalie var i sitt esse och pratade på för fullt med hennes mormor.
  
 Men efter man har fått i sig lite mat så blir man lite trötter :)

Både jag och Novalie är jätte förkylda, så idag innan vi skulle bada henne så sprutade vi in koksaltlösning i näsan på henne . Och sen fick vi suga ut snoret med näsfridan. Gillar inte alls att hon är förkyld. Tycker så himla synd om henne, men det blev mkt bättre nu :) Nu ligger hon i Rickards famn i soffan och sussar sött, Rickard också :)

 Mina ÄLSKLINGAR <3

Imorgon är det måndag och en ny vecka. Har inget inplanerat imorgon så vi får se vad vi hittar på. Måste ut och hitta ngt Novalie kan ha på sig på onsdag när vi ska på Rickards morfars begravning. <3

Nej nu kallar sängen!
Puss och kram/ Jessica



Härliga söndag

Jaha sitter nu i soffan med en kopp grön te och två knäckemackor, idag har det varit full fart fast ändå inte :) Först så passade jag och Peter på att leta lite möbler tillsammans med Rebecca medan Rasmus var hemma hos Dogge. Sen hade vi en skön lunchgrillning i parken med sekten, har verkligen saknat våra grillkvällar, mycket bra initiativ familjen Kentää/Österlund. Sedan blev det vila i soffan dock lite purken eftersom jag ville ha med mig P på höstpromenad men han ville vila, jag kan ju i och för sig gå ut själv om jag så gärna vill gå ut på promenad men då blir jag lite martyr och ska sura lite på soffan men det gick snabbt över (kommer bli många självinsikter med den här bloggen). Vid fem hämtade jag upp Emelie och vi åt på McDonalds (jag tog en mc chicken med morötter och ramlösa, bra va!) sen såg vi Tusen gånger starkare på bio. Den var jättemysig, en helt ok ungdomsfilm. Finns mycket att diskutera runt den!
Tydligen har Becca skrikit en timme här hemma, men nu ligger hon här bredvid och är så glad så!
Nu Rallybrudar så får vi se vad som händer i morgon, tar nog en sväng till IKEA om jag orkar.
Puss på er/ Linda

söndagmys med sekten!

söndag 17 okt

09.00 Frukost: 1 skål med råg fras och mjök, 1 ägg, 1 kopp kaffe
12.30 Lunch: Fiskgryta med aioli,vitlöksbröd, vatten
14.00 1 kopp kaffe
18.45 Middag: Kycklingpaj med cremè fraiche/sweetchili ,mjölk
20.00 1 Muffins (Var tvungen att smaka Carros helt sjukt goda kladdkakemuffins )

Blev ingen prommis idag , är fortfarande jätte förkyld :(

Dåligt med mellanmål idag, bättring på det ska det bli.


Lördag

08.00 Frukost: 2 st scones med philadelphia ost, 1 skål med råg fras och mjölk ,1 kopp kaffe
12.15 Lunch: paj med sallad, vatten
14.00 1 kopp kaffe
14.10 "träning": Prommis  60 min
15.15 Mellis: 1 skål med råg fras och mjölk
18.00 Middag: pad thai,vatten
19.00-2130 Lördagsmys: Lite godis, 4 st små glas coca-cola och lite ost och kex
(dricker mkt vatten under dagen)

Nu vill jag verkligen komma igång med träningen. Vill börja köra crossfit igen! "Virgil" kom ut nuuuuuuu :)
/Jessica


Lördag = shopping och godis


Igår så var vi bjudna hem till familjen Ekström. Vi blev bjudna på en jätte god middag och sen så kollade vi på idol. Ja nu lever man verkligen föräldrarlivet :) Och jag skulle inte vilja byta det mot något annat.  Dock så försöker jag få Novalie att ta flaska så jag kan pumpa ut och gå på hockeyfesten den 6 november. Men det är inte det lättaste...

Idag så började jag och Rickard dagen med åka till Farsta Centrum och shoppa. Tro det eller ej, men idag shoppade Rickard mer än mig . Till Rickard blev det ett par skor , en jacka och två par jeans. Jag bytte mina stövlar som jag köpte i veckan till ett annat par, och sen så köpte jag ett par jeans.
                                                   
Jacka:
Sailracing från Design Only Byxor: Diesel jeans från Jc  Skor: Vagabond från Nilson

Jag blev jätte nöjd med resultatet :) Trodde aldrig jag skulle få Rickard att köpa sådana skor som han köpte idag, med det fick jag. 
Lämnade tillbaka...  Köpte...   Skor:Roots från Eurosko

