Nyttig ostkaka
6-8 pers.
6 ägg
500 g keso
1 dl gräddfil/fil (kan uteslutas)
100 g hackad mandel
3/4 dl osötat äppelmos eller 1 rivet äpple
Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda alla ingredienser och kör eventuellt ett par varv med stavmixern om du vill ha kakan lite mindre grynig. Slå upp i ugnsfast form.
Grädda i mitten av ugnen tills kakan är lätt brun, ca 45 min-1 timma för formen, eller ca 25-40 minuter för de mindre formarna.
500 g keso
1 dl gräddfil/fil (kan uteslutas)
100 g hackad mandel
3/4 dl osötat äppelmos eller 1 rivet äpple
Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda alla ingredienser och kör eventuellt ett par varv med stavmixern om du vill ha kakan lite mindre grynig. Slå upp i ugnsfast form.
Grädda i mitten av ugnen tills kakan är lätt brun, ca 45 min-1 timma för formen, eller ca 25-40 minuter för de mindre formarna.
Kram Jessica
Servera (gärna lätt uppvärmd) med mosade frysta bär eller osötat äppelmos med kanel.
Kakan går utmärkt att frysa in och sen ta fram allt eftersom.
Servera (gärna lätt uppvärmd) med mosade frysta bär eller osötat äppelmos med kanel.
Kakan går utmärkt att frysa in och sen ta fram allt eftersom.
Kommentarer
Trackback