Imorgon ska vi ha visning på våran lägenhet, så när vi kom hem från farsta så började Rickard städa badrummet . Undertiden så tog jag(trots att jag är super förkyld) och lillsnorpan en långprommis i det fina höst vädret. Tänk om det inte skulle  komma en enda på visningen imorgon. Aja det är ju därför vi ska sälja först och köpa sen. Vi får helt enkelt se hur det kommer att gå. Skulle inte vara hela världen om vi inte fick den såld just nu. Jag trivs väldigt bra här, men det skulle vara skönt att få den såld så vi kan börja leta efter det boende som vi ska bo i flera år framåt. Jag kan inte inreda så mkt mera i denna lgh. Har redan börjat köpa grejer till framtida hus :) Så håll tummarna imorgon !

Nu sitter vi i soffan och tittar på tv och äter godis ... puuh! Man får verkligen inte i sig lika mkt godis som man kunde trycka i sig förr.  Och tur är väl det :) 

                              

 En till tjej som är förkyld :(

Puss och Kram Jessica

                                       


Tänder ett ljus.

Tänk vad fort livet kan vända, för några minuter sedan fick jag helt nya perspektiv....

Tänder ett ljus ikväll och tänker på er, Anna och Nabil.

Ny plånbok

Hej, vill bara berätta att efter hockeyn så ringde min mamma och sa att vi skulle komma förbi dem för hon hade köpt en present till mig i Köpenhamn. Så vi åkte dit och jag tänkte att det skulle vara typ en tröja eller nåt halsband från någon marknad typ, döm om min förvåning när hon hade köpt en DKNY plånbok till mig och jag som verkligen behövde en ny oxå.

Min nya fina plånbok från världens bästa mamma!

En fundering som jag skulle vilja diskutera lite är var världen är på väg egentligen, jag kommer ihåg att min mamma följde mig till skolan i två dagar i ettan sen fick jag gå själv och det var inget konstigt med det för alla andra gick också till skolan själva. Idag får dem inte gå själva förrän i någon gång i tvåan-trean, jag förstår varför och skulle inte heller vilja att han gick själv men vad är det som har hänt egentligen när våra barn inte kan gå till skolan själva?
Idag när jag stod och lagade mat (ja jag gjorde faktiskt det) så skickade jag ner Rasmus för att lämna tillbaka en film och eftersom den var sen så skickade jag med pengar för det, torget ligger precis här ner och han behöver inte korsa någon gata. Jag kommer själv ihåg hur stolt man kände sig när man fick ett sådan uppdrag och hur roligt det var att få leka vuxen ett tag. Så när Rasmus kom hem och berättade att han inte fick lämna in filmen för att han var bara sju år så blev jag väldigt förvånad så jag ringde ner till affären och frågade vad problemet var, varpå de säger att de inte låter en sjuåring hyra film, nä säger jag, det förstår jag men han skulle ju bara lämna igen den, ja men enligt våra regler får han inte det! Är det jag som omdömeslös eller är världen på väg att bli tokig?

Puss på er/ Linda


Fredagens matintag och aktivitet

09.00 frukost: 2 st scones med philadelphia ost, 1 skål med råg fras och lättmjölk, 1 kopp kaffe och 1 glas jucie
12.00 Lunch: Tisdagens middag, curry köttfärsgrytan med matlagningsyoghurt , vatten
15.00 Mellis: smoothies (hallon, banan, vaniljyoghurt, äppeljucie
18.00 Middag: risotto med parmesan och zucchini, vatten
19.30 Fredagsmys: ost och kex och 1 kopp kaffe

" Träning"

60 min prommis

Vikt: 66.7

Ett klokt beslut

Lördag morgon och jag sitter i soffan med Beccis, resten av familjen sover och vi kommer nog också sova snart igen:) Igår skulle jag ju ut och dricka öl med Marie och Jennie. Men ingen av oss hade pengar så vi sa att vi kunde sitta hemma hos Marie så får vi se om vi går ut eller inte. Till saken hör att det var handbollskväll på Engelen så vi var lite sugna att åka dit. Jag och Jennie åt här hemma sen gick vi till Marie så vi var där till åtta ungefär. Vid halv tio var Marie supertaggad att åka in och Jennie och Mia var på, men jag kände att det var alldeles lagom, nu hade jag fått dricka lite vin, ha lite tjejkväll utan barn och om jag gick hem nu så kunde jag fortfarande amma på morgonen. Så jag tackade för mig och gick hem! Alla som verkligen känner mig vet hur stort det var att jag tog ett sånt beslut, kanske någon som håller på att blir vuxen? ;)
Idag blir det hockeyträning och så är det vår tur att spela i tipsklubben.....



Min stora hockeykille!!

Hörs senare
Puss på er/ Linda


Ännu en dag i Farsta

Jaha då har jag äntligen satt mig ner för att skriva ett inlägg, har varit igång sen i morse, det är första gången på hela dagen som jag kommer hem. Jag säger som min kära syster jag har inte sovit sen i morse :) BTW grattis syrran....
Natten var bra, R sov från halv åtta till fem åt lite och somnade om, så jag hade energi nog att följa Rasmus till skolan och sen gå på morgonpromis i sköna Sköndal som jag avslutade med en frukost hos mormor. Sen gick jag och Jennie till Farsta och var där hela dagen vi var så upptagna att vi glömde bort att äta lunch så när jag sen kom hem var jag helt svimfärdig. Efter skolan fick vi finbesök eftersom vi tog med oss Dogge hem (sektens barn är allas barn) så då kom Robin och Dexter och fikade också. Nu så hinner jag inte skriva så mycket mer för Peter stressar mig eftersom Jennie och Patrick kommer på middag och jag har inte gjort nåt här hemma idag.....
Det blir mer utförligt imorgon eller ikväll! 


Morgonpromenad i sköna Sköndal                 

Frukost hos mormor, mys!

Idag blir Lillsnorpan 8 veckor :)

Gud vad tiden går fort. Tänk att det redan har gått 8 veckor sedan min lilla tjej kom till världen. Tiden bara rinner iväg och hon blir bara större och större.  Hon kommer vara en bjässe när hennes kusin kommer till världen .  
Lillsnorpan tränar på att göra uffuffuffuffuff ;)

Idag är det en härlig fredag, vilket väder! Vi har precis kommit hem efter en lång härlig prommis i skogen.
Snart ska vi åka till Forum, ska bara kasta i mig ngt att äta. Tror att Jenny och Cornelia kanske möter upp oss där, vore skoj!  Sen ikväll så ska vi hem till familjen Ekström och äta och kolla på Idol och bara mysa.




Detta blev snorpans outfit <3

Puss och Kram Jessica

Tidsoptimisten...

Frukost: 2 kanelbullar, inte bra! (ja jag vet men jag var trött och arg)
Lunch: grillad kyckling med sallad och knäckebröd, ok! hade inte behövt vräka i mig tre knäckebröd och tagit två portioner.
Mellanmål: oops glömde det
Middag: Pasta och falukorv, gurka
kvällsmål: Åt av Rasmus godis fast jag inte fick och åt lite popcorn (det var ju faktiskt fredagsmys!!) För imorgon ska mamma dricka öl tjalalalala....

Fysisk aktivitet: vagnspromenad ca 60 min.

Morgonvikt: 70,0 kvällsvikt: 71.9 WTF!!!
Imorgon ska jag börja banta, eller inte banta men äta mindre kanske, eller inte det heller för jag ammar ju, kanske gå ut och springa på kvällen, näää för jag ska ut och dricka öl tjalalalala...

Tror tyvärr inte att det var mer energi ut än in, men men vi tar igen det imorgon, kanske......

Torsdagkväll i soffan med Iron man 2 och Rasmus, vi kör fredagsmys idag för imorgon är jag borta och man kan väl inte missa fredagsmyset?

Idag har jag tillbringat dagen med salta Sarensten och söta Sanna. Först låg jag och Becca och drog oss fram till elva sen masade vi oss iväg till Jennie som var hemma med stackars Sanna som hade nackspärr (kan ens en treåring få nackspärr??). Vilket fall som helst så bjöd hon på lunch, eller sallad för kycklingen fick jag handla själv;). Efter det tog vi en promenad i blåsten till gubbängen och tillbaka. Innan vi gick och hämtade Rasmus så passade vi på att besöka en liten second hand butik för barn som ligger i Sköndal (Sprits).


Stackars söta Sanna har nackspärr

På vägen hem kl 16.00 ringde Peter och frågade om jag kunde köra honom till AIK matchen idag och sen pratade jag med Emelie som skulle få min gamla telefon och bästämde att jag skulle möta henne i Farsta Strand kl 16.30. Direkt efter att jag lagt på telefonen tänkte jag, hur tänkte jag nu??? Jag står i Sköndals centrum, Rasmus ska få mat, hon ska ammas och vi ska upp och ner i lägenheten och vara i Farsta Strand om en halvtimme samt hinna köra Peter till Hovet om 45 minuter, ehhh?? Istället för att jag ringer och bokar om mötet så kör jag huvudet i sanden och på något omöjligt sätt tror jag att jag ändå kommer att hinna, så här blir det ofta för mig.
Jag har en förmåga att kunna fördriva en hel dag med att göra ingenting och sen stressa ihjäl mig inom loppet av en timme. Igår gjorde jag samma sak med syrran, jag står nere på fotbollsplan kl är tio över fem och jag bestämmer att vi ska ses för att åka iväg kvart i sex och då ska jag upp och lämna Rasmus, äta middag, amma och byta om, jag behöver antagligen inte berätta att vi blev lite sena!
Om jag var tidsoptimist före Becca så är det ingenting mot nu, man glömmer liksom bort allt som måste göras när man inte längre är en utan två.....

Puss på er/ Linda

Härlig höstdag ...

Jag har inte gjort så mkt idag. Hade ju tänkt åka till forum för att byta storlek på mina stövlar som jag köpte i tisdags,men prommisen blev längre än vad jag tänkt mig. Och sen så hälsade vi på mamma/mormor på jobbet. Så det får nog bli att jag åker dit imorgon istället.Mamma blir så himla glad när vi kommer och hälsar på, så det är alltid lika mysigt att komma upp och säga hej. Men jag tror Novalie har tagit min plats ;) Mamma bara strålar när jag kommer med lilltösen. En stolt mormor! Snart blir hon farmor igen också :)

Jag köpte två par stövlar i tisdags men jag vet inte om jag ska behålla dem. Jag tror jag ska det men är inte riktigt säker.


Nu ska jag mysa med lilla chubby i soffan

Matdagbok:
09.30 Frukost:2 st hembakta scones, 1 skål med råg fras och lättmjölk, 1 glas jucie och 1 kopp kaffe
13.30 Lunch: Gårdagens middag, Laxsoppa med 2 st brödbitar , vatten
16.00 Mellis: 1 liten scones
17.30 Middag: Blodpudding( 2 st skivor) med lite bacon och lingonsylt. 2 st brödbitar, vatten
18.15 1/2 kopp kaffe

"Träning":
 1 1/2 timmes promenad


Frukost är nog det bästa som finns ...

Natten har varit helt ok, Novalie väckte mig två ggr. Första gången kl två och sen vid kl sju. Sju är alldeles för tidigt för oss att gå upp, det är så himla mörkt och burrigt. Så vi somnade upp och steg upp vid halv tio istället. Och det första som står på mitt schema då är frukost :) Ställde mig och bakade scones. Så nu har jag ätit en god frukost och ska snart ut och gå i det härliga höstvädret. Det verkar som att det blåser lite men det gör inget. Sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Kanske åker in till nacka forum för att byta ett par stövlar jag köpte i förrgår till en mindre storlek. Vi får se vad jag gör. Det är det som är så skönt med att vara mammaledig. Finns inte så mkt måsten :)

Snart ska jag komma igång ordentligt med träningen. Men än så länge så nöjer jag mig med att bara promenera. Ska på kontroll om två veckor så efter det kommer jag nog haka på Linda och träna ett tag. Och sen när min svägerska är redo för att börja köra crossfit så kommer det vara något som står på mitt schema varje dag :) Längtar så grymt mkt att få komma igång med det igen. Novalies kusin "Virgil" är beräknad den 30 okt. Så det blir väl att vi kommer igång med det i januari igen. uffuffuffuff!

Nej nu ska jag ge Novalie lite mat sen ska vi ut och gå.

En skål med havrekuddar, nybakade scones med philadelphia ost, ett glas jucie och en kopp kaffe...
Dagens frukost :Havrekuddar, nybakade scones med philadelphia ost, ett glas jucie och en kopp kaffe.
Vikt:67,5

KRAMAR JESSICA


Skitnatt och lite handboll...

Godmorgon, idag blir det ingen morgonpromenad, Peter fick lämna Rasmus till skolan och jag ligger i sängen med datorn i knät och kollar på Jims värld. Rebecca har haft ont i magen inatt och skrikit hela natten (nästan, flera gånger iallafall) så nu har jag verkligen fått känna på hur det kan vara när man är hemma med en bebis. Men nu har hon äntligen lyckats göra nummer två i blöjan så nu ligger hon här avslappnad bredvid mig. Hon har haft lite svårt med det ett tag, är det någon som vet vad man kan ge en tremånaders så det blir lättare för henne? Igår såg jag på handboll i brännkyrkahallen med syster och Becca, Sävehof vann över Spårvägen, ser inte att något lag skulle kunna hota dem i år! Har inte sett spåret i år och såg fram emot att få se Matilda Boson i elitserien igen, men blev besviken. Här har man sveriges bästa vänsterkant, en gång såg jag ett utspel jag kanske missade nåt men det var definitivt inte mer än tre.... Annars tycker jag Spårvägen är bra i år med ett nytt spännande lag. Men man kan inte låta bli att bli imponerad av Sävehof, som hela tiden producerar nya spännande spelare. Som Ryde sa efter, vi fick en lektion... Efter den matchen var det GT-Söder mot Spåret (spårvägens b-lag) jag har inte sett GS den här säsongen men jag måste säga att jag blev imponerad, tyvärr gör man en del misstag som Spåret snabbt utnyttjar vilket gör att man kommer efter i båda halvlekarna. Tycker det var synd att det drog iväg lite på slutet för annars var det en jämn match, det var också tråkigt att Sara Eriksson stukade foten för hon verkade vara på G. Nä nu ska jag passa på och sova medan hon gör det och se om vi orkar gå på gympa idag. puss på er/ Linda

Så ska man tydligen bli bloggmorsa...

Vet inte om det här riktigt är min grej, men ska ge det en chans iallfall. Skyller som vanligt på Linda :) Hon får mig att göra grejer jag inte riktigt tänkt göra. Som när hon lurade mig i fyllan att vi skulle börja spela handboll igen. Och fick mig att gå till tränarna och lova att köra nästa säsong. Eller när hon fick mig att säga go go go go till att skaffa barn! Det är jag så lycklig och glad över att det hände för Min lilla Novalie är det bästa som har hänt mig. Idag har jag och min lillsnorpa bara varit hemma. Vi steg upp vid halv tio så jag har fått sova länge i natt :) Hon vaknade för mat och blöjbyte vid halvsju sen somnade vi båda om. Det behövde jag för jag känner mig inte helt hundra. Har ont i halsen och är lite förkyld så det blev inte ens ngn morgonprommis . Såna här dagar behöver man ha ibland!

Dag 1

Idag har jag och Rebecca varit med gammelmormor i Farsta, först gick jag till Farsta i det fina höstvädret sen mötte jag mormor som hade åkt dit för att passa Becca när jag var på MVC.'
Fick en spiral för första gången, en sån där hormonspiral. Jag fick välja på att blöda mer med en kopparspiral som var gratis eller en hormonspiral som man inte får mens av men som kostar 1000 kr öhhhhh undra vad jag ska välja!! blöda mer eller mindre;)
Sen åt jag och mormor på en restaurang i farsta som var jättetrevlig, 85 kr för en buffé, vet inte riktigt vad man ska kalla maten, det fanns en sallad som hette Bangladesh sallad, så säger man då bangadeshisk mat eller?? Om jag inte missminner mig, vilket jag kanske gör, så är det väl ett land i Asien men det kändes inte som asiatisk mat för det är väl mer vårrullar och sånt, det här var saker som hummus, zatziki, nötfärsbiffar, kyckling, bulgursallad mm. Jaja vilket fall som helst så var det gott! Lite trevligt med omväxling från all café mat som man äter hela tiden

Igår försökte jag mig på att träna lite handboll men det gick inte nu heller har fortfarande ont i bäckenet, blää:( Inte för att jag tänkt spela på det sättet i år men det vore kul att få gå ner och träna lite, börjar bli något trött på alla dessa promenader inte ger något viktmässigt. Men det märks att man är äldre den här gången kroppen återhämtar sig inte lika fort...... Men ikväll blir det en helkväll i Brännkyrkahallen, det ni!!

Dagens vikt: 70,3 ska ner till 63!!!
Dagen outfit:  Rosa body med kattmotiv från Cubus, jeans från Cubus (går just nu att köpa body + jeans för 150kr där) dräggelhakklapp från åhléns (går ungefär åt en tre st per dag)
Dagens outfit: Rosa body med kattmotiv och jeans från Cubus, går att köpa lite olika kombinationer för 150 kr just nu, dreggelnsnusnäsduk från Åhléns, föbrukas ungefär tre om dagen för tillfället :)

Puss
/Linda

Första inlägget...

Jaha här kommer mitt första inlägg då.....
Vi tänkte att vi skulle skriva om våra härlíga föräldradagar här istället för på fb, så slipper alla bittra kontorsmänniskor ;) att läsa om vad bebisen sagt eller gjort idag och få se massa söta kort hela tiden. Nu kan de som vill läsa om vad vi har för oss göra det här istället!!
Bra va!!


Mina <3

RSS 2.